כרטיס אישי

sista

New member
תופעת הסחר בנשים היא מחפירה וגם

תופעת "נערות הליווי" ו"המסג´יסטיות" וה"יצאנייות" וה"נערות עובדות" ואיך שלא תקראו לזה. גם אם הזונות בארץ לא משועבדות וסובלות התעללות בעודן נעולות באיזה חדר מעופש ויש להן מעמד אזרחי, לדעתי אף אחת לא נהיית זונה מתוך בחירה ואף אחת לא מרוצה ממצבה. כולן זקוקות לעזרה, ההערכה העצמית שלהן בקרשים ואסור לשפוט אותן. ברגע שהגוף שלך הופך למוצר וכל עובר ושב בא ולוקח, איך את רואה את עצמך? מה נשאר ממך? איך את רואה את נושא המין בחייך? שמעתי באיזה הרצאה תיאוריה שכל הנשים שהן זונות עברו התעללות מינית מסוג כלשהו בעברן. כך נוצרה אצלן דיסוציאציה והערכה עצמית נמוכה, בעיות כמו התמכרות לסמים. אני לא יודעת אם זה נכון או מוכח אבל בטח יש בזה משהו.

טל קר

New member
במאמר שצירפתי למעלה של פרופ´

אלי זומר, מצוין כי מחקרים שונים מדברים על כך שבין 63%-90% מהזונות עברו התעללות מינית בילדותן.

לעניות דעתי -

כרטיסך האישי צריך להיות כפי שאת רוצה שיהיה. אם את מרגישה איתו בנוח, אני חושב שזהו המדד העיקרי. לטעמי (שזה שונה מאשר "לעניות דעתי"), כרטיסך האישי מחוייך ומלא הומור ואין לי ספק שהוא מייצג אותך הרבה יותר טוב מאשר כרטיסם האישי של רוב הגולשות והגולשים האחרים, ממה שאני ראיתי (ואני דווקא טורח להציץ בהרבה כרטיסים אישיים). הכרטיס האישי שלך מלמד עלייך המון - והוא בהחלט מייצג אותך כאדם. לייצג אותך כ"אישה" וכ"מנהלת הפורום", זה כבר משהו שנשגב מבינתי, כי אינני יודע מהן הדרישות המיוחדות שיש מ"אישה" (לעומת בני-אדם רגילים) ומ"מנהלת הפורום". לתומי חשבתי ש"מנהלת הפורום" זה מישהי שאמורה לשמור על הסדר בפורום וש"אישה" זה אדם ממין נקבה. כמו כן חשבתי, לתומי, שהחלק של ה"מין" (זכר / נקבה) מיוצג בכרטיס באמצעות השדה "מין" (זכר / נקבה) ולא באמצעות משהו אחר. אולי זה לא הדבר הכי חשוב בעולם, אבל בכל זאת יש משקל מסויים לכך שתרגישי בנוח עם כרטיסך האישי ושהוא ייצג אותך ואת גישתך בצורה נעימה והולמת, כפי שהוא עושה כעת. מי שלא מרגיש נוח עם כרטיסך האישי, בוודאי לא מרגיש בנוח עם חלקים מסויימים שלך ועם גישתך. אם חשוב לך שכולם ירגישו בנוח עם הכרטיס האישי שלך, מומלץ לך לשנות אותו. אבל נראה לי שזו צריכה להיות בחירה שלך - ורק שלך. אולי לא חשוב לך שכו-לם ירגישו בנוח עם הכרטיס האישי שלך? אחרי הכל, זה קצת קשה, לא? לדוגמא, אם תכתבי שאת אוהבת סקס, אנשים מסויימים יצטמררו; ואם תכתבי שאת לא מכבדת אנשים שכותבים שהם אוהבים סקס, אנשים אחרים יצטמררו - וכולי... קיצור של דבר, אני בעד שלא להתערב בניסוח הכרטיס שלך ומקווה שכך יהיה; אבל אם בכל זאת יחליטו בהנהלת הפורומים שההומור שלך לא מקובל עליהם, זה יהיה בעיני תמוה מאוד - אבל לא נורא. מי ששם המשפחה הוירטואלי שלך ("האחת") גורם לו להיעלב, או שהרישום בשדה "מקצוע" גורם לו אי-נוחות (יש גם אנשים שזה באמת המקצוע שלהם; זה לא מקצוע בזוי, למי שבוחר/ת בו מתוך מקום "נכון"... נכון?!), זכותו להביע זאת. ואם הוא במקרה זה שקובע, זכותו להשליט את דעתו. ושוב - לדעתי זה ממש לא נורא אם "יצנזרו" אותך במקרה הזה. יש דברים קצת יותר חשובים בחיים מאשר נוסח "הכרטיס האישי" בפורומים של "תפוז"...

calisto

New member
לא שאני חלילה נגד סקס

להיפך, מאוד בעדו וכמה שיותר, אם אפשר. אבל אני מאמינה שיש בחברה שלנו יחסי כוח שמעמידים נשים בעמדת נחיתות. יחסי הכוח האלה מושתתים ומבוססים הרבה מאוד על שליטה מינית ותיוג נשים כאובייקט מיני. לכן הטרדה מינית, זנות וכיו"ב הם ללא ספק נושאים חיוניים באג´נדה הפמיניסטית. זאת גם הסיבה שלהציג עצמך כאובייקט מיני (וללא ספק הצגת עצמך כנערת ליווי טומן בחובו במידה רבה מיניות ויחסי כוח) היא למעשה חזרה למשבצת המיניות אליה קבוצות פטריארכליות בחברה מנסות למקם אותנו שם. הטרדה מינית היא אפלייה בעיקר משום שהיא מדגישה את תפקידה של האישה כאובייקט מיני. מה שאת עושה, אף שעשוי להיות מבדר, הוא למעשה בדיוק אותו דבר. נשים לא צריכות להתבייש בגוף שלהן או במיניות שלהן, מצד שני למקם עצמן במשבצת שמדגישה את המיניות כחלק חשוב באישיות הוא אקט שוביניסטי.

תשובה לליהי ולתשומת לב הגולשות

נתחיל מהגולשות - האם הדיון כאן הוא על הזנות והלגיטימציה שלה או על איך אנחנו מציגות את עצמינו כנזים, מה מידת ההטמעה של מושגים גבריים-מסורתיים בהצגה העצמית הזו וכולי ? כי בשום פנים ואופן לא הייתי עוברת לסדר היום כגולשת לו דיון באיך אני מציגה את עצמי היה הופך לדיון על לגיטימציה לזנות כן או לא. אני חושבת שהנושא המקורי חשוב מאין כדוגמתו, כי חלק מהמיצוב החברתי שלנו כנשים מושפע מאיך אנחנו מציבות את עצמינו בפני העולם ולשם חתרה הביקורת שלי על הכרטיס של ליהי, תוך הבנה שגבר לא היה מציג את עצמו מנדנד את הזין וכנער ליווי גם בצחוק כי זה לא נראה היה לו מצחיק (מבחן קובי ניב במידה מסויימת). לליהי - אני באופן אישי (כשאני לא בהריון - גם פמיניסטית כמוני לא הצליחה להשתחרר מהמגבלה הזו בתשדירים
) משדרת לא מעט פעמים מיניות. לא באופן שמגיש אותי עם דובדבן וקצפת למילוי תאוותיו של מישהו אחר (התמונה) ולא באופן שיוצר אובייקטיביזציה וכניעות חד צדדית מול גברים. פשוט כי מיניות היא לגיטימית, סקס הוא לגיטימי, ו-מה לעשות - שוויון ומיניות מתוך תחושת ערך גבוהה גם... אף אחת מאיתנו אינה מושלמת וכולנו תוצר של אותו חינוך. לא הייתי מאירה את הנקודה בפורום מנהלים או כאן לו חשבתי אחרת וממש לא יצאתי מתוך עמדה שיפוטית מוסרית לכאורה אלא מתוך אותה "שליחות" שלשמה רובינו כאן בפורום - מודעות עצמית פמיניסטית וכנשים בכלל. חנה

טל קר

New member
חזרנו למניעים. מה מניע אישה

לציין בתור הומור מקצוע כמו זונה/נערת ליווי בכרטיס האישי? למה גבר לא היה מציין נער ליווי בכרטיס האישי? (אני לא מתיחסת לתמונה כי לדעתי היא בילט אין עם הבחירה במקצוע) למה ההבדל בהתיחסות בין המינים? אני אלך לישון קצת ולחשוב על זה.

מירי,

New member
למה גבר לא?

אני לא מכירה את הכרטיסים של תפוז (כלומר לא עברתי וקראתי אותם) אבל... מלמה את חושבת גבר לא יציג את עצמו כג´יגולו (במיקצוע) ובפרטים אישיים יפר את ביצועיו ואת מימדיו... כנסי פעם לצ´ט של וואלה ותיקראי איך גברים קוראים לעצמם (וגם נשים..) אני אישית לא הייתי מציגה עצמי כך (לא עכשיו לא בעבר וכנראה לא בעתיד) אבל כשקראתי את הכרטיס של ליהי היגבתי בחיוך ולמרות שהיא לא הרבה צעירה ממני בגיל אמרתי (לעצמי כמובן) "סה"כ ילדה"

אין דין צ´ט כדין כרטיס אישי

בצ´ט יש גם בטויים מוקצנים של למשל העדפות מיניות, קינקיות לסוגיה וכולי שהם לגיטימיים שם כי שני האלמנטים היחידים שיכולים לחבר בין בעלי אותם רצונות הם הניק ושם החדר.

גבר לא היה מציין את זה כי

זה פחות נפוץ לגבי גברים אבל גברים גם מפרסמים דברים שלילים על עצמם. מצורף קישור

פברואר

New member
על הכרטיס האישי של ליהי

כאשר ראיתי את הכרטיס בפעם הראשונה הוא נראה לי לא אסתטי. חנה כמעט התפתתי להשיב לך אז שזו נראית לי כמו בדיחה חסרת טעם של גבר. בקריאה שניה שלו, וכמובן תוך הבנת זכותה להציג את עצמה כפי שהיא רוצה, הבנתי שהמפריע לי ביותר זה עומס הפרטים הדוחים כמו למשל התחביבים, ואז ההגדרה האישי, ולבסוף התמונה. הכל ביחד יוצר תצרף דוחה ולא אסתטי.

sista

New member
אף אחת כנראה לא רואה עצמה מייצגת

כשהיא בונה כרטיס אישי ולא חושבת על הנזק התדמיתי שזה יעשה לנשים, או אם היא רופאת שיניים, לרופאי שיניים. יש בזה מן ההגיון. מה, כל חיינו ובכל היבט שלנו אנחנו מייצגות משהו? מה עם האישיות, האינדיבידואליות וייצוג עצמך? השאלות שאני שאלתי בנושא נגעו יותר ללמה אדם מייצג את עצמו כך.

טל קר

New member
פמיניזמים הודעתו של אמיר ותגובתי

אמיר: הגמישות המגוחכת של הפמיניזם פה. או אולי זו גמישות בלתי נסבלת של הגדרת הפמיניזם... אני לא מתחיל להבין איך בכלל יכולה פמיניסטית לתמוך בזנות ופרונוגרפיה.. זה הרי האנטי תזה של הפמיניזם.... מסתבר שיש זרמים בפמיניזם ... כמו ביהדות.. מענין אם הפרשנות שלי תחשב לגיטימית בפורום זה... או שמא ´הפתיחות´ נעצרת כאן... איך אקרא לזרם שלי ? פמיניזים נאור ? מתון ? שפוי ? מרכזי ? תשובתי: כן, גאולה ש אמרה זאת מספר פעמים, יש זרמים בפמיניזם, יש פמיניזמים. אין שום גיחוך בפלורליזם, יש גיחוך בנוקשות. אני מבינה פמיניסטיות שתומכות בזנות ובפורנוגרפיה מתוך דעה של "אישה בחרה זאת וזכות האישה על גופה" אני מבינה, אני פשוט לא מסכימה איתן. לא הייתי מתחילה את הזרם שלך במילה פמיניזם. אחרי שקראתי את כל הודעותיך כאן, וראיתי שמשתמע מהן לא שאתה בעד שוויון לנשים מעצם טיבן, אלא שוויון "על תנאי" (למשל אם הן עומדות בקריטריונים שלך של לבוש) . מה דעתך על סמי פמיניזם?

אמיר.

New member
לא ראיתי את הכרטיס...

אבל מתוך התגובות - הבנתי בערך... ------ אני שמח לציין שיש לי הסכמה עם טל קר... זונה - נערת לווי - ..... הכל אותודבר מגונה וצריך להלחם בזה. בצרכנים ובסרסורים ומעל לכל - בסוחרי העבדים !!!!

למעלה