נסיעה בקווי לילה
אתמול הייתי בירושלים,והייתי צריך לחזור לביתי.הבעיה הייתה שהשעה הייתה 23:30,לפחות שעה אחרי האוטובוס האחרון לפתח תקווה (וזה ממש לא מובן.האם לאלעד יש ביקוש עד 1:00 בלילה ולפ''ת לא?).חשבתי שאספיק עם הקפצה מהמקום בו הייתי לבנייני האומה להגיע ל480 ב23:45.אבל לקח לי זמן להתארגן,והאזעקה (23:46) כמובן...
הגעתי לבנייני האומה.50 איש עומדים בתחנה.חלקם עלו למגוון הקווים שהגיעו:402,277,992 ועוד (השאר,כמו 450 למשל,דילגו כי היו מלאים).אני העדפתי לעלות על 480 במקום על 402,מכיוון שלא הייתי בטוח האם יש אוטובוסים על ז'בוטינסקי (אם הוא בכלל מגיע לשם).בשעה 24:33 האוטובוס טרם נצפה,למרות שהיה צריך להיות שם כבר.הוא הגיע כ10 דקות מאוחר יותר,עם 5 אנשים שעלו עליו מאז מוצא הקו.בבנייני האומה לעומת זאת,עלו עליו איתי 40 איש,זה אומר שהאוטובוס היה כמעט מלא בישיבה,ואני כולל את האנשים שנרדמו על שורה שלמה...
האוטובוס:מרצדס OC500 על מרכב ברק 21,מספר רישוי 88-769-01,עם מזגן ו-wifi שעבדו בקושי...
הדרך הייתה יחסית פנויה (בכל זאת 1 בלילה...).בדרך צילצלתי לאחי שינסה לברר לי על מסלול 599 והלו''ז שלו.הוא אמר שיש לי אותו כל חצי שעה מרידינג (XX:15,XX:45).,והתחנה שהכי קרובה לביתנו היא ברחוב פינס.נו טוב,אבל מה לגבי ת''א? צילצלתי ל2060* (המוקד של קווים.כמה חבל שהמוקד של משרד התחבורה סגור בשעה הזאת) ובמשיבון ממוחשב האזנתי לתחנות של 599 בת''א.האוטובוס שלנו עבר את רחוב המסגר (שם ירדו חמישה אנשים בתחנה הראשונה ברחוב),ואני שומע בכריזה ''דרך בגין,גשר קלקא''.נזכרתי ששמעתי שיש שם תחנה ל599,וירדתי,עם אדם נוסף,מ480,בשעה 1:45.את האוטובוס,כמה חבל,לא הספקתי לצלם.
תחנת גשר קלקא.שקט.חיי הלילה מתרכזים כנראה רק באזור בן יהודה וצפונה... עברתי את כל שורת התחנות,ואין זכר ל599. חציתי את הכביש על הגשר,וגם בשורת התחנות ממול לא היה רשום הקו. חציתי בחזרה,משום שראיתי שמשם הדרך מובילה ל''דרך השלום'' משם נוסע קו 599. חיכיתי 7 דקות בתחנה,והנה אוטובוס באופק.קו 466.איך שכחתי שיש את האפשרות הזאת? .עליתי עליו,עם אדם נוסף,בשעה 1:55. סך הכל 14 אנשים באוטובוס.
5 ירדו בז'בוטינסקי-אואזיס.
אחד ירד בז'בוטינסקי\סוקולוב.
2 ירדו בז'בוטינסקי\יצחק שדה.
1 ירד בפרנקפורטר\רוטשילד.
אני ועוד אחת ירדנו בהסתדרות\חיים עוזר,בשעה 2:19. 24 דקות מגשר קלקא להסתדרות זה כנראה לא רע,אפילו לרכב פרטי.
התענוג עלה לי 49 ש''ח.מתוכם 19 על 480, ו30 ש''ח לטעינת ערך צבור בקו 466.הנסיעה הלוך לירושלים,בוצעה מכרטיסיה שכבר נמצאת לי ברב קו...
המסקנה שלי:חבל שאין
יותר קווים שפועלים בלילה.למשל 947,כאילו שחסרות טיסות לילה מנתב''ג (ובשעות האלה אפשר גם להיכנס לשדה התעופה).גם קו 1 וכמה קווים פנימיים בפתח תקווה יכלו לחסוך לי התלבטויות בנסיעה חזרה.יודעים מה,אפילו הרכבת הקלה בירושלים,וזה אבסורד.קו 21 שמזין לרכבת פועל עד 1:00,והרכבת מסיימת לפני כן...
זהו! מחכה לקרוא תגובות,אם יש כמובן
...