לדעתי מי שיכול הכי לעזור לך הם אנשי הצוות החינוכי של "משואה" הם עוסקים בשואה דרך מדיומים ממוחשבים כבר מעל 10 שנים. הם היו הראשונים-שתכננו את התערוכה שלהם על למידה דרך הפעלה במחשב.. בדרכם המאוד יחודית.
כל המוסדות הותיקים המומחים בהוראת השואה. אנחנו בסך הכל עוד דרך שיכול להגיע לאנשים שבדרך כלל לא מגיעים למוזיאונים, או למוסדות של הוראת השואה. לכאן יגיע חומר ממקורות שלמוסדות הגדולים לא הגיע חומר. כל אחד מאיתנו שיש לו חומר יוכל להציג כאן, להחליף דיעות, לגלות דברים על עברו ע"י שיחות בין החברים. אנחנו בסך הכל עוד נדבך שכל אחד יכול להשתתף. גם כאן ביקרה לפני כמה ימים נכדה של ניצולת שואה שהיא בין המורות הותיקות של "משואה".
ה"קהילה", ואילו הגלריות והמאמרים וכו' הם תוצר נלווה שלה - המוצג מהזווית האישית של המשתתפים. לכן לא הייתי מציבה מטרות רחבות מדי, אלא נותנת לפורום להתפתח בהתאם לצרכים ומשאלות שיעלו עם הזמן מתוך המשתתפים. צריך לנצל את היתרון היחסי הפוטנציאלי של תפוז, הטמון בקהילה דינמית - ולא לנסות להציג חלופות לגופי תיעוד ומחקר ממוסדים.
לפתוח שרשור על ראש השנה (או יום כיפור) בגטו, המזמין לכתוב על הנושא מעדויות משפחה או ממקור אחר בעל משמעות לכותב. אותו הדבר לגבי מועדים אחרים בעלי משמעות לרבים - "השחרור", "המרד", וכו'.