כתבה שפורסמה אתמול!What Makes a Jewish Mother

Daria34

New member
לרוב בתרומה ביצית,הילד נוצר מהזרע של

בעלה של הנתרמת.ככה שישנה שייכות גנטית לצד אחד לפחות.
זה גם היבט נוסף לבחירה במסלול הזה.

זואילי

New member
ובמקרה של יחידנית מבחירה

כמוני... כשניסיתי להרות השתמשתי בביצית תורמת וזרע תורם. וכל זה כדי לחוות את נקרא לו ה"ביולוגיה"- לחוות הריון ולידה.
הקשר הגנטי לא היה עבורי אישיו. הביולוגי כן.
לכן אני יכולה להבין את אותה אישה. כי גם אני התעסקתי במחשבות האלה.
במקרה שלה אם היא נשואה אז מן הסתם עצם זה שהילד נושא גם חצי מטען גנטי של בעלה מספק אותה ולכן מניחה שאופציה זו יותר התאימה לה מאשר אימוץ.

fatfat

New member
נוני יש נשים שחשות פגיעה בנשיות שלהן כשלא

מצליחות להרות ומה שחשוב להן זה לחוות הריון ולידה.

נוני 75

New member
פאטפאט אני שוב חוזרת ואומרת

אני לא נכנסת לדיון בעד ונגד תרומת ביצית. ולא נכנסת לתחושות סובייקטיביות,השרשור התחיל מטקסט שאמרה אם -בחרתי בתרומת ביצית ולא באימוץ כדי שיום אחד הוא לא יטיח בי את לא אמא שלי .
וביולגיות היא לא ובשאר המובנים היא כן. כמונו -המאמצות -והילד יכול להיות העתק של תורמת הביצית ,ויקבל את הגנים שלה. אני פשוט חושבת שיש נטייה ליצור עמימות סביב תרומת ביצית .

Daria34

New member
היא בחרה תרומה כי פחדה

מאמירות כמו "את לא האמא האמיתית שלי"
יש לקוות שתגלה לו שהוא מתרומה בעתיד.
היא לא נכנסה לעניין הביולגי כלל,רק מבחינה הדתית
אם הוא יהודי או לא אם זה מתרומה.

אבל את חוזרת על המשפט שביולוגית היא לא

אם לא שמת לב, אין תמימות דעים על כך שהיא אינה ביולוגית.

בעיני, ואיני יחידה כאן בשירשור, נשיאת הריון עד סופו היא סממן מובהק להורות ביולוגית. הורות ביולוגית אינה זהה להורות גנטית, והעובדה שהיא לא תהיה אמו מבחינה גנטית, אינה פוסלת את הורותה הביולוגית. מכיוון שלא תהיהע אם גנטית, עליה ליתן את הדעת לתביות שעולות גם באימוץ, אך תהיות אחרות שעולות באימות לא תעלנה, כי היא תשא בהריון הביולוגי של הילד.

נוני 75

New member
נוגה את מטעה

אין הבדל בין גנטיקה לביולגיה ההורות היא פיזיולוגית כלומר האם נושאת אותו בבטנה שלה -ברור שנקשרים ושוב זה לא הדיון -ברור שבמשך תשעה חודשים את נקשרת אליו. אבל מטעים במונחים שבהם אתם משתמשים וכשהילד יגדל הוא יצטרך להבין שעם כל האהבה בכל הקשור לאם ,אין קשר גנטי- ביולוגי בדיוק כמו ילדינו המאומצים.
ולסימוכין:
"עקרונות הביולוגיה:כל האורגניזמים הארציים משתמשים בחומצות גרעין - DNA ו-RNA - לנשיאת המידע התורשתי שלהם והעברתו מדור לדור....".
מתוך ויקיפידיה .

זואילי

New member
אבל מעבר ל DNA

העובר השתרש ברחמה. זה תהליך ביולוגי.
הפרוגסטרון שלה תמך בהריון עד שהשליה נוצרה. זה תהליך ביולוגי.
היא הזינה את העובר מתוך דמה מתוך גופה. זה תהליך ביולוגי.
הdbaבציטוט שנתת הוא לנשיאת מידע תורשתי. כבודו במקומו מונח.
אבל חוץ ממנו יש תהליכים ביולוגיים בגוף האישה הנושאת שגרמה ליצור בעל ה dna לקבל חיים.
אני בכלל לא מתייחסת להיקשרות של האם הנושאת לעובר. כן מתייחסת להליכים ביולוגיים בגוף האישה שמאפשרים התפתחות יצור חי בגופה.
כשילד מתרומת ביצית שגדל בבטן אימו (לולא זה לא היה נולד בכלל) הוא יבין, אם היא תספר לו- שאת חצי המטען הגנטי שבו נתנה אישה אחרת ואת החצי השני נתן איש (תורם או בעלה) אבל הוא עצמו גדל לה בבטן ויצא לה מהבטן. מה שלעולם אני לא אוכל להגיד לבתי. לכן זו נקודת מוצא שונה. לכן זה ממש לא בדיוק כמו ילדינו. אולי דומה

קצת אבל לא במהות. לדעתי פונדקאות ותרומת ביצית יכולה להיות דומה יותר. אבל אז מה לגבי פונדקאות וביצית של האם? שם יש ילד "גנטי" אבל ללא הפן הביולוגי של ההריון של אמו.

אני אישית רואה הבדל. ולא יכולה להשוות את זה לאימוץ.

KallaGLP

New member
ולדעתי פונדקאות פחות דומה לתרומת ביצית

כי האם אינה נושאת את ההריון.

יסמין@

New member
נכון

עד לתקופתנו "אימא" = מי שביצית שלה הופרתה, היא נשאה את ההיריון והעובר/ית התפתח/ה ברחמה, ואחר ילדה את התינוק/ת וגם גידלה וטיפלה ועשתה כל מה שאימא עושה

אבל בימינו זה התפצל:
א) במקרה של פונדקאות - התינוק/ת נוצר/ה מביצית של אישה א' בתוך רחם של אישה ב' שגם ילדה - מי שתגדל ותטפל בתינוק/ת היא בעלת הביצית
ב) במקרה של תרומת ביצית - כנ"ל. התינוק/ת נוצר/ה מביצית של אישה א' בתוך רחם של אישה ב' שגם ילדה - מי שתגדל ותטפל בתינוק/ת היא בעלת הרחם

וכמובן יש אימהות שאימצו, שאין להן קשר גנטי או ביולוגי לילד/ה, אך הן מגדלות מטפלות וכו' ועושות כל מה שאימא אמורה לעשות.

בקיצור, יש לנו
א) ביצית
ב) רחם ולידה
ג) אהבה וטיפול

ויש וריאציות שונות.

ופיזיולוגיה אינה חלק מביולוגיה?

לומר כי הריון הוא הליך פיזיולוגי אך לא ביולוגי מכיל סתירה עצמית שאינה עולה בקנה אחד עם ההבנה מהי ביולוגיה. ברגע שיש תרומת ביצית, המידע הגנטי מגיע מתורמת הביצית, ולכן גם היא אם ביולוגית. כן, גם היא אם ביולוגית. זה מה שקורה עם התקדמות טכנולוגית, משהו שלא היה להיות בעבר יכול להתרחש היום. שתי נשים שלשתיהן יש קשר ביולוגי לילד. הריון של האם מתרומת ביצית, ושימוש בביצית האם בהריון פונדקאית. גם כאן וגם כאן, לשתי נשים יש קשר ביולוגי לתינוק. בשונה מאימוץ, בו אישה אחת היא אמו הביולוגית היחידה של ילד, והאישה השניה היא האם המאמצת.

אם כבר ציטטת מתוך ערך "ביולוגיה" בויקיפדיה, מדוע לדלג על פסקאות ההתחלה:
"כיום, ביולוגיה אינה נתפסת כדיסציפלינה יחידה, אלא כמסגרת המאגדת מספר רב של דיסציפלינות העוסקות בתופעות הקשורות לחיים וליצורים חיים"
או:
"ניתן לחלק את תחומי הביולוגיה גם לפי קנה המידה של התופעות הנחקרות: למשל, ....., פיזיולוגיה עוסקת ברמת האורגניזם, ....."

Daria34

New member
נכון,דת זה לא DNA,זו אמונה,רוחניות.באמת זה

מה שמטריד מה הרב החושב?

זואילי

New member
זה מטריד אם זה חשוב לה

יכולה לספר לך שחברה שלה ילד מתרומת ביצית נתקלה בבעיה דומה כשרצתה לעשות ברית לבנה.
לעניין הזה היו 2 פתרונות "יצירתיים".
האחד היה לבחור רב אחר... כי יש כמה פנים לסוגייה.
והשני היה לשים כסף ופתאום הכל מסתדר.

לא משנה מה היא בחרה בסוף. אבל מכיוון שזה היה לה חשוב, גם אם הפתרונות עושים זילות לעניין עצמו- לה זה היה חשוב והטריד אותה מאוד, שלא לומר הרתיח אותה. בטח ובטח כשהיא ראתה איך מעניין שככ חשוב לה הרבנים עצמם עושים מזה צחוק. (להלן אופציות הפתרונות).

זואילי

New member
אמרה את זה בתמימות...

ויש שיגידו בטיפשות...
כי היא לא עשתה אישיו מעניין התרומה.
יצא שאמרה שהרתה בטיפולים ועשתה תרומת ביצית..
וזהו... מה שמבחינתה נון אישיו ופתוח ושלם הפך פתאום ל"סרט".
מה שמלמד שגם אם את שלמה בדרכך ובאופן הגעת הילד לעולם שאיננו סוד- עדיף שלא לדבר על זה כשיש רב בסביבה...

יסמין@

New member
ברור. משום

שהיהדות נקבעת על פי האם. ולכן נשאלת השאלה ההלכתית: מי האם שעל פיה נקבעת הדת של התינוק/ת?
א. האם היא תורמת הביצית
ב. האם היא זאת שנשאה את ההריון וילדה

ובנושא זה יש מחלוקת בין רבנים שונים. ולכן אם היא סיפרה לרב שהיא ילדה מתרומת ביצית התעוררה השאלה: מי האם שלפיה נקבעת הדת של התינוק? ונשאלת שאלה נוספת: האם בעלת הביצית היא יהודייה (ואז יש בעיות שונות) או לא יהודייה (ואז אם היא נחשבת לאם, התינוק אינו יהודי). בקיצור, שלל בעיות ושלל פתרונות.

KallaGLP

New member
ביצית יהודיה כשרה...

או אולי ביצית שיקסע, לא עלינו... באמת דילמה קשה. אני מניחה שעוד במהלך ההריון אפשר להפנות אליה כמה סוגיות הלכתיות דרך האולטרסאונד כדי למנוע ספקות וטעויות.

אני רואה מולי מסך של פורום וירטואלי ומבינה שאנחנו בכל זאת במאה ה-21 ולא בימי הביניים, ומתחלחלת.

למעלה