כשיודעים שצריך להתגרש ואין את היכולת לעשות את הצעד

Eppur si muove

New member
אני מסכים חלקית

לא נרתע מזה שגירושין זה קשה. פשוט קשה לי עם זה ברמה העקרונית, מרגיש לי שאני עושה משהו לא בסדר.

danakama10

New member
כשמחפשים צרות, מוצאים צרות

הכל התחיל מתחושה של ״דריכה במקום ושהחיים הם לא מה שרצית שיהיו״. במילים אחרות, חבר שלך היה אצל קאוצ׳ר והתלהב ממנו (יש לו ברירה? את הכסף הוא כבר שילם) ואתה חיפשת בעיות כדי שתוכל גם אתה לגלות כמה הקאוצ׳ר עוזר.
אז שינית סדרי עדיפויות (באמת צריך קאוצ׳ר כדי להחליט מה אתה הכי רוצים לעשות?).
אבל זה פשוט מדי לנפש משועממת כמוך, ועדיין היתה לך ״תחושה לא נוחה ביומיום״. אז הפעם הלכת לפסיכולוג. נו, הפסיכולוג פרייאר? אחרי שמיצא את המפגשים איתך הציע שגם אשתך תצטרף, וסוף סוף קיבלת תמורה לכספים שזרקת - סוף סוף יש דראמות אמיתיות. אשתך לא חושבת שאתה מושלם!!! ויש לה טענות!!! (ועם חלקן אתה מסכים, אבל לא חשוב). אבל מצד שני היא לא חושבת שצריך להתגרש - ממש ייסורי וורתר הצעיר, מה עושים עם דילמה שכזו?? ואז הפסיכולוג לקח עוד כספים עד שנמאס לכם ונשארתם לריב בלעדיו, אבל שוב היית צריך מישהו לאוורר בפניו את כל ההגיגים שלך ושוב חזרת אליו, ובזכותו: ירדת במשקל, התעסקת בספורט, החלפת עבודה ותפקיד, אתה מבלה עם הילדים (כמובן,רק דברים שאתה רוצה, לא כי אתה צריך, חלילה).
רק המטרה האחרונה תקועה לך, עוד לא התגרשת. בעיה.
הפסיכולוג רוצה לבדוק איתך למה לא, ואתה שוב מחליט לקחת מהנודניק הזה פסק זמן (אפרופו, הנודניק הזה גרוש? והחבר שהפנה לקאוצ׳ר גם גרוש במקרה?).

מהדברים שלך נשמע לי שאתה אדם חפרן שבאמת מרוכז עמוק עמוק בעצמו. אולי אתה לא מתגרש כי אתה קולט איך ניפחת את הדרמות שלך והמחיר שתשלם על הרצון שלך באקשן, ואולי אתה רוצה למצוא קודם מאהבת (הרי כבר הכנת את גופך לכבודה) כי הנפש שלך מאוד עדינה וזקוקה למישהו/י צמוד כדי לדון על כל נוד שחולף לידך, ואולי כל אלו ששכנעו אותך בצורך להתגרש לפעמים נראים לך קצת פאתטים וזייני שכל ולאו דווקא זייני כוסיות ואתה מפחד שגם אתה תהפוך לגרוש מקצועי.

לא ברור אם אשתך עכשיו מסכימה איתך שצריך להתגרש, הרי גם היא לא עושה שום צעד. אם מבחינתה כן יש מצב להשאר, לדעתי תן לכך נסיון אמיתי. תתרחק מכל מיני יועצים בתשלום או בחינם, ומאלו שגרושים בכלל תברח כמו מאש, מקסימום תקנה ספרים של מודעות עצמית ואיך לשפר את הקשר בנישואין, ותקראו את הספרים יחד. תמצאו תחביבים שתעשו יחד (ערבי ציור? השתתפות יחד במקהלה? ספורט משותף?), ואולי עכשיו כשהילדים כבר ״די גדולים״ ואין את הקושי שהיה כשהיו צעירים יותר, תגלו למה בחרתם להתחתן בזמנו.

Eppur si muove

New member
אלוהים ישמור כמה מרמור, חוסר הבנה ורוע בתגובה אחת

שיהיה לך לבריאות, לא הייתי רוצה להיות במקומך.

Eppur si muove

New member
אני מניח שהכוונה הייתה להעליב אותי

חבל שאינך מבינה שאין שום סיכוי שאקח ברצינות מישהי ברמה כל כך נמוכה. כפי שכבר אמרתי, אני מלא חמלה כלפיך, לא יודע מה יכול להביא בן אדם לכאלה רמות של מרמור ושנאה אבל את לחלוטין זכית ברחמים שלי.

skickers

New member
חבל שאתה טורח בכלל לענות לה

וחבל שמנהל הפורום מתיר הודעות כאלה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מנהל הפורום מעדיף לחטוא בחופש יתר ולא בצנזורת יתר

ההנחה היא שלעולם לא יהיו כולם מאושרים ממה שאתה עושה. כל מה שנותר זה לעשות מה שאתה מאמין ולקבל בהבנה את הביקורת.

צנזורה היא כלי קשה, מתנשא מעיקרו, שיש לעשות בו שימוש מינימלי שבמינימלי.

הקו המנחה הוא כללי הפורום, שאוסרים על קללות והשמצות.

הם לא אוסרים לומר למישהו אחר שהוא טועה, או בעל תכונות שליליות כגון טיפש, קמצן או אלים - ובלבד שיש לזה עיגון לכאורה בתכנים, ולא נעשה לשם השמצה בלבד. לפעמים יש תועלת גם בלקרוא דעות לא נעימות.

לגופו של עניין, היא כותבת דברים קשים אבל רלוונטיים לעניין, גם אם לא מסכימים איתם.
והשואל נראה לי שמסוגל לשמור על עצמו וגם לענות.

skickers

New member
גם המאפיה לא פונים להגנת המשטרה

אלא "מסוגלים לשמור על עצמם". לא הייתי הופך אותם למודל לחקוי. הדברים נאמרו מתוך כוונה לפגוע ולא כאבחנה דידקטית. אבקש לא להיתמם, התשובה הזו היא לגופו של אדם ולא לגופו של עניין. לי מאד לא נוח להימצא במקומות שבהם זאת צורת הביטוי ואני מרשה לעצמי ניחוש מושכל שאני לא לבד בזה. חבל.

מריוס זכריה

Member
מנהל
זכותך לחשוב כך, וזכותך לא להיות פה, אם כל כך לא נח לך.

הבעיה היא שיש כל מיני גולשים שלא נח להם להיות במקום שבו "המנהלים" לא מוחקים את מי שלא נח להם איתם.
&nbsp
המציאות פה היא שאתה נדרש להיות גם בנוכחות של אנשים שלא נח לך איתם. לא תקבל את הלוקסוס להגיד לי את מי למחוק. גם במחיר שלא תהיה פה.
&nbsp
האיזכור שלך של "מאפיה" הוא פוגעני לא פחות. אולי אני צריך למחוק אותך? לשיטתך עצמך, כנראה שכן.
&nbsp
לשיטתי אתה דווקא רשאי להיות פה ולכתוב לי "מאפיה".
&nbsp
למרות שלא נח לי.

Eppur si muove

New member
חברים, תודה רבה על התמיכה אבל באמת שלא נעלבתי

אנשים ברמה כל כך נמוכה כמו דנה אינם מזיזים לי בכלל.

בכל מקרה, זה גם כבר לא רלוונטי כי אתמול הייתה שעת כושר והודעתי לאשתי שאני רוצה להיפרד כך שהעניין איבד מהרלוונטיות שלו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
בהצלחה!

Eppur si muove

New member
תודה

אני משער שלפורום הייתה תרומה, שחרור איזה חסם. הבוקר קמתי ועדיין התקשתי לעכל שזהו, עשיתי את זה. ציפיתי להרגיש שונה אבל בפועל קמתי לבוקר כמו כל בוקר אחר. מחר פגישת היכרות אצל המגשר. עם זה לא בזבזתי זמן. אולי אחרי פגישה זאת דברים יתחילו להרגיש שונה.

שיהיה בהצלחה

אתה עוד לא מרגיש כלום כי זה העסיק אותך תקופה ארוכה, הפך לחלק ממך. אולי טוב שכך.

danakama10

New member
מזל טוב לאשתך

נפטרה מרצונה או שלא מרצונה מיצור שכל התגובות שלו מעידות כמה הוא אינפנטיל.
וברור שההתייעצות בפורום גרמה לך לקבל החלטה, אתה לא זז מילימטר הרי בלי להתייעץ עם כל העולם ואחותו.

alongrin

New member
יש משהו במה שאת אומרת....

כן כשמחפשים צרות מוצאים צרות...
&nbsp
מצד שני... מה שאת אומרת זה בדיוק כמו הגישה של היהדות החרדית.
אל תרים את הראש, תשאר בור ועם הארץ, אל תצפה בטלוויזיה, תתנתק מהאינטרנט, תקבור את עצמך יום ולילה בלימודי תורה.
&nbsp
שמא תגלה שבחוץ יש עולם ומלואו וחיים אחרים שאולי טובים יותר מהחיים שלך עכשיו.
&nbsp
הבחור אכל עד היום גפילטע פיש.
פתאום הוא גילה שוואלה, שרימפס עטוף בביקון פחות בריא אבל, הרבה יותר טעים, והתחיל לחשב מסלול מחדש..
&nbsp
אלו הם דברים שקורים בחיים..

danakama10

New member
אני דווקא הצעתי לו

לחפש תחביבים חדשים יחד עם אשתו, לעשות דברים שיסלקו את השעמום הראשוני שלו, מה שגרם לכל התסבוכת הזו.
כמובן שזה לא מה שהוא מחפש, לכן התגובה הברוטלית שלו, הוא בסך הכל מקנא בכל סיפורי האלף לילה ולילה של חבריו ויועציו הגרושים המקצוענים, שמספרים לו על מאכלי שרימפים והעיניים שלו יוצאות.

alongrin

New member
לפעמים עם כל הצער

לזוגיות יש את "הפג תוקף" שלה.
לפעמים גם כשהכל מבחינה אובייקטיבית לחלוטין מתפקד כשורה ולפי הספר.
הסיבה היא שאנחנו בתור בני אנוש רחוקים מלהיות יצורים רציונליים.
יכול להיות שהבחור מקנא "בחופש" של חבריו הגרושים שחוגגים עכשיו.
יכול להיות שאחר כך הוא יצטער על הרגע שהוא פירק את המשפחה שלו.
&nbsp
אבל כרגע זה מה שהוא מרגיש, ועם רגשות קשה להתווכח.

למעלה