כשהמנהל מזמין ..... מגיעים

ציפורה'לה

ערב טוב חד, ילדים ,להורים גרושים - כמעט בכל הגילאים , נושאים עמם פנטזיה , שאבא ואמא ישלימו ויחזרו לחיות יחד. לא רבים הם הילדים שחלומם ממומש. לטעמי תגובתה הנרגזת, כועסת של ציפי הנו פועל יוצא של התנפצות החלום, מדי ביקור .... כל ביקור מבהיר לביתך הקטנה שחלומה הולך ונגוז. אגב חד, בת כמה היתה הילדה כשהתגרשתם ? והאם יצרה אמה , גרושתך זוגיות שניה [תהייה לזה משמעות לעתיד] ? ערב טוב

ח ד

New member
אז הנה ה-CATCH

ציפורהלה' גדלה לתוך המצב הפרוד ביני ובין אמה. נפרדנו כשהיא היתה בת חמישה חודשים. ללא ספק טראומה עבורי, בכל גיל זה טראומה, אבל במיוחד בגיל הרך הזה כואב כמו שלא כואב בשום גיל אחר. היא לא מכירה מצב אחר. היא מעולם לא ראתה את ההורים שלה יחד, אבל היא כן ראתה אותם רבים והרבה. אמה יצרה לעצמה מעין זוגיות שניה, אבל לא ממש יציבה.

לא פשוט

ובכן, מה שאתה צריך לעשות חד, זה להמשיך ולחבק את ציפורהלה, עם הרבה חום ואהבה. לתת לה תחושה של ביטחון ועוצמה שאתה אבא שלה לתמיד. ברבות הימים כשאמה תיצור לה זוגיות יציבה משלה, יש סיכוי טוב שהקטנה תפנים כי יש זוגיות אחרת טובה , רגועה ומאושרת.

rolan

New member
נורא מבולבל לי

אבל אנסה... אוהי ואני חיים יחד כמעט מהיום שהכרנו - לפני שנה בנותי הבוגרות 18 + 16 איתנו הגדולה 18 התגייסה לפני כשבועיים, מגיעה לביקורים הקטנה 16 מתגוררת בביתנו אוהי עושה מאמצים עליונים להתקרב, לשוחח, להתחבר הקטנה - נענית כמעט תמיד ומתמסרת לרוב... הגדולה - מתעקשת להתעלם מאוהי לא להכניס אותו ל"פריים" כאילו לא נמצא כאן למשל: ביום שישי האחרון שאלה: אמא, את לא יוצאת הערב? (אוהי יושב לידי...) לא ארבה בתיאורים המצב הנ"ל הוא המטריד אותי ביותר המאמצים והרצון הענק של אוהי מול החומה של שבלולית (היא ביתי הגדולה) אציין גם שקשריה עם אביה רופפים נוטים לניתוק רק עם גיוסה התקרבה מעט וגם זה נראה לי מרחמים על כך שהוא לבד (אין לו בת זוג) אשמח לקבל עצה איך לגשר בין שתי אהבותיי תודה וערב נעים

רולן יקירה

אין כל צורך לגשר בין שתי אהבותיך. לכל אחת יש מקום בעולמך. אהבתך לאוהיאיננה עומדת בסתירה לאהבתך לשבלולית. אין אהבה אחת צריכה לעמוד בסתירה וכנגד אהבתך השניה. שבלולית זקוקה עדיין לזמן משלה כדי להשלים עם נוכחותו של אוהי בחייך/חייכם. ובואי לא נשכח , המדובר בסך הכל בשנת היכרות אחת. לכל אחד יש את הקצב שלו. ובמיוחד כשהמדובר בצעירה בת 18. ונכון שיש לה אחות בת 16 שמגיבה אחרת. רולן יקירה, הבחירה את אוהי הינה בחירה שלך. יבוא יום והוא לא רחוק ושבלולית תקבל את אוהי. לא תאהב, לא תעריץ, - תקבל!. ואת...תמשיכי לאהוב את שניהם בו זמנית .

henzr

New member
יוסי היקר שלום.

אני נחרדת ברגעים אלה, משום שלא האמנתי שאכתוב אי פעם את הדברים הבאים ושיהיו קשורים אליי ואל משפחתי. המצב מסובך מאוד!!! אני הקטנה בבית (נשואה +1) לפני יש את אחי (נשוי +2 ) ואחותי הגדולה (נשואה +4). תמיד ואני מקווה שישאר ככה , היינו המשפחה המדוברת , תמיד היו מקנאים בנו איך אנו נפגשים כל סוף שבוע, מתקשרים זה לזה, מדברים, צוחקים , עוזרים זה לזה וכו'.. הכל התחיל לפני כמעט חודש שאחי ביקש מאבי הלוואה. (כמו תמיד ) אך הפעם היא הייתה מוגזמת (150.000 $). אבי, שרק יצא לפנסיה לפני חודשיים, (וקיבל מעט כסף) - זה האח ה"מקסים" ביקש סכום זה עבור דירה 4 ח' ברמת השרון (לא פחות ולא יותר), שבעצם המטרה היא לא לקחת משכנתא. אבי לא הסכים היות והבקשה מוגזמת מה גם, שאם יסכים להצעה שאחי הציע (לתת כל חודש החזר של 4000 ש"ח) אז מה בנוגע לקרן??? (מה? יחזיר אותה בעוד 50 שנה??? שאני לא יודעת אם אני אחייה בכלל!!!)בכל אופן, נפגשנו כולם , (לבקשת אבי!) אך, זה לא עזר, לפתע זה התפרץ על זה, זה התפרץ על זה וכו'. הבעייה היא גם שאימי עושה את המוות לאבי(בכל מובן המילה) , אימי מאיימת עליו (במעשים) (אם לא תתן לו, אני לא אדבר אתך, לא אלך אתך ל... לא ... אני רוצה שתפתח גם לי חשבון... ) (דברים שלא עלו מעולם!!!) היחסים של אבי עם אמי נהרסו, אבי מסרב ואימי אפילו משתמשת באיום נגדו , אפילו במיטה- ביחסי המין! ) אחי יודע על כל הסכסוך שנוצר בגללו, אך הוא אומר: "אני צריך בית, אל תתערבו, זאת הלוואה, לאמא יש גם החלטה בנידון, אמא מסכימה לתת לי, לי אין "קורת גג" (מה שבעצם שקר- הוא יכול לקנות בית של 3 ח' ). המצב מחריד! אחותי מתקשרת אלי ומספרת לי שאבא התקשר אליה כשהוא בוכה, כי אמא שוב צורחת בבית, בוכה בקולי קולות, ומבקשת ממנו שיתן לו את מה שהוא רוצה (כי אין לו בית) ואבא שלי חסר אונים... מפחד גם מהשכנים שעוד יחשבו שהיא עוד חוטפת מכות! אני לא מסכימה לדבר עם אחי (שעשה ככה למשפחה) ועם אימי. היום אבא בא אלי כשנדבר, והוא ביקש שאדבר עם אמא ,] רק כדי שיהי לו שקט ממנה, כי היא גם על זה צורחת עליו...( ואומרת לו: לא נתת לבן שלנו כלום והנה שתי הבנות שלנו לא מדברות איתי). מה לעשות? המצב חמור!!!!!!!! הצילו, אני ואחותי לא ישנות בלילות!

לא תוכלי לקחת אחריות על הורייך

ערב טוב; אכן סיפור קשה של פירוק אידיליה משפחתית על רקע יציאת האב לגמלאות. דומה כי אחיך מבקש להיבנות מה"קצת כסף" שקיבל אביך עם יציאתו לגמלאות. יחד עם זאת אסור להתעלם מצורך אפשרי בעתיד בכספים אלה או חלקם לצורכי ההורים שיותר צעירים כבר לא יהיו. בראש ובראשונה המחלוקת היא בין הורייך והם שיצטרכו לפתור אותה, ולגשר בין הפערים. והם הרי כבר למודי ניסיון האחד עם השני. לכן ממליץ לתת ל"זקנים" לפתור ביניהם את המחלוקת. כמובן שאם ישאלו לדעתך- הביעי אותה. יחד עם זאת , הכסף - כספם. שתי הארות והערות:1.ייתכן שהגישור בין הורייך חייב להיעשות על ידי גורם מקצועי משום שההתפרצות המתוארת בפנייתך, מצביעה על משקעים עמוקים ביחסי ההורים . 2.כל עוד לא יושבה המחלוקת בין הורייך , ממליץ כי כל הדיון הכלכלי יוקפא.

ע י ן

New member
אהלן יוסי , ערב טוב .

תודה שאתה כאן עימנו הערב . שלום רב מאוד לכל בניי הבית והאורחים....

ani2000

New member
קשר עם ה"אחים"

יוסי ערב טוב אימי שהתאלמנה חיה עם בן זוג, לנו ילדיה אין רצון להיות בקשר עם ילדיו ואני יודעת שהדבר מעליב את בן זוגה ושהיא חשה חוסר נוחות בקשר לכך. בעבר הם ניסו לארגן ארוחות משותפות אך אנו התחמקנו (לא ממש באלגנטיות), האם התחושה שלנו שאיננו רואים צורך בקשר עם ילדיו היא נורמלית? אנו מרגישים שעברנו מספיק עם מותו של אבי ועם קבלתו של בן זוגה לתא המשפחתי שלנו ולא מרגישים ש"חסר" לנו עכשיו הקשר עם ילדיו.... אך אני עדיין מרגישה חוסר נוחות עם בן זוגה בכך שאנו לא משתפים פעולה. לציין שאישי גם כן לא תורם מרצונו למפגש, ואומר "מה יש לי עם הבן של...?"

ani2000

New member
קשר עם ה"אחים"

יוסי ערב טוב אימי שהתאלמנה חיה עם בן זוג, לנו ילדיה אין רצון להיות בקשר עם ילדיו ואני יודעת שהדבר מעליב את בן זוגה ושהיא חשה חוסר נוחות בקשר לכך. בעבר הם ניסו לארגן ארוחות משותפות אך אנו התחמקנו (לא ממש באלגנטיות), האם התחושה שלנו שאיננו רואים צורך בקשר עם ילדיו היא נורמלית? אנו מרגישים שעברנו מספיק עם מותו של אבי ועם קבלתו של בן זוגה לתא המשפחתי שלנו ולא מרגישים ש"חסר" לנו עכשיו הקשר עם ילדיו.... אך אני עדיין מרגישה חוסר נוחות עם בן זוגה בכך שאנו לא משתפים פעולה. לציין שאישי גם כן לא תורם מרצונו למפגש, ואומר "מה יש לי עם הבן של...?"

שבת "אחים" גם יחד?

אני שלום. הילדים של בן הזוג של אימך לא יהיו אחייך. עובדה!. אמא לאחר אסונה/אסונכם מבקשת לשקם את חייה . ויש לברך על כך. בין ביתר משום נטייה לעיתים של אלמנים/אלמנות להסתגר, לנתק קשר עם הסביבה ולשקוע אל תוך דכאוניות וחולי. אמכם בחרה בדרך החיים. היא רוצה לארח את כולכם סביב השולחן. עשו לה נחת. אל תשיבו את פניה ריקם. אין הכוונה בריטואל חד שבועי מחייב. אלא בארוע מדי פעם. עם תתפתח אגב כך ידידות עם ילדי בן הזוג- מה טוב. ואם לא מילא! לכו עם אמא, הקלו עליה את הסתגלותה לחיים שאחרי אבא.

ח ד

New member
תודה רבה ליוסי

יוסי, תודה שבאת וחילקת איתנו את הידע והניסיון שלך. נדבר בהמשך. ביי בינתיים.

למעלה