כשרות לגאולוגיה

preacher

New member
תעביר קו בין פינות הריבועים

ותראה שאלו לא ממש ריבועים. היתר של המשולש הירוק ושל האדום לא בדיוק מקבילים, ול איוצרים צלע ישרה משותפת. שים אותם בסדר אחד - הריבוע קצת קמור. בסדר הפוך - הוא קצת קעור.

טלמון- הריבועים שלך לא נס

הסיבה היא- שההגדרה שלנו לנס שונה. 1. כי יש הסבר לוגי לתופעה שהראית. 2. לא היה כאן ענין של תזמון. תחשוב על זה ........

תחשוב מה בא לך!!!!!!../images/Emo98.gif../images/Emo132.gif

לא אחראית על המחשבות שלך אבל השרשור הזה עולה לי על העצבים כי הוא מערבב בשר עם חלב ובזה אני דוקא מקפידה אז אולי נעשה הפרדה 1. ניסים - הגדרה, משמעות ואמונה 2. כשרות - מהי , מה הטעם וההגיון (אם יש) . 3. אתאיזים- הגדרה, הסבר והאם יכול אדם להיותץ אתאיסט ודתי בו זמנית. או לפחות חלקית. ועוד בעניני אתאיזים- האם האתאיזים כלעצמה היא אמונה - כפי שאל שבע כתב: "אני מאמין שאין אלוקים". -אמונה או אתאיזים. שאלה פילוספית או מדעית???? ועוד כהנא וכהנא אבל מהקצת שאני קוראת כאן יש נטיה מסוימת לצאת בהצהרות מחץ והתפלספות על מונחיים אז אם רוצים דיון אמיתי ומעמיק (לא סתם כי משעמם) משחקים לפי הכללים שלי: 1. לא תוקפים 2. עונים עם נימוקים לא עם סיסמאות

preacher

New member
אתאיזם

יש שני סוגי אתאיזם, רק וקשה. אתאיזם רך הוא חוסר האמונה באלים. אתאיזם קשה הוא האמונה באי קיומם של האלים. כמובן שיש דרגות רבות לאמונה. אני למשל בטוח ב-99% שאין אל, ולא יודע איפה אני עומד בסולם האתאיזם. האם האמונה שלי מקבילה לאמונה דתית? האם דתי בטוח ב-100% שיש אל? לא יודע. אם מגדירים אדם דתי כמקיים מצוות הרי את יכולה לקיים מצוות כי את גרה בבית דתי וסביבה דתית, ובו בזמן בסתר ליבך לא להאמין. הבנתי נכון? זה המצב? אבל זה המצב רק ביהדות - ברוב הדתות נאמונה חשובה יותר מביצוע.

ובכן

א. לא "תקפתי" אף אחד. ב. גם לא יזמתי שיחה. השתדלתי לענות בדיוק על שאלות ישירות שהופנו אלי. ג. לא ניסיתי להוכיח שום דבר לאף אחד. ד. מה שלא היה ברור - שאלתי. אמרת לי לחשוב, שאלתי על מה, ותשובתך לא אינה מקובלת עלי. ה. מכיוון שאינני מקפיד על כשרות (רק על צמחונות), לא אכפת לי לערבב מספר נושאים, ומאידך אינני כופה זאת על איש. ו. "נס" הריבועים היה כמובן הלצה (מה יש? חייבים להיות כל הזמן רק רציניים? אסור לחייך קצת?), אבל... גם מבחן קטן...

ןלחשוב שאני כזו רצינית.......

הצחקת אותי

כמה מילים על ניסים.......

תראה אני מוכרחה להתוודות על חטא קטן של התנשאות. פעם האמנתי (ועדין) ביציאת מצרים וכל הסיפור שהים נפתח ובלבלבלב..... אבל לא האמנתי שישו הלך על המים. למה???? כי אולי זה בגלל החינוך אולי בגלל הגאוה (נושא לשרשור אחר) ואולי ..... כי ככה סיפרו לי בגן והיום!?! היום אני לא שוללת את שתי התופעות יכול בהחלט להיות שהוא הלך על המים ובחלט יכול להיות שים סוף נחצה להגיד שזו רק תופעת טבע!?? נראה לי גישה מצומצת ביותר היות ואתה פוסל המון דברים אפשריים בכל אופן קצת התפלספתי בנושא ניסים אבל עדין לא מבינה איך כל זה קשור לכשרות!!!!!!!!!!111

הראיתי את הנס, כאמור, לשם גיוון

בלבד, לצד השיחה על הכשרות. נגיד ככה: הנס שהראיתי, סתם כדרך אגב, אינו קשור לנושא הכשרות. את מדברת על חציית ים סוף ואפילו על ישו ההולך על המיים. אבל מה את אומרת על הנס הזה שאני מראה לך ממש עכשיו, ברגע זה? איך השָלֵם שווה לחלק ממנו? מאידך לא כל הבנתי את ההתפלספות שלך: במה היא מתבטאת? בכך שאת מאמינה במשהו... אל-טבעי (בלבלתְ אותי לגמרי)?

לא אמרתי שלא-

לא בדקתי את זה. אבל כשאני שואלת את עצמי איך אני מאמינה שים סוף נחצה ומצד שני לא מאמינה שישו הלך על המים לא מסתדר לי אלא אם כן זה משהו שכל כך טבוע בי שאנ מתקשה להבין "משהו אחר" בכל מקרה אין לי תשובה מוחלטת לזה עדין בתהליך של עיבוד........

אבל למה רק ישו? ומה עם גִלגולי

האלים ההודיים? ומה עם פעלולי האלים היווניים? מה ההבדל? או אגדות-עם למיניהן? או צלחות מעופפות וחייזרים?

זה בדיוק הענין

שכנראה שאין הבדל אבל לגבי שאר הרשימה שפירטת אני לא ממש בקיאה בזה אבל מבחינתי כל מה שאולי יש לו אחיזה מדעית היסטורית יכול להיות שקביל ומה שלא לא.

L7

New member
הדת המצאה מסיבות כשרות אך מסריחות

תמיכה פסיכולוגית. רצון של כהני דת לשלוט. רצון של כהנים להתבטל ולהתפרנס - בו זמנית. רצון לאפיין אורח חיים מיסגרתי - בו הרבה אנשים מעוניינים.

למעלה