כתבה : רון חולדאי : "היזהרו מתמ"א 38"

רון חולדאי לך לבית המחוזק והמשופץ שלך

ראש עיריית תל אביב יוצא השכם והערב נגד תמא 38. הטענות שהוא מעלה הן טענות המאפיינות אנשים מבוגרים, החוששים מכל שינוי והתחדשות. ולכן, עליו ללכת הביתה. הבית שלו - אני מאמינה ומקווה - מחוזק, משופץ. מר חולדאי לא עולה 4 קומות ברגל בגילו המופלג. הוא עולה במעלית. חונה את מכונית השרד שלו בחניון, אני מקווה. את כל זה הוא מבקש למנוע מבעלי דירות בעירו. העיר תל אביב ברובה שזורה בבניינים שנבנו לכל הפחות לפני כ 50 - 60 שנים. ומר חולדאי לא חושב שיש צורך לחדש, לרענן. הוא אינו סבור כי תפיסת המטרופולין השתנתה במהלך השנים. אנשים רוצים לגור ולעבוד בתוך העיר. הואיל ואין עתודות קרקע מיותרות בערי המרכז הרי שאחת הדרכים להביא לכדי מיצוי את הקרקע הקיימת תמ"א 38. נכון. חידוש ושיפור גורמים לאי נוחות זמנית. אך היא זמנית ולאחריה יבוא שיפור משמעותי באיכות החיים של התושבים. אבל חולדאי רוצה שהכל ישאר כשהיה. ושהעיר תמשיך לגדול לרוחב. טענתו כי תמא 38 יוצרת קיטוב הינה מופרכת מעיקרה. ההפך הוא הנכון. שכונות הפרברים התל אביביות הן הן המביאות לקיטוב. אלה שכונות בפאתי העיר ודווקא הן מאופיינות לרוב באחידות כלכלית גילית ומעמדית. ראה רמת אביב, אזורי חן, הגוש הגדול וכיו"ב. עשירים לחוד ועניים לחוד. טענה נוספת שמעלה כבוד ראש העיר היא כי תמא 38 מעשירה את העשירים. ובכן, אני מזמינה את מר חולדאי לראות את רוב הדיירים אותם אני מייצגת: רובם אנשים מבוגרים שקנו דירותיהם עוד לפני פרוץ בועת הנדלן, הגרים בדירות ישנות, מתפוררות, ללא תנאי חיים וידם אינה משגת לשפור דיור. כך, שההפך הוא הנכון, מר חולדאי! התכנית באה דווקא לתת הזדמנות טובה לאלה שמצבם הכלכלי אינו מאפשר להם לשפר את בטחונם ו/או את איכות חייהם ללא התמא.
חולדאי עשה את שלו בעיר. עשה יפה ואנו מודים לו על כך. אך ההתנגדות המתמשכת לכל הקשור בהתחדשות עירונית מסמנת שזה הזמן שלו לפנות מקומו לדם חדש וצעיר שלא יחשוש ממנופים ומשאיות בטון.

מעניין מה האינטרס שלך להגן על פרוייקט תמ"א 38...

טוב, ברור................
זאת שאלה רטורית...........

ממש לא שאלה רטורית

אני מוכנה להיפגש איתך בכל עת ולהסביר בדיוק מהו האינטרס שלי.
אני מאמינה שבסיום השיחה - האינטרסים שלנו יהיו דומים מאוד.

למעלה