כתבה מהיום בידיעות לגבי אימוץ מרוסיה

משתפרת

New member
ידיעות ברוח זו מופיעות ברשת כבר למעלה מחודש

מדובר ביוזמת חוק שפוטין תומך בה. דווקא בימים האחרונים מגיעות למייל שלי הודעות מהגוגל שמספרות על השעיה של החוק הזה ע"י בית המחוקקים. בינתיים כל הקישורים שהגיעו אלי הכילו רק כותרת ללא תוכן, כשאקבל משהו עם יותר "בשר" אקשר לפורום.
אני באמת מקווה שהשכל הישר התחיל לפעול ברוסיה. אם חד הוריות לא תוכלנה לאמץ ברוסיה ייגרע בית מהרבה ילדים שזקוקים לו. אם מדינות רבות תיפסלנה לאימוץ (ויש יותר ויותר מדינות שמכירות בנישואין חד מיניים) יגזר דינם של ילדים רבים להשאר בבתי הילדים...

Daria34

New member
בולגריה פתוחה לאימוץ למה המדינה הזו נסגרה

לישראל??
הרבה אמירקאים עקב סגירת רוסיה עוברים לאמץ משם.

דריה

בשנת 2002 בעודי על המזוודות...אוקראינה נסגרה בן לילה לאימוץ אך ורק לישראלים ויהודים.והיו אנשים [הכרתי דרך העמותה זוג אחד נחמד,והיו עוד המון]שכבר הכירו ילד או ילדה והתחברו אליו ורק חיכו לביורוקרטיה כדי לקחת לתמיד- אבל בגלל ישראליותם או יהדותם התהליך נעצר באמצע והם חזרו הביתה בידיים ריקות.
לא צריך להתפלא . מדיניות כלפי ישראל היא תמיד עם טעינות רגשית,הסטורית וכו.

סביון1

New member
השאלה האם מישהו במדינת ישראל ניסה בכלל לפתוח

את הערוץ לבולגריה. זה משהו שמתחיל בקשרים דיפלומטים. מישהו במשרד החוץ צריך לטרוח על זה. וכמובן גם בשרות למען הילד. אם אף אחד לא עושה כלום, אין שום סיבה שעמותה כלשהיא תקבל רשיון לאמץ משם.

סביון,כמובן שגם זה נכון

אבל לעיתים גם מאמצים לא עוזרים.
פעם הזכרתי פה שכמעט היתה חתימה בין מונגוליה לישראל,כבר ראיתי תמונה של תינוקת מלוכסנת עיניים מאד חמודה.
ואז היו שם בחירות,ובדומה לארצות לא מלוכסנות שנערכות בהן בחירות-המדיניות כלפי האימוץ ,והאימוץ מישראל בפרט עלולה להשתנות לחלוטין ברגע אחד. הבנתי שבגלל שר אחד מסויים שלא הסכים שם,זה שהיה אמור להיות אחראי על האימוץ הבין ארצי-הם נסוגו בהם לגבי ישראל.
לא התעניינתי אם יש משם אימוץ לארצות אחרות.
ומה שכן ,אנשים שמעוניינים לאמץ- יהיה חשוב שיתאגדו,למשל דרך פייסבוק להעלות מודעות במשרד החוץ לצורך הדחוף באלטרנטיבות לאימוץ מרוסיה.

סביון1

New member
אני חושבת שמדינת ישראל רחוקה מלמצות את

האפשרויות שעומדות לפניה. פתיחת ערוצים חדשים לאימוץ ממש לא עומדת גבוה בסדר העדיפויות שלהם. אולי באמת התאגדות של מאמצים בפוטנציה יכולה להזיז משהו.

fatfat

New member
סביון אכן ישראל לא ממצה את כל האפשרויות

מד שני במהלך השנים המון מדינות שאיפשרו אימוץ לישראלים בעבר סגרו שעריהם למאמצים ישראלים למרות שמרחבי העולם עדיין
מאמצים משם. מקצת מהדוגמאות הן רומניה (שאחרי שסגרה למאמצים זרים פתחה אפשרות לאמץ ממנה אבל לא לישראלים), בולגריה, ויאטנם, ברזיל,
מולדבה. ויש מדינות שאימוץ לחו"ל מאוד שכיח שם ומראש לא איפשרו לישראלים לאמץ מהן. למשל קולומביה, האיטי, מדינות אפריקה, סין, מונגוליה, פיליפינים.
בכל אחת ממדינות אלה בתי הילדים מאוכלסים עד אפס מקום וילדים נזרקים לרחובות ובכל זאת מדינות אלה אינן מוכנות לאפשר לישראלים לאמץ מהן. חלק כיוון שרואות
בנו מדינת מלחמה, חלק בגלל מדיניות פרו ערבית וחלק בגלל מדיניות פרומוסלמית ואנטישמית.

יסמין@

New member
עד כמה שידוע לי

רומניה לא מאפשרת אימוצי חו"ל לאזרחי מדינות אחרות, ולא רק לישראלים.

סביון1

New member
זה לא כך

העמותות לא יכולות לעשות את העבודה הדיפלומטית הן צריכות לחכות שיהיה הסכם כלשהוא בין מדינת ישראל למדינת היעד שמסדיר את נושא האימוץ. רק אחר כך הן יכולות בכלל לנסות לקבל רשיון להביא ילדים מאותה מדינה.

fannyd

New member
בתחילת חוק העמותות היו אימוצים מבולגריה

יש להניח שלעמותות הותיקות לא משתלם לפתח תשתיתיות במדינה שהזאת שהיא לא בדיוק הנישה הטבעית שלהם. בתקופה בה אימצתי משם לישראלים היה שם רע בבתי המשפט מאחר ויותר מדי מאכרים נתפסו בזיופים והפרות חוק אחרות.

year of the cat

New member
הפתרון הוא לאפשר לישראלים לאמץ גם באמצעות

ארגונים לא ישראלים
כך לדעתי
לשם כך דרוש שינוי בחוק וזה לא יקרה בקלות

סביון1

New member
אני דוקא לא חושבת כמוך

אל סלוודור למשל זאת תשתית טבעית של מישהו? תראי איזה מאמצים עושים כדי להביא משם ילדים. אני חושבת שבכל מדינה שיאפשרו להם לבצע אימוץ, העמותות ינסו לעשות זאת, במיוחד כיום כשהמצב כל כך קשה.

fannyd

New member
שנת החתול צודקת ועוד איך

אילו היו מאפשרים לסוכנויות זרות לפתוח סניפים בישראל הישראלים הן היו פותחות דלתות לאזרחי ישראל בארצות שם יש להן תשתיות. אין גילוי נאות לגבי הלמה ומדוע עמותה זאת או אחרת בוחרת ואת מזלה במדינה כזאת או אחרת. יש אנשים שאת פוגשת בעמותה ויש אנשים שפועלים מאחורי הקלעים ובכל האמור לגבי השיקולים רב הנסתר על הנגלה. בשעתו כשאימצתי מבולגריה הכרתי את עורכת הדין הישראלית, את המלווה הישראלי ואת הסוכן בחו"ל. כולם הזכירו שם של אדם שלישי, איש עסקים, שבעצם יצר את הקשר. גם המלווה טיפל בחו"ל בכל מיני פרוייקטים שביניהם לבין אימוץ לא היה כל קשר. כששילמתי את "הכסף הגדול" הוא חולק לשלוש מעטפות כאשר חלקו של האדם השלישי, האלמוני מבחינתי, היה הגבוה ביותר. אגב, האנשים האלה עמדו, לפחות בהתחלה, מאחורי העמותה שקרסה.

עמליה22

New member
מצטרפת

אולי יש באמת צורך בהתארגנות ופנייה לממשלה החדשה בבקשה להקל על אימוץ מחו"ל. האפשרויות באמת צרות להחריד. יש הרבה חברי כנסת חדשים שיכולים לעזור.
אם רק היו עוד אפשרויות אימוץ, אני מאמינה שיותר נשים היופונות לפתרון הזה במקום למשוףך עוד ועוד טיפולים ובסופו של דבר המדינה הייתה יוצאת נשכרת.

fannyd

New member
דווקא באתר RG.RU יש פירסום מ-21.6

לפיו בית המחוקקים אישר בקריאה שלישית את ההגבלה. מדובר בפסילה של זוגות חד מיניים ויחידים ממדינות שמעניקות גושפנקא רשמית לזוגיות לא קונוונציונלית. יחד עם זאת יש גם הקלות: קיצור זמן ההמתנה אחרי המשפט ב-20 ימים וצמצום רשימת המחלות שפוסלות את המועמדים לאמץ. זה בא יחד עם איסור השידול להומוסקסואליות. פורסם גם סקר שנערך ברשתות החברתיות לפיו יש תמיכה מלאה בשינוי החקיקה.

למעלה