כרוכית אמרנו?

ranlevy

New member
והכרוכית לאחר האפייה

איזה כרוכית? בכלל רציתי שטרודל! הולך מצויין עם גלידה וניל או קצפת.

chanit

New member
תודה רבה,רן ,נראה נהדר ו

לאחר שאפיתי השבוע את ה Torta di Patate =מוצלח,אגב (מצ"ב קישור),ו"הצלחתי" למתוח את הבצק כנדרש,קבעתי לעצמי כאתגר הבא, לאפות שטרודל תפוחים אמיתי. תרמת לי במידע, תודה

judi1

New member
תודה רן וגם שאלות..

מה הערכתך לגבי הטעם והמרקם שהתקבלו? האם אתה מרוצה מהוספת הקלבדוס? האם המלית נזלה? איך המתיקות? איך אתה מגיש את זה, והאם זה טוב רק באותו היום או גם למחרת? באופו אישי אני מעדיפה את השטרודל עם המתקה קלילה בלבד, את התפוחים לא מבושלים מראש, רק קצוצים וסחוטים קמעה, ואת האגוזים לא קלויים כי במקרה הזה נראה לי שהם סופגים נוזלים בעת האפייה ומאבדים את המרקם הקריספיות שלהם. מה אתה אומר?

ranlevy

New member
הרבה תשובות

המרקם של השטרודל התקבל נכון, עם עלים דקיקים ופריכים. אני חושב שבממדים של המטבח המיניאטורי שיש לי כדאי למתוח רק חצי מכמות הבצק, ולהקפיד שתתקבל צורה מלבנית ארוכה. זה יאפשר ליצור שטרודל בגודל שמתאים לתבנית, וגם ייתן כמות גדולה יותר של עלים. טעם: אני חייב לציין שבמתכון שנתתי כמות הסוכר נמוכה משמעותית מזו שבמתכון המקורי, ועדיין הטעם מתוק למדי. זה כנראה נובע מבחירה של זן התפוחים (אני לא יודע מה השם שלו בעברית - קיויתי שמישהו מהקוראים יוכל לסייע לנו בתרגום). הזן הזה יותר מתוק מהגרנד-סמית, אבל הוא מתאפיין בזה שאין בו כמעט נוזלים שיוצאים החוצה בבישול. לכן לא צריך לסחוט אותם והמלית איננה נוזלת. אם משתמשים בתפוחי גרנד סמית, אפשר להוסיף למילוי 50 גרם של ביסקויטים מפוררים (המלצת המתכון המקורי), או (עדיף בעיני) 50 גרם של בצק crumble מפורר (אותו דבר רק בלי אבקת אפייה וחומרים תעשייתיים). זה יספוג את עודפי הנוזלים במהלך האפייה. קליית האגוזים היא עניין של טעם. אני רגיל לשטרודל עם אגוזי פקאן לא קלויים, וזה הטעם המועדף עלי (עניין של היסטוריה). למרות זאת הלכתי פה על המתכון כלשונו. קליית האגוזים נתנה צבע שחרחר מדי למילוי לצערי. ואם מדברים על הצבע: השתמשתי בשני סוגי צימוקים, בהירים וכהים. עדיף היה לבחור את הבהירים בלבד. ולמחרת היום העוגה אכן טובה, אם כי הבצק מאבד מעט מפריכותו (כנראה בגלל עודף לחות... ירדה פה כמות גשם היסטרית הלילה). -- רן.

ranlevy

New member
ועכשיו, אחרי שירדתי על חצי מהעוגה

בלי ששמתי לב בכלל, אני יכול להגיד בפה מלא (תרתי משמע): אכן טעימה. -- רן.

בי

New member
לגבי הגודל

ראיתי את הנס ברטלה, לפני שנים, עושה שטרודל. הבצק היה מתוח על גבי שולחן די גדול, והוא פשוט חילק את הגלילה הארוכה למספר גלילות קצרות יותר ע"י סגירת המילוי ביד אחת בין האגודל והאצבע הסמוכה (מה שם האצבע הזאת?) וסיבוב עם היד השניה, פעולה שהוא קרא לה חניקה.

יעלX3

New member
מלח

במרשם לא מופיעה הוספת מלח לבצק אך בשלב הראשון כתוב לנפות את הקמח והמלח. האם תוכל לציין כמה מלח. כמו כן לגבי התפוחים חמוצים [סמית וכאלה ] או לכיוון המתוק יותר. וכמובן סחה על ההשקעה ... הן באפיה והן במצגת

ranlevy

New member
טעות לעולם חוזרת

אמר הקיפוד וירד מהמברשת... כמובן ששכחתי את המלח: 5 גרם, שהם כחצי כפית, לנפות יחד עם הקמח. -- רן.

../images/Emo91.gifלגבי הבצק הנפלא הזה

מכיוון שהבצק נפתח דק מאוד סביר להניח שהוא יכול להיקרע בקלות ברגע שמניחים את המלית. לא כדאי לפתוח בצק עבה יותר כי נרגיש רק בצק באכילה , לכן אני ממליצה לפתוח עוד עלה דק כמו העלה הקודם ולהניח מעל העלה הראשון ורק אז למלא במלית. כך לא מרגישים שהבצק עבה מיידי וחוצמיזה מקבלים עלים יפים.

ranlevy

New member
רעיון יפה מאוד

ינוסה בפעם הבאה...
. -- רן.

judi1

New member
לא נראה לי שזה ילך ככה...

..דמיינו לכם לפתוח ניילון ניצמד כזה של סנדביצ'ים,.. ולמתוח אותו בלי שמתגלגל לכם בין האצבעות.. השיטה הזו טובה מאוד לפילו, אבל לפי ההערכה שלי לא תצלח במקרה העדין הזה שגם ככה הבצק על סדין מחמת הקושי לעבוד איתו..

לכן, אני מקמחת טיפה, אבל טיפה,

משטח עבודה כך נוח לי לפתוח את הבצק עם מערוך ואחר"כ למתוח אותו עם הידיים. השיטה בצורה זו עובדת, מניסיון אישי.

ranlevy

New member
זה לא ילך כפשוטו, אבל אפשר להתחכם

צריך מקום מכובד למדי כדי למתוח עליו שני עלי בצק כאלו, וזה בלי הקושי האובייקטיבי להרים עלה מתוח אחד ולהניח על השני. מה שכן אפשר לעשות, הוא למתוח עלה אחד גדול, למרוח בחמאה, לקפל אותו לשניים, למרוח שוב בחמאה, ואז להניח את המלית ולגלגל את השטרודל. -- רן.

למעלה