כתבה חדשה שלי בנושא בעלי חיים

כתבה חדשה שלי בנושא בעלי חיים../images/Emo13.gif

היי, אני שיר, בת 17 וחצי, פעילה נגד התעללות בבעלי חיים
אשמח אם תמצאו את הזמן לעיין בכתבה חדשה שכתבתי בנושא ולהגיב עליה, וכמו-כן בכתבת הדגל של המדור שלי
תודה

רן333

New member
מכיוון שביקשת, עיינתי

ב"כתבת הדגל" שלך, ומיד הלכתי לאכול סנדוויץ' עם נקניק. היה טעים מאוד. תודה שהזכרת לי. והנה לך עוד מספר הערות: אני סולד מאוד מהאג'נדה בנוסח "אנונימוס" שאותה את מנסה לקדם. לדעתי זו אג'נדה תמהונית ומסוכנת, והנימוקים שבעזרתם מנסים לקדם אותה בד"כ אינם מוצלחים (בלשון המעטה). את מוזמנת לחפש שרשורים קודמים שהתנהלו כאן בפורום בנושאי "זכויות בעלי החיים". פרטתי שם את עמדותי בנושא לא פעם, וגם נימקתי אותן והגנתי עליהן. ולסיום, מילה למנהלי הפורום: למרות שהשקעתי כאן מספר דקות בכתיבה, אין לי שום התנגדות לכך שתמחקו את השרשור הזה מיד: אני יודע שלרבים כאן בפורום נמאס מאוד מענייני "זכויות בעלי החיים" ומהנשמות הטובות המנסות לקדם את העניינים האלה מעל דפי הפורום שלנו.

אינני מבינה,

מדוע כה חורה לך שיש אנשים הפועלים למען מטרות אלו או אחרות. אם בחרת להמשיך לאכול את בשרן של החיות ואתה נשאר בדעתך, מה מפריע לך שיתנהל דיון בנושא עם אנשים אחרים ?

רן333

New member
מה שחורה לי

אינו העובדה הכללית ש"יש אנשים הפועלים למען מטרות כאלה או אחרות", אלא המטרות הספציפיות שלמענן האנשים האלה פועלים. כשהמטרות האלה הן הטלת איסורים על אכילת בשר, על האכלת חיות כמו נחשים במזון שמקורו מן החי, ובמקרה של ארגוני זב"ח קיצוניים יותר - הטלת איסורים על החזקת חיות מחמד באשר הן (מנימוקים של פגיעה בזכויותיהן), כשאלה הן המטרות, וכשבדרך מוקיעים את כל מי שאוכל שניצל כרוצח - זה חורה לי. עכשיו את מבינה? (אגב, תסלחי לי אם לא אפתח איתך כאן דיון פורה ומעניין. אני חוזר ומפנה אותך לשרשורים קודמים שהתנהלו בנושא הזה כאן בפורום, ובהם כתבתי די הרבה אודות הנושא הזה.)

snake liron

New member
../images/Emo45.gif

חבל שלקחתם את זה רחוק מידי כי בבסיס הרעיון זה באמת מטרה נעלה... לקחתם את זה רחוק מידי ולכן זה מפריע...

naja

New member
../images/Emo45.gif

מה שמפריע לי בעיקר, זה החוצפה של כל אותם פעילים למיניהם,( שחלקם אמנם פועל מתוך עקרונות, אבל חלק ניכר מהם פועל מתוך בורות, פופוליזים זול ועיקרון העדר) שמציפים כאן את הפורום ללא הפסקה וללא בקשה מוקדמת מהמנהלים(כנראה שנימוס בסיסי זה לא הצד החזק שלהם)עם השטויות שלהם ולא נותנים לנו להינות מהגלישה בפורום. יש להם את הפורומים שלהם(רק כאן בתפוז ישנם לפחות 4 פורומים שמייצגים נאמנה את עקרון הזב"חיסטיות) וחבל שהם מאלצים אותנו לעבור כל הזמן מחדש את שטיפת המוח הזו.

אני אצוטט לך את מה שכתבתי פה למטה

"בקשר לטענה שלך על כך שאני מכתיבה לאנשים איך לחיות - ממש עצוב לי להיתקל בה בכל פעם מחדש, ממש עצוב לי שאנשים הם כלכך חלשי אופי שאם דעותיהם סותרות לחלוטין את דעותי הם ישנו אותם בגלל פורום. עם זאת אני משתדלת לדבר אל אלה שכן איכפת להם. וחוץ מזה - מי שכולא בעלי חיים בתנאים נוראיים, גורם לסירוס וצריבת מספר בלי הרדמה, להפרדה מהאמא, לכליאה בצפיפות ולהרג, מי שבאמת מכתיב לאחרים כאן איך לחיות, הוא לא אני, הם אוכלי הבשר, ובחלקם אתה."

רן333

New member
קודם כל, במקום לצוטט, נסי לצטט.

זה עדיף, לדעתי. נראה שאת לא כל כך מבינה מה מפריע לי (ולגולשים אחרים שהגיבו כאן). חשוב שתביני את הדבר הבא: תעמולה בסגנון שאת עושה עשויה להפריע גם כשאין חשש שתשכנעי את מי שחשב היטב על הדברים, ודוחה את העמדות שלך באופן מוחלט (כמוני, למשל). תעמולה כזו עשויה להפריע גם מהסיבות הבאות: א. לצערי, כאשר חוזרים באזניהם של אנשים על אותם הדברים שוב ושוב, וכשאף אחד לא טורח להגיב לדברים האלה, הם נוטים להתקבל אצל חלק מהאנשים, גם כאשר מדובר בקישקושים מוחלטים. (דרך אגב, אם היית חושבת שאין לדבריך שום השפעה שהיא על קהל הקוראים של הפורום, קשה לי להאמין שהיית טורחת לכתוב אותם כאן.) ב. ניצול הפורום שלנו כבמה לצרכי התעמולה שלך צורם לי, כפי שהוא צורם ל-naja. ראי פרוט בהודעה שלו בשרשור הנוכחי. תרשי לי לציין שוב שאני נמנע מלהתייחס במפורש לטיעונים שאת חוזרת ומעלה, וזאת בעיקר מהסיבה הבאה: את לא מחדשת שום דבר בהשוואה לקישקושים שכבר שמענו כאן בענייני "זכויות בעל-החיים". התנהלו כאן דיונים מפורטים וממושכים מאוד בנושאים האלה, ואני חושב שדברי במסגרת אותם דיונים מהווים מענה הולם גם לנקודות שאת מנסה להעלות כאן. ושוב: למרות שכתבתי כבר יותר מהודעה אחת במסגרת השרשור הזה, אני רוצה לציין את הדבר הבא: אין לי שום התנגדות שהיא למחיקת השרשור כולו.

bendj123

New member
אם כבר ברצח עסקינן~!

להזכירך שאתה אחד הרוצחים הגדולים שאני מכיר~! עד היום אתה מבוקש לדין באו"מ של העכברים והחולדות על רצח עם......
rat-killa

TAINTED SAINT

New member
לשיר זמני-המנגינה אצלכם מעט מזייפת.

מי שעוררה את כל המהומה התקשורתית סביב "לה-פטיט" לפני כשנה, היא לא פחות ולא יותר מישהי שפוטרה משני גני חיות... לצערי זכיתי להכירה אישית כשלמדה בקורס מטפלים לפני כ4 שנים..... אלו שמנהלים אצלכם את "המאבקים והמלחמות" הם לא פעם אנשים העושים בכם שימוש ציני למטרותיהם.... לפני שאת מחליטה לאמץ לעצמך אג'נדה כל שהיא עצרי לרגע וחישבי מי הם האנשים העומדים מאחורייה,ואם אין להם מניעים נסתרים....כמו למשל במקרה שציינתי-רצון לנקום על פיטורים... אני מאמין בלב שלם בשימור הטבע והסביבה,אך בו זמנית מתנגד בתוקף לגישתכם ההזוייה שאין לאפשר לאנשים לגדל בעלי חיים כרצונם [בכפוף לחוק כמובן],יתכן ואני משוחד,מה לעשות,אני מגדל כ25 זוחלים ודו-חיים,ומשלם אגרת התר אחזקה שאני נאלץ כמו כולנו כאן לחדש כל שנה,והאמיני לי שתשלום האגרה הוא החלק הקל,הטיפול,הניקוי,והדאגה לצרכיו האינדיבידואליים של כל אחד מבעלי החיים שאני מגדל הוא החלק הקשה,והמהנה בכל העסק,כפי שאינני מתיימר לומר לך איך עלייך לחיות את חייך,הייתי מצפה שתעשי את אותו הדבר,אני מתנצל על כך שלא קראתי את מאמרך,אך יש לי תחושה שלא יחודש לי דבר אם אקרא אותו.... ובקשר למה שהסקתי מאחת התגובות שהגיבו לך כאן,את צמחונית כנראה,אין לי שום בעייה עם זה,אני אישית לא צמחוני,לא הייתי מעולם,וסביר להניח שגם לא אהייה. אבל אני תוהה אם את מודעת לעובדה הסטורית מעניינת-רוב האישים הבולטים בהנהגת הצמרת הנאצית במלחמת העולם השנייה היו צמחונים והתגאו בכך.... במקביל הדבר לא הפריע להם לעסוק ברצח שיטתי בקנה מידה מפלצתי,לא רק 6,000,000 יהודים נרצחו בשואה,היו גם יוצאי עמים ומיעוטים אחרים. ועוד עובדה שאולי תעניינך- הידעת שהשבטים האפריקאים שתמיד גידלו בקר,לא עסקו מעולם בקניבליות ? את מוזמנת לבדוק עובדות אלו,הדבר ממש לא מסובך... ומה לעשות,אנחנו לא צמחונים,ואנחנו מגדלים בעלי חיים,אבל לזכותנו יאמר שאנחנו לא מנסים להכתיב לאחרים איך לחיות. זה הכל יקירתי,מקווה שהמנגינה שתמצאי תזייף קצת פחות מהנוכחית......

היי, הנה תגובתי:

את הויכוח הנודע האם היטלר היה או לא היה צמחוני אני כבר מכירה, ולפי מה שידוע לי ההיסטוריונים הגדולים ביותר הוכיחו שלא היה צמחוני. אך מדוע עובדה זו אמורה לשנות לך אפילו במעט? אתה יודע שרוב הרוצחים והאנסים היום הם אוכלי בשר? אז מה, תעבור לצמחונות בגלל שיש אוכלי בשר שהם לא מוסריים? באותה מידה לא אחזור לאכול את בעלי החיים משום שיש צמחונים רוצחים בעולם. בקשר לטענה שלך על כך שאני מכתיבה לאנשים איך לחיות - ממש עצוב לי להיתקל בה בכל פעם מחדש, ממש עצוב לי שאנשים הם כלכך חלשי אופי שאם דעותיהם סותרות לחלוטין את דעותי הם ישנו אותם בגלל פורום. עם זאת אני משתדלת לדבר אל אלה שכן איכפת להם. וחוץ מזה - מי שכולא בעלי חיים בתנאים נוראיים, גורם לסירוס וצריבת מספר בלי הרדמה, להפרדה מהאמא, לכליאה בצפיפות ולהרג, מי שבאמת מכתיב לאחרים כאן איך לחיות, הוא לא אני, הם אוכלי הבשר, ובחלקם אתה.

TAINTED SAINT

New member
חוששני שטעית מעט בכתובת....

קודם כל אני חושב שמשום מה את מתבלבלת ביננו ולבין התאחדות מגדלי הבהמות לתעשיית הבשר..... כליאה בצפיפות? -בטרריום יש נחש עד שניים מכסימום. הרג?-כן,אני ממית את חלקם של העכברים המשמשים אצלי להאכלה. [תעצבני אותי,ואני מבטיח לכתוב לך תיאור גראפי ביותר של התהליך,ואני בטוח שאחרים כאן לא פחות טובים ממני בתאורים שכאלו-עצבני אותנו מספיק-ואנחנו נפתח פורום חדש-"עכברצח"] צריבת מספר בלי הרדמה?-נחשים מסמנים עם צ'יפ אלקטרוני,עוד לא פגשתי פסיכופת שיצרוב מספרים על חיות המחמד שלו. כולא בעלי חיים בתנאים נוראים?-כל אחד מאיתנו מוציא את מיטב כספו על רכישת הציוד הטוב ביותר,הבטיחותי ביותר,והמרווח ביותר לזוחלים שלו,מוציא את זמנו בקריאת מאמרים באתרים שונים בארץ ובחו"ל על מנת לוודא שהוא מספק לחיות המחמד שלו את התנאים הטובים ביותר שהוא רק יכול. גורם לסירוס?-לא אגיב על זה.... להפרדה מהאמא?-רוב מיני הזוחלים בטבע לא מטפלים בצאצאים שלהם,וגם אלו שכן,לא נותרים במחיצתם זמן רב לאחר שצאצאיהם בקעו מהביצים,או לאחר שילדו אותם...זוחלים לא נותרים בסביבה וצדים בשביל צעיריהם....התבלבלת עם משפחות אחרות כגון-יונקים,עופות,פרוקי רגליים מסוימים וכו'. שמתי לב שדברים רבים מעציבים אותך,בגילך היית אמורה להנות מעט יותר מחייך,או שאצלך התהליך מעט הפוך,ככל שאת יותר עצובה,כך טוב לך יותר עם עצמך... חוששני שהסתבכת מעט בניסוח שורות 3-5,נסחי ביתר קפידה,ואולי זה יהיה מספיק מעניין לענות עליו,יש לך עכשיו עוד סיבה להיות עצובה-שוב לא מבינים אותך..... אני באמת לא הולך לפתוח עכשיו דיון איתך על צמחונות,הספיקה לי האקסית שלי-7 שנים עם צמחונית ולא השתנתי,אבל כמו כל צמחונית טובה,ביום העצמאות כילתה כל שנה כמה שיפודי כבדי-עוף,לטענתה "המערכת שלה נזקקה להם",אם את רוצה את דעתי האישית-הניחוח של הבשר על המנגל גרם "למערכת שלה להזדקק להם".... אנחנו אוכלי כל,ובתור שכאלו גופנו בנוי ומותאם לצריכת בשר,למה את חושבת שמערכת השיניים שלנו בנוייה כפי שהיא? אם היינו אמורים להיות צמחונים,מבנה השיניים שלנו היה שונה ,וכך גם מבנה הקיבה.... אני לא מכתיב לך או לאיש איך לחיות,אך באותה המידה לא אתן לך או לאדם אחר להכתיב לי איך לחיות ומה לאכול.. בואי נסכם את העיניין בשורה אחת- אני אוהב בעלי חיים,את חלקם לגדל,את חלקם האחר לראות ואת חלקם בצלחת עם צ'יפס,סלט וחמוצים. שאי ברכה ותתחילי להיות מעט פחות עצובה....פורים שמח.

Sprite2k

New member
יש לך "כמה" טעויות בכתבת הדגל שלך.

אני ממשפחה שנמצאת בתחום הבקר כבר יותר מ-50 שנה. ואני אומר לך שתהליך "חיתוך וצריבת הקרניים" כפי שתארת הוא אסור בתכלית האיסור ואפילו מנוגד לחוק. התהליך המקובל הוא למרוח משחה על איזור הקרניים של עגל/ה בן יומו, תהליך זה מונע את גדילת הקרניים ואינו מהווה סבל לבע"ח. עוד דבר, הפרה ההולנדית(השחורה-לבנה) היא תוצר גנטי של דורות רבים שעברו סלקציה לייצור חלב גבוה. כמות החלב הממוצעת של פרה כזא היא כ-30 ליטר ביום(בשתי חליבות), ונהפוך הוא החליבה משחררת את לחץ החלב שבעטין. "העטין ותכולתו הכבדה תלויים על גידים, המתרפים ונחלשים עם הזמן, עד כי העטין צונח. הרפתנים, המתייחסים ל"עטין שממדיו יצאו מכלל שליטה", יודעים שהבעיה רצינית. בסופו של דבר העטינים נהיים כל-כך רפויים וחלשים, עד שהם מגיעים לרצפה." זה קשקוש, צניחת העטין זה עניין אינדיבדואלי ולרוב הפרות העטין לא צונח אפילו לאחר שנים רבות של חליבה. אף פעם לא מנקים לפרה את העטין? במהלך כל חליבה עטין הפרה עובר שטיפה וחיטוי. למשקל העטין ולקריסת הפרה אין כל קשר. קריסת הפרה יכול לנבוע ממחלות שונות. כמו בני האדם גם הפרות הן יצור חי שנולד מתישהו ומת בסוף חייו. ליידעתך קולוסטרום הוא חלב הראשון שהפרה מייצרת לאחר ההמלטה והוא הכרחי להתפתחותו הבריאה של העגל וחלב זה נלקח מאמו. ואם הוא ניתן בבקבוק זה כדי ללמדו לשתות באופן עצמאי מאמצעי מלאכותי(דלי), כמו שתינוקות רבים שותים מבקבוק ולא מאימם. לסיכום לפני שאת מפרסמת כתבה תסתמכי על יותר ממקור אחד ותבדקי את החוקים הנוגעים בדבר.

רן333

New member
../images/Emo45.gif טוב שציינת את הנקודות האלה.

לא שציפיתי לעודף דיוק בכתבה שאליה התייחסת, אבל חשוב להצביע על אי-דיוקים ספציפיים, כפי שעשית.

סליחה שאני מתקנת, אך גם אני

עם משפחה שעוסקת בחליבת פרות. אותם עגלים שאתה מדבר אליהם, מופרדים בגיל שעה-שעתיים מאימא, עגל שאני עזרתי בהמלטתו, הופרד אחרי 30 דקות בלבד, ומוכנסים לתא שאינו נותן לו לזוז כלל, שבשרם לא יתקשה חסז ושלום, אלו שלא נשלחים לשטיחה בגלל היותם לא מתאימים (זכרים) מוכנסות לעדרים צפופים ומוגודלים עד היותם מתאימים להרבעה. החלב שהם מקבלים הם מהול מאוד במים, והם מקבלים אותו מארוחה שניה-שלישית מתוך דלי שמחוץ לתא הקטן שלה, השוואה שלך לחזה אם ובקבוק אצל בני האדם אינה מתאימה, כי הם אינם מקבלים לא חלב ישר מאימם, ולא מבקבקוק, אלה מדלי, מה שגורם להרבה הכנסת אוויר לקיבתם, הם בנוסף להכל סובלים משילשולים רבים בגלל שהחלב נמהל רבות ומוחלף ולא מותאם באותם גורף לצריכת העגל הגודל. ההשבחה הגנטית לצורכי האדם הזאת שגורמת לפרה ליצר פי 5 יותר ממה שצריך, בהחלט גורמת לכאבים רבים, והם מגיעות ברצון רב לחליבה, רק להקל קצת על המשקל הרב. ודבר אחרון, המשחה עליה אתה מדברג ורמת לצריבה של הקרנים וכאבים ("זכיתי" לראות את התהליך) אפשר להיות קרוב לאמת ולא להגזים ולעשות את "החיים יפים", אין ספק שהפרות לא נהנות מהתהליך הזה, והוא בשבילם נטו סבל ומינמום חיים. ואני לא טבעונית, שותה ואוכלת ביצים כמוך, אך האמת שונה מאוד ממה שחושבים שאר האוכלוסיה על פרה באחו עם עגלה.

Sprite2k

New member
למהול את החלב במים?../images/Emo8.gif

אתם צריכים ללמוד דבר או שתיים בגידול פרות. אבל סליחה ששכחתי לציין שגם את העגלים שאנו מגדלים מידי פעם לבשר הם נמצאים בכלוב גדול כולם ביחד. אני לא תומך בגידול עגלי חלב, זאת באמת התעללות לשמה. ולא יודע מה הולך אצלכם אבל הקולוסטרום מגיע לעגל מהפרה שממנה הוא נולד. אם העגלים שלכם ממשיכים לקבל שישולים למה אתם ממשיכים למהול להם את החלב עם מים? את מדברת איתי על התעללות?. את תהליך מריחת המשחה "זכיתי" לראות יותר מפעם אחת ובכל הפעמים האלה לא שמעתי עגל מוציא הגה מפיו, שאלת אותו אם כואב לו?. אני מסכים לגמרי שהאמת שונה לגמרי ממה שהאוכלוסיה חושבת(פרות באחו) אבל זו המציאות והקרב נגדה אבוד. בני האדם כבר בשלב שהם זקוקים לחומרים המזינים שיש בחלב הפרות וללא הוא רמת הסידן בגוף תיהיה נמוכה מאוד ושכיחות מחלות העצם תיהיה גבוהה בהרבה, ותאמיני לי אלו מחלות ממש לא נעימות. וסתם שאלה... את שותה ביצים ?

למעלה