כתבה שפורסמה אתמול!What Makes a Jewish Mother

Daria34

New member
כתבה שפורסמה אתמול!What Makes a Jewish Mother

... A spiritual struggle for some women connected to children by birth, but not by
DNA. Read more…
הסבר של הכותבת למה בחרה תרומת ביצית ולא אימוץ.

הפחד שהילד שיגיע דרך אימוץ יום אחד יטיח בי את לא "האמא
האמיתית שלי" גרם לי לבחור בתרומה.

ואני אומרת שזה לא פחות פוגע שילד אומר לאמא שלו "חבל שנולדתי
לאמא כמוך.

http://well.blogs.nytimes.com/2013/06/03/what-makes-a-jewish-mother/

KallaGLP

New member
עצוב שבימינו, ואחרי כל מה שהעם הזה עבר,

עדיין מתעסקים ב"טוהר הגזע".

נוני 75

New member
אבל זו צביעות

כי ביולוגית היא לא האמא שלו. ולפעמים אני שומעת נשים שרוצות תרומת ביצית ולא לאמץ כי הן רוצות ילד משלהן. ומה ההבדל????

ומעבר לכך-שוב נושא הגנים... אחחח כמה פעמים אפשר לדון שהורות היא לא ד.נ.א (וכבר נשאלתי יותר מפעם אחת -אז את לא רוצה ילד משלך?

דריה -מה יהיה -פעם שניה מסכימות?

KallaGLP

New member
אני לא יודעת מה ההבדל

אך עבור הנשים האלה כנראה יש. לדעתי, זה לא עניין של צביעות אלא של הרגשה. זה לא עניין רציונלי ואין טעם לנסות להסביר אותו לדעתי.

אני בכלל לא התייחסתי לעניין הזה, אלא להתערבות הבוטה של סוגיית הדת-לאום בחיינו באדיבות הממסד הרבני, עד כדי כך שזה יותר חשוב ממשמעות המילה "אמא". הצורך הזה לקבוע מי הוא יהודי ולהפריד בצורה כה בוטה בין אדם לאדם, בין לאום ללאום, בין הורה לילד, חורה לי ביותר.

יסמין@

New member
גם אני חושבת

שלא מדובר בצביעות אלא בהרגשה וגם בהבדלים אמיתיים. וחוץ מזה, נשים שיולדות בעקבות תרומת ביצית אינן האימהות הגנטיות, אבל לא בטוחה שזה מדויק לומר שהן לגמרי לא הביולוגיות. במהלך 9 חודשי ההיריון יש השפעה גדולה לאישה שנושאת את ההיריון ואחר יולדת את התינוק/ת. ויש כמה הבדלים חשובים בין הריון ולידה של תינוק/ת שנוצר/ה מביצית אחרת לבין אימוץ. למשל, מבחינת התינוק/ת: מייד לאחר הלידה מגיע/ה הבייתה ולא לבית ילדים. מבחינת ההורים, הטיפול מתחיל מייד לאחר הלידה ולא לאחר תקופה מסוימת, לפעמים ארוכה. יש עוד המון הבדלים.

זואילי

New member
מסכימה איתך יסמין

וגם בשיחות שהיו לי עם חברות יכולתי להעלות הרבה הבדלים בין תרומת ביצית לאימוץ כי עשיתי גם את זה וגם את זה. חברותיי שלא היו בתהליך אימוץ או שלא אימצו- לא הסכימו איתי... כי לא ראו את ההבדלים, ולא ירדו לסוף דעתי בענייני הסמנטיקה שלי. אבל הן גם עדיין לא היו בתוך עולם תרומת הביצית...לכן היו לנו דיונים רבים על זה.
עם חברה שיש לה ילדים מתרומת ביצית היה קל יותר לדון בהבדלים.
כך לפחות מהנסיון האישי שלי.

Daria34

New member
הכותבת מדגישה שבחרה תרומה כי לא יודעת

איך הייתה מתמודדת עם אמירה של מתבגר זועף "את אפילו לא האמא האמיתית שלי"
מתבגרים או בכלל ילדים תמיד יחפשו לפגוע בנקודה הכי רגישה.
כמו שציינתי גם ילדים שהילדים להורים שלהם יכולים לזרוק אמירות
לא פחות פוגעניות.
אם הייתה מציינת כי רצתה תרומה מהסיבות שיסמין נתנה
איכשהוא בסדר,אבל בגלל פחד מאמירות של ילד כועס?

יסמין@

New member
היא

הזכירה אחד מהפחדים שלה שקשורים באימוץ. נראה לי שהיא לא כתבה את כללללל המניעים, הפחדים, החששות, הרגשות, המחשבות וכו' שהיו קשורים בבחירתה בתרומת ביצית. מכל מקום, זכותה לא לכתוב הכל וזכותה לבחור בדרך שבחרה להפוך לאם. אימוץ לא מתאים לכל אחת ומי שזה לא מתאים לה - עדיף (בייחוד עבור הילד/ה) שתבחר בדרך אחרת.

נוני 75

New member
הדיון הוא לא תרומת ביצית מול אימוץ

אם האם חוששת שהילד יטיח בפניה את לא אמא שלי -והיא בחרה לשם כך בתרומת ביצית .אז ביולגית היא לא
יסמין -גם היא נושאת אותו בבטנה וכל המיתוסים שהביצית מתערבבת בגופה וכל מיני כאלה.זה לא נכון. יש תורמת עם ד.נ.א אחר. .

לשאר הנקודות שהעלת אני מסכימה ,אבל הן לא קשורות לסיבה אותה בחרה בתרומת ביצית. ולכן ציינתי שזו צביעות.

ביולוגית היא כן

נשיאת הריון עד ללידה הוא הליך ביולוגי.

אמהות ביולוגית מורכבת מהתעברות מביצית של האישה, הריון ולידה. אישה שהשתמשה בשירותי פונדקאית לנשיאת הריון מביצית האם, תהיה אם ביולוגית לצאצאה בצורה חלקית, ואישה שהשתמשה בשירותי תרומת ביצית כדי להכנס להריון עד ללידה תהיה אם ביולוגית לצאצאה בצורה חלקית.

במקרה הראשון האם תהיה אם גנטית של ילדה, למרות שלא נשאה את ההריון.
במקרה השני האם לא תהיה אם גנטית של ילדה, למרות שכן הביאה אותו לעולם בסוף הריון.

למען האמת, לא ברורה לי ההתקטננות הזו. היא מרגישה קשר ביולוגי בעקבות ההריון (או שתחוש זאת אם וכאשר). זו אינה צביעות, כי הריון הוא סממן מובהק לקשר ביולוגי בין אם לצאצאה.
מדוע חשוב כלכך לאזכר את הגנטיקה דווקא עכשיו?
רק כי אימוץ הייתה אופציה שהיא פסלה?
אם היא אינה רוצה אימוץ, נותר לי רק לברך אותה שלא בחרה באופציה שעלולה להיות עגומה עבורה ועבור המאומץ.

נוני 75

New member
אין הורות ביולוגית חלקית

כמו שאין חצי הריון...
מבחינה ביולוגית -למרות שהעובר בבטנה, והיא נושאת אותו ועושה סקירת מערכות וכו.. לא הופך אותה לאם ביולוגית.

ושוב חשוב לי לחדד את שאמרתי -הדיון הוא לא בבחירה שלה -היא לא חייבת לאמץ, וברור לי שהיא מרגישה קשר ביולוגי כמו שאני מרגישה קשר ביולוגי לבני שאומץ .ואני לא קטנונית, ובטח לא רוצה שתאמץ אם היא לא רוצה (אבוי לילד) רק שעובדתית לא תכחיש את הנתונים ( ואני יודעת שיש נשים שמסתירות מהילד שהוא מתרומת ביצית) האישה חייבת להבין את הנתונים לאשורה ולהיות אמיתית עם עצמה .

יסמין@

New member
העובדה שיש 2 מילים שונות

"גנטי" ו"ביולוגי" אומרת שלא מדובר באותו הדבר. מי שילדה מתרומת ביצית אינה האם הגנטית, אך לא ניתן לומר שאינה הביולוגית.
אבל מה זה בכלל חשוב? זו בחירה של אישה אחרת וזכותה המלאה. מה זה חשוב בכלל אם היא גנטית, ביולוגית או ווטאבר.

בוודאי שיש

את מתייחסת לגנטיקה כאל סממן יחידי של ביולוגיה, אך לא כך הוא.
הורות ביולוגית יכולה להיות גנטית ולא-גנטית כאחת (הריון ספונטני של אם), היא יכולה להיות לא-גנטית (הריון תרומת ביצית), היא יכולה להיות לא-גנטית (פונדקאות מביצית האם) והיא יכולה לא להיות (ביולוגית, כלומר).

צמצום הקשר הביולוגי למה שמרגיש לך נח לקרוא לו הורות ביולוגית אינו אומר שגם מי שחוותה את ההליך הביולוגי של הריון תסכים איתך. היא עברה הליך ביולוגי של הזנת יצור אנושי וגידולו ברחמה שאני לא עברתי באימוצה זיו, ולכן סביר להניח שהגדרתה תהיה ביולוגית הרבה יותר מאשר הגדרתי שלי (וגם שלך, לצורך העניין).

KallaGLP

New member
מבלי להיכנס לדקויות מדעיות,

מדובר כאן באמא לעתיד שיש לה רגשות בקשר לאמהותה. היא מרגישה שעבורה יש משמעות (ואני מניחה שזו משמעות רגשית ונפשית הרבה יותר ממדעית טן עובדתית) לכך שהיא נושאת את העובר ברחמה בזמן ההריון. מבחינתה זה נותן להורות שלה תוקף ביולוגי, וזה כלל לא משנה אם מה שהיא מרגישה עומד בקריטריוני של הגדרות מדעיות מדויקות (אני נוטה לחהאמין שכן, לפחות חלקית) או לא. מבחינתה, היא מרגישה שברגע שהיא בהריון, נןושאת ויולדת את הילד שלה, היא אמו הביולוגית. זו לא צביעות וזו לא טעות, זה מה שהתחושה הפנימית שלה אומרת לה ולפי זה היא פועלת. אני באמת לא חושבת שי כאן מקום לבוא אליה בטענות ולצפות להגדרות מילוניות של כל המושגים הללו. היא לא במבחן לביולוגיה.

יסמין@

New member
נכון מאוד

מה גם שבזמן ההריון היא חווה את התפתחות העובר/ית, תנועות, תחושות שונות וכו'.

מכל מקום, כפי שכתבתי, אימוץ לא מתאים לכל אחת. ומי שזה לא מתאים לה - עדיף שתחפש אופציה אחרת שמתאימה לה.

למעלה