כשיודעים שצריך להתגרש ואין את היכולת לעשות את הצעד

Eppur si muove

New member
כשיודעים שצריך להתגרש ואין את היכולת לעשות את הצעד

שלום וברכה,

אנחנו זוג בשנות הארבעים נשואים שנים רבות. בכוונה אשאיר כמה פרטים מעורפלים למנוע זיהוי. שנינו אקדמאים, בית, ילדים קריירות. בערך כשעברתי גיל הארבעים התחילה לקונן בי תחושה של דריכה במקום ושהחיים לא מה שרציתי שיהיו. בהתחלה חשבתי שזאת תחושה חולפת, אבל לא חלפה, רק התעצמה. בהתחלה נפגשתי עם קואצ'ר שעזר מאד לחבר שלי ובאמת גם אצלי בעקבות הפגישות איתו שיניתי כמה דברים, בעיקר סדרי עדיפויות, והיה שיפור קל במצב הכללי. אבל עדיין תחושה לא נוחה ביומיום וחוסר מטרה בחיים. אז הלכתי גם לפסיכולוג ועלו מספר בעיות כולל בעיה בזוגיות. ואז הוא הציע שאשתי תצטרף לפגישות ועלה שם הרבה רפש, לא האמנתי כמה שהיא מאוכזבת ממני, בין היתר שאני מרוכז רק בעצמי, שאני מונע ממנה להגשים את החלומות והשאיפות שלה, שאני לא מאהב טוב, שאני לא מפרנס מספיק טוב ושבאופן כללי לא טוב לה במחיצתי. לא נכנס כרגע למה נכון ומה לא נכון, רק מציין שהתגלה שיש לה רגשות מאד שליליים כלפיי וכלפי הקשר. ידעתי שהעסק לא מתפקד כמו שצריך, הזוגיות כלומר, אבל לא שיערתי שהמצב עד כדי כך קשה. בשלב מסויים הפסיכולוג אף שאל מה עמדתנו לגבי פרידה. והיא אמרה משהו שמסתכם בערך בכך שהיא לא מעוניינת בפרידה, מבחינתה זה מה יש ועם זה צריך להסתדר, לטוב ולרע. אחרי עוד מספר לא קטן של פגישות שהלכנו סחור סחור והתמקדנו באופטימיזציה של המצב הקיים, החלטנו לקחת פסק זמן מהטיפול. זה היה לפני כמה שנים ואחרי הטיפול המצב רק התדרדר. מריבות, הרבה פאסיב אגרסיב, הרבה האשמות הדדיות על כל מה שלא הולך. כשהמצב החמיר מאד, התחלנו ללכת שוב למטפלת זוגית אחרת והתברר שהנישואין למעשה נגמרו מבחינה רגשית, נשארים יחד רק מסיבות פרקטיות, מתפקדים כמשק בית אבל לא כזוג ושנינו מסתובבים עם חלל רגשי גדול בפנים שמוביל לתסכול שמפריע ומעכב לא רק בזוגיות אלא בכל היבטי החיים. ואז במקביל לטיפול הזוגי, אותו הפסקנו מאז, שוב בלי תוצאות משמעותיות, התחלתי שוב להיפגש עם הפסיכולוג. הייתי במצב נפשי קשה, על סף דיכאון, והצבתי לעצמי מספר מטרות שאחת מהן היא לסיים את הנישואין. היו עוד כמה שינויים שבחרתי לקחת על עצמי כמו שהחלפתי מקום עבודה ותפקיד לתפקיד יותר מעניין עם יותר סיפוק, התחלתי לעסוק בספורט, ירדתי משמעותית במשקל, ובניהול זמן נכון למרות העבודה החדשה והספורט, גם מוצא זמן ומקדיש יותר זמן לילדים שבעיקרון כבר יחסית גדולים ודי עצמאיים ככה שאני עושה איתם דברים כי אני רוצה, לא כי אני צריך. בכל היעדים האלה עמדתי ואני עומד בהצלחה ובנחישות. אבל רק בנושא הגירושין לא טיפלתי. אני יודע שגירושין זה הכיוון הנכון וזה נכון לא רק בשבילי אלא גם בשבילה ובכל זאת אני לא מסוגל לעשות את הצעד הזה. אציין שכרגע אני כבר כשנה במצב הזה, וגם לקחתי פסק זמן מהטיפול הפסיכולוגי. הפסקתי את הטיפול אחרי שכבר החלטתי שברצוני להיפרד וכשהיה ברור שיש לי בעייה ליישם את זה. הפסיכולוג אמר שצריך לדבר, לבדוק מה המחסום שעוצר אותי. אני חשבתי שאני רק צריך קצת זמן להתרגל לרעיון ואז אוכל לעשות זאת.

אז אני אשאל כאן בפורום הזה, בתקווה שיש לי אחים ואחיות לצרה ואולי מכאן תבוא הישועה. אשמח לכל תובנה איך להניע את התהליך.

Age Enhanced

New member
אם אתה כבר בטיפול פסיכולוגי ארוך, לא יודע איך הפורום יעזור

מהרושם שלי, גירושין קוראים ברוב המקרים באחד משני המצבים. הראשון כשיש הסכמה של שני הצדדים להתגרש והשני כשיש משבר אקוטי כמו בגידה. אצלך אין לא זה ולא זה ולכן קשה לך ליישם את ההחלטה. לדעתי המפתח למצב בכלל לא אצלך אלא אצל אשתך ואתה צריך לדבר איתה לבד או בנוכחות פסיכולוג למה לדעתך פרידה זה הפתרון הכי טוב לשניכם. בכל מקרה חשוב לערב גם עורך דין, לקבל הנחיות עשה ואל תעשה. שלא תגיד או תעשה דברים שהיא יכולה אחר כך להשתמש נגדך מבחינה משפטית.

זה שני הפני שלי.

הודעה כואבת, באמת מצער שזה המצב.

מצד שני, נשמע שלקחת את עצמך בידיים ושיפרת תחומים רבים בחייך, מה שאומר שיש לך את התכונות הבסיסיות החשובות ביותר להגשמה של מטרות שאתה מציב בפני עצמך: כוח רצון וכושר ביצוע והתמדה. עם תכונות כאלה, יש סיכוי סביר ביותר שבסופו של דבר תבצע כל מה שתחליט עליו.
נראה שהדבר הכי ראשוני, קל וגם הכרחי בכל מקרה שאפשר להתחיל ממנו את העיסוק ביגרושין הוא פנייה לעורך דין כדי לברר את כל המשמעויות, ההבטים והשלבים הפוטנציאליים של תהליך. מצד אחד, תקבל הרבה מידע חיוני ועצות מעשיות, מצד שני זה עדיין לא יחייב אותך לכלום. בשלב ראשון גם לא כדאי שאשתך תדע על כך, עד שאתה בעצמך תעכל את המידע ותחליט אם ובאיזה אופן אתה רוצה לפעול.

יש שתי דרכים להיכנס למים

הראשונה היא לקפוץ פנימה. השניה להכניס רגל, ועוד רגל ואז לרדת לאט. כנראה שאתה נעול על הדרך הראשונה והיא מרתיעה אותך. תחשוב איך אתה יכול לרכך את זה לתהליך פרידה הדרגתי.

אצלנו נושא הגירושין עלה בטיפול הזוגי. כשהתברר שיש פערים גדולים ואין רצון ממש לעבוד על הבעיות אז הטיפול הזוגי הפך לטרום גישור כזה. למזלנו הייתה מטפלת שהבינה הרבה גם באספקטים של הפרידה ועזרה הרבה, הכינה אותנו למה שיבוא.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מציע לך תובנה אחת

כבר הרבה שנים שברור לי שבכל בני האדם מסתובבות כמה דמויות שונות. כאילו אנחנו לא אדם אחד, אלא כמה אנשים שחולקים גוף אחד. זה קצת כמו בסינדרום ההוא של "פיצול אישיות", אבל זו לא מחלה ולא הפרעה. בהפרעה ההיא של פיצול אישיות (הפרעת זהות דיסוציאטיבית, זה שמה) החלקים השונים לא מדברים זה עם זה. אצל אנשים בריאים הם כן.

למעשה, אנחנו כבר מכירים את הרעיון ומשתמשים בו הרבה פעמים:
- הילד הפנימי
- המבקר הפנימי
וכולי.

וזה גם ההסבר למצבך.

תיארת באריכות למה הנישואין שלך תמו, למרות שלא ביקשנו ממך, ולא היה נחוץ לעצם השאלה שלך, איך להניע גירושין.
למה עשית את זה?
תשובתי: זה חלק מהדיאלוג הפנימי שלך. חלק אחד שמנסה לשכנע חלק אחר.

ומה שמעניין הוא שהקול שרוצה להישאר יחד, שמחזיק אותך שם, בכלל לא דיבר בפוסט הזה.

המפתח הוא בהבנת החלק הזה, שמתנגד לגירושין.
אני מעריך שאתה לא תזוז לא ימינה ולא שמאלה עד ששני החלקים הללו לא ידברו זה עם זה בצורה מעמיקה ויגיעו להבנות ביניהם. כשיהיו הבנות בין כל החלקים, התנועה תיקרה מעצמה.

כי מה שחסר לך הוא לא ידע מעשי, מה עושים. זה ידע טריוויאלי. הרי ברור מה עושים...
אבל אתה כרגע נעול במחלוקת פנימית. זו הסיבה.

אגב, לדעתי זו גם אחת הסיבות למה הטיפולים הזוגיים כשלו. היה בך תמיד את החלק שרצה החוצה, לצד החלק שרצה אהבה מהאישה הזאת שאתה נשוי לה. מאחר והפיצול הזה או שלא אובחן מספיק בבירור, או שלא טופל מספיק טוב, נשארת תלוי לא כאן ולא שם.

איש תם יבוא עכשיו ויגיד: נו, מה הבעייה? הוא פוחד, זה מלחיץ, יהיו בעיות כפסיות, יהיו בעיות לוגיסטיות. זה ההסבר למה הוא לא מתגרש.

ברור שכל החששות הללו רלוונטיים. הפואנטה היא שעם כל החששות הללו ניתן היה להתמודד, ואתה מן הסתם גם מתמודד איתם בחיי העבודה שלך ובנושאים אחרים. אז למה כאן לא?

הרעיון הזה של פיצול דמויות אומר שהעניינים יותר מורכבים ממה שנראה. כל דמות פנימית שלנו יש לה עולם שלם ומורכב משלה, ואי אפשר להבין אותה רק דרך, נניח, הפחדים שלה. צריך להבין כל דמות לעומק, ואת יחסה לדמויות האחרות, כדי להבין מה מפת הכוחות הפנימית שבתוכנו.

העצה המעשית היא כמובן המשך בירור העניין בטיפול שלך.

זו ההשערה שלי. אשמח לשמוע את תגובתך, אם אתה רוצה.

הוא פוחד, זה מלחיץ, יהיו בעיות כפסיות, יהיו בעיות לוגיסטיות

Eppur si muove

New member
תגובתי

ראשית תודה על ההתייחסות.

האמת שאני לא מרגיש עימות פנימי גדול מדי. יכול לדמיין את עצמי ביום שאחרי ומרגיש בסדר עם זה. קיבלתי פה ושם החלטות שהיה לי קשה להחליט. למשל כשעזבתי עבודה ממש טובה לטובת עבודה אחרת בתפקיד חדש לי. סיכון. החלפתי תפקיד טכנולוגי בתפקיד ניהולי. כל העולם ואחותו אמרו לי שאני עושה טעות ובכל זאת עשיתי את המהלך וכיום אני ממש שמח כי התפקיד החדש יותר מעניין ומסתבר שאני טוב בו. אבל בזמנו לא ידעתי מה הולך להיות ואם אני עושה את הדבר הנכון. נכון שהסיכון היה יותר קטן וזה לא היה מהלך בלתי הפיך כמו גירושין, אבל זה היה מאד מלחיץ. להבדיל, הפעם די ברור לי שצריך להיפרד ולא מרגיש לחץ גדול או דילמה. בוודאי שיש חששות מתהליך הגירושין ומההשלכות הפרקטיות של הפרידה אבל אני מאמין שנסתדר. הכי טוב שאני יכול לתאר את התחושה, מרגיש כמו צנחן שצריך לקפוץ, רוצה לקפוץ, ואז ברגע האמת קופא בדלת המטוס.

לגבי טיפול שכמה אנשים הציעו, חייב לציין שעלתה בעבר גם השערה הפוכה. שהייתי יותר מדי בטיפול וזה כבר מבלבל אותי, מין over analysis.

tal902

New member
ממה שכתבת

אני מבין שגם אשתך מודעת לבעיות שיש בקשר. והיא לא הכי מאושרת. אמנם לדבריך היא מסוג ה"מה שלא יהיה/כמה קשה שלא יהיה נשארים כי ככה צריך".
&nbsp
אני שם את העניין שהיא מודעת לבעיות בקשר כי לכאורה לא אמור להיות לך קשה או שהיא תגיב קשה אם תבוא אליה ותשבו לדבר על הקשר שלכם ומה ניתן לעשות על מנת ששניכם קצת תקדמו את המצב (שלכאורה עושה רע לשניכם).
&nbsp
על הפרדת כוחות זמנית לחודש (או חודשיים) בלי הסמטוכה והניירת של גירושין עורי דין ובית משפט, חשבתם? שאתה נניח תעבור להורים/חברים/תשכיר יחידת דיור בסמוך ולראות מה קורה מכאן, זאת אפשרות שעלתה?
&nbsp
מה שנקרה שיטת השלבים (או באופן מדורג). ככה גם אחרי חודש חודשיים תוכלו לראות מה כל אחד מרגיש או איך היה לו.
&nbsp
לא תמיד זה ישים אבל לאור ההתלבטויות שיש לך (בינך לבין עצמך) זה יכול להיות התחלה של תהליך לצאת מהמצב התקוע כרגע. שאולי גם אשתך תסכים לו.
&nbsp
אתם לא חייבים לא לדבר בכלל בזמן הזה (בטח לא על עניינים של הילדים. גם גרושים מדברים , או לפחות חלקם).
&nbsp
חשבת/ם על דבר כזה?

מריוס זכריה

Member
מנהל
טוב, אז זה יקרה כשזה יקרה

לכל דבר יש את העיתוי שלו.
כשיהיה לך נכון זה כבר יקרה.
לא חייבים ללחוץ בכח.

לעניות דעתי, הזמן פועל דווקא לרעתו

כמה ששוקעים יותר בביצה הזאת, יותר קשה לצאת ממנה. לפי דעתי הוא צריך ללכת למאמן אישי טוב שיביא לו בעיטה הגונה בישבן ויוציא אותו מהמצב הפאסיבי.

YoniS007

New member
בין אם אתה מודע לו או לא מודע לו, יש משהו שעוצר אותך

כל החלטה היא שונה וזה שפעם קיבלת החלטה אמיצה לא משליך על החלטות גדולות אחרות. טיפול פסיכולוגי יכול לבלבל אבל לדעתי המטפל שלך פשוט מנסה להגיע לשורש העניין. אולי אתה פוחד מלהישאר לבד, אולי משהו בחינוך שקיבלת, אולי תחושת הכישלון בנישואין, אולי סיבה אחרת, לא יודע מה הסיבה האמיתית, אבל חייב להיות שם חסם. אנשים לא קופאים סתם ככה. זה לא אומר שאי אפשר לקבל את ההחלטה ולהתגרש. זה אולי יהיה יותר קשה, אבל עדיין תוכל לומר לעצמך אני עושה זאת כי אני חייב. אוסיף עוד שכמה שתחכה יותר, יהיה לך רק יותר קשה, לא יותר קל. כי אתה הולך ומתרגל למצב הזה.

danakama10

New member
אתה אומר שאי אפשר להשוות

ובכל זאת משווה בין החלפת עבודה לגירושין. ולמה כל העולם ואחותו מתערבים לך בחיים ומביעים דיעה על כל מהלך שלך? החלטה של החלפת עבודה זה משהו שמדברים עליו עם אשתך, בני משפחה מאוד קרובים וחבר 1-2 קרובים.
ואתה עוד גאה בעצמך שעשית את המהלך אפילו כשכל העולם ואשתו היו נגד? למה בכלל איכפת לך מכל העולם ואחותו שאתה רץ ומתייעץ איתם? דע לך, כשיש לך כל כך הרבה אנשים שבוחשים לך בקלחת, כל זוגיות שלך לא תהיה חזקה לטווח ארוך.

זה מסתדר עם כל היועצים בתשלום שאתה לוקח. נסה קודם להפוך את אשתך לצוות שלך, היא זו שאמורה להיות היועצת שלך וזו שבעדך. ואם אתה באמת משוכנע שצריך להתגרש (כשכל הסיפור החל משעמום פרטי שלך) אז הנה, קיבלת פה עוד דיעות של רוב העולם ואחותו והרוב בעד. בהצלחה.

YoniS007

New member
אני רואה הבדל אחד עקרוני בין מה שיישמת למה שלא יישמת

מה שקשור רק בך, עבודה, תפקיד, להתחיל להתאמן, לעשות דיאטה, כל אלה יישמת כי מדובר בעיקר בעניינים בינך לבין עצמך. מה שמערב אדם נוסף, את אשתך, לא יישמת. למה? זאת שאלה מורכבת שיכולות להיות לה הרבה סיבות. אולי אתה מרגיש תחושת כישלון בקשר ומרגיש צורך לתקן את הכישלון, אולי אתה פוחד לאכזב אותה, אולי אתה פוחד מהתגובה שלה, לא יודע. רק יכול לומר שגירושין זה תהליך לא פשוט וכדאי שתכנס לזה כשאתה מוכן נפשית, בעיקר אם אתה היוזם. עצתי שקודם תברר עם פסיכולוג מה הסיבה האמיתית שמעכבת אותך. אם הפסיכולוג כבר מכיר אותך, זה לא אמור לקחת הרבה זמן או לעלות הרבה. בהצלחה.

הרבה גירושים בפוטנציה נעצרו בנקודה הזאת

כי אנשים מפנטזים על גירושים אבל כשמגיע רגע האמת, מקבלים רגליים קרות. אין לי עיצה טובה לתת לך, כשתרצה את זה מספיק, תמצא גם דרך לעשות את הצעד. בהצלחה.

dayoogla

New member
בעייה ידועה

או כמו שאבא שלי היה קורא לזה, רוצה לאכול חביתה אבל לא רוצה לשבור ביצים. אין שחור ולבן בחיים, לכל בחירה יש יתרונות וחסרונות. אם החלטת שעדיף לך לסיים את הנישואין, אז קח כדור הרגעה או קח כוסית וויסקי (אבל לא את שניהם) ותגיד לה.

גירושין זה סיפור קשה, כואב, ומסובך אבל לפעמים כדאי מאד

אם הגירושין עצמם זה מה שמרתיע אותך, התהליך, תחשוב שאתה סובל פעם אחת ואח"כ החיים שלך משתפרים. להבדיל מלסבול כל יום מחדש. כמו ניתוח, ההחלמה כואבת אבל אחרי שהחלמת כבר אין כאב, עדיף מלסבול מכאבים יומיום.

גם אני מאד התלבטי לאורך הרבה זמן. וכיום אני רק מצטער על כל הזמן המבוזבז שהפסדתי וחבל שלא יזמתי את הגירושין הרבה קודם.

ההחלטה הזאת מעולם לא פשוטה

אני יכולה לומר מניסיוני האישי שלי ומניסיון של חברות. אמנם לא קל אבל לפעמים אין ברירה וצריך לקבל החלטות קשות ולעשות את מה שצריך להיעשות...

במקרה שלנו היו מספר שיחות על הנושא והחלטנו להתגרש כהחלטה משותפת. בדרך כלל אני ממליצה לא לעשות את זה, אולם במקרה שלך ייתכן שהפתרון הוא כן ליזום שיחה שבמהלכה תחליטו יש מקום להישארות ביחד. כלומר, במקום לבוא ולומר לה שהחלטת להתגרש מסיבות א', ב', וג', תגיש שהגיע הזמן לקיים שיחה על מצב היחסים בינכם כי אתה לא מוכן לתת למצב הנוכחי להימשך. רק קח בחשבון שאם אתה נוקט בגישה זו, זכותה להעלות טיעונים ומחובתך לשמוע לה ולהתייחס לדבריה אם מדובר בטיעונים ענייניים ולא התגרויות וביקורת לשם ביקורת. דבר אחרון, אני ממליצה שלא למשוך את המצב עוד ועוד. להיות לא כאן ולא שם זה הכי גרוע. ממליצה לך בחום לקבל החלטה ולדבוק בה.

בטח שמעת את המושג איזור הנוחות

איזור הנוחות הוא על פניו מקום נעים ומוגן. אבל כאשר נתקעים בו יותר מדי, איזור הנוחות הופך לבעייה כי עוצר את ההתפתחות וההתקדמות שלך. לא קל לצאת מאזור הנוחות אבל חשוב מאד לעשות את המאמץ הזה. אתה בטח אומר לעצמך "למה לי את כל כאב הראש הזה של גירושין". וככה עובר עוד יום ועוד יום ואתה נעשה יותך מדוכדך ומתוסכל. אז חשוב מאד כן לעשות את המאמץ ולצאת מהמקום שאתה לא רוצה להיות בו, למרות הקשיים.

למעלה