כתבה בכלכליסט על שכר הלוחמים ב-UFC

AmitNHB

New member
לא, כי לוחם ב UFC מרוויח הרבה יותר ממוכר ב |א

אבל הפואנטה הייתה שפירמידת השכר קיימת בכל ענף בשוק והשכר ב UFC הוא מעל הממוצע אז על מה כל הבכי ? כאמור, מבחינה כלכלית אין הצדקה לכך ששכר של לוחם בתחתית הקארד יהיה גבוה כי הוא לא מכניס לארגון כסף.

blackcoldtiger

New member
מה בעצם מטרת הUFC לפתח את הMMA או להכניס כסף?

אם המטרה העיקרית של הUFC היא רק עשיית כסף הם יכולים לשלם ללוחם מתחיל גם אלף דולר ולאלופים שלהם מקסימום מליון, מה שאני מתאר פה הוא לא כזה רחוק מהמציאות כי הונו של אחד הפרטיטות מוערך בכ1.2 מילייארד והשכר שם על הפנים. לפי המציאות הנוכחית של הMMA מי שניכנס לתחום ולא מגיע ליכולות של הרמות הגבוהות סביר להניח שיפרוש בסביבות גיל 33 ללא סכום כספי משמעותי לעתיד וללא פנסיה או ביטוח בריאותי. אני לא חושב שמציאות כזאת תמשוך הרבה אנשים לתחום והMMA וימשיך להיות ספורט ששמור לקומץ אנשים שלקחו סיכון שהשתלם להם והרבה מאוכזבים אחרים

AmitNHB

New member
מן התסם המטרה שלהם היא כמובן להכניס כסף.

welcome to the real world. למה הם לא יכולים לשלם ללוחם כמו GSP מיליון דולר ? כי בשביל הכסף ש GSP מכניס יבוא מישהו אחר וישלם לו 2 מיליון דולר. למה הם לא יכולים לשלם ללוחם מתחיל רק אלף דולר ? כי אז יהיה קשה להם יותר לגייס לוחמים מתחילים ובשביל להביא את ה GSP הבא לארגון צריך לגייס הרבה מאוד לוחמים מתחילים. אני לא יודע אם הוא לא יכולים לשלם ללוחמים מתחילים פחות, אולי הם יכולים. מצד שני יתכן שהם בקרוב יצטרכו להעלות את שכר המתחילים במעט. תלוי בשוק... הפואנטה היא שככה זה בכלכלה קפיטליסטית. אם אתה שווה מעט, אתה מקבל מעט. המעט הזה הוא עדין המון ביחס למודלים כלכליים אחרים אשר ידועים לנו זה לא ימכור עיתונים

AmitNHB

New member
אגב, הסיבה ששכר המינימום ב UFC נמוך ביחס למשל

ל NBA, NFL וכו'... היא כי אין ארגון לוחמים כמו שיש ארגון שחקנים ב NBA שיכול להשבית את הליגה. שכר מינימום של 10 + 10 לא ירעיד את המאזנים של ה UFC אבל בשביל צריך ארגון לוחמים.

fatnoam

Active member
כאן בדיוק נגעת בנקודה

עד שהלוחמים לא יתאגדו תחת ארגון שדואג לצרכיהם, ה-UFC ימשיכו לעשות בהם כרצונם. יש דברים יותר גרועים מהשכר, לדוגמא נשיא שחותך אותך מהארגון אם באת לו ברע במקרה זה או אחר.

blackcoldtiger

New member
גם האוהדים יכולים להשפיע

כמו חרם על קוטג' ככה גם חרם על הUFC. אני למשל מתחייב לא לראות יותר סטרימים באינטרנט עד ששכר הלוחמים לא ישתנה לטובה.

sgracie

New member
אתה ו-amit q הזויים.

אתה חושב שזה בכלל מעניין מישהו אם לא יהיה ללוחמים פנסיה או ביטוח רפואי? השורה התחתונה היא שלא מחזיקים אף אחד בכוח, מי שלא רוצה לקבל 6 ולהלחם בUFC יכול ללכת מה זה בכלל צריך? או מגיע להם? מה נראה לכם שיש שם איזו דפני ליף, ואם הייתה שמישהו בכלל היה סופר אותה? אני חייב להגיד שזה משעשע
זה אולי היה קורה בסוציאליזם/קומוניזם אבל בכלכלה קפיטליסטית כמו שבארהב בכלל ובUFC בפרט לא מדברים בשפה הזו תעצור ותחשוב לרגע שיש לך את מקום העבודה הכי יוקרתי בעולם, אפילו לא משנה באיזה תחום. ואנשים מוכנים לעבוד אצלך בחינם. תתנדב לשלם להם משכורת? כנראה שלא, וזה בדיוק מה שאתה מבקש מהUFC לעשות חביבי

ranzz

New member
דווקא כן שטויות

הוא אומר שהמשכורות זה סוד שמור, ואני אומר שזה הפוך לגמרי מהמציאות כי המשכורות מדווחות. מה הקשר לזה שאמרת שזה לא כולל בונוסים וספונסרים? לא התרשמתי שהכתב מבין עניין, סתם אחד שהבין שיש הייפ מסביב לאיזה נושא והחליט לקפוץ על העגלה.

AmitNHB

New member
לא הבנת.

המשכורות שמדווחות הם אינן כל חבילת השכר של הלוחמים עבור הקרבות שלהם. כפי שראית מהלינק שצחי הביא, גם עבור הלוחמים בתחתית הקארד מדובר בסביבות ה 40-60 אחוזים מהשכר האמיתי אבל בעבור הלוחמים שבמעלה הקארד, לא מדובר אפילו בחלק עיקרי. לוחמים כמו לסנר ו GSP מרוויחים מיליונים ולא מאות אלפים כפי שה UFC מדווחים לועדות האתלטיקה. מה נראה ? שה UFC עושים 15 מיליון דולר לאירוע וכל מה שהם משלמים ללוחמים זה מיליון אחד ? תה'מבין מטעויות כאלה מגיעות הטענות בדבר חוסר ההגינות של ה UFC ושהלוחמים אינם מתוגלמים מספיק אבל זה פשוט לא הסיפור האמיתי.

הכתבה מציגה נתונים נכונים

אבל אין שם פתרונות או השוואות לארגונים וענפים אחרים. כמובן שגם אני מעדיף שהלוחמים יקבלו הרבה יותר כסף במקום שהכסף ילך לשמנקריח ולבעל בתי קזינו אבל למה שזה יקרה? קודם כל אם תסתכלו על כל ענף ספורט יחידני המצב מאוד דומה. דבר שני אם לוחם MMA רוצה לבנות קריירה איזה אופציות יש לו? או UFC בתנאים שמוצעים לו או שיבחר ספורט אחר.. כל עוד לא תקום אלטרנטיבה לUFC או איזה ארגון לוחמים שיאגד אותם ויוכל להשבית אותם במקרה הצורך ולעמוד על הזכויות שלהם אין שום צפי שהמצב ישתנה. זאת אחת הסיבות שאני חושב שבגללה בלטור הולכים להצליח בגדול! שם אתה מגיע ישר לתוך טורניר, ישר לשידור ישיר בערוץ מוביל שמביא ספונסרים ובמידה ואתה מנצח 3 קרבות אתה מקבל 100,000$ והזדמנות לקרב על התואר במיין איבנט. ללוחם מתחיל זאת מקפצה הרבה יותר טובה מאשר התחלה קשה בUFC או אפילו מהTUF שמזכה אותך בשכר זעום בחוזה הראשוני אם בכלל אתה ממשיך מהתוכנית לארגון. הלוחמים רוצים ארגון מתחרה, האוהדים רוצים ארגון מתחרה וערוצי הטלויזה רוצים ארגון מתחרה. איפה שיש צורך יגיע מי שימלא אותו וה"מי" הזה נראה כמו בלטור. מאמר מלא על ארגון בלטור מחר.. |טיזר|

fatut7

New member
לא הכול מדוייק שם.

הבונוסים של רב הערב והכנעת הערב הם לכולם לא רק לכוכבים. בכלל הכותב פרובוקטור שאו שונא את הספורט או מחפש להתסיס בשקרים. ״הכרחו את דיאז להליחם״???? מה זה הכריחו? ״הערב הקשה בחייו״?? מחכה לכתבה על בלטור ..:)

זקס11

New member
שאול, פה אתה ממש מפשל

הטענות נגד ה UFC מתייחסות ללוחמים הקטנים, ולא לכוכבים, ולכן הדוגמה שהבאת מראה רק את ההיפך. למשל, לטורניר מגיעים 16 לוחמים (כולל קרב מקדים בארגון), ורק אחד מהם הולך להרוויח סכומים יפים. שאר ה 15 היו מתים לקבל שכר של פרלימינרי קארד ב UFC. ועוד משהו- עובדתית, המשכורות של לוחמי הביניים היא הרבה יותר גבוהה לעומת ארגונים אחרים. ואפשר לעשות השוואה ל SF או פרו-עלית.

לוחם ביניים זה לוחם של לפחות שנתיים בארגון.

אחרי שחווה הצלחה בשנתיים הראשונות ככה שזה לא ההשוואה הנכונה לדעתי. 16 לוחמים שמשתתפים בארגון כולם זוכים לחשיפה שאין להם שום סיכוי להשיג בUFC בשנים הראשונות. החשיפה הזאת שווה הרבה כסף שמגיע מספונסרים. בנוסף המנצח מקבל סכום יפה. מבחינת התחלת קריירה בלטור בהחלט נחשבת אלטרנטיבה אטרקטיבית ועובדה שהגיעו לשם שמות נחשבים ופרוספקטים מובילים.

למעלה