כשל תמורה בחוזה למתן שירותים

tom petty

New member
כשל תמורה בחוזה למתן שירותים ../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif

שכן שלי סיפר לי שהוא פגש זונת בתחנה המרכזית הישנה והיא אמרה לו שיש חדרים שהיא צריכה לשלם 50 ש"ח רק לחדר, לקחה ממנו 50 ש"ח ופתאום נעלמה לו. 1. היא נותנת שירותי מין בתשלום והוא מקבל אותם, ועיסקה זו נעשית מרצונה לספק את השירות ומרצונו לתת את השירות והם מצהירים כי הם בוגרים בני 18 אשר מבינים את מהות ומשמעותה של העיסקה. האם לאור כך, הוא או היא מבצעים עבירה כלשהי ? 2. הוא לא קיבל את השירות, והיא ברחה עם הכסף, ונראה שהתכוונה להעלים את כספו לצמיתות מבלי שהיתה לה כוונה להחזיר את כספי הלקוח, לכאורה יש כאן עבירה גניבה. האם משתלם לו היה להזמין משטרה כדי שתרדוף אחרי נותנת השירות ? האם דיני התרופות עומדים לו ויוכל להיפרע ממנה פיצויים בשל הפרת החוזה או שדיני החוזים מקפחים נזקק למתן שירות מן הסוג הזה בשל אופיו המיני של השירות ?

תשובה

הנושא מורכב ועדין ולרוב אנשים לא "רצים" להתלונן דווקא מחמת הבושה. בתחנת המשטרה של מרחב יפתח בוודאי מכירים את הגברת שביצעה לכאורה עבירה פלילית בין קבלת דבר במרמה ובין אחרת וכנראה לא בפעם הראשונה. לעיתים אף מתרחשים מעשי שוד כנגד לקוחות כאשר הפרוצה משמשת כנערת פיתויי אשר מושכת את הקליינט למארב המוכן. לפי המידע שמסרת לא נראה כי השכן עבר עבירה פלילית לגבי הפרוצה המצב יותר בעייתי שכן היא משכירה מקום המשמש לשם זנות לא זה המקום להרחיב בעניין אבל יש מגבלות חוקיות בעניין זה. לגבי תביעה אזרחית קשה לי להאמין כי השכן יודע את פרטיה וכתובתה וייתכן בכלל שמדובר בנרקומנית חסרת כתובת ולכן כל העלות אשר כרוכה בהגשת תביעה, זמן אגרות וכו', לרבות הצורך להמציא לה כתב-תביעה וכו' יעלה לו הרבה יותר מ - 50 ש"ח, לשיקולו. לדידי לא כדאי בעליל. תלונה למשטרת יפתח יכול ותמנע קורבנות נוספים אבל הכי חשוב ללמוד מהמקרה ולהיזהר, בהצלחה.

למעלה