זה לא המצב במקרה של קו 350 ושל קישור דרך אלוף שדה
גם זו חשיבה צרה ועקומה
מספיק שיש איזה קומבינטור אחד צעקן עם קשרים בעירייה שהבן שלו צריך להגיע לז'בוטינסקי... משום מה דווקא להם תמיד מקשיבים, במקום לחשוב חשיבה כלל מערכתית ויעילה על עיר של מעל 200,000 תושבים שמקושרת זוועה לאזורים שמדרום לה.
כנ"ל הקומבינטורית שפתחה את קו 29 בתל אביב כדי שייסע ריק ליד הבית שלה ברחוב משה דיין. היא גם הצליחה להרוס את קו 39 בערב עם החלופה המטומטמת וחסרת ההגיון שעושה סיבובים סביב עצמה, רק משום שהיא רוצה אוטובוס ליד הבית כל הזמן ולעזאזל עם הנוסעים בקו שצריכים להגיע לרמת גן בזמן סביר. ויש לצערי עוד מקרים כאלה.
משום מה אנשים כאלה תמיד מצליחים לבלגן את כל המערכת בזמן ששאר ציבור הנוסעים הוא רוב דומם. גם לזה צריך לשים סוף.
זה לא המצב במקרה של קו 350 ושל קישור דרך אלוף שדה
הקישור לז'בוטינסקי, גם בשעה שבה 350 פועל, יותר נוח באמצעות החלפה בבילינסון.
במקרה של 350 מדובר נטו בקיבעון של משרד התחבורה ולהערכתי, במידה מסויימת, גם של דן.
שימו לב שמספר התחנות של 350 בבני ברק וברמת גן הוא כמו של 51 ולא כמו של 50 וכל התחנות העלאה והורדה, כלומר זה אפילו לא מוגדר כקו מהיר לתל אביב. המחשבה מאחורי זה הייתה שמדרום פ"ת לא יהיו מספיק נוסעים בקו ולכן, על מנת שיהיה מספיק כדאי להפעלה צריך לצרף אותו לז'בוטינסקאידה של בני ברק ורמת גן.
זה מתקשר ל"ביקוש הגדול לז'בוטינסקי". זה לא שיש יומיום ביקוש גדול מדרום מערב פתח תקוה לז'בוטינסקי בבני ברק ורמת גן, אלא שמשרד התחבורה לא יודע כיצד להתמודד עם הביקוש הפנומנלי בז'בוטינסקי עצמו ומצא עוד קו לדחוף לשם. בדיוק כפי שהרס את 50 והפך אותו מקו מהיר באמת בין פ"ת לת"א לקו שגם הוא צריך לשרת את הביקוש בבני ברק וברמת גן.
משרד התחבורה ודן פשוט סברו שקו מדרום פתח תקוה דרך אלוף שדה לא יהיה כדאי להפעלה ורצו ש-350 יספוג חלק מהביקוש הז'בוטינסקאי.
לכן הקו גם פועל אך ורק בשעה הכי עמוסה בציר הזה בבוקר ולא פועל אפילו בשעות שיא אחרות.
אם היו עושים ניתוח אמיתי של הביקוש באזור הרלוונטי שלמענו נוצר קו 350 היו יכולים למצוא למשל ששעה אחת לאחר שהקו מפסיק לפעול מבוקשת אפילו יותר מהשעה היחידה שבה הוא פועל.
משרד התחבורה ולדעתי גם דן מראש לא רצו בהצלחת הקו הזה וראו בו יותר כתגבור לצרה הצרורה שאיתה הם לא יודעים להתמודד מאשר כקו שמשרת אזור חדש ומתפתח בדרום מערב פתח תקוה. מבחינת משרד התחבורה שתושבי האזור הזה ישתמשו ברכבים פרטיים. וזה בדיוק מה שקורה.
אגב, הגישה הזו התפשטה גם לנת"ע. אם מסתכלים על התכנון העדכני של הקו הסגול רואים שכל החלק של פתח תקוה נעלם והקצה של השלוחה הצפונית כעת הוא באזור בר אילן (מכנים את זה כ"שלב א', אבל אנחנו יודעים שבמדינת ישראל שלב א' הוא השלב הסופי לבערך 100 שנה).
מתכוונים להלביש עיר שבעשור הבא תתקרב לשלוש מאות אלף תושבים, על קו רכבת קלה (אפילו לא מטרו אמיתי) אדום אחד.
לא קישור נורמלי לרכבת הכבדה
לא ניצול כל הדרכים האפשריות
קונספציית הקו האדום (ובגרסתה המקדימה קונספציית קו 1) כנראה שולטת במשרד התחבורה ובנת"ע.
בראשון לציון, לעומת זאת, התכנון כולל גם קו אדום, גם קו ירוק (בשתי זרועות) וגם קו כחול. יחי ההבדל הקטן...
מבקר המדינה של שנת 2030 כבר יכול להתכונן.