כתבה על יד לאחים והאלימות שלהם

amichai58

New member
כתבה על יד לאחים והאלימות שלהם

כבר כתב פה משהו מיד לאחים וכבר הזכירו שמיוחס להם שריפת כנסיה והינה בכתבה המצופת מסופר על התנקלותם לעדי יהוה ועל מעשים אלימים ביותר שביצעו כלפיהם. שכחו כבר שאם זה מה שהיו עושים להודים - היינו מזדעזעים. וכדאי שבפורום קוראים דברים שלהם - שידעו במי מדובר. שימו לב שזו הכתבה השניה בלינק המצורף מעתון תל אביב. הכתבה הראשונה לא קשורה.

אלי ו.

New member
קראתי את שתי הכתבות

כמובן שהמעשים שמתוארים בכתבה חמורים וראויים לכל עונש. דוקא שטיגליץ מיד לאחים שכנע אותי שהם נגד אלימות ושהאלימות היא חרב פיפיות כנגד יד לאחים. בכתבה השניה יש גם ראיון עם יעקב מהמשיחיים, מענין אם זה אותו יעקב מהפורום של הנוער המשיחי, אם כן אני מבין למה האזכור באותו פורום עורר כאלה גלים. אגב, למיטב ידיעתי פעילות מסיונרית אסורה בישראל.

amichai58

New member
למי יש עוד פרטים על הכת יד לאחים ?

זוהי בפרוש כת מסוכנת, אלימה, סגורה, שפועלת בניגוד לחוק למי יש עוד עליה ? אגב, איפה זה פורום נוער משיחי ?

אלי ו.

New member
קודם כל למה כת ולא ארגון?

אם תעבור על כמה הודעות בפורום תמצא קישור לפעילות של ארגון יד לאחים. באחת ההודעות מהשבועות האחרונים יש גם קישור לפורום של המשיחיים.

amichai58

New member
הם כת דתית קיצונית ואלימה: שם לב:

יש להם כל המאפיינים של כת (ובמובן מסויים אפשר להגיד שכל החרדים הם כת דתית גדולה) כי: הם בכת כמו בכל כת הם גוף סגור, יש בו גם פעילות סודית (אלימה) הם אוטמים את עצמם לסביבה, חלקם סוגרים את עצמם ולא מאפשרים לילדיהם לצפות בטלוויזיה, לשמוע דעות אחרות, הם מאמינים ללא ביסוס שיש להם קשר לאלוהים והם מייצגיו ופועלים בשמו, הם מגיבים בקיצוניות לדעות אחרות. כל אלה מאפיינים של כת דתית קיצונית ומסוכנת.

אני לא חושבת שיד לאחים מייצג את כל

הגוונים והתפיסות שיש ביהדות כיום. למעשה לא ידוע לי על ארגון אחד שכן מייצג את כולם. מה שכן - גם לא נראה לי שפעילותו של ארגון זה מפריעה להם כפי שמן הראוי היה שתפריע. אבל אולי אני טועה.

המושג "כת" נקבע על ידי

הדתות הממוסדות, במטרה להילחם בקונקורנציה - שהן הדתות החדשות. למעשה אין הבדל משמעותי בין דת לכת הלכה למעשה. אני אישית מעדיפה את הביטוי "דת חדשה". לדעתי "יד לאחים" אינם כת, משום שאינם מפגינים תיאולוגיה דתית ברורה. כפי שכתבתי בהודעה אחרת, ארגון שבונה את התיאולוגיה שלו על קיומם של אחרים (ש"מפריעים לו") כמוהו כארגון נטול תיאולוגיה, משום שהתיאולוגיה נמצאת למעשה אצל האחרים.

amichai58

New member
נכון, העניין הוא שהם אוהבים לקרוא ל

נכון, העניין הוא שהם אוהבים לקרוא לאחרים "כתות" - וכפי שנסיתי להראות את אותם הדברים אפשר להגיד עליהם. ועוד משהו - חופש אמונה - זה בסדר, ומהבחינה הזו אינני נכנס לדיון ושיפוט על עיקרי אמונתם - אבל עד - עד שזה מגיע לאלימות קיצונית קשה כפי שהובא בכתבה וכפי שכתבת, שכנראה הם קשורים גם לשריפת כנסיה. והקטע שזה כביכול בשם אלוהים - זה בכלל על גבול השגעון. ומאחר שזה לא הזרם המרכזי ביהדות - אלא פלג - זה די עונה לקריטריונים של כת. גם אם לא ב100 אחוז אגב, מה ידוע לך עוד כל שריפת הכנסיה שלהם ?

amichai58

New member
לדעת על שריפת הכנסיה הבפטיסטית

לדעת על שריפת הכנסיה הבפטיסטית - ששוייכה לכת החרדית יד לאחים

אני חזיתי בשריפה בפועל בירושלים

זו היתה כנסיה יפהפיה, עטורת ירק ובנויה מעץ, לא רחוק מאזור מגוריי דאז. בהיזכרות לאחור, היות ומדובר בהרבה שנים, אני אפילו לא בטוחה שזו היתה כנסיה בפטיסית ולא כנסיה אחרת. נדמה לי שבפטיסטית. השכנים לחשו שזה מעשה ידי יד-לאחים. זה כל מה שאני יודעת.

צריך אומץ אישי

כדי לחשוף את כל מה שמתחבא מתחת לשטיח. לשיקולך... (אבל הרי כבר כתבת שאלה היו יד לאחים)

"דת חדשה"

אני לא בטוח שהמונח "דת חדשה" הוא נכון. התנועה הבין לאומית לתודעת קרישנה זכו לכינוי "כת" על ידי פונדמנטאליסטים וממסדים רבים אף על פי שהם מייצגים את המסורת הגודיה וישנוית שהיא בת כ500 שנה ומבוססת על הכתובים הוודים שהם בני כמה אלפי שנים.

למעלה