ניתקלתי בכתבה כבר במקום אחר
אולי כי אני מתגוררת מחוץ לישראל, אולי כי כשהתגוררנו בישראל לא רצינו עדין ילדים ולמרות שהיינו לכאורה מבוגרים ובעלי וותק זוגי לא הטרידו אותנו (כמעט, ורק כי כנרה שפחדו מהתגובות שלא נחמדות שלי), אבל איני מצליחה להבין את סוג הכתבות האלו.
זיו ילדה יחידה. לא מבחירה (שלנו ו/או שלה), אבל גם לא ממש למורת רוחנו. גם בבית ספרה היא בין הבודדים שהם ילדים יחידים. לכל אלו שהיו ילדים יחידים כשהם התחילו את כיתת הגן הראשונה כבר התווספו אחים/אחיות. לנו נח מאוד שיש לנו ילדה אחת, ואילו ילדים אחרים מגיעים והולכים בהתאם לזמנים הנוחים לנו, ואיני מצליחה לראות מדוע לחץ חברתי ליותר ילדים ישפיע עלי במשהו, אם לא הייתה לי שאיפה ראשונית לזה.
הבעיה היחידה שאני רואה בהיותה של זיו ילדה יחידה היא אנחנו. זה לא שזיו היא מוקד חיינו. יש לנו חיים גם מבלעדיה, תחומי עניין ותחביבים. אבל למרות זאת, זיו היא בתנו היחידה ומוקד אהבתנו. איננו מתכוונים להעמיס עליה צפיות וצורך למלא אותן, אך אין זה משנה שיש חשש שיום אחד היא תבין שהיא מוקד האהבה הזו, וזה יעיק עליה. על ילדים לגדול ולצאת מצל הוריהם יום אחד, וקל להם לעשות זאת יותר כאשר תשומת לב ההורים נחלקת בין כמה מהם, ולא מתרכזת באחד. איני מתכוונת לכך שקל יותר להורים לשחרר (כי זה משהו שמוטל עלינו ולא עליה), אלא להשתחררות שלה מאיתנו. לצורך שלה להשתחרר מאיתנו ולשחרר אותנו, להתבגר, ולחזור אלינו כבוגרת, שלעולם אנו נראה בה את ילדתנו, אך ראיה זו לא תפריע לה לנהל חיים בוגרים בריאים נפשית.
לא שאני חושבת שהיא לא תצליח להשתחרר מאיתנו. אין סיבה להניח שלא תצליח לעשות זאת. דורות עשו זאת לפניה ודורות יעשו זאת לאחריה. אבל היא זו שמעניינת אותי, ולה יהיה קשה יותר כבת יחידה לאור הילדה שהיא ולאור ההורים שאנחנו. ובסופו של דבר, זו תמיד צריכה להיות נקודת היחס - אופיים של בני המשפחה המסויימת, ולא מה החברה חושבת. כל עוד איני מניחה לחברה לנהל את חיי בשום תחום, איני מצליחה להבין מדוע מישהו צריך להתלות בהצלחתם של ילדים יחידים אחרים כדי להצדיק את בחירתו בילד אחד, ממש כפי שאיני מבינה מדוע אחרים אינם מסתפקים בילד אחד רק כי חברתם הקרובה חושבת שילד אחד אינו מספק.