כשהטלוויזיה מתנגשת עם המציאות

• פותח הנושא br0cK
  • פורסם בתאריך

br0cK

New member
כשהטלוויזיה מתנגשת עם המציאות

שלום לכולם! אני קורא את ההודעות בפורום כבר תקופה ממושכת ומסתבר שיש בארץ ישראל לא מעט אנשים עם ראש על הכתפיים. כל הכבוד לכם!! אני רוצה לעלות שאלה... האם לדעתכם ד"ר האוס (מהסדרה) היה עובר את מבחני הקבלה לרפואה באוניברסיטאות השונות?

יוסי n

New member
בוודאות לא היה עובר.

דמותו של האוס מעלה את הדילמה עתיקת היומין: מי עדיף - הרופא המעולה מבחינה מקצועית אך בעל יחסי האנוש הגרועים, או הרופא הפחות טוב מבחינה מקצועית, אך בעל יחסי האנוש המעולים. האוס מייצג את הרופא הראשון. הוא מבריק מבחינה מקצועית, אך גרוע בכל הקשור ליחסי רופא-חולה (אפשר אפילו לומר שהחולים די מפריעים לו בעבודה...). היות והדגש במיונים כיום, בכל האוניברסיטאות, הוא על האופי (החיפוש אחר רופא שיהיה גם "בנאדם", ולא רק רופא), האוס היה נוחל בהם כשלון חרוץ. אישיותו מייצגת את ההיפך הגמור ממה שהם מחפשים כיום. ורק עוד נקודה קטנה - הדילמה שכתבתי למעלה אינה בעלת תשובה חד-משמעית. ישנם די הרבה אנשים שיאמרו שכשמדובר בטיפול בהם, היו מעדיפים את הרופא שיודע מה הוא עושה יותר טוב מכל אחד אחר, גם על חשבון יחס פחות טוב מצידו. מה שמעלה את השאלה, האם נכון לפסול מועמדים לרפואה ע"ב ההתרשמות שיחסי האנוש שלהם פחות טובים מאלו של מועמדים אחרים (לא ניכנס למידת המהימנות של קביעה שכזו ע"ס שעות בודדות). ייתכן שאנשים אלו, לו היתה ניתנת להם ההזדמנות, היו נעשים הטובים והמקצועיים ביותר בתחומם (כדוגמת האוס).

michyish

New member
יחסי אנוש אפשר בקלות לבדוק לעומת...

זאת כישורים מקצועיים עתידיים בתחום הרפואה נורא קשה לנבא.. כך שלדעתי שיטת המיון צריכה להתמקד באמת על אופיו של המועמד..

יוסי n

New member
אני לא בטוח בכלל...

גם אם נסכים ששיטת המיון אכן צריכה להתמקד באישיותו של המועמד ולא בציון הפסיכומטרי שלו, הבעיה טמונה במציאת השיטה לביצוע הערכה שכזו, ביום הערכה אחד. יחסי אנוש הם דבר מופשט, ולכן קשה מאד לבדוק אותו, או "לכמת" אותו לכדי ציון. ביום המיון ישנם פרמטרים רבים שמשפיעים על התנהגותו של המועמד (לחץ, חרדה, עייפות אולי, מבוכה, הניסיון לחשוב "מה נכון להגיד" וכו'), שעלולים לגרום לכך שהוא יצטייר בפני המראיינים לא כפי שהוא באמת. אין לי ספק שהרבה מאד מועמדים נפסלים במיונים אלו בשל סיבה זו, מועמדים שאם היתה אפשרות תיאורטית לבדוק את התנהגותם בסביבתם הטבעית, שלא במסגרת מבחן, ייתכן בהחלט שהיו עוברים. דובר על כך כבר רבות כאן בעבר. לדעתי, זה מאד יומרני לנסות ולהעריך אישיות של מועמד, שמורכבת מכל כך הרבה פרמטרים איכותיים, ולא כמותיים, ע"ס שעות ספורות של סימולציות ומשחקי תפקידים. הרבה מועמדים נפסלים, לעתים שלא באשמתם, בשל השיטה הבעייתית הזו.

Regina Phalange

New member
לא היה עובר

אבל אני לא מסכימה שהוא לא טוב ביחסי אנוש- הוא אולי ציני מדי בשביל רוב האנשים, אבל תכלס רואים שאיכפת לו (עמוק עמוק עמוק - מאוד עמוק- בפנים), ואני דווקא הייתי מעדיפה לבוא אליו מאשר אל פורמן או קדי למשל.

יוסי n

New member
"יחסי אנוש" - הכוונה לדרך בה אדם...

מתקשר עם אנשים בסביבתו. אני מסכים איתך לגמרי שעמוק בפנים איכפת להאוס מהחולים שלו, אך בכל הקשור לאינטראקציות שלו עם החולים - הוא פשוט גרוע (ורק למען האמת - במקרה הספציפי הזה, זה אחד הדברים שאני הכי אוהב בו - הציניות שלו).

Regina Phalange

New member
אני יודעת מה זה יחסי אנוש :)

ואני חושבת שיש גרועים הרבה יותר ממנו גם בקטע הזה בכל קופת חולים בכל רחבי הארץ. הוא לא פוצי מוצי כמו קמרון, ויכול להיות שכפציינטית הייתי מעדיפה אותה, אבל הוא בסדר

morancho1

New member
לפי דעתי

הוא לא היה עובר. הקטע של מו"ר הוא לבדוק מעבר לשכל כמה אמפתיה יש לך לאנשים האם אתה אוהב בכלל אנשים? האוס הוא מעצם הגדרתו מיזנתרופ. אולי בפנים עמוק הוא דואג לאנשים ואולי הוא רק דואג לאהבתו לפתור "חידות" אבל הוא פוגע באנשים תוך כדי...ולא במו"ר לא מחפשים רופא שחצן-ציני-מתחכם-שגם הולך ועובר על החוק של שני וחמישי (הם בודקים גם את זה!).. ולגבי השאלה איזה רופא אני הייתי מעדיפה...אני מניחה שהייתי רוצה את האוס..אבל לא בגלל האופי שלו, אני פשוט מתה על השחקן שמגלם את הדמות שלו:) (סליחה על הקיטשיות, אבל אין מה לעשות, הבחור מושך בטירוף).

lernery

New member
מו"ר לחלוטין לא בודק אמפתיה

וקל מאוד לזייף אותה

lernery

New member
אף פעם בחייך לא פגשת בן אדם מזויף?

או שלא קראת את התפסן בשדה השיפון?

morancho1

New member
אין על התפסן:)

אחד האהובים עליי..לא הפסקתי לצחוק:) ברור שיש אנשים מזוייפים אבל לומדים לזהות אותם. אני בטוחה שאם לי יש מידת הצלחה לא רעה בזה, המראיינים לא יהיו פחות מזה.

lernery

New member
ואם הבן אדם מזייף לא בגלל שלא אכפת

לו, אלא בגלל שהבן אדם מולו הוא שחקן, והוא לא באמת מדמיין שהוא בן אדם אמיתי? מגיע לו להיכשל? מה גם שאני קיבלתי ציון ממוצע (כנראה) והבעות האמפתיה שלי שוות קדחת והיו מזוייפות לחלוטין (בלי קשר למה שאני מרגיש בפנים, זה לא מתבטא בצורה כל כך בהירה בחוץ). לדעתי מודדים רק את היכולת להראות סימנים של אמפתיה, ולאו דווקא את האמפתיה שיש לך בפנים.

morancho1

New member
לא אמרתי שהשיטה מושלמת..

אבל, זה בדוק שברוב המקרים כשתשים בן אדם בסיטואציה מול שחקן שמשחק מצב מסויים..אי הנוחות בידיעה שהמצב לא באמת אמיתית קיימת כמה שניות בלבד. מוח האדם מסתגל מהר לכל מצב חדש, ובצורה כזאת אתה מגיב בסיטואציה קרוב מאוד לצורה בה היית מגיב במצב אמיתי.לטוב או לרע.

dimiorr

New member
אפשר גם לראות את יו לאורי

בקומדיה הבריטית "עלילות הפתן השחור" בתור קצין בריטי מטומטם במלחמת העולם הראשונה, מדבר במבטא הבריטי המקורי שלו. סתם הערה בדרך אגב.

Corpus Magnus

New member
וב - "טיסת הפניקס"

בתור המנהל הבכיר והמתנשא שסולד משהיה ליד אנשי הצווארון הכחול.

למעלה