כשהמטוס עדיין בוער בסאן-פאולו...
((((((((

כשהמטוס עדיין בוער בסאן-פאולו... ../images/Emo10.gif((((((((

עלינו להביע רגשי תדהמה והשתתפות בצער האנשים והעם בארץ, אשר בליבינו, אפילו שאין אסונות, ונקווה רק לשמוע דברים טובים בעתיד. איך אומרים "צער עמוק, ורגשי תדהמה "?????????? בפורטוגיז ?

צער עמוק אולי כן. ../images/Emo10.gif

לגבי רגשי תדהמה, לפי מה שאני קוראת בעיתונות הברזילאית הבוקר, כנראה שלא כל-כך. התדהמה היא, בעיקר, על כך שתאונות אויריות בברזיל הן עדיין כל-כך שכיחות וגובות כל כך הרבה קורבנות. שדה התעופה בסאו-פאולו עצמו, ממש היכן שהתרחשה התאונה הקשה הזאת, נסגר לאחרונה לטיסות בדיוק בגלל אותם ליקויים שגרמו, כנראה, להחלקה של המטוס הלילה והתנגשותו בתחנת הדלק הסמוכה. גם חברת התעופה TAM לא יוצאת בזול מהביקורות הקשות. מסתבר שהחברה ידועה בתחזוקה הלקוייה של מטוסיה. אחד הכתבים סיפר על תקרית בה נפתחה דלת המטוס בזמן טיסה ונוסע נפל אל מותו. בכל אופן, רגשות אבל וזעזוע קשים.
למאות הנספים. כרגע מעריכים את מספרם בלפחות 150.

MANGABA

New member
../images/Emo59.gifאיזה פחד...

טסתי ב TAM לפני כמה חודשים וישנתי כמו תינוקת בטיסה... חברי לעומת זאת רעדו מפחד ואני רק צחקתי עליהם

כותרות העיתונים הבוקר בישראל

מדווחות על כ-200 הרוגים. עיתוני ברזיל, מוקדם יותר, דיווחו על כ-150, מתוכם זוהו בוודאות עד כה כ-15. נראה לי שיקח קצת זמן עד שנדע את מימדיו האמיתיים של האסון.

shellyland

New member
אולי אתה, המומחה שלנו לתכנון עירוני, תסביר לי

איך ממקמים תחנת דלק ובניין מגורים קרוב כל כך למסלול הנחיתה בשדה התעופה?!

giba70

New member
אני אחראי לתכנון בברזיל נראה לך?

בישראל יש תמ"א (תכנית מתאר ארצית) לתחנות דלק, ולפיה משאבות הדלק בתחנות דלק חייבות להיות במרחק של 40 מ' ממגרש מגורים, ו-80 מ' ממגרש שבו מוסד ציבורי (בי"ס, בית כנסת וכיו"ב). הבעיה היא שבמקרים רבים המבנים נבנו ואושרו עוד הרבה לפני שאושרה התמ"א ולכן את רואה במרכז רמת אשכול תחנת דלק בסמוך למגורים ועוד דוגמאות רבות ומעלפות...

giba70

New member
אני שם לב ששאלת לגבי הסמיכות לשדה תעופה

זה בכלל משהו לא מובן... השאלה מה המרחק של תחנת הדלק ובניין המגורים ממסלול הנחיתה, כי לפי הבנתי המטוס החליק על המסלול וסטה ממנו.

shellyland

New member
אפשר לראות בתרשים שצירפתי.

המטוס החליק, סטה, עבר את שטח שדה התעופה, חצה את הכביש המהיר, נכנס אלתוך תחנת הדלק, התפוצץ ופגע בבתים הסמוכים.

giba70

New member
והנה תמונה מתוך Wikimapia

נמל התעופה Congonhas נמצא בחלק הדרומי של מטרופולין סאו פאולו, מדובר באזור עירוני לחלוטין, מעט מצפון לנמה"ת נמצא מרכז הקניות Ibirapuera, ומצפון מערב אזור אוניברסיטת סאו פאולו USP. כבר הספיקו לסמן את מקום הפגיעה של המטוס בבניין של TAM ובו תחנת הדלק. יש מצד שמאל למטה מד מרחק וכך אפשר לבדוק את נושא המרחקים.

shellyland

New member
מטורף.

הראו אתמול ב-BBC צילומים ממטוס שנוחת בשדה התעופה הזה. ממש באמצע שכונה צפופה. לא להאמין. אמרו גם שהמסלולים בשדה התעופה ידועים כקצרים ובעייתיים במיוחד ושיש שם ליקויים בניקוז המים בזמן גשם.

giba70

New member
מתברר שזו לא תחנת דלק

הבניין בו התנגש המטוס הוא בניין של חברת TAM המשמש כנראה לתחזוקה וכיו"ב ונמצאים בו מיכלי דלק. עדיין נשאלות שתי שאלות מבחינת מיקום: 1. מדוע ה-Depot נמצא קרוב כל כך לבנייני מגורים (ושדה התעופה בכלל) 2. מדוע אין שטח הפרדה פתוח גדול יותר בין מסלול הנחיתה לגדר שדה התעופה והכביש והבניינים שמעבר לו. וזה מעבר לשאלות אחרות בנוגע למצב המסלול, מצב המטוס ובטיחות הנחיתה בתנאים הנתונים. שוב, כמו פעמים רבות בעבר, אנו עוברים מאקסטזה של שמחה להלם טוטאלי מטרגדיה נוראה. ברזיל, מדינה של מצבים קיצוניים, אבל אין גבול לאהבה שלנו את הארץ והתושבים, נכון?

plumsun

New member
כן, ועוד חשבו

שאח של רונלדיוניו היה במטוס. הוא היה אמור לעלות למטוס, ובסוף לא עלה.

fada azul

New member
כמה לינקים, ועל הנס שקרה לגרמיו

היות ורוב הנוסעים במטוס שבא מפורטו אלגרה היו תושבי הדרום, העיתונות הגאושית מסקרת את הארוע בהרחבה , אבל גם גלובו ויתר העיתונים נתחיל מהדברים הטובים, אם אפשר בכלל לדבר על דברים טובים באסון נורא כזה על המטוס הזה היו אמורים להיות לא רק האח של רונלדיניו גאושו אלא המשלחת של גרמיו, שחקנים וצוות טכני, שהיו צריכים להגיע לגויאניה, דרך SP, באתר שלהם או באיזה מקום אחר קראתי את מספר הטיסה הזו כטיסה של גרמיו. ברגע האחרון, מממש דקות לפני, המאמן וההנהלה החליטו שבסאו פאולו יש יותר מדי בלגן וחבל לטרטר את השחקנים שמצפה להם משחק קשה מאוד בגויאניה. הם החליטו במקום זה לטוס לברזיליה ומשם לגויאניה. זה הציל את חייהם, לא לחינם כנראה קוראים לגרמיו imortal כשקראתי את זה נהיה לי ממש עור ברווז, איזה נס קרה לגרמיו!!! עד עכשיו לא ידוע על ניצולים., מספר ההרוגים גדל גם בגלל שהמטוס עבר ממש ברחוב ב SP לפני שהתנגש בהנגר שבו היו עובדים של אותה חברה טאם. למי שלא מכיר, שדה התעופה הזה נמצא ממש באמצע העיר, הוא שדה תעופה מאוד עסוק, וכבר מזמן דרשו בעיר לסגור אותו, אבל אנשי העסקים העדיפו א לנסוע לשדה התעופה הטוב יותר שנמצא במרחק שעה נסיעה. עכשיו הוא נסגר, היה צריך לקרות אסון כזה כדי שיסגרו אותו. לא רק בארץ זה קורה עוד קבוצת כדורגל שלמה נצלה מהאסון: קאשיאס מהעיר באותו שם שמשחקת בליגה השלישית, היא עלתה לטיסה לSP אחרי הטיסה המקוללת ההיא. אולי יפנו את הטיסות הללו לקמפינס. כנראה שאלוהי הכדורגל הגן על השחקנים.. בין הנספים כמה וכמה דמויות קשורות לספורט, ביניהם הנשיא לשעבר של אינטר, מומחה למשפט ספורט, שבין השאר ייצג את נילמר בתביעה שלו נגד קורינתיאנס. הוא החזיק משרד בSP ובילה שם ימים מספר כל שבוע הנה למה לינקים , חוץ מהרגילים שאתם בטח מכירים יותר ממני (מהעתון הגאושי זרו אורה) http://www.clicrbs.com.br/jornais/zerohora/jsp/default2.jsp?uf=1&local=1&edition=8116&template=&start=1&section=&source=a1564187.xml&channel=9&id=&titanterior=&content=&menu=23&themeid=&sectionid=&suppid=&fromdate=&todate=&modovisual= (רשימת מנהלי החברות ואנשי עסקים, חבר פרלמנט וכו' , כולם מהדרום, שהיו במטוס ונספו כתבה מיוחדת על האסון http://www.clicrbs.com.br/jornais/zerohora/jsp/default2.jsp?uf=1&local=1&edition=8116&template=&start=1&section=&source=a1564143.xml&channel=9&id=&titanterior=&content=&menu=23&themeid=&sectionid=&suppid=&fromdate=&todate=&modovisual= תמונה: אגוניה בשדה התעופה: http://www.clicrbs.com.br/rbs/image/3112558.jpg בכל המאמרים הללו יש לינקים לעוד כתבות אם מעניין אותכם לדעת משהו מיוחד, תכתבו, אני אשתדל למצוא בשבילכם, אם לא היום כי עלי לנסוע לביתי שלצערי נתקה את האינטרנט, כשאחזור הביתה בלילה אשב על זה, ממילא רציתי להקדיש את היום בבלוג שלי על האסון הזה וגם על ההבט הגרמיסטי שזה נושא הבלוג הנ"ל שאותו אני כותבת בוטרטגזית הדי גרועה שלי , עם ספר הטיו הפעלים ביד אחת והמילון (לבדוק את הכתיב) ביד שניה שנשתמע בנסיבות יותר שמחות, כמו אלה של ההודעות שלי מאתמול, למשל כמובן שחבל על כל בון אנוש שנסה, אבל אני מקווה שאיש ממשפחותיכם וידידיכם לא היה בין הנספים. אני עוד א יצרתי קשר עם המכרים שלי בפורטו אלגרה נקווה לטוב

shellyland

New member
יש הרבה סיפורים כאלה...

ישראל רייס הגיע לנמל התעופה בסאו-פאולו כדי לאסוף את אשתו אנה, דיילת, שאמורה הייתה לעבוד בטיסת חברת "טאם" ושם התבשר על ההתרסקות: "ציפיתי לגרוע ביותר". לאחר שעה ארוכה גילה רייס שאשתו התעכבה בבית אמה ולא הספיקה להגיע למטוס בזמן. רייס: "אני מרגיש כאילו נולדתי מחדש".

eynav br

New member
../images/Emo10.gifעצוב

האמת היא שהשדה תעופה הזה כל כך מפחיד, המטוסים נוחתים וממריאים בכזה שיפוע בגלל הבניינים הצמודים לשדה תעופה... למרות שכרגע זה לא קשור לתאונה..

למעלה