כרונולוגיה של מוות ידוע מראש

Esmena

New member
ההפך יוביוב

בימים שבהם שום סידרת סטאר טרק לא שודרה בישראל,( חוץ מTNG בסטאר וורלד -שאינו בדיוק ערוץ ישראלי אף שהוא משודר כאן. אה, ואלה שדיברו נאצית
) המועדון פרח, נערכו הקרנות מדי שבוע או שבועיים באוניברסיטת תל-אביב, ואם אני לא טועה היו ניסיונות גם במספר מקומות אחרים. כדי לספק סטאר טרק - כשפשוט לא היה וההמונים השתוקקו. עכשיו, כשכל הסדרות משודרות, הרגישו שההקרנות מיותרות. נכון שאז יהיה העניין שונה- כי כבר ראינו וויאג´ר וכבר ראינו את הסוף של DS9. אבל האם לא היו חצי מההקרנות TNG ו TOS שראינו כ"כ מזמן? נכון,אני יודעת שזה שונה, בגלל המעמד הקלאסי של הסדרות האלה. והמצב של המועדון בכל זאת השתנה . בכל זאת אני מאמינה ומקווה שיהיה טוב ( האמת המצב יכול או לדרדר לסגירה סופית או לשפר). בעניין הפורומים , באותם ימים אפלים וחשוכים פעלו די יפה שני פורומים, ואיש לא(נו טוב, איש אחד, פעם אחת) לא חשב ולא טען לרגע שאין לפורומים האלה זכות קיום . הבעייתי הוא הפורום הזה- ששם לו למטרה לנתח פרקים,ונראה שאנשים יתעצלו לנתח פרקים שלא "משודרים"אבל אני מניחה שזה יכול לקרות, וגם, לא ראיתי שמה שהפורום שם לו למטרה מזיז כאן למישהו
. בעניין האתרים , מה שבטוח, שכל עוד יש אנטרפראייז, אנטרפראייז ישראל תמשיך לפרוח ולהצטיין. בקשר לאתרים האחרים, אני מקווה שאני לא מעליבה כאן אף אחד, אבל עד כמה הם באמת קיימים?בכל אופן,לא נראה לי שדבר כזה יהיה מה שיפריע להם. ומזה בעצם מורכבת קהילת מעריצים,לא? אז שוב,למרות שההודעה הזו מלאה ב"אם" ו"יכול להיות ש"- אני מקווה לטוב. ואם רוצים להמשיך ולהתחרע, אפשר גם להגיד שעתידה של ENT לוט בערפל בשל מצבו של ערוץ 10...

../images/Emo45.gif לאיסמנה. כל מילה בסלע.

דעתינו על אנטרפרייז ידועה. לסדרה יש פוטנציאל גדול, שאינו ממומש (זה כזה משפט של מורים.. לא משנה..). אני מסכים שחלק לא מבוטל מהעלילות של העונה הראשונה מטופשות למדי, ממוחזרות ולא שוות צפיה. אני צופה כרגע בעונה הראשונה של הדור הבא בדיוידי, גם שם היו עלילות טיפשיות לפעמים (אבל להם היה את פיקארד לכפרה) ושלא נציין את אקטינג אנסין ווסלי קראשר שיכול לגרום לי למרוט שערות. ושלא נתחיל אפילו עם הסדרה המקורית. אמנם ניכרת עייפות החומר בכתיבה הנוכחית, אך בעונה הבאה מכניסים כותבים רעננים שלא כתבו סטאר-טרק עד היום. שוב, אני חושב שלא שופטים סדרה לפי העונה הראשונה שלה. וזה נכון באופן כללי בטלוויזיה. ולסיום - אני מאמין שאנטרפרייז מחזירה את הסטאר-טרק לימי רודנברי (או לפחות מנסה), אחרי ששתי הסדרות האחרונות לקחו את העסק קצת רחוק. אם זה טוב או רע, ימים יגידו.

n i v1

New member
אני שמח שאת...

נהנית מאנטרפייז ישראל אני, שלא כצמי, לא חושב שיש שם פרקים טיפשיים חוץ מאולי אחד (כולנו בני אדם)וגם איני חושב שהפוטנציאל לא ממומש- להיפך, מימוש ובגדול!!! אני אישית, חושב שזו סדרה מצוינת וכמו צמי, חושב שהיא מחזירה את העטרה ליושנה וש´ין רודנברי יכול לשכב בשקט בקברו. לשמחתי, אני כותב ומנתח את הסדרה, צופה פעם שנייה ושלישית בפרקים ויכול לראות כל מיני דברים שאיני בטוח שמי שלא מקליט יכול לראות. הכתיבה גם חורטת בזכרון דברים שנעלמים מהזכרון , וזה משהו שלמדתי תוך כדי. נכון, אף אחד בסדרה הוא לא שייקספיר, ואולי הששחקנים הם לא גאונים (אני לא אומר שהם לא גאונים, אני מציע הצעה) אבל הכתיבה היא כן מצויינת, יש התפתחות של דמויות- כמו שבחיים לא דמיינתם שאפשרית בתוך תקופה כל כך קצרה (ומי שלא זוכר, שילך לאתר שלי ויקרא שם ויזכר), יש סקס, יש תרבויות חדשות, יש עניינים פוליטיים, צדק חברתי, פריים דירקטיב במסה המונית. אני לא יודע מה אתם מחפשים אבל לזה בהגדרה קוראים סטר טרק. זה בכלל לא על המדע הבדיוני אלא על כל מה שציינתי. סטר טרק זה על רב גוניות, והסדרה הזו היא מעיין של רב גוניות. חוץ מזה, תכף מתחילה סדרה של פרקי סיום העונה שתגיע למימוש בפרק האחרון המצויין מצויין מצויין שכבר אמרתי שהוא שווה ערך לטוב משני העולמות, אז אם דעתי נחשבת איכשהו בעיניכם, הירגעו, אתם תקבלו את המנה היומית שלכם

שכחנו

אחרי חלל עמוק 9 וויאג´ר המייגעות (כבודן במקומן מונח, ודשנו באיכותן השנויה במחלוקת מספיק פעמים) שכחנו מזה "טרק" אמיתי. הטרק של ג´ין רודנברי.

Esmena

New member
או אולי, אחרי שתי סדרות מייגעות

מגיע לנו משהו "קליל". אז זהו, שאנט´ אולי מטומטמת, אבל ממש כבדה. מה שמפריע לי בכתיבה שלכם(אה,ותודה צמי. זה לא מגיע לי) הוא ש"אתם קובעים"- מהו טרק אמיתי, טיב, ייגוע או רב גוניות. אני לא חושבת שהמילה "לדעתנו" מופיעה פעם אחת באתר שלכם, מה ש-אם תסלח לי-הופך אותו-כמו הודעות רבות שלכם- למאיימות וצעקניות. לדעתי, כמובן.

התנצלות

אין דבר אובייקטיבי בעולם. יכול מאוד להיות שמה שאנחנו חושבים שרודנברי חשב זה טעות. ובכל מקרה, עצם העובדה שאנחנו חתומים על האתר שלנו עושה את כל מה שכתוב שם סובייקטיבי לדעתנו. זכותך, וזכותו של כל אחד לחלוק. אני גם יודע לשנות את דעתי ולהודות שטעיתי כשמשכנעים אותי בטעותי. ואני משתדל לא להיות חמור. אני מתנצל מעומק הלב אם ההודעות שלי נראות צעקניות או מאיימות. בסך הכל אני מנסה להביא את דעתי לפורום.. זו מטרתו.

Esmena

New member
התנצלות מתקבלת. עליי להודות

שהתכוונתי יותר לאתר שלכם, בו ,לדעתי, מוצגות דיעותיכם כעובדות מוגמרות.

אין לי שום מושג למה אתה חושב ככה,

אבל אני יכול לנסות ניחוש פרוע. ותסלח לי שאני נותן לדמיון שלי ככה להשתולל חופשי ולעשות ספקולציות על גבי ספקולציות. אולי זה בגלל שיש לך קעקוע של סמל הפדרציה על הכתף, ואתה מעריץ שרוף של אנטרפרייז? (למרות שכאמור, לא הייתה פדרציה באנטרפרייז. לא שזה ממש קשור, אבל נורא בא לי להגיד את זה. מה יש? כבר אסור להיות קצת רשע?) אבל הכל בהומור ורוח טובה. (אולי. לך תדע אצל הירוקים האלה...) בכל אופן, הדיון גלש (בפעם האלף) לשאלה האם אנטרפרייז טובה או לא. וזו לא הייתה הנקודה שלי (אני דוקא נהנה ממנה), אלא שבעצם זו עומדת להיות הסידרה היחידה שתלווה אותנו בשנים הבאות. חושב שבעוד שנה-שנתיים לא יהיו שידורים חוזרים של הסדרות האחרות מפני שיש גבול כמה פעמים אפשר להקרין שוב את אותה סידרה (גבול בעיני תחנות הטלויזיה. לא בעיני. כמובן). ואפילו זה בספק, מפני שגורל ערוץ 10 מוטל בספק גדול. והאינטרנט הוא אופציה למתי מעט בלבד.

jerri

New member
הבעיה העיקרית שלי עם אנטרפרייז היא

שאין בה דמויות מורכבות ומעניינות כמו שהיו בסדרות הטרק האחרות. אז נכון שעודף דמויות מעניינות בDS9 קבר את דמותם של סיסקו ובשיר ותקופה ארוכה, אבל באנטרפרייז אין דמות אחת כזאת - לא הדוקור שאנחנו בקושי רואים אותו, ולא ט´פול שאת כל השטיקים הוולקנים שלה אנחנו מכירים כבר ממזמן.

Bajoran Preist

New member
כן, יש בזה משהו, אבל

כולנו תקווה שהדמויות ישתפרו(עונה ראשונה people), וחוץ מזה אני מזהה פוטנציאל לא מבוטל אצל חלקן. חוץ מזה, אני למשל לא מתתי ע הצוות של TNG למשל... במיוחד בניגוד לצוותים של DS9 ואפילו וויאג´ר, אבל זה לא מנע מהסדרה להיות מצויינת. לכו תדעו, אולי עוד יהיו חילופי דמויות, ובעזרת השם יתברך(אני חילוני גמור אגב, לא יודע מה זה היציאות האלו) גם יהיו עלילות משנה מבורכות וכו´ מותר לקוות, לא?

Kickurass

New member
רגע

אל תשכח שאת רוב הגלקסיה הפיצית שלנו הם עוד לא מיפו. ואולי הם גם יחליטו סוף כל סוף להוציא אותם לאנדרומדה? ואל תשכח שבמהלך השנים יצאו ספרים של סדרות סטאר טרק שמעולם לא הגיעו לטלויזיה.

טים ג

New member
הנה רעיון

עולם הסטארטרק הוא צר רק בישראל. בארה"ב יש הרבה מיליונים של משוגעים לדבר. כל עוד הם יצפו ותהיה דרישה, אז לא יפסיקו לעשות את הסידרה.

G.O.D

New member
דמעות חונקות את גרוני...

בעודי עסוק בעינייני סיום התואר שלי, קראתי את ההודעה שלך, לא יכלתי שלא להסכים למה שכתבת וזה בהחלט עצוב. אני אדם נוסטלגי ומאד קשה לי להתחבר לסדרה חדשה, כך היה שראיתי לראשונה ב"רואים 6 6" את TOS, בקושי יכלתי לצפות וכאשר זה נגמר הייתי עצוב. שTNG התחיל אמרתי לעצמי הכיצד הם ימלאו את החלל שקירק השאיר? ומסתבר שהם מילאו ובגדול, עדיין זכור לי קיץ שנת 95 (נדמה לי) שעבדתי באיזהשהו מקום עבודה כל יום עד 3 אחהר"צ והפסדתי את כל העונה החמישית-שישית-שביעית של TNG וזה היה ביאס לי את התחת בצורה נוראית. למרבה המזל בחודשים האחרונים השלמתי את הפער (תודה לכם KAZA וADSL...). שDS9 התחיל הייתי מבסוט לאללה, ברטרוספקט אני אומר שDS9 סדרה חמודה מאד ומהנה, אמנם לא כמו TNG אבל בהחלט טובה. את וויאג´ר לא יצא לי לראות בצורה מסודרת מההתחלה אבל אני עובד על זה. לצערי אין לי סבלנות לראות את אנטרפרייז אבל אני מניח שעם הרעב לחומר חדש גם הסבלנות שלי תגיע ואני אצפה גם בה. אקיצר יוביוב, כמו שאמרתי בהתחלה, דמעות חונקות את גרוני... נ.ב ושכחתי לגמרי את הסרטים שחלקם היו מעולים (הארץ הלא נודעת, פירס קונטאקט) וחלקם היו משעממים להחריד (אינסוראקטון...) החלום שלי הוא שיעשו איזה פרק ספיישל שישלב בתוכו את כל הדמויות מכל הסדרות, שהמפיקים יכתבו איזה תסריט של מערבולת זמן שתסחוף לתוכה את כולם. לדעתי יכל לצאת פרק אדיר...
יאללה, אני חוזר לדפים, לספרים ולבירוקרטיה... ידעתם שלקבל את המסמך "זכאי לתואר" זו אחת המשימות הקשות ביותר שיש? (בעיקר אם התעצלת במשך השנה...
)

זהירות מהספישל

כמו שאומרים באנגלית: "תיזהר במה שאתה מבקש. זה עוד עלול להתגשם". פרק ספיישל עם דמויות מכל הסדרות רצית? בבקשה. קח: אוהורה דר. פולסקי דיאנה טרוי ווסלי קראשר ג´ייק סיסקו הערסית ועלילת הפרק: ווסלי אוהב את פולסקי ומחזיק תמונה שלה על ההגאים. פולסקי אוהבת את ג´ייק אבל לג´ייק יש ריגשי אשמה בגלל שהוא לא מחזיר אהבה לערסית (ומי יכול להאשים אותו?). הערסית שופכת את מר ליבה בפני אוהורה ודיאנה מרגישה משהו. שאני אמשיך? אתה בטוח שאתה לא רוצה להחליף פנטזיה?

Mikee P M

New member
היי G.O.D,

הרבה זמן לא היית בפורום ועכשיו הבנתי למה. אני זוכרת שאת התואר שלי משכתי חמש שנים ומילאתי את החובות האחרונות שלי ממש ברגע האחרון. בהצלחה עם התואר, מייקי

למעלה