כתבה מענינת ממעריב

קצת הסבר...

היום נושא העונשים ב-ABA ירד לגמרי מהפרק!!!! אני לא מכירה אף משפחה שמשתמשת בעונש על מעשה "רע/לא טוב" שעושה הילד. החיזוק/תמריץ יכול להיות אוכל שהילד אוהב או סתם מחיאות כפיים וקריאות עידוד כפי ש"נותנים" לכל ילד על דבר טוב שעושה. באותה מידה ה"עונש" הוא פשוט לא למחוא כפיים או לעודד בשום צורה אלא לתקן ולהמשיך הלאה. בקצור קרקס.... לא בבית ספרנו , אלא רק חום
אהבה
ושמחה
... ושוב בהצלחה
ברבורית

נונינה

New member
ההבדל המהותי בין השיטות

"הרגשית" מול "ההתנהגתית" הוא שבריגשית המטפל הולך לאן שהילד נמצא בו ושם מנסה ליצור את הקשר ומתוך הקשר למשוך את הילד לעולמנו, ובשיטות ההתנהגותיות המטפל מנסה להביא את הילד לעולמנו ע"י הצבת דרישות, תגמול על הצלחה, וכדו´. קיצוניות יתר בכל אחת מהגישות פוגעת במטופל - כמו בכל נושא אחר בעולם. אם בשיטה הרגשית לא דורשים מן הילד שום דבר הוא גם לא יגיע לשום מקום. גם בחינוך בסיסי יש הצבת דרישות וגבולות ויש ציפיות לפעילות ברמה שחושבים שהילד כבר מסוגל אליה. קיצוניות יתר בשיטת ההתנהגותית באמת נראית רע כי היא כולל תגמול שלילי (עונשים) וחוסר רגישות מינימלי למקום בו הילד נמצא. ולדעתי, דרך המלך, כמו בכל דבר בחיים נמצאת במקום בו נמצא האיזון בין השיטות השונות ! והאיזון נמצא במקום שונה עבור כל ילד. ככה זה ! החיים שלנו קודם כל מסובכים.......אין פתרונות בית ספר קלים וברורים וכל אחד מפלס את דרכו.

מרוויח גם וגם..

לשמחתי יצא לבני להרוויח פעמים. בגן "עובדים" יותר בשיטה הרגשית. גם באופן קבוצתי (קבוצת תנועה ומוסיקה, קבוצת משחק/פסיכוטרפיה), וגם בטיפולים פרטניים בכל אחד מהתחומים הנ"ל. בבית כאמור אנו "עובדים" בשיטה ההתנהגותית. אם תשאלי אותי מה יותר טוב עבורו??? לא ברור !! מה שחשוב זה שהוא מתקדם ונהנה בכל אחד מהטיפולים שהוא מקבל. וזה מה שחשוב!!! ברבורית

זהבה נ

New member
קראתי בעיון

ואני מאוד מקווה שזה אכן לא עוד "שרלטן" שמוכר להורים צפיות שווא. ומי שמאמין בשיטה איתו הסליחה. אני כבר מנסיון מאמינה רק לשיטות שהוכחו מחקרית ולא לשום דבר אחר. אבל זה מה שאני וכל אחד רשאי לעשות כרצונו וזו גם זכותו. להתראות,

natti

New member
על אמונה וניסים אחרים

אדם שאיבד את האמונה בניסים, כדאי שיחפש עמוק בנפשו. אולי הוא אינו נותן לניסים דרך להגיע אליו. כי אם הנס חלילה יצליח, מה יעשה אז?

doritmor

New member
לכל חברי הפורום

בואו נחליט שאנחנו לא מתייחסים ולא מגיבים להודעות פוגעות המנוסחות כך שברור שאין בהן לתת מידע / עיצה / תמיכה. מנסיון שלי בפורום אחר, תגובה, מכל סוג, גוררת התנצחות מיותרת והפוקוס של הפורום הופך פתאום לתגובות ולתגובות נגד במקום לדון בנושאים מקצועיים המעניינים את 99% מהחברים. דורית

למעלה