כתבה מעניינת בכלכליסט

נוני 75

New member
אחים

אז דמיינתי בעל שני ילדים (לא משנה המין) ובית נחמד.
יש לי ילד (עדיין אין בעל :)) ודירה מתוקה (לי ולבנק למשך 4000 שנה:)
לא קראתי את הכתבה מהסיבה הפשוטה שלא תמיד הבחירה בידינו. לא יודעת איך יצא האפרוח כבן יחיד אולי פעם יהיה לו אח (אם אשאר יחידנית זה לא יקרה)

מסכימה עם דניאלה שקשה להיות ילד יחיד. נכון מערכות היחסים יכולות להיות מורכבות אבל אני זוכרת את חברתי , בת יחידה שסעדה את שני הוריה לבד עד מותם וקרסה נפשית ופיזית. ומעבר לכל לא היה עם מי לחלוק את הכאב

מסכימה עם נוגה שזה לא עניינו של אף אחד אם אני מחליטה להיות אם לילד אחד או עשרה. וזו בעצם הנקודה. ומה הפליאה? הרי אם יש לך שני ילדים אומרים להביא ילד שלישי -כי ילד שלישי לא מרגישים (הוא דומם?) וזה אף פעם לא נגמר.

נכון לעכשיו אני אמא טרייה אז פחות מתעסקת בנושא אבל בתור אחות ,וכשאני רואה את האחיינים שלי משהו נצבט.
ומצד שני (אוף -אני והצדדים שלי:)) אני עייפה מכדי לחשוב על עוד אחד/אחת

מה שמזכיר לי -ששבועיים !!!! לאחר שאימצתי -יצאתי עם האפרוח לטיול בשכונה -ואחד השכנים התעניין באימוץ ואמר לי -אל תחכי עם הילד השני .שלא ישאר לבד. אחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

גלתאה

New member
את צודקת שלאף אחד אין זכות ללחוץ

זה עניינו של כל אדם להחליט כמה ילדים הוא רוצה. בכל זאת, מוזר לי שיש אנשים שהביאו ילד אחד לעולם מתוך בחירה. הבדידות שכרוכה בזה, שדניאלה היטיבה לתאר, קשה מנשוא. ואולם אני מסכימה אתך שאין ערובה לאחווה בין אחים בבגרותם. אני מאמינה מאוד בפתגם "טוב שכן קרוב מאח רחוק", ומשננת זאת לבתי.

כאמור מאד מסכימה

מדי פעם הבן שלי מפציר בי לשוב לבית הילדים ולהביא לו אח או אחות...
מסיבות שונות - זה לא בתכניות,כמובן שיידעתי אותו.
אני די בטוחה שמבחינת אופיו הנסיכי,זה לא היה לו קל כלל ועיקר,לו התקיימה משאלתו.
מבחינתי -מהותית,הייתי שמחה כן להיות יכולה לאפשר לו גדילה כאח של חמוד או חמודה.
כוללל קנאה,כולל תחרות,כולל ריבים,כולל התפייסות וגם כולל מחנה מאוחד מול אמא...

גלתאה

New member
שרשור מעניין

טרם קראתי את הכתבה. באופן כללי, סטיגמות עושות עוול לאנשים, ביניהם ילדים יחידים. הדברים שנאמרו פה על הבדידות התהומית לאחר שהולכים ההורים לעולמם, נוקבים מאוד, ואני מזדהה עמם. זה אחד המניעים העיקריים שלי ברצון לאמץ. מענה אותי המחשבה שלבתי לא יהיו בני משפחה קרובים בעתיד הרחוק.

לא קראתי את הכתבה. אבל איימן!!

בן יחיד (מבחירה)
לא מפונק
לא בודד
לא אגואיסט
מאוד איכפתי ורגיש לזולת
ןמצליחן קטן שלי...(עם גושפנקא מה שהופך לפחות את החלק הזה למטוד אוביקטיבי)

למעלה