תשובה גם לך וגם לזה שמעליך
נניח שיש לאחת הידידות הקרובות שלי יום הולדת בקרוב והחלטתי שאני לא קונה לה עוגה אלא אופה לה אחת יפה. אז פתחתי שני ספרים, למדתי על ההבדל בין שמנת מתוקה לחמוצה, איך מקציפים חלבונים, איך מקפלים, איך מפעילים את התנור איך משמנים תבנית ובסוף גם אפיתי עוגה. חצי שנה אחר כך היה לידיד אחר שלי יום הולדת ועשיתי את אותו התהליך, אלא בקצת שינויים, הפעם הזיגוג היה שונה. טוב, אז למדתי איך אופים עוגה- האם זה עושה אותי שף? האם זה עושה אותי קונדיטור? ברור שלא! שף חוקר, טועם , לומד ומנסה לשדרג את הבישול שלו כל פעם. כך גם אנשים שלמדו להטיל כשפים. הם למדו על חמשת היסודות, איך להדמות דברים בעיני רוחם, הם יצרו להם כלים מאגיים והם גם הטילו כישופים. האם זה עושה אותם מכשפים? לא, כי מאגיה היא לא רק הטלת כשפים. הכינוי שלי בפורום מג'יק הוא PIAP BALTOH OD VAOAN ולא סתם כי זה "מאאגניב" , הפירוש של המילים האלה הם "צדק, איזון ואמת" ולדעתי אלו שני דרכים שמובילים למילה השלישית- המטרה של כל מאג , ואפילו של כל מדען. על כריכת מגזין האיחוד (The Equinox) כתוב "שיטת המדע - מטרת הדת). המטרה של המאגיה היא לגרום לנו להבין את העולם(ות) מסביבו ונותנת לנו כלים לחקור אותם. כשאנחנו עושים זאת, אנחנו מתקרבים לאלוהות. אלוהות יכולה להתפס כאלוהים טרנסדנטלי כמו שהמסדרים המאגיים תופסים, או כמו אלים טבעיים כמו שהויקה תופסת. אל תתפוס אותי לא נכון , במאגיה יש את החלק של הטלת כשפים, ולהפך, אני לא אומר שזה רע להטיל כשפים אלא זה מצויין שאפשר לנצל אמנות גם בחיי היום יום. אבל הטלת כשפים בלבד היא כמו פתירת משוואות במתמטיקה, היא לא המטרה. אז אין לי דרך לקרוא לאותם אנשים שרק מטילים כשפים, כמו שאין לי דרך לקרוא לאותם אנשים שרק אופים עוגות. ל- Jerald_Admonds , התשובה שלך מצחיקה אותי. היא מצחיקה אותי כי זאת תשובה סתומה (כמו פסוק סתום, לא במובן של דפוק). אין לי ממש מה לעשות עם התשובה שלך כי המאגיה היא דבר שמשתנה מאדם לאדם, היא לא מדע מדוייק. מה שיש לי להגיב על התשובה המתחכמת הזאת היא שתנסה להסתכל על מכשפים מפורסמים - החל ממת'ארס, קראולי, רגרדי, פוטצ'ון, גרנדר, וכו'. אלה אנשים עם רמת ניסיון וידע שכופלים אותי ואותך גם ביחד. אם הם הגדירו מאגיה כשיטה להטלת כשפים, אני כורת לעצמי את היד.