כתבה ב־ynet: איך לבלות בטוקיו בזול

OraionSan

New member
בעיה אחת גדולה שהכותב לא לקח בחשבון

המרחקים העצומים שצריך ללכת בשביל להגיע ממקום למקום בטוקיו, והבעיה למצוא לבד מקומות קטנים בעיר הענקית הזאת.
כשאני הייתי בטוקיו אני רק הלכתי לאיבוד כל הזמן, וזאת הייתה חוויה מעצבנת בטירוף... סוף סוף גם הבנתי את הבדיחה ההיא מאנימה "רנמה חצי" על ריוגה (למי שלא מכיר- ריוגה הוא בחור חסר חוש כיוון שכל הזמן הולך לאיבוד ולוקח לו מינימום כמה ימים שבהם הוא עושה מסעות בכל רחובי יפן רק בשביל להגיע למקום שנמצא במרחק קילומטרים ספורים)

herouth

New member
חשבתי שעושים הכל בתחבורה ציבורית.

אבל אין לי מושג אם זה לא מייקר את עלות הטיול בחזרה ל"כן כמו שחשבתם".

OraionSan

New member
מונית ביפן רק מתחיל לדפוק המונה 750 ין

האוטובוסים והרכבות אמנם יותר זולים אבל זה עדיין חתיכת סיפור למצוא מקום ספציפי שהוא קטן ו/או לא מוכר...

Tenguy

New member
תתפלאי, אבל הולכים הרבה ברגל בטוקיו

לא לכל מקום אפשר או צריך לקחת תחבורה ציבורית, וזה גם עוד דרך נהדרת להכיר את העיר, ויש מקומות חבויים ומקסימים בעיר שצריך ממש ללכת ברגל כדי להגיע ולהכירם. יש הרבה מסלולים שמומלץ ללכת בעיר כמו :
- משוק הדגים טסוקיג׳י למסעדות, משם למקדש טסוקיג׳י הוגאנ-ג׳י היוצא דופן במראה ההודי ומשם לטייל, תוך שעוברים גם ליד הקאבוקיזה, אל רובע גינזה ולסיים בפארק היביה (בוקר שלם)
- מהיביה פארק להצפין מארואונוצ׳י (לראות מבחוץ!!! את תחנת טוקיו ולהשתעשע מן הדימיון לתחנת אמסטרדם ולהנות ממוזיאונים מצויינים)ֿ משם לארמון הקיסרי, ודרך הגנים הקיסריים לצאת בצד הצפוני, לעבור במוזיאון לאומנות מודרנית וחובה לעלות למקדש יאסוקוני (לפחות חצי יום).
- ולאלה שיש להם עוד כוח לעוד כמה שעות - אפשר להמשיך מזרחה אל רובע קאנדה ג׳ינבוצ׳ו לחובבי ספרים ולטייל באלפי חנויות ענתיקות, ספרים עתיקים וכל מיני חנויות מוזרות אחרות בחזרה לכיוון ניהונבאשי, ולא לפספס את הגשר עצמו ולהזדעזע ממה שבנו מסביבו ובעיקר מעליו

שימי לב שכל זה המון ללכת ובכלל לא יצאתי מרובע אחד בודד בטוקיו , וכבר יש שלושה מסלולי הליכה שונים בין טצוקיג׳י לארמון הקיסר

ואני טיילתי בעוד הרבה מקומות .... זה היתרון המוחץ לטיול עצמאי על טיול מאורגן שרואים מעט ובלחץ זמנים ואת העיר חולפים בתוך אוטובוס ממוזג ובקושי חשים את דופק העיר המדהימה הזאת....

Reyoga

New member
היה לי גוגל MAPS הסתדרתי בסדר גמור...

פעם אחת אפילו צעדתי מאיזור אסאקסה - אואנו - אקיהאברה
דרומה דרך גינזה (כי אף פעם לא הייתי). רק בשביל איזה כוס בירה בפאב שכונתי ומוכר ברופונגי....

OraionSan

New member
אה, אבל אמרת בעצמך- פאב מוכר

למצוא מקום שאתה לא מכיר והוא לא מפורסם זה הרבה יותר קשה-ואני עוד הייתי שם בלי סמארטפון ובקושי ידעתי את השפה, וואי זה היה סיוט...

ortolan

New member
אין ספק שהטלפונים החכמים עוזרים מאד

ושלא לדעת לקרוא די מפריע :)

כבר יותר מפעם אחת שמעתי מאנשים "חיפשנו את המסעדה שעה אבל אין שלט!" כשהם בעצם מתכוונים להגיד שהם לא יודעים לקרוא:

http://tabelog.com/restaurant/images/Rvw/16281/640x640_rect_16281740.jpg

ואם מוסיפים את שיטת הכתובות ה"חמודה" ואת זה שבניגוד למקובל במערב, עסקים רבים נמצאים בקומות גבוהות או במרתף ולא משתדלים יותר מדי להימצא... אפשר להבין את התיסכול, אבל באמת שטלפון הוא התשובה.

הסצנה המצחיקה ביותר שהייתה לי - חבר המליץ לנו על בר באזאבו-ג'ובאן. לא נורא שהשם לא היה בדיוק השם הנכון ושהסתובבנו מסביב לבלוק 4 פעמים עד שמצאנו את הבניין (כל זה ב 30 מעלות, 90 אחוז לחות וחליפה), כשהגענו ועלינו לקומה השנייה וחיפשנו בה את חדר 202 הופתענו לגלות שיש 201, 203 ו 204. לא נורא גם שניסיתי לבדוק אם במקרה זה 201 וזכיתי למבטים זועמים של איש עסקים והמארחת שהייתה עסוקה בלתת לו לגעת (וזה אסור באיסור חמור). ובטח לא נורא שהתקשרתי לטלפון שהיה לי (ואז עוד לא דיברתי אף מילה) ואמרתי באנגלית "שלום, זה בר ככה וככה?" "כן" "מדברים אנגלית?" "צ'וטו..." (ואז הנחתי שקצת זה קצת) "אני בבניין ולא מוצא אתכם" "כן, זה הבר הזה". "איפה חדר 202?" "כן, זה הבר הזה בחדר הזה" וכך הלאה עד שהחלטנו לוותר, יצאנו מהבניין, פנינו ועלינו במדרגות לכוון הרכבת ואז פתאום ראינו דלת קטנה ונחבאת אל הכלים ולידה המספר 202. וכך 45 דקות מההגעה למקום עד ההגעה למקום.

johnny d

New member
מרחקים עצומים למי?

כן צריך ללכת ברגל בטוקיו.
אבל זה נכון לגבי כל מדינה שתשתית הניידות לא מבוססת על זה שיש לכל אחד רכב (כמעט כל עיר גדולה בעולם.)

להערכתי, נסיעה ממצועת במרחק אווירי של 12 ק"מ, מרחק בפועל של 20 ק"מ והחלפת רכבת או 2, תדרוש ממך ללכת כקילומטר. זה לא נורא. אפילו בחורף יש מרחבים סגורים בהרבה מקומות.

זה בדיוק מה שאני עושה עכשיו

יש לי חודש בעיר שכבר הייתי בה לא מעט בעבר והמון זמן פנוי. אני לא ממהר לשום מקום, אז אני פשוט הולך ברגל - אפילו אם זה מרחק של שעות. עשיתי את זה גם בעבר לפני שנים (שיננתי את המסלול לפני שיצאתי), אבל היום זה ממש פשוט - גוגל מפס באייפון, ולא הולכים לאיבוד. וכן - הדירה ממזרח למעגל הימאנוטה, וכשצריך להגיע אפילו לשינג׳וקו או לשיבויה, אני בדרך כלל הולך ברגל. זה לוקח כמעט שעתיים, אבל הולכים במסלול שונה כל פעם, מגלים מקומות בדרך שבחיים לא מגיעים אליהם בצורה אחרת, ולומדים להכיר את מבנה העיר.

herouth

New member
טוב, אבל אתה אישית חובב הליכה ברגל.

האדם העירוני הממוצע, להערכתי, לא הולך ברגל מרחקים שעולים על 20 דקות למעט בטיולי שטח.

jonbaum

New member
היפנים בטוקיו הולכים מעט מאוד ברגל

יעשו שמיניות באוויר ויחליפו רכבות 3 פעמים בשביל להגיע לתחנה שהיא בדיוק מטר מהמקום אליו הם צריכים להגיע.
אני, לעומת זאת, תמיד העדפתי את הנסיעה הכי קצרה (אם אפשר בלי להחליף רכבת בכלל) ולהגיע למקום שהוא בסביבה של המקום אליו אני נוסע, ומהתחנה ללכת ברגל.

semuelf

New member
הכלל הראשון בניווט בטוקיו

תשאל את גוגל.

הכלל השני: תבדוק באתר של המקום, ותשווה לגוגל.
אם הם לא מסכימים אתה בצרות.

הכלל השלישי: אף פעם אל תעלה על רכבת שהגיעה בזמן אחר ממה שגוגל אמר שהיא אמורה להגיע. זאת לא הרכבת הנכונה.

הכלל הרביעי: גוגל לא מרחם עליך. אז כדאי שתכנס לכושר כדי לעמוד בקצב שלו.

jonbaum

New member
מעניין איך אני למדתי לנווט בטוקיו

כשלא היה לא גוגל, לא שמוגל, לא ספארטפונים, לא סלולריים "דינוזאוריים", ולא היה אפילו אינטרנט.
כנראה שבזכות זה שלא היה את כל הדברים האלה למדתי לדבר יפנית ולשאול אנשים.

OraionSan

New member
לא צוחק

טוקיו גדלה ומתפתחת בקצב מסחרר, כך שיוצא שבתקופה שלפני הסמארטפון הראשון היא הייתה יותר קטנה...
וחוץ מזה אני אישית הסתבכתי אפילו בשכונות למרות שהייתה לי מפה, וכשניסיתי לשאול אנשים איפה המלון (הראיתי להם את הכתובת ואת המפה) הם לא יכלו לעזור לי. אפילו נהגי מונית ופקידים בתחנות הרכבת לא סייעו לי הרבה, הראיתי להם את המפה הם ענו לי "wakanai"

jonbaum

New member
ברור שדברים משתנים כל הזמן

אבל אפילו במעמקי הפרה-היסטוריה כשאני גרתי בטוקיו היא היתה מפלצתית.
אתה יודע מה, בפברואר אני אהיה שם, אז אחרי שאני חוזר אני אעדכן אותם אם היא גדלה או לא.
אגב, זה שאנשים לא יודע איפה בניין נמצא, גם אם אתה מראה להם כתובת (הרי הכתובות ביפן ממילא לא מובנות) עוד לא אומר שהעיר "גדלה"

OraionSan

New member
לא אמרתי שזה בגלל שהעיר גדלה

אמרתי שככה זה היה בכללי (הפרדתי במצמד המילים "וחוץ מזה")

למעלה