כשהטלוויזיה מתנגשת עם המציאות

  • פותח הנושא br0cK
  • פורסם בתאריך
והתפקיד החשוב מכל- הוא שיחק בחברים

בפרק שבו רייצ'ל נוסעת ללונדון לעצור את החתונה. הוא היה איתה במטוס ואמר לה שתשתוק ו"דרך אגב, זה ברור לחלוטין שהייתם בפסק זמן" (במבטא בריטי מקסים). (למה אני ערה בשעות כאלה?)
 

Regina Phalange

New member
כי 2 בלילה זה אחה"צ

השאלה היא מתי הדרדרתי לפתירת מבחנים אחרי 24 שעות עירנות, ולמה אני פה במקום ללמוד.... [יש לציין שהפרק המדובר היה לפני משהו כמו עשור, והוא נראה שם טעים לא פחות].
 

amnonab

New member
ובעוד די הרבה מקומות

לפני שנתחיל לצטט את כל המקומות שבהם הוא מופיע... http://www.imdb.com/name/nm0491402/
 

Benjamin Turner

New member
יוּ לוֹרי ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

מושך, ומוכשר מאוד בכל כך הרבה תחומים ו... לעזאזל, האוס ויוּ הם ההתמכרות החדשה שלי, תודה רבה מורןפ
חושבים שהאוס ציני ומשעשע? נסו לצפות בראיונות השונים של יו (חלק ניכר מהם הועלה לטיוב). לומר שהאוס, בין הדמויות המורכבות ביותר בטלויזיה כיום, הוא מיזנטרופ, וזהו... לדעתי האוס בהחלט אקסצנטרי, אולם הוא אינו מיזנטרופ. יתרה מזאת, לדעתי להאוס אכפת מאוד מה אנשים חושבים עליו, וזו אחת הסיבות לכך שהוא הולך הפוך-על-הפוך, מתחבא ממטופלים כשאפשר ונוקט עמדת עליונות מלכתחילה כשאי אפשר. מהפרקים שראיתי עד כה הוא לרוב רגיש, מלא כבוד ואפילו עדין כלפי מי שראוי לרגישותו, כבודו ועדינותו, אולם לא טורח להתנחמד באופן מזויף אל מי שאינו ראוי לכך. גם זו כמובן ראיה פשטנית למדי וחד-רובדית של הדמות, אולם את ניתוחי העומק למיניהם אני משאירה לפורום האוס
ברור שכל זה לא ממש משנה למי שלא מתענין בהאוס כאדם אלא כרופא. אחת השאלות המרכזיות של הסדרה, שהועלתה כבר בפיילוט, הנה האם היית מעדיף רופא נחמד שיחזיק לך את היד בזמן שאתה גוסס, או רופא שלא יהיה נחמד אבל ירפא אותך. אין לי ספק במי מהשניים הייתי בוחרת, עבורי ועבור יקירי. והעובדה שהאוס לא היה עובר מו"ר הנה ההוכחה הטובה ביותר ליעילותם של המיונים הללו.
 

morancho1

New member
אין על יו:)

בכל מקרה לענייננו...די נמאס לי מהקטע הזה של: מה את מעדיפה רופא נחמד שיחזיק לך את היד או רופא מניאק שירפא אותך!! דברים לא הולכים בצורה כזאת חבר'ה די:) רופאים ל-א מחזיקים ידיים לחולים גם הנחמדים שבינהם:):) בד"כ רופא נחמד טורח יותר למצוא את הסיבה למחלה ולדאוג שיהיה לך נוח ולשמור על כבודך בתור חולה. רופא מניאק יכול לטעות כי לא כל כך מעניין אותו חיי אדם, והמצפון שלו גם לא משהו. היחס שלו ציני הוא בטוח שהוא יודע הכל לא מתייעץ עם קולגות מכסתח בלי שום בעייה... אני הייתי מעדיפה את הראשון.
 

Benjamin Turner

New member
אבל זו הסתכלות שטחית למדי.

ראשית, החזקת הידיים היא מטאפורה, אם כי יש רופאים שעושים גם את זה (אפילו בהאוס, ע"ע וילסון וקמרון). הכוונה ליחסי מטפל/מטופל באופן כללי, וזו דילמה שלטעמי לעולם לא ינוס ליחה. שנית, לגבי האוס: א. הוא לא מניאק, ממש לא. הוא אקצנטרי, ולא טורח באופן מיוחד להתחשב ברגשות החולה (במיוחד כשהחולה אידיוט), אולם הוא אדם טוב בבסיסו, מוסרי-על פי אמות המידה האישיות שלו-ונאמן, שמבין היטב את טבע האדם ולא מצפה ממנו ליותר מדי. לא מצפוני? הדגמה בבקשה. ב. וילסון הגדיר זאת יפה: אמפתיה היא עוגן יעיל למקצוע עבור רוב הרופאים. האוס מצא משהו אחר. אכפת לו מאוד מחיי אדם, ולו בגלל שמוות של מטופל=כשלון אישי שלו ושל האינטלקט הנערץ שלו. נכון שהוא מסתכל על המטופלים כעל חידות הגיון, מעין שרלוק הולמס של עולם הרפואה, אולם אני לא רואה בכך כל פסול. ג. לא מתייעץ עם קולגות... אז הדאקלינגז שם לחינם? וילסון מזומן ליעוץ לעתים קרובות סתם כי האוס נמשך אליו? נכון שהוא בטוח שהוא צודק, אולם לדבריו זה פשוט משום שקל לו יותר כרופא לפעול תחת ההנחה שהוא צודק מאשר תחת ההנחה שהוא טועה, ויש בזה משהו. רופא שמפקפק בעצמו, שמפגין חוסר בטחון באבחנותיו, עדיף? ד. ציניות היא מינוס?
תכלס, הציניות של האוס מסייעת לו פעמים רבות לאבחן את מטופליו. It's a basic truth of the human condition, that everybody lies. The only variable is about what (House 1X21, Three Stories). ציני להחריד וקצת יותר מדי מוטו-תיקים-באפילה בשבילי, אבל כמה נכון... לא כל כך הבנתי את הערת הסיבה למחלה. האוס לא טורח למצוא את הסיבה?
 

morancho1

New member
ממש לא שטחית:)

האוס לא מניאק..תלוי איך אתה מגדיר מניאק:)..אהבתי את מה שאמרת: " הוא אדם טוב בבסיסו..מוסרי-על פי אמות המידה האישיות שלו"...זאת ההגדרה לאדם טוב? בלי להיכנס לפוליטיקה! יש הרבה אנשים שפועלים "לפי אמות המוסר שלהם" ולא אני ולא ההיסטוריה לא הייתה בוחרת להגדיר אותם כ"טובים"..בשביל זה יש אמות מידה כוללניות..שהתחצפות לחולה, עבירה על החוק, איומים, פגיעה בכבוד וחיסיון החולה וכו וכו לא נכללות בין אמות המידה האלה.. אין פסול שהאוס עוזר לאנשים כי זה כייף לו לפתור בעיות, אני בטוחה שיש הרבה רופאים כאלה במציאות. לגבי התייעצויות עם רופאים: נכנסת פה דווקא לתחום שאני לא מסכימה איתך בכלל. כן עדיף רופא שמתייעץ מאשר רופא שמגיע להחלטות שגויות! אין שום דבר רע ברופא שהוא קצת חסר בטחון ככה הוא יבדוק את עצמו יותר טוב. אין שום דבר רע בלהתייעץ עם רופאים! האם אתה באמת חושב, שכשתהיה רופא יום אחד לא תתיעץ עם אף אחד? האם אתה מכיר את כל החולים המחלות ושיטות הטיפול על בוריים..לידיעתך, שחצנות אצל רופאים זה הדבר מספר אחד שגורם לניכור בין רופאים לבין החולים וגם סיבה מספר אחת לרשלנות רפואית. אני מקווה שיום אחד, כשתתצטרך להתייעץ עם קולגות, לא תראה בזה נחיתות אלא מקור לידע נוסף. ציניות זה מצחיק וכייף, כמו שהומור שחור זה דבר שעוזר לצוות הרפואי להתמודד עם מראות קשים. אבל תתפלא לגלות שהחולים לא מסכימים עם ההנחה הזאת. מפתיע, אבל הם תופסים ציונות כנסיון להתעלות מעליהם ורשעות גרידא. הם גם בדרך כלל לא יחשבו שזה כל כך מצחיק. -התכוונתי שאם יש רופא שכבר לא אכפת לו מהחולה, למה שיתאמץ לגלות מה הבעיה? הוא פשוט יכול לטפל בתסמינים ולהעיף אותו הביתה. פחות עבודה יותר טוב.
 

Benjamin Turner

New member
שטחית למדי. את מסתכלת על הרובד

החיצוני ביותר של הדמות ותו לא, מבלי לנסות להיכנס קצת אל מתחת לפני השטח (ואני באמת לא יודעת עד כמה את בקיאה בסדרה, אולם סביר להניח שיותר ממני-אני ניובי). ראשית, בקשה לי אליך: אנא ספקי סימוכין לטענותיך, אחרת קצת קשה לי להתייחס אליהן. אמות המוסר האישיות שלו מועמדות כמובן לשיפוט הצופים. אצלי הן עוברות, לפעמים בהצטיינות, לא יודעת מה אתך. כוונתי היתה שהוא לא נכנע לתכתיבי המוסר (או יש לומר הפסבדו-מוסר) הכלל-חברתי, ובמקרים לא מעטים טוב שכך. זו לא בהכרח ההגדרה של אדם טוב, אך מצד שני זה גם לא נועד להוות חלק מפירוט של מה מגדיר אדם טוב (יש שם פסיקים שמסמלים "וגם", כלומר הוא אדם טוב וגם מוסרי וגם נאמן וכן הלאה). לגבי התייעצות, הרי הגבתי: למה את חושבת שהדאקלינגז ו-וילסון שם, בתור קישוט? האוס מתייעץ כל הזמן עם אחרים, ובכלל, זו לא ממש שחצנות, זו פעולה תחת ההנחה שהוא צודק. יש הבדל גדול בין השניים. האוס מעריך מאוד את עצמו, ובצדק. הוא בטוח מאוד בעצמו, ובינתיים עדיין לא היו לו יותר מדי קאונטר-אינדיקציות לכך, להפך. מאדם שהולך מנצחון אינטלקטואלי אחד למשנהו על הקולגות שלו קשה לצפות שיבטל את דעתו מפני דעתם-זה מה שהחיים לימדו אותו, והבטחון הזה שלו במוחו הציל הרבה יותר ממטופל אחד שלו. כמובן שהוא אינו מושלם (לעומת יוּ, שתמונתו מתנוססת במילון ליד המילה "שלמות"
), אחרת מה היה מענין בו? אולם הוא לא "מניאק וזהו" כמו שאת מציגה אותו. ואם כבר, גישת הbrow-beating הזו שלו די מקובלת על רופאים מסוימים (מהסוג שלדוגמא לא הכי קשורה, כשמגיע לקליניקה שלהם חולה סוכרת שלא שומר על דיאטה הם יראו לו תמונות של גפיים כרותות, או אותו כנ"ל עם ריאות מפוחמות לגבי מעשנים). לגבי הציניות, את יודעת מה? רוב מי שהאוס ציני בצורה כמו-אכזרית כלפיו אידיוט וממילא לא קולט. לאחרים זה פשוט מגיע, כמו דלי מים קרים שהאוס מנסה לשפוך עליהם ובצדק. קבוצה שלישית מורכבת מאלה שמוכיחים את טענותיו כלפי האנושות (everybody lies) ועל גבם הציניות שלו נישאת מלכתחילה. לא נתקלתי במקרים רבים שבהם האוס סתם יורד לחייו של מישהו ללא כל הסבר (אם כי הם קיימים. הוא לא מושלם, כבר אמרנו). ולגבי ענין האכפתיות מהחולה, להאוס אכפת מהמחלה (לא נתווכח כרגע לגבי החולה), וזו המוטיבציה שלו לאתר אותה ולרפא את המטופל שלו, כך שעדיין לא הבנתי איך טיפול בתסמינים קשור לענין.
 

morancho1

New member
זאת עדיין רק דמות וירטואלית:)

במציאות שום דבר בערך ממה שהוא עושה לא היה עובר,ובואי נסכם את הדיון פה כי בין פיזיקה לחיי הפרטיים אין לי ממש זמן לדברים מסוג זה. מספיק ללכת לבית חולים ממוצע ולראות שאין "האוסים" שם. לטוב או לרע, זה פשוט המצב. דרך אגב, אני לא הגדרתי אותו מעולם כ"מניאק וזהו" אחרת לא אני ולא אחרים היו כל כך אוהבים את הסידרה. מה שמדהים בסידרה מבחינתי זה שהאוס מהווה דמות שהיא אנטי דמות. בתקופה האחרונה זה אופנתי לשים דמויות שהן שוחרות צדק, פוליטקלי קורקטיות מאוזנותו..כמובן משעממות. האוס הוא לא אף אחת כמו הדמויות הללו. הוא מצחיק שנון יודע לתפעל אנשים. הסידרה היא עקבית מעניינת דינמית מלאת ידע רפואי, שיטות לא קונבנציונליות לפתרון בעיות רפואיות. והשחקן הוא פשוט מעולה. עכשיו השתכנעת שאני לא "עוכרת האוס"? :)
 

Benjamin Turner

New member
בהצלחה בפיזיקה ../images/Emo140.gif

ולא חשבתי שאת עוכרת האוס מלכתחילה
(סתם לא מסכימה עם הגישה שלך לאתיקה רפואית, קורה)
 

moran f

New member
הכל קורה

כבר יצא לי להחזיק ידיים של אנשים, פיזית. לשמחתי הרבה האצבעות לא עברו נמק
וחוץ מזה, מה שבנג'י אמרה (כן, באמת בנג'י, אנחנו מסכימות על האוס
) ו-LOL ענק על ג'. אה, ואת לא ניובי.
 

kontsy

New member
לא היה עובר

אבל יש לי דווקא עמדה חדשה בנושא "איזה רופא הייתי מעדיפה" את השבוע האחרון ביליתי כחובשת במרפאה של מחנה צופים. ב4 ימים הראשונים היה לנו רופא סטלן שלא ממש עוסק ברפואה, שהיה חמוד לאללה, שיפצר לנו את המרפאה ודיבר עם הילדים. ב3 ימים האחרונים היה רופא נורא! פשוט נורא! אומנם הוא היה מקצועי מאוד אבל זה היה נראה כאילו הילדים שבאו למרפאה היו סוג של מטרד עבורו, הוא היה מטפל בהם במהירות אסטרונומית ומשחרר אותם לדרכם בלי להיסתכל עליהם אפילו. לפי דעתי כשמדובר בתחומים כמו ילדים, משפחה וכד' דווקא הייתי מעדיפה את הרופא שיודע להיות גם נחמד כשצריך. אבל כשמדובר בבן אדם שחולה במחלה קשה החשיבה היא בוודאי אחרת.
 

Phrenum

New member
הוא היה עובר אותם בהצטיינות.

בואו נסתכל על זה ככה: אתם טוענים שהוא נורא ביחסי אנוש. אני חושב שזו טעות: הוא מאד ישיר, נכון, אבל מצד שני הוא יודע לאיזה צד לפנות, הוא מדהים בקריאת אנשים והבנתם ואם תשימו לב טוב - הוא היחיד שמקשיב למה שאומרים לו. שמתם לב כמה פעמים החולה הוא זה שאומר את המילה האחרונה וגורם להאוס לחשוב? הוא מקשיב, זה שווה המון.
 

morancho1

New member
לא חושבת.

אני חושבת שגם להיות ישיר מדי! זאת תכונה בעייתית. יש אנשים שיקבלו את התכונה הזאת בסבבה, יוקירו בכנות הרופא ויקשיבו למילותיו ביתר קשב כי הם יודעים שכל מילה "חקוקה בסלע". אולם יש אנשים שעבורם דיבור ישיר מדי מהווה פגיעה, ולא צריך ללכת למקומות כמו סין כדי להבחין בכך. תחשוב על חולה שפגעת בה, היא לא תקשיב לך ולא תעשה כדברייך גם אם היא יודעת שאתה אולי קרוב לאמת. עניין של כבוד. לכל אדם יש צורה לגשת עליו, לא כל בני האדם שווים. לכן אני חושבת שהאוס לא יודע לתקשר בצורה טובה אחת עם אנשים. בשבילו קיימת דרך אחת בלבד והיא לא עומדת במבחן המציאות.
 

Phrenum

New member
אני מתנגד

אני יודע שאני מסתמך על ההתנהגות בסדרה, אבל שימי לב שהוא משיג את ההסכמה לטיפול. הוא לפעמים צריך להפחיד את החולה בשביל שזה יגיע למסקנה הנכונה אבל זה פועל. ובקשר למו"ר, הוא מודד יכולות משחק ולא הרבה מעבר לזה. ראיתי מספיק אנשים שהתקבלו על סמך היכולות האלה ולא על סמך אמפתיה או מושיות שאותה רוצים באוניברסיטה.
 

morancho1

New member
לא תמיד משיג

הסכמות. לרוב מדובר באנשים שפשוט איבדו תקווה אז הם כבר מסכימים לכל מה שהאוס נותן להם..רוב המצבים במציאות תודה לאל הם לא ככה:) בואנה שמת לב שאנחנו אשכרה מנהלים דיון על דמות וירטואלית??....:):):) ולגבי יכולות משחק..אם ראית אנשים שהתקבלו על סמך היכולות הללו אז כנראה שאתה יודע על מה אתה מדבר..אני דווקא ראיתי איזה מישהו אנטיפת, שניסה לשחק אותה רגיש ומתחשב וזה פשוט היה כל כך שקוף שזה לא באמת הוא עד שרצית פשוט להקיא מזה..כבר היה עדיף שיתנהג בצורה הטבעית שלו:)
 

Phrenum

New member
נכון שזו דמות מגניבה להתווכח עליה?

בכל מקרה, אמרתי שמור בודק כישורי משחק ואת הוכחת את דברי: היו לו כישורי משחק גרועים אז הוא נפל
אממ... חזרה לוויכוח. שימי לב להאוס במרפאה - הוא יודע לתקשר גם עם אנשים שלא הולכים להתפרק ולמות עוד חמש דקות. הוא קשוח איתם, הוא רואה דרך השקרים שלהם והוא מאבחן אותם. ופה נכנסת השאלה עתיקת היומין אם הייתם מעדיפים רופא נחמד שיחזיק לכם את היד או רופא שיודע מה הוא עושה. וול, אני חושב שהאוס הוא התגלמות הרופא שיודע מה הוא עושה בלי להחזיק אף יד של זקנה והוא רופא אגדי. לא בטוח שמחזיק-ידיים ממוצע היה יכול לאבחן ברמה כזאת או להניח שאדם משקר ברמה כזאת.
 

morancho1

New member
מאוד.

אני חושבת שקשה לשחק באמת טוב אמפתיה, במצבים לחוצים ושאלות ממוקדות כמו בראיונות. לא שזה בלתי אפשרי אבל נדיר. אולי מישהו שמצליח לשחק מישהו פשוט מבליט תכונה מסויימת שקיימת גם ככה אצלו...לפחות הוא מסוגל להראות אפתיה גם זה חשוב. אדם שלא קיים אצלו וגם שלא מסוגל להראות..זה כבר בעייה במקצוע כמו רפואה. לגבי האוס: ברור שמדובר בסרט:) במציאות הוא לא היה מצליח עם הגישה הזאת שלו לאורך זמן! הוא מטרטר את כל המערכת עובר על החוק מיליון פעם..אני חושבת על כל הבירוקרטיה שיש היום במערכת הרפואית ובמציאות רבע האוס לא היה בכלל קיים! היה פרק שהוא עזר לחולה, ולצורך העניין סחט רופא אחר שהוא ילשין עליו שהוא בגד באשתו ובסוף סיפר לאישה גם ככה. במציאות התנהגות כזאת הייתה חוזרת להאוס בחזרה..אתה לא יכול לעצבן יותר מדי קולגות לאורך זמן:) אני אישית מעדיפה רופא חכם שיידע איך לשכנע אותי ולא רק יחזיק לי את היד.. אני לא חושבת שיש בכלל צורך שמישהו מהרופאים יחזיק לי את היד! אני בינתיים יכולה להחזיק אותה לבד, תודה:)
 
למעלה