כתבה מעניינת

איש אחת

New member
נו אז

הומיאופטיה היא לא מדע אלא אמונה, מה שמעמיד אותה בשורה אחת עם מגרשי שדים ומעלים באוב. זאת אומרת שאין קסם ואין תרופה של ממש ברמדי, ומה שעושה את העבודה זה הרצון להאמין. אם התוצאות חיוביות, באמת לא אכפת מה הגורם. האסון הוא כשאנשים במצבים קשים מתפתים להאמין שהרפואה המשלימה היא אלטרנטיבה לרפואה מערבית. אני לא משלה את עצמי שמישהו כאן יסכים איתי. רציתי רק להעלות נקודה למחשבה.

אז?

האם עיינת במה שכתבו פה אנשים? האם זה נראה לך כבדיה? אף אחד מהמטופלים בהומיאופתיה קלאסית לא יודע למה לצפות.

איש אחת

New member
ודאי שעיינתי

מטופלים ברפואה מערבית יודעים למה לצפות, וכך צריך להיות. יש ליקוי, יש תרופה. לא ניסוי וטעייה/תהייה. אנשים גם דיווחו שראו עב"מים ואת המפלצת מלוך-נס. אנשים גם סיפרו שמים "קדושים" עזרו להם ללדת ילדים. אנשים גם סיפרו שתרופה הומיאופטית עובדת גם אם הנוגדן המקורי כבר לא נמצא בה. ענין של אמונה. בין אמונה למדע אני בוחר בשני, בלי לזלזל בכוחה של הראשונה.

אתה חופשי לבחור באיזו דרך שאתה רוצה

וחופשי לבחור באיזו דרך חיים שאתה רוצה אתה חופשי בקיצור גם להיות איש וגם להיות אחת העיקר העיקר תעשה את מה שעושה לך טוב כאן מקובצים אנשים שזה מה שעושה להם טוב אתה מעוניין לקלקל ? אם אתה רוצה להצטרף למדורה ומערה ולמעגל הזה ברוך הבא אם אתה בוחר לחפש לך מערה אחרת, מעגל אחר ומדורה אחרת (ותודה לגלי ר.) אתה חופשי ממש חופשי שתהיה לך דרך צלחה בחיפושיך ובדרכך ברכות ושפע מכל טוב כמו שאומר אלישוע שבוע טוב ומבורך דניאל

ושלא תבין אותי לא נכון

אתה מאוד מאוד מוזמן להשאר כאן !!!! יש כאן אחלה חברה אחלה מוזיקה )דיג'ייית חבל"ז) אחלה מורה (אלישוע) אחלה מסרים 0אורן) אחלה פירגונים (כולם) בקיצור אחלה

נו ? ומהי בדיוק שליחותך

האם לא שמעת שמרפאים תינוקות, פעוטות ובעלי חיים בהומיאופתיה קלאסית ? איך תסביר את זה ? האם אפשר לשכנע אותם האמין. די בטענה הזו בשביל לדחות את כל הטענות שהבאת. אם אתה זקוק לעזרה אענה לך ברצון ואנסה לסייע לך. אם לאו, שיהיה לך שבוע טוב ומבורך. תן לנו להמשיך בשלנו המשך אתה בשלך.

איש אחת

New member
סליחה, אבל

פורום הוא לא חברה סגורה. אני נמצא כאן מתוך עניין, לא מתוך כוונה לחרחר ריב, ואם אני מעלה נושא הוא לא בשביל ללגלג אלא בשביל לקבל תשובות. מסתבר שאין תשובות. למה לא אשתוק ואסתלק? כי אני חושב שאמונה עיוורת גורמת נזקים. לא שיש לי אחריות להציל את האנושות, ויש דברים הרבה יותר גרועים, ואני בטוח שאתם מלאים כוונות טובות, אבל אם כבר הגעתי לכאן תוך כדי שיטוטים אני מוצא לנכון להביע את דעתי. מצטער שאלה לא הדעות שרוצים לשמוע כאן, אבל שוב הפורום הוא לא קבוצת תמיכה לבעלי דעות מסוימות, כך לפחות אני חושב.

אתה צודק ב-100%

אני שמחה שכוונותיך טובות. איך אתה מתייחס לעובדות בשטח, לסיפורים של חברי הפורום על השינויים שעשו בחייהם לאחר קבלת הרמדי?

איש אחת

New member
שתי תשובות

וקודם כל להבהיר, אני לא בא לטעון שהרפואה המשלימה היא רמאות. אבל אני חושב שמייחסים לה יותר ממה שיש בה. בכל מקרה, לא על השאלה הזו פתחתי את הדיון, אלא על הנקודה הספציפית של העדר תוקף מדעי ושל זיוף מחקרים(בכוונה או בתום לב). לשאלתך: 1. במידה רבה מדובר בענין של אמונה, וגם ברפואה המערבית לא שוללים את הקשר בין מצב נפשי לסיכויי החלמה. 2. אתן דוגמא מתחום אחר לגמרי: אני יוצא בבוקר מהבית מלא תוכניות למשך היום ומלא מרץ לממש אותן. בנתיבי איילון נתקעה מכונית, ואני תקוע בפקק. ברור שלא אוכל לממש את התוכניות שלי. מכונאי רכב שמגיע למקום ניגש למכונית התקועה, ומצליח להתניע אותה. הפקק משתחרר, אני מממש את תוכניותי. דוגמא אחרת: אותו בוקר, אותן כוונות, אבל אני קם עם כאב ראש שמנטרל אותי. אני לוקח אופטלגין, שוכב חצי שעה, כאב הראש עובר, ואני שוב יוצא במרץ לדרך. המכונית עדיין צריכה להגיע למוסך לטיפול מקיף, אני עדיין צריך לגשת לרופא לבירור יסודי, אבל הסימפטום המפריע נעלם. מכיוון שהוא נעלם, יש לי מרץ, יש לי אפשרות, יש לי כוח נפשי ופיסי לבצע דברים. אני חושב שבהרבה מקרים הרמדי עובד שאותה צורה: הוא מסלק הפרעה, ובכך מפנה מקום לאפשרות לבצע שינוי. ואם אפשר אשאל אותך באותו נוסח: איך את מתייחסת לסיפורים של אנשים שמים "קדושים" או קמיעות שיוצרו ביצור המוני הושיעו אותם?

התשובה שלי

באופן חד משעי אני אומרת לך...ההומיאופתיה עובדת!! כשהחלטתי להתחיל טיפול הומיאופתי...באתי עם סיפור חיים גדוש בתבניות התנהגותיות שחוזרות על עצמן. לא ידעתי מה אמור לקרות ולמה לצפות כך שלא יכולתי להאחז בכלום. כן, יש לי אמונה בדרך הזו. האמונה בדרך מתבססת על שינויים שעשו אנשים קרובים עלי ואמונה חזקה במטפל שבחרתי. היום, 3 חודשים אחרי לקיחת הרמדי הראשונה אני יכולה לדווח על שינוי אדיר. (אינני מעוניינת לפתוח את חיי במדיה הזו, אך יש כאן בפורום סיפורים לא מעטים שיכולים לשמש כהוכחה). על גופי חויתי את נזקי הרפואה הקונבציונלית. קל יהיה לך אולי להאמין לחויות פיזיות שנעלמו כתוצאה מטיפול הומיאופתי - כי זו הוכחה ממשית ועליה אין עוררין. אין לי סיפור כזה בשבילך (למזלי הטוב). לפעמים, כדאי להפסיק לנסות להבין ולהתחיל להרגיש.

orit06

New member
תיקון: הסמפטום המפריע לא נעלם

הסמפטום המפריע נדחק/דוכא, להבדיל אלפי הבדלות מ"נעלם". ובפעם הבאה הוא יחזור בעצמה יתרה או בצורה עמוקה יותר (לחץ דם גבוה, למשל). לא, רמדי הומאופתית לא עובדת כמו שאתה מתאר. אם מים קדושים הושיעו אותם - מה אתה מתווכח? הבעיה עם המאמר הזה שהבאת ותומכיו ממערכת הבריאות הקונבנציונאלית, שהם עושים דהלגיטימציה לשיטות ריפוי שעובדות רק בשם זה שהם לא הוכחו מדעית. לא ברור (לא גלוי) לטובת מי הם: לטובת האנשים שבוחרים בחירה חופשית, או לטובת שימור "המערכת". רק אל תשכח כמה רווח יש להרבה חברות מזה שכאבי הראש חוזרים ומתחזקים ואח"כ צריך תרופות נגד לחץ דם ו... צריך להמשיך? בריאות אושר ובחירה חופשית אורית

איש אחת

New member
שימי לב בבקשה

שכתבתי במפורש שרק הסימפטום נעלם, לא שורש הבעיה, כך שאין בינינו חילוקי דעות. סילוק הסימפטום הוא זה שמאפשר לאדם לפנות לטיפול שורש. המים הקדושים לא הושיעו אף אחד. אנשים מספרים שמים קדושים הושיעו אותם - יש הבדל ענק בין השניים. לא שאכפת לי שאנשים יאמינו בזה, הבעייה הגדולה היא כשאחרים יתפתו לחשוב שמים קדושים הם פתרון ולא באמת יטפלו בעצמם. אני מעדיף להאמין שרופאים או מטפלים לא נותנים תרופות או רמדי שמיועדים להעצים בעייה, אלא לרפא אותה. אני מניח שתכף מישהו יזכיר כאן את הויוקס כדוגמא לתרופה נגד כאב ראש שהוכח שהיא גורמת בעיות קשות אחרות ולכן הורדה מהמדפים, אז אני מזכיר אותה ראשון כדי שלא ינופפו בה כהוכחה לשחיתות מערכת הרפואה. ברור שיש אינטרסנטים מעוררי בחילה וכעס בתעשיית התרופות. ברור גם שיש שרלטנים שמתחזים למרפאים הומיאופטים. בגדול אני מאמין שכלל העוסקים בתחום מתכוונים לטוב. ובעניין רווח של חברות התרופות, אולי תתייחסי גם למחירים המדהימים שמטפלים שונים גובים. איזה אינדיקציה זו? אלה ואלה רוצים להתפרנס.

סילוק של סימפטום

- סילוק של סימפטום אינו מאפשר טיפול שורש. אחרי סילוק סימפטום מי צריך טיפול. אין בעיה, היא הוחנקה. בהמשך כן, כי אם יתמזל מזלו של החולה הסימפטום יצא שוב החוצה, ואם הוא פחות בר מזל אז זה יצא במערכת חשובה יותר לחיים ולאיכותם. - מים קדושים - לא מבין בזה. - פחות ופחות רופאים מאמינים בטיפול שלהם. הם לא רעים או מושחתים באופן אישי. אולם יש לחשוד באלה שמניעים את כל התעשיה שקשורה בה, יש הרבה רמאויות, אינטרסים, שחיתויות ואם שמת לב, גם אכזריות לשמה, במחקרי תרופות. חלקן התגלו ודווחו לציבור וחלקן האחר מי יודע ? - כולם רוצים להתפרנס ואין בכך שום פסול. תחליט אתה את מי אתה רוצה לפרנס. איני מחשיב כאן את הכירורגיה ומצבי אין ברירה כרוניים קשים ובלתי הפיכים. ועל כך יש לברך.

orit06

New member
מה שאתה מעדיף להאמין בו... אהה

שים לב שאלו המילים שלך - אתה מעדיף להאמין. ואני מעדיפה להאמין בתצפיות ועובדות של ריפויים אמיתיים.

איש אחת

New member
אוקיי, שימי לב שוב

כתבתי שאני מעדיף להאמין שאנשים העוסקים ברפואה מכל סוג שהוא ניגשים לכך מתוך רצון אמיתי לעזור. מה שנקרא "יצר לב האדם טוב מנעוריו". לזה ורק לזה התיחסתי ב"אני מעדיף להאמין". לא "אני מעדיף להאמין ברפואה מערבית כי ככה מתחשק לי", ולא "אני מעדיף לא להאמין ברפואה משלימה כי ככה בא לי". כך שהתגובה שלך לא קשורה לדברים שכתבתי.

orit06

New member
דווקא כן קשורה

פשוט קיצרתי ולא התייחסתי לאנשים ספציפית אלא לשיטה שהם משתמשים בה מתוך אמונה.

למעלה