כתבה בכלכליסט על שכר הלוחמים ב-UFC

udi102

New member
תן לי 2000 דולר לקרב אני מבסוט

יש כאלה שלא שווים יריקה ומקבלים פי 5 חוץ מזה הלוחמים מקבלים שכר בסיסי נוסף ,כסף מספונסרים וכו' ,אין מה לבכות עליהם ,במדינה שלנו אלפים יתחננו לקבל סכום כזה כל חודש ,בלי קשר שעכשיו אנחנו נמצאים בדילמה חדשה להתקלח או לנסוע לחוף הים להתקלח חינם מה עולה יותר דלק או מים ? וברצינות ללוחמים אין מה להתלונן על שכר וזהו ספורט שלא שונה מכל תחום אחר ואפילו יותר קל בו להתקדם מאשר בתחומי ספורט אחרים ששם יש מבחר ועומק הרבה יותר גדול

yair_bar

New member
מנהל
מזכיר לי סיפור מה NBA פעם

התערבו עם שחקן אם הוא מוכן להתייצב מול צ'ארלס ברקלי על מנת לגרום לצ'ארלס לעשות עליו עבירת תוקף בדרכו לסל. הוא אכן קיבל 1000$ על הפעולה אך אמר שבחיים הוא לא מוכן לחזור על התערבות דומה

amit q

New member
וואלה

2000 דולר לקרב? 3\4 קרבות בשנה אתה ממש תהיה מליונר לא רגע אתה בעצם תהיה הומלס במיוחד בהתחשב בעובדה שאתה צריך לשלם שכר דירה ולכל מי שאי פעם היה בקליפורניה לדוגמא יודע שעם 2000$ בחודש אתה יכול אולי להשכיר דירת 2\3 חדרים אני דווקא חושב שהכתבה מאוד מעניינת

udi102

New member
הלוחמים הללו ממש לא מסכנים

הם מקבלים שכר בסיס ,כסף מספונסרים ובמרבית המקרים עובדים בעוד עבודה ,עדיף מאשר להיות סטודנט תפרן הייתי מתחלף איתם

Guetaz

New member
אתה מדבר שטויות ברמות

קודם כל לוחמים בקרב הראשון שלהם בUFC עוד לא מקבלים כסף מספונסרים אלא אם הם ברוק לסנר דבר שני מה הקשר שהם עובדים בעוד עבודה?! זה רק יותר מוכיח את הטענה שהם לא יכולים להתקיים מהמשכורת של הUFC אם אתה סטודנט תפרן לא אומר שכל מי שיש לו שקל יותר ממך הוא עשיר...

udi102

New member
מה הקשר ?!

הם בחרו להיות לוחמי MMA אף אחד לא הכריח אותם ,בדיוק כמו שאף אחד לא הכריח אותי ללמוד ולהשקיע ,כל אחד עושה את הבחירה שלו ,אני ממש לא מתלונן

ranzz

New member
כבר בפיסקה השלישית, כתבה מלאה בחירטוטים

"קברניטיה יוצאים מגדרם במאמץ לשמור על המספרים מעומעמים וסודיים" אממ.. המשכורות מדווחות לוועדה האתלטית.. איזה שטויות

AmitNHB

New member
דוקא לא שטויות. המשכורות המדווחות הן משכורות

בסיס ולא כוללות בונסים, ספונסרים וכו'... אבל זה היתרון של חברה בבעלות פרטית. אתה לא חייב לדווח לאף אחד (חוץ מלמס ההכנסה). לעניין, זה ניהיה מאוד פופולרי בזמן האחרון בעולם לעשות כתבות על צדק חברתי, ה 1 % מול ה 99 $ ושאר ירקות... כמו תמיד, הרבה דמגוגיה צהובה. כמו שג'וש בארנט אמר פעם, אם הלוחמים בתחתית הקארד היו מקבלים מה שמגיע להם באמת, הם היו מקבלים אפילו פחות מ 6 ו 6. אף אחד לא מזמין PPV בשביל לראות אותם ב TV ואף אחד (למעט אולי כמה חברים ובני משפחה) לא קונה כרטיס בשביל לראות אותם בלייב. למעשה, אני מוכן להתערב שרובם היו נלחמים אפילו בחינם רק בשביל ההזדמנות להגיע למקום גבוה יותר בקארד, ההזדמנות לנסות לקבל את 50-100 אלפי הדולרים של הבונוסים לקרב, הכנעת ונוק אאוט הערב, ובשביל הכסף שהם מקבלים מהספונסרים שלהם - כסף שכותב הכתבה שכח לציין, כסף שמביא את השכר הכולל שלהם מלחימה למעל ומעבר לממוצע וה ביל לדבר על ספונסרים ועל זה שהם עובדים (כולל מחנות האימונים ופרומושיין) הרבה פחות שעות מהעבוד הממוצע במשק האמריקאי. אף אחד לא מכריח אף אחד להילחם והמצב ב UFC לא שונה מבכל ספורט או בכלל בכל תעשיית הבידור. מדובר בפירמדיה בה האנשים בתחתית מרוויחים פירורים ואילו האנשים בפסגה מרוויחים מיליונים. כמה אתם חושבים שמרוויח שחקן טניס המדורג במקום 200 בעולם ? הוא בקושי סוגר את החודש אחרי כל ההוצאות וזה פאקינג 200 בעולם. כמה מרוויח שחקן בסרט הוליוודי שיש לו שורה וחצי ? כמה מרוויח אחרון העבודים במקדונלס או קוקה קולה - שתי חברות שמגלגלות מה שה UFC מגלגלת כפול 1,000. סעמק, נמאס לי כבר מהבכיינות הזו של ה 99 % אעלק...
(לא מדבר כרגע על ישראל המושחתת אלא על ארה"ב - היכן שחצי מהאוכלוסיה לא משלמת ולו סנט אחד במס) אנשים מעבירים את שנות לימודים בזיונים ומסיבות ואז לאחר הקולג' (אם בכלל הלכו לקולג') לא מוכנים לעשות שום דבר שכולל מעבר לטלפון, מחשב, שולחן ומזגן ו 40,000 דולר לשנה וחוסיין רוצה להעלות את המס לעשירים עוד יותר.

amit q

New member
זה לא העניין

זה לאו דוקא הבכיינות או אם הם היו נלחמים בחינם אנחנו מדברים על אתלטים ברמה עולמית שלא מרויחים את מה שבהכרח מגיע להם הufc משלמים ללוחמים 10% מהרוח של הארגון שזה הזוי תוסיף על זה שהמצב של הספונסרים היום הוא עגום בעקבות המס שהufc מטילים עליהם גרם לזה שרק הגדולים נשארו ואין תחרות בין הספונסרים מה שגרם לזה שהם לא משלמים יותר כמו פעם. ותסלח לי אבל להגיד שלוחם עובד פחות מהממוצע זה על גבול החוסר הבנה הבסיסי ביותר מה אתה רציני? ואל תשכח שמכל מה שהלוחמים מרויחים הם משלמים אחוזים למנג'ר ודבר אחרון רק נקודה למחשבה אתה יודע כמה מרויח שחקן פוטבול שלא שיחק דקה אחת אפילו במשך העונה? 275,000$ משכורת מינימום ב NFL גם כן חברה פרטית

AmitNHB

New member
מה חוסר הבנה בסיסי ? אתלטים עובדים פחות שעות

מעובד ממוצע, מה לעשות ? ומה אתה משווה ל NFL ? חוכמה... תשווה אולי ל CFL, שם שכר המינימום הוא משהו כמו 30,000 דולר, הרבה הרבה פות מהשכר הממוצע שמק אפילו... אשכרה שכר רעב.

amit q

New member
כן חוסר הבנה בסיסי

איך אתה בכלל משווה שעת עבודה של אתלט במיוחד בענף כמו mma ששם העבודה הסזיפית היא כלכך קשה למישהו שעובד במשרד? דבר שני כן NFL ולא CFL כי זה פאקינג UFC ולא איזה ליגת משנה נידחת אז כן משכורת בסיס צריכה להיות גבוהה יותר כי אני רוצה לשמוע על צופה שישלם 50$ רק בשביל לראות קרב בודד לא משנה של מי. כל הקארדים שלהם בנויים מהרבה לוחמים מלהיבים מאוד שבקושי מרוויחים. ואני לא יודע אם יש לך מושג אבל החוזה שלהם בנוי בצורה כזאת שאם הפסדת אתה חוזר לשכר הראשון בחוזה זאת אומרת שהרווחת 10 ו10 הפסדת? אתה חוזר ל6 ו6 עכשיו מה אם הפסדת הרווחת רק 10kאבל נפצעת או שסתם מייבשים אותך חצי שנה? מה זה 10k$ בחצי שנה? זה משכורת רעב! אני לא אומר שצריך לצאת לרחובות ולהפגין למען הלוחמים אבל אני כן אומר שמגיע להם יותר וצריך להעריך אותם יותר

AmitNHB

New member
תנשום, גבר, תנשום. אתה מדבר שטויות ברמות...

מה זה הקשקוש הזה על עבודה סיזיפית
עבודה היא עבודה. לכתוב דו"חות, לפתור בעיות, לכתוב קוד מחשב, לבצע ניסויים במעבדה, לטאטא את הרחוב, לעמוד שעות ולבדוק לאנשים את הנשק, לנהל חבורה של סתומים, להיות מנוהל ע"י חבורה של סתומים, לתת שירות לחבורה של סתומים... מה כ"כ נשגב בלהרים משקולות בחדר כושר או לרוץ באיצטדיון או לחבוט בשק איגרוף או להתגושש על המזרן שראוי לשכר גבוה משאר בני האנוש
אתה יודע, אני יכול ללכת לקיצון השני ולהגיד לך שאתלטים מקבלים כסף על מה שאחרים עושים בשעות הפנאי שלהם בשביל לשמור על הכושר והבריאות אבל כאמור, עבודה היא עבודה. ההשוואה לפוטבול לא נכונה מהיסוד. מתנצל. צריך להשוות לספורט יחידני. עשיו לך תברר כמה מרוויחים פדרר, נאדאל ודוקוביץ' וכמה שחקן שמעולם לא היה ב טופ 200 העולמי שזה כמו לא להיות מעולם בטופ 25 של אף מחלקה ב MMA אתה רוצה לשימוע על צופה שישלם 50 דולר בשביל קרב וחצי
חחח... זה בדיוק איך שהאיגרוף עובד כבר 30 שנה ואפילו יותר מ 50 דולר. הם לא באמת מרוויחים רק 6 ו 6 או 10 ו 10. מה נראה לך שזה כל הפרסומות שיש להם על המכנסיים
שלא לדבר על סמינרים ורב הלוחמים גם מאמנים במכונים שמשלמים להם על עבודתם ועוד... אל תדאג להם, מצבם הכלכלי טוב בהרבה משל האמריקאי הממוצע. שלא תבין, לא נכון. לדעתי ה UFC באמת צריכים לתת להם יותר אבל לא בגלל ש"מגיע להם". בגלל שלעלות את השכר ל 10 ו 10 או אפילו 15 ו 15 יסתכם בכמה מיליונים בודדים שזה לא משמעותי מידי במאזנים של ה UFC. מצד שני זה יכול לעודד יותר אתלטים שזה עתה סיימו את הקולג' לבחור ב MMA.

amit q

New member
חבל כי ממש אין לך מושג על מה אתה מדבר

מה זה הקשקוש הזה? אם מישהו מדבר שטויות בצרורות פה זה אתה כי עובדה שמנקה את הרחוב בחיים לא ירויח כמו כל עבודה שהיית צריך ללמוד בשבילה למה כי על קישורים מקבלים כסף ההשוואה לפוטבול נכונה מאוד כי הufc והNFL הם ענפי ספורט פפולריים בארה"ב ולכן ההשוואה וגם אם נשווה לטניס מאיפה הבאת את השטות הזו של טופ 200? כמה לוחמים יש בכל מחלקה אתה יודע? אתלטים מקבלים יותר כסף כי הם מסוגלים לעשות את מה שאתה רק חולם עליו! רואים שאין לך מושג בשיט נראה לי שכבר הסברתי לך שהמצב של הספונסרים ברצפה בגלל 'המס' של הUFC עליהם. איזה סמינרים בדיוק עושים לוחמים? במיוחד לוחמים שמדורגים באמצע המחלקה שלהם מעניין מאוד אולי אני אתחיל ללכת. אני לא דואג ללוחמים ולא כזה אכפת לי פשוט אתה משחק אותה מבין אבל אין לך שמץ של מושג אני נכנס לפורום לעיתים רחוקות ובדרך כלל גם לא מגיב אני גר בL.A וחלק מהעבודה שלי היא מול ZUFFA וצריך להתעסק עם הרבה לוחמים מכאן ההתמצאות שלי בנושא שבת שלום

AmitNHB

New member
כן, כולנו טועים ואתה צודק.

יש 7-9 מחלקות ב MMA (העוד 2 זה SHW ו 125) כך שמי שאינו נמצא ומעולם לא היה באף טופ 25 באף מחלקה - מצבו היחסי כמו להיות תמיד מחוץ לטופ 200 בטניס, כמו למשל נועם אוקון שאם תחשב את סה"ך הזכיות שלו בקריירה, תראה שהרוויח פחות מעובד ממוצע בארה"ב, וזה בלי לדבר על עלויות מטורפות של נסיעות לטורנירים ואימונים. טניס זה ספורט יותר פופולרי מ MMA, יש בו יותר כסף נכון להיום ויותר מתחרים והנה לך... מה הקשר לכישרון
חשבתי שדיברנו על צדק חברתי, לא
אז למה שמנקה ירוויח פירורים ולחום MMA ירוויח מיליונים
בגלל כישרון, אתה אומר
אז שייקח את הכישרון שלו ויפתח ארגון עצמאי וירוויח את הכסף שמגיע לו על הכישרון שלו... לא הסברת כלום
מה זה - "מצב הספונסרים בריצפה"
צחי נתן לך כאן לינק ללוחם UFC לשעבר שאמר שפלוס מינוס הכסף שהם מקבלים מספונסרים מכפיל את שכר הבסיס, כך שזה כבר לא 6 + 6 אלא 12 + 12. אם תיקח את בונוסי KO הערב, הכנעת הערב וקרב הערב תקבל עוד 200 אלף דולר לחלק ל 24 לוחמים שזב עוד ~ 8 אלף דולר בממוצע ללוחם. כבר לא כ"כ מעט... איזה סמינרים בדיוק עושים הלוחמים הפחות בכירים
ב LA באמת שאם אתה רק באמצע , יהיה לך קשה, אבל זה בגלל שזה LA. יש עוד מקומות מלבד LA, NY ווגאס ווגם אם לא סמינרים אז לאמן ב local gym זה לא כסף
חלק מהעבודה שלך מול זופה, אתה אומר
קבל
נישמע שאתה בצד שמייצג את הלוחמים ומכאן הבכיינות שלך אבל אלו החיים, חביבי. רוצה להרוויח את המיליונים, תקים את העסק בעצמך. שבת שלום.

blackcoldtiger

New member
אתה משווה לוחם UFC למוכר במקדונלדס?

גם הלוחם הכי גרוע בUFC הוא עדיין לוחם יותר טוב מאלופים באירגונים אחרים ואין שום סיבה שהוא יקבל את אותו השכר בUFC כמו באירגון דפוק שממנו הוא בא. ברגע שהוא הגיעה לUFC אותו לוחם צריך להנות ישר מתנאים של שכר גבוה כי עכשיו הוא בליגה הטובה ביותר. אל תישכח שיש גם לוחמים ששנים נלחמים בUFC ועדיין משתכרים על הפנים כי הם לא מצליחים להוציא רצף ניצחונות מרשים או ניצחונות מרשימים ואותם לוחמים נאלצים לפרוש בתחילת גיל השלושים כמעט ללא כלום

למעלה