כתבה במאקו על ברית מילה, מלאה בסילופי עובדות.

אכן כתבה מצערת...

לא ברור לי של מי היה הרעיון להציג ככה את הדברים, הכתבת או בנימיני? כאילו כל סיבוך קשור לביצוע של "לא רופא/לא אורולוג/לא כירורוג" וברית מילה בילודים, אם רק נעשה אותה נכון, הוא כולה שושנים ופרפרים

ואף לא מילה אחת על סיבוכי הטווח הארוך...(מה עם היצרות פי השופכה, חוסר עור? צילוק קולואידי? גשרי עור? וכל השאר שמתגלים בבגרות כמו התקרנות קשה, פין שעיר? חוסר עור?)

נקודת האור-יפה שיש סקר שכולל תשובה בחירה באי-מילה.

trilliane

Well-known member
מנהל
נראה לי שפספסת את הכותרת: סיבוכים מאוחרים: נדירים אך אפשריים

"מעבר לסיבוכים מידיים, ביצוע לא מקצועי של הברית עלול להיות כרוך בסיבוכים עתידיים כגון: עקמת של הפין, סיבוב של הפין, הצרות של פיית השופכה וצלקת מודגשת. ואולם, ד"ר בנימיני מציין שמדובר במקרים נדירים יותר."
&nbsp
כנראה לא נסכים עם הדוקטור לגבי נדירות הסיבוכים הנ"ל, אבל אי אפשר לטעון ש"אף לא מילה אחת...".

Lhuna1

New member
נכנסתי רק בשביל הסקר

(ונאלצתי להצביע הצבעה מזויפת כי לא ניתן היה לראות אחרת את התוצאות ולא היתה תשובה "אין לי בן". אני תוהה כמה עשו כמוני, מקווה שהאחוז זניח).
&nbsp
בכל אופן התוצאות נכון לכרגע הן 16% של "לא עשינו לבן שלנו" (מתוך כ-2500 מצביעים שזה מדגם מאוד מכובד!) - די מדהים.
כנראה יש פה הטיה חזקה מאוד לטובת המתנגדים לברית שנמשכים יותר לכתבות כאלו ולהצבעה בסקרים כאלו....
הלוואי שניתן היה לדעת עד כמה ההטיה משקרת פה.
בכל זאת אלו תוצאות מעודדות לדעתי.
גם ה-11% של "התלבטנו ובכל זאת עשינו", מעידות על שינוי משמעותי בהלך הרוח לגבי הנושא.
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
המצביעים אינם "מדגם"... כי כפי שכתבת, הם לא מייצגים

אבל עצם הסקר, העלאת השאלה למודעות והעובדה שכולם רואים כמות של אנשים שטרחו להצביע לאפשרות הזאת (בין אם שיקרו או לא, זה לא משנה) חשובים בפני עצמם.

למעלה