כתבה מהיום בידיעות לגבי אימוץ מרוסיה

ronis11

New member
כתבה מהיום בידיעות לגבי אימוץ מרוסיה

הפרלמנט הרוסי קיבל פה אחד חוק האוסר על אימוץ יתומים רוסים על ידי זוגות חד מיניים ו/או בודדים
(הורים יחידניים) ממדינות זרות.
בימים אלה מנהלת רוסיה מגעים עם ישראל כדי לחתום על הסכמי אימוץ חדשים.
נאמר בכתבה שרוסיה מעוניינת לוודא שילדים רוסים מאומצים אך ורק למשפחות קונבנציונאליות
ולא חד מיניות.
בשורה קשה לכולנו.

האם משפחות חד הוריות [לא חד מיניות]

נכללות ב"משפחות קונוונציונאליות", מבחינת רוסיה?

תיקון החוק הרוסי

כפי שהבנתי ,החוק החדש אינו מאפשר אימוץ על ידי זוגות חד מיניים ו/או אימוץ יחידני ממדינות המכירות בנישואין חד מיניים.
אם אני לא טועה, ישראל לא מכירה בנישואין חד מיניים, כך שבינתיים הכל בסדר..

יש חוק שמגדיר מהי משפחה קונבנציונאלית ?

גם חד הורית היא משפחה קונבנציונאלית ! מה זה "משפחה קונבנציונאלית"?!

ronis11

New member
כפי שכתוב בכתבה הכוונה גם למשפחות חד הוריות

הודגש "זוגות חד מיניים ו/או בודדים (הורים יחידניים)".
יום עצוב מאוד לכולם.

מחשבות

אני תמיד חושבת איזו מהומה רבתי היתה קמה בארצנו הקטנטונת אילו מישהו היה מעלה על דל שפתותיו אפשרות של אימוץ ילדים מישראל בארצות אחרות...הרי היתה פורצת זעקת שבר ומחאה שהיתה מצד כולם כולל כולם...
ומתוך כך אפשר להבין את עשיית השריר של ארצות אחרות,לפעמים עד כדי סגירתן המוחלטת לאימוץ בין ארצי,תוך העלמת עיין מהנזקים העצומים ,חוסר הריאליה במציאת בית חם מתוצרת מקומית לכולם,ומחיר של הרבה חסרי בית ברחובות [רק למשל-רומניה].
קשה שלא להבין אמביבלנטיות במסירת ילדים שנולדו במולדת שלך-לאחרים,בגיאוגרפיה אחרת,בשפה אחרת,במנטליות אחרת ובדת אחרת.

כולי תקווה שהגזרות הן זמניות ,ושחשבון כלכלי מציאותי ידחוף שם את בעלי ההחלטות לרדת מהעץ הגבוה.
ופרט לכך....אם חד הורית- חייבת להצהיר גם על חד מיניות במידה שזו נטייתה?אני לא חושבת....וכנ"ל אבות...

סביון1

New member
אם בישראל היו ילדים מועמדים לאימוץ מתגלגלים

ברחובות או נמקים בבתי ילדים, אני הייתי הראשונה שמברכת על כך שמישהו יאמץ אותם. אם כי אני יכולה להבין מאיפה באות המחשבות שלך. בהחלט יכולה לדמיין את זעקות השבר והמחאה, אבל לא חושבת שממש מצד כולם.

נוני 75

New member
חייכנית יקרה

אי אפשר בכלל להשוות את המצב ברוסיה למצב בארץ, ואני לא צריכה לתאר לך את כמויות הילדים ברוסיה, ברזיל רומניה שנשלכים לרחובות לאחר שבגרו. ואין למר פוטין בעיה עם אימוץ לזרים יש לו בעיה עם יחידניות (גברים בכלל לא יכולים לאמץ ברוסיה) -לזוגות נשואים הוא מוכן למסור בשמחה את הילדים. . מה שמפריע לו שיש נשים שהן לסביות ומסתירות את העובדה הזאת -והיה מקרה בישראל שעלו על כך שהאם היחידנית בעצם חיה עם אישה -ואולי מפה התגלגל העניין. בכל אופן מבחינתו כל יחידנית חשודה עכשיו כאילו הייתה לסבית. (ואין בכך כדי לצאת נגד זוגות חד מיניים -מי קבע מה היא משפחה נורמיטיבית)

:(

לכל מי שחושב שזה לא יכול לקרות בישראל -

בעבר זה קרה.

מייד לאחר קום בהמדינה, הגיעו גם יתומי השואה. לרוב הם נשארו בביתי ילדים, גם כאשר לא היה שום הורה ניצול (כשיר או לא כשיר). מדינת ישראל החזיקה בהם וזה גובה בחשש הגדול ששוב יעלמו חלקים מן העם. לא טובת הילד היחיד הניעה את המערכת, אלא טובת העם כפי שנתפסה בעיני הציבור (מתוך אותו חשש לאיבוד ילדים יהודים, נוסח החוק המדבר על כך שעל המאומץ להיות בן דת המאמץ, כדי שלא יהיה חשש שיהודים גונבים ילדי דתות אחרות). זו לא הייתה רק סוגיה דתית, כי ילדים שהגיעו לישראל, לא נמסרו לאימוץ גם ליהודים מארצות אחרות. מי שלא נמצאו לו ניצולים קרובי משפחה, או משפחה מאמצת בישראל, גודל בבתי ילדים.

סביון1

New member
אני חושבת שיש הבדלים משמעותיים בין שנות

קום המדינה לבין עכשיו.

- הטראומה של השואה היתה הרבה יותר משפיעה וחזקה.
- באופן כללי, ולא רק בסוגית הילדים, טובת המדינה והעם הניעה את המערכת וטובת היחיד היתה הרבה פחות במרכז.

ברור ומובן מאליו שקיימים הבדלים

אבל כשבקזחסטן בעיר הקטנה ומוכת הבעיות בה אימצנו לא התלהבו, בלשון המעטה, מלראות אנשים לבנים מאמצים ילדים קזחים (לא הייתה להם אותה בעיה עם אנשים לבנים מאמצים ילדים "רוסים"), יכולתי להבין אותם. הם עניים מכדי לאמץ בעצמם, או מטופלים בילדים שלהם, אבל ילדים הם העתיד ואימוץ של זרים לוקח את העתיד מן העיר, שגם ככה סובלת מהגירה שלילית.

כאשר הציבור הכללי רואה בילדים את עתיד האומה ולא יצורי אנוש בודדים, הם יהיו נגד אימוץ בינלאומי. במדינת ישראל אין ילדים לאימוץ בכמויות שיצדיקו אימוץ בינלאומי, אבל אם היו כאלה, אני חוששץ שהציבור הרחב היה מתנגד לזה בצורה נחרצת.

נוני 75

New member
קראתי הרגע ואני בהלם

ע"פ ידיעות אחרונות הם מתייחסים גם לישראל ומצד שני בוושינגטון פוסט מדברים על מדינות בהן נישואין מיניים מוכרים בחוק -אז מה נכון?
אני כן יודעת משיחות עם חברות יחידניות שהתחילו תהליך אימוץ שיותר ויותר מחוזות נסגרים ליחידניות ומוחזרים תיקים לעמותות

פוטין הצדיק רוצה שהילדים ימסרו למשפחות קונבנציונאליות -כלומר אבא-אמא -כלב.

אני אפילו לא יודעת איך להביע במילים את הכעס שאני מרגישה.

נוני קבלי חיבוק

"שמרנות" היא אחד מגילגולי המטוטלת הפוליטית שתמיד מגיע תורה.
במקרה של אימוץ מישראל- גם אם יטוייח ,לדעתי יש גם סיבתיות של אי אהבה שלנו,מבחינת הדת ומבחינת כיבושי 67.
מישהו פעם אמר לי שאחוזי המשפחות החד הוריות ברוסיה הוא מהגבוהים בעולם...ואולי אימוצים חד הוריים מביאים אותם יותר מדי "להסתכל בראי"...
קופת המדינה שלהם לא ניזוקה מאימוצי חו"ל ויש לקוות שהמעשיים בקובעי המדיניות שם יעשו משהו בנדון אחרי ההכרזה הרשמית.
פרט לכך מי שעומד לאמץ אימוץ חו"ל יכול לפתוח קבוצה בפייסבוק עם מטרה להתארגנות דחופה מול משרד החוץ לעבודה אינטנסיבית על קשרים עם מדינות יעד חדשות.אמנם רוסיה גדולה בהקפה,אבל תלות במדינה אחת על כל הקריזות הפוליטיות שלה-איננה טובה.

יסמין@

New member
לא רק. כתוב במפורש

as well as by single people or unmarried couples from those countries
אמנם כתוב: מאותן מדינות (שמאשרות נישואים חד מיניים) אבל קרוב לוודאי שהם יתרגמו זאת לסירוב גורף לכל הפנויים/יות ולכל הזוגות הלא נשואים.

למעלה