כתבה על יד לאחים והאלימות שלהם

אבל הופעתה של תנועת קרישנה במערב

היא חדשה והכינוי הוענק לה במערב ולא במזרח.

אבל האם היא עצמה חדשה?

האם בכך שאתה מעתיק את עצמך ממקום למקום אתה עובר מטהמורפוזה כלשהי למצב של כת? האם יהודי שעובר למקום חדש הופך את היהדות לכת? אני חושב שלא.

לא ידוע לי על מצב שבו היהדות אומצה

לאחרונה על ידי עמים אחרים. כן ידוע לי על דתות חדשות שהתפתחו מן היהדות, ראה למשל את כת האיסיים. כל מטאמורפוזה דתית התקבלה תחילה בהתנגדות והוצמד לה התואר "כת". מכל מקום זהו דיון סמנטי לא ענייני, משום שבתואר "כת" כשלעצמו אין שום פגם לדעתי. הפגם היחיד הוא הערך השלילי שהוצמד לו. אני נוקטת זהירות ומחליפה את הערך "כת" בערך "דת", על מנת שלא לפגוע ברגשותיו של איש מבאי הפורום.

השאלה עדיין נותרה

האם בכלל נכון להשתמש במונח כת, לגבי מי ומתי? אם אני לא טועה, המילה כת נועדה לתאר קבוצה סגורה. המסורת הגודיה וישנוית ותודעת קרישנה הן בפירוש לא כאלו.

איני מבינה את מטרות הוויכוח

נדמה לי שמטרתן הוויכוח עצמו, או כדי להוכיח את צדקתה של קבוצת קרישנה עליה אתה משתייך. הרי כבר כתבתי שבשל הקונוטציה השלילית שדבקה במלה "כת", אני מעדיפה להחליף אותה במלה דת חדשה. אם אינך מעוניין בכותרת כת וגם לא בכותרת דת חדשה, אמור מהי הכותרת החביבה עליך ואשמח להתגמש משום שאחרי הכל זוהי רק סמנטיקה.

אגב

מה הרעיון בהצהרה שהויכוח הוא "כדי להוכיח את צדקתה של קבוצת קרישנה אליה אתה משתייך"? האם הגדרה נכונה של קבוצה קשורה איכשהו לרעיונות שהקבוצה מייצגת? האם התייחסתי עד כה לרעיונות של הפילוסופיה הגודיה וישנוית? יכול להיות ששוב את מדברת מתוך דעות קדומות על ה"כת" המפחידה שמאיימת לשטוף לכולם את המוח?

אם תעיין בדבריי

תראה שכל מטרתי היתה לסייע לך להגדיר את הקבוצה שאתה משתייך אליה כפי שאתה תופס אותה. הפורום פתוח לכל קבוצה דתית באשר היא, ואני אישית לא מאויימת משום כת או זרם רעיוני. הכיוון היחיד שאני חשה מאויימת ממנו הוא הכיוון האלים שגורס שאם איני יכול לשכנע בדעותיי בטוב, אעשה זאת ברע - וכאן אני מדברת על קבוצות נוסח יד לאחים, האיסלם הקיצוני, וכן הלאה.

אם כן

מה הרעיון מאחורי ההצהרה "מטרת הויכוח היא להוכיח את צדקתה של קבוצת קרישנה אליה אתה משתייך"? מתוך מה הגעת למסקנה זו אם לא דיעה קדומה?

משום שמטרת הוויכוח איננה ברורה

ואם מטרת הוויכוח אינה ברורה, בוודאי יש מניע סמוי.

אני חושב שהמטרה היתה ברורה.

להגדיר את המושג "כת", מתי הוא משמש, למה, והאם זה מוצדק. אין שום רמיזה למניע סמוי וכל הסקה של מסקנה כזו מעידה רק על דיעה קדומה.

האמת יש המון הבדל

כת היא ארגון שיש לה מנהיג ויש לה תנאים מסוימים להיקבל אליו וכאשר מתקבלים אליו צריך להתנהג כמו שהמנהיג אומר אבל לעינין של המשיחיים- זה לא כת זו אמונה, זו גם לא דת... ואמונה שמתבססת אך ורק על תיאולוגיה ולא גם על מעשים ועל אהבה וקרבה לאל היא חסרת משמעות מכיוון שלא רואים את הפירות שלה...

ארגון שיש לו מנהיג

האם הכנסיה הקאטולית אינה ארגון שיש לו מנהיג? האם אין חוקים ומצוות מסויימות שהמאמין צריך לקבל על עצמו בהתאם לפסיקה של המנהיג?

פרטים כבקשתך:

פורום משיחי (זכור לעיין בכל השרשורים בהם מופיעה המילה "תיאולוגיה"). יד לאחים.

נחמד לראות שההתכתבות שלך בפורום נגד

התגלתה כמועילה

דברים כדרבנות

חוויות מהדרך: כל הודעה שלך שולחת אותי לקישורים שמובילים לקישורים, ש...
אפשר לבלות ככה שעות רבות... אבל זה בילוי מענג.

למעלה