כתבה - חה חה חה -

הסקת מסקנות

איזו פארסה לגבי התאגיד ?

העובדה שבממשלה עם כ"כ הרבה מפלגות רק שר אחד שעומד מול הקריזות של ראש הממשלה ושומר על התקציב וחופש העיתונות היא דווקא נקודת זכות ענקית לכחלון.

מסיבות כאלה ואחרות התקשורת מציגה את כחלון ככזה ש"נכנע" בעימות מול נתניהו, ויש לי תחושה שאתה מושפע מהסיקור התקשורתי הזה (שחוטא לאמת ולעובדות).

h a j b i

New member
עמד ונכשל, זה לא כיתה א' פה

לא מקבלים נקודות על השתדלות.
אני אישית לא מושפע כי לא הייתי תומך בו בכל מקרה. מבחינתי היה צריך לסגור את שניהם ככה שאני לא מתרשם יותר מידי מהעמידה שלו.
&nbsp
אבל אחרים אולי מושפעים וחושבים אחרת.
&nbsp
מבחינתך זו נקודת זכות אבל אתה כנראה מהיחידים. אין לי סטטיסטיקות מעבר לסקרים שמתפרסמים אבל מבין אלה שאני מכיר שהצביעו לו (ואני מכיר כמה וכמה כאלה), אף אחד מהם לא יצביע לו שוב. לא שזה משנה כי כנראה נראה חבירה שלו למפלגה אחרת, קיימת או חדשה.

יש לכחלון 10 מנדטים מול 30 של נתניהו

כך שהטענה שלך על כישלון לא מתבססת על נתוני הפתיחה במו"מ ביניהם.

במאבק הזה כחלון שמר על האינטרסים של הציבור (שמירת מסגרת התקציב) בעוד נתניהו נאבק על האינטרסים של עצמו.

אני מכיר הרבה מאוד אנשים שיצביעו לכחלון אחרי הטירוף שנתניהו הציג בשבועיים האחרונים (בעיקר מצביעי ליכוד בעבר).

h a j b i

New member
אלה שאתה מכיר אולי לא יצביעו ביבי

אבל גם לא לכחלון, כחלון אם ירוץ לבד ככל הנראה ייאבק לעבור את אחוז החסימה.
לדעתי הוא לא ירוץ לבד.
&nbsp
לרוב הציבור, בטח למצביעי ליכוד, לא ממש אכפת לא מרשות השידור ולא מהתאגיד והשטות הזו לא תשנה את דעתם, אלה שכן אכפת להם יעברו ללפיד\עבודה\מפלגה חדשה כלשהיא.
&nbsp
אלה שלא יצביעו ביבי ילכו לבית היהודי, ליברמן, לפיד וגם למפלגה חדשה כלשהיא. כל מי שיש לו סיבות להעדיף את כחלון על ביבי כבר עשה את זה בבחירות האחרונות, לא חושב שיהיו יותר מידי חדשים כאלה.

hadooper

New member
אם לשפוט את פועלו עד כה, אין ספק - הוא כשל.

&nbsp
אבל קשה להגיד את זה עד שטרם ראינו את השפעות מס דירה שלישית...
לדעתי ההשפעות הן הרבה יותר מרחיקות לכת מכפי שנדמה, שכן מפחיתים לאנשים כשליש מתזרים המזומנים המיידי שלהם ומציעים להם פטור ממס שבח לזמן מוגבל.
&nbsp
ויכול להיות שיש לו קלפים אחרונים שהוא שומר לסוף הקדנציה, אם כל התוכניות לא יצליחו.
תמיד אפשר לשווק עשרות אלפי יחידות דיור באזורי ביקוש תוך חצי שנה בחצי מחיר לכל הציבור כולל משפרי דיור ולהוריד מחירים דרסטית. אבל זה קלף שהייתי שומר לסוף אם הייתי במקומו...
&nbsp

ריבית43

New member
תוכנית מאוד גרועה

יש מעט הגרלות שבאמת מהוות הנחה לעומת המחיר לטווח ארוך. במקרים כאלה משלם המיסים מעניק מתנה לזוכים עם סיכוי של כ-1:100. במרבית ההגרלות אין הנחה של ממש, אלה מול המחיר הספקולטיבי שלא יחזיק לאורך השנים. אנשים נכנסים להשקעה הלא כדאית, משתעבדים לחובות במקום להשקיע בפוטנציאל האנושי. אם באמת רוצים לגרום לירידת מחירים צריך לשנות את מערכת המיסוי כך שיהיה פחות כדאי לגור ולעבוד באיזורי הביקוש הנוכחיים ויותר כדאי בפריפריה.

d70

Well-known member
מערכת המיסוי לא מסוגלת לווסת את הביקושים
כל תוספות המיסים תמיד ליוו תירוצים "בצורת","ליסינג זה רע",היום התירוץ התורן "בועת נדלן".
תחשוב רגע, כבר היום יש הטבות מס לפריפריה.ועדיין כולם מנסים להצטופף במרכז .למה? כי יש דברים ששום מס לא יפתור :
השכר והזדמנויות תעסוקה יש יותר במרכז.
תחבורה ציבורית טובה יותר במרכז.
שירותי בריאות טובים יותר במרכז.
מערכת החינוך טובה יותר במרכז.
וכו'

otherwise

New member
בדיוק

אני לא מבין למה לבנות בהיקף כזה בפריפריה בלי שום תוכנית גדולה לתעסוקה.
זה רק יביא לעודף היצע של דירות, וירידת מחירים שם, ויעמיק את הפערים לעומת המרכז.

ערפל10

New member
מדוע צריך לבנות בפריפריה

ישראל גדלה בקצב מסחרר, פי-10 תוך 70 שנה. אין הרבה תקדימים כאלה. התשתיות במרכז ישראל אינן בנויות להכיל כמות כה גדולה של תושבים ועסקים. כמובן שאפשר לדחוס עוד ועוד, אבל זה לא מועיל. כמו כן פיזור אוכלוסייה מתבקש בגלל המצב הגיאו-פוליטי של המדינה. לכן צריך להטיל מיסים דיפרנציאליים, תלויי גיאוגרפיה. לרוקן את ת"א למלא את ב"ש ועפולה.

h a j b i

New member
לא יקרה

הצטופפות אוכלוסיה מתרחשת בכל מקום בעולם ואין טעם להילחם בה.
במדינה קטנה כמו שלנו יש מקום ל - 2,3 מטרופולנים, לא יותר.
&nbsp
התופעה העיקרית של הטבות המס האלה לפריפריה היא שצעירים עוברים למרכז ונשארים רשומים כגרים בפריפריה בשביל להמשיך לקבל את ההטבות, זה הכל.
&nbsp
ואתה כבר עברת לפריפרייה? טוב לך שם? סבבה, תהנה

ערפל10

New member
נכון, זה לא יקרה. כי זה מרחיק לכת מדי

הצטפפות אוכלוסייה מתרחשת בכל מקום. יש מקומות שמוכנים לכך. כאלה שמראש תוכננו להיות מגהפוליסים ושם ההכנות לתשתיות וכבישים בהתאם. יש מדינות שמסוגלות לבנות קוו רכבת תחתית באורך 20 קילומטרים תוך שנתיים או גשר מעל הים באורך עשרות קילומטרים תוך שלוש שנים. יש מדינות שאינן מסוגלות להשלים כביש קטן ומחורבן תוך 40 שנה. כך או כך המגפוליס התל אביבי הוא בין הפחות יעילים, כי המקום לא תוכנן מראש להיות כזה, ואין באפשרות לשונות בצורה יסודית, וזה רק מגדיל את האי-שוויון והפערים חברתיים. ולגבי "ניהול מרכז חיים כפול" - אל תדאג, רשות המיסים יודעת להתמודד עם זה יפה מאוד. גם כיום לא תצליח לקבל הנחת מס באופקים כאשר אתה נמצא יותר מדי בת"א. כל שכן כאשר מדובר בעסק ומס החברות.

otherwise

New member
הרעיון חביב, היישום גרוע

בפועל מדובר בפרויקטים בפריפריה, ורוב הרוכשים, בערך 70%, הופכים למשקיעים.
ההשקעה מגלמת הרבה סוגי סיכונים (שאני יכול לפרט בהמשך אם זה מעניין), ההנחה נשחקת כתוצאה מאובדן שכירות ומדד תשומות בניה, ומה שנשאר ממנה לא מצדיק את הסיכונים.
בסופו של דבר זה יוצא אטרקטיבי רק לאותם אנשים עם הון עצמי נמוך שבמקרה גם מעונינים בדירת מגורים באותו מיקום של הפרויקט.
אני מכיר את הנושא מקרוב, כי בעבר "זכיתי", חקרתי את הנושא במשך תקופה ארוכה, וגם ביטלתי. כך כם עשו כמעט כל האנשים הרציניים שזכו באותו פרויקט ובדקו סיכונים בצורה זהירה. בפריפריה יש פרויקטים עם למעלה ממאה אחוז ביטולים. חוץ מ-2-3 פרויקטים באזורי ביקוש, שגם הסיכוי אפסי לזכות בהם, צריך מאד להיזהר עם מחיר למשתכן.

למעלה