כשל מסירת התראת חוב

כשל מסירת התראת חוב

שלום, עומד כנגדי חוב הוצל"פ ובצידו עיקול בשל תשלום שטרם הוסדר למד"א עבור פינוי מזירת תאונת דרכים. ראשית, חברת הביטוח מגבה אותי בעניין החוב עצמו (מסתבר כי ישנה מחלוקת בין מספר חברות ביטוח לבין מד"א, לגבי גובה התשלום שמד"א צריכה לדרוש). בעניין העיקול: אינני זוכר שבשנים האחרונות קיבלתי הודעה או התראה כלשהי לקיומו של חוב למד"א, ולכן התחלתי לבדוק. ברשותי מס' הדואר הרשום, ואסמכתא לציון הכתובת למשלוח. ברשותי אישור המסירה, כביכול, כאשר בשם המקבל רשומה אמי. 1. תאונת הדרכים אירעה לני כ-6.5 שנים. התראה ראשונה בדואר רשום נשלחה לפני כחצי שנה. 2. משרד העו"ד של מד"א, לא טרח לברר, ככל הנראה, את כתובתי העדכנית למועד המשלוח, וכך ההתראה נשלחה בדואר רשום לבית הוריי, בעוד כתובתי רשומה בדירה אחרת (רישום מעודכן במשרד הפנים). 3. ההתראה נשלחה לבית הוריי, כאשר אני הממוען. יומיים לפני ועד המסירה כביכול, אמי התאשפזה למשך כ-10 ימים רצופים לצורך ניתוח. למרות זאת, בדף אישור המסירה, מופיע שמה של אמי, כמקבלת המכתב. 4. שמה של אמי, כפי שהופיע על אישור המסירה, הופיע בשם הבלתי רשמי שלה (שם רשמי שרינה, ועל אישור המסירה הופיע רינה). 5. שאר בני הבית, הצהירו בפניי כי גם הם לא קיבלו מעולם את המכתב, ואם היו מקבלים אתו, היו חותמים בשמם ולא בשם של אמי. מעבר לכך, היו מוסרים לי אותו בוודאות. עד כאן תיאור המקרה. ועתה, לשאלות: 1. האם אין חובה למסירת התרעת חוב לחייב באופן אישי? האם ניתן להסתפק, משפטית, במסירה לבן משפחה בגיר? 2. לאור האמור לעיל, ישנם 2 גופים שהתרשלו כלפיי- משרד עו"ד, שלא ביצע שאילתת כתובת מעודכנת, וכן דואר ישראל, אשר ככל הנראה זייף את חתימת אמי. האם כדאי לתבוע את שניהם? 3. חשבון הבנק שלי עוקל למשך מס' ימים. האם ישנו תקדים משפטי לתביעה בגין עיקול שלא כדין, ובו נקוב סכום הפיצוי עבור כל יום עיקול?

תשובות

1.לא. אפשר למסור גם לבגיר. 2. לא בהכרח. 3. יש פסקי דין שדנו בהטלת עיקולים שלא כדין. כשהוכח שהעיקולים היו שלא כדין התובעים זכו בעילות רשלנות ולשון הרע.

omarlittle

New member
תעשה IPOST וזה לא יקרה שוב

עם ה-IPOST הדברים האלו עוקבים אחרייך ואין מצב שהם יתחילו לקפוץ ועד עיקולים. לא מבין בצד המשפטי, אבל להימנע ממקרים כאלו בעתיד, טוב להיות מוכן עם כל האמצעים. משתתף בבאסה שהרגשת, קרה גם לי לפני שנים

תיקון

לאחר בדיקה מתברר, כי חשבון הבנק שלי לא עוקל במסגרת תיק ההוצל"פ (בצירוף מקרים מוזר, החשבון אכן עוקל במועד הגעת המכתב המבשר על פתיחת תיק הוצל"פ, אך העיקול לא בוצע במסגרת התיק הנ"ל, אלא בשל דוחות חנייה). למרות האמור לעיל, עיקר שאלתי נותרה בעינה: שרשרת כשלים והתרשלויות, הן מצד משרד עו"ד של מד"א, הן מצד רשות הדואר, וייתכן שאף מצד לשכת ההוצל"פ, גרמו לפתיחת תיק הוצל"פ. האם ישנו סיכוי ממשי בתביעה מול אחד או יותר מן הגופים הנ"ל? אם לא, באיזה גוף עליי להתמקד?

למעלה