כתבות, חדשות, פירסומים

טוב, ברגעים כאלה

נחמד לשבת לראות סרטונים של פצצות 500 טון אמרקיות נופלות על פקיסטן, זה בדרך-כלל מתגלה כדבר מרגיעה מאד לעשות. אולי אחת מהן תפגע במקום הנכון, למראת שאלה עם-כן יש שם שגרירות סינית לא נראה לי שהאמריקאים יגיעו לשם, נראה לי שבן לאדן ימות מזקנה לפני שהם יגיעו לשם.

dylan

New member
הבעיה היא שהזעזוע של העולם

הוא פחות על הגור ויותר על העובדה שיש לאל קעידא נשק כימי...

vegi force 1980

New member
מה הבעיה שיש לאל קעידא נשק כימי??

הריי בסוף כולנו נמות מטימטום של אחד או אחר בניי אדם נהנים להרוג ולא משנה באיזו צורה עוד לא ראיתי משהו חי שנלחם כל כך הרבה אז אם לא אל קעידא יהרגו אז אולי סאדם או פתאום אירן או משהו כזה..... בכלל לא חסר מי שרוצה להרוג ואנחנו בשר התותחים עד שאנשים לא יקבלו שכל לעשות שלום כולנו תמיד נהיה בסכנת הכחדה אולי בעצם עדיף לעולם הזה בלי המין האנושי

m_shy

New member
כתבות, חדשות, פירסומים../images/Emo118.gif

ולכל מי שלא הבין: התוכי הזה כאן למעלה הוא תוכי-דואר (תוכי דואר זה כמו יונת דואר - אבל עם תוכי) שמעביר חדשות ופרסומים!

guruyaya

New member
בכתבה בקו למושב

"אין לנו אינטרס שהאווז יסבול" מאת ליאורה שוחט, מועלים כנגד אירגונים לזכויות בעלי החיים הטענות הבאות. רן חנון: "אם האווז היה סובל האם היה ממשיך לאחר הפיטום לאכול? את מוזמנת לראות כיצד לאחר ההאבסה האווז ממשיך ישר לשקתות בהן יש לו תערובת לאכילה חופשית" לשאלה: "בצילומי הירוקים, הוצגו אווזים כבדים שלא מצליחים לזוז והם נראים סובלים מאד" ענתה מזל חנון: "אני מעריכה שהאווז שצולם אינו אווז מפוטם אלא אווז שבתהליך המיון נופה כיוון שהוא סובל מחולשה כלשהי. גם במפטמה שלנו יש כלוב לאווזים חלשים שאינם מפוטמים. ככלל כדאי שידעו כי אווז מפוטם חייב להיות אווז בריא". רן חנון: "אלי נכנס ללול ומיד במבט מהיר, מצליח לראות כיצד הם מרגישים... אם היינו גורמים להם דבר סביר מאד שהם היו בורחים מאיתנו." במידה והדברים נכונים, מדובר בדין וחשבון שארגוני זכויות בעלי החיים חייבים לחבריהם (שיכלו לתעל את המרץ להילחם בתעשיית הביצים למשל). אך אם מדבור בדברים שאינם נכונים, יש כאן עילה לתביעת דיבה, במיוחד לגבי הטענה השניה. תגובתכם...

איזה טמטום...

רון חנון אומר: "אם האווז היה סובל האם היה ממשיך לאחר הפיטום לאכול?" רון שוכח דבר מאוד פשוט ומהותי: האווזים, בתפיסה שלהם, הם לא מבינים שהסבל שלהם נגרם כתוצאה מהאוכל.

Gal-Mo0D

New member
באמת טמטום

חבל רק שהם משקרים - כי אפשר לראות בבירור את האווזים נלחצים לקירות הכלובים כשהמפטם מגיע (מפחד).

lilithmm

New member
בדיוק רציתי לכתוב על זה

לא יאומן! המגדל שם מדבר כאילו שממש טוב לאווזים להיות אצלו! באמת תודה רבה! צריך להוציא את הפיטום נגד החוק. שחיפשו לעצמם פרנסה שלא מגזילת בע"ח. אני באופן אישי, מקווה, שמזל ורן חנון ידעו על בשרם אותו סבל שעוברים אצלם האווזים! ד.א. נראה לי שיש טעות בכתבה. כתוב שאורך פיית הפיטום 17 מ"מ.

morality

New member
זו לא כתבה, זה שיח שכנים ../images/Emo96.gif

עורך עיתון שמכבד את עצמו לא היה מעלה על דעתו לפרסם כתבה כזו. הכתבה נוגדת את חוקי האתיקה העיתונאית הבסיסיים ביותר. לא זו בלבד שהכתבה מראה רק צד אחד של הנושא, יש בה גם האשמות נגד ארגונים ולא ניתנת להם ההזדמנות להשמיע את דברם. חבל מאוד שבחור רציני כמוך, יאיא, נופל בפחית כזו.

guruyaya

New member
מספר הערות בנושא אתיקה עיתונאית.

הכתבה אכן מציגה רק צד אחד. אבל מדובר בבטאון המושבים. העיתון עשוי לחשוב את עצמו כמוציא דברם של המושבניקים, ביניהם - אלה המגדלים אווזים, ולפיכך יש לו זכות מלאה שלא להציג את הצד השני (האם היה עולה בדעתכם שבבטאון מרץ הייתה מופיעה תגובת ש"ס, או שבביטאון אנונימוס תופיע תגובת המגדלים?). ישנן כאן, עם זאת מספר עבירות אתיות: 1. במקרה של הסעיף השני שצוטט, הארגונים מואשמים בעבירה פלילית (הטעיה במתכוון). במידה והדבר איננו נכון, פרסום ידיעה זו הוא עבירה פלילית (כלומר יותר מאשר אתית). עיתונאי יכול לאבד את הרשיון, ולהיכנס לשלוש שנים מאסר על פרסום כזה. 2. יש בזה משהו לא נקי, שאורית שוחט מראיינת את השכנים שלה. שום דבר לא כשר, אבל קצת מסריח. 3. אורית שוחט מתייחסת למגדלים כמייצגים של כל מערכת הגידול של כבד אווז. ייתכן ושני משקים באמת נוהגים בטוב לב וברחמנות עם האווז. אבל כתבת תחקיר שכזו, דורשת הסתכלות מעט יותר רחבה, על לפחות שלושה ארבעה משקים. אני מעוניין להדגיש שאני לא חושב שנפלתי בפח. אבל אני רואה בכך דרישה לגיטימית מארגונים לזכויות בע"ח, לפנות במכתב תגובה, אם לא בתביעת דיבה כנגד העיתון. הטענה שלי הייתה שאילו לא יעשו כן, יראה הדבר כאילו הם מסכימים להאשמות נגדם. בתור אדם החרד לתדמית הציבורית של ארגונים אלה, אני חושש שאי פנייה תהא כהסכמה עם הכתוב, ועל כך ביקשתי להתריע. אני בהחלט מתקשה להאמין כי הכתבה הזו מייצגת את האמת האובייקטיבית, או לכל הפחות המאוזנת.

חגי כהן

New member
הכתבה רצופה שקרים

ואין זה חדש. שקרים נשפכו כמים מצד משרד החקלאות ומועצת הלול בעניין פיטום האווזים, ותוכל לקרוא עליהם באתר נגד פיטום אווזים בפירוט רב בסדרת הכתבות "מלעיטים בשקרים", המעמתת את הדברים שהצהירו המפטמים ואנשי המנגנון החקלאי בפני ועדות הכנסת ובג"צ עם דברים ונתונים שהם עצמם פירסמו בפורומים סגורים-פנימיים של הענף. לצערי, איני חושב שאפשר לתבוע על השמצה כגון זו שציינת. אם ידוע לך אחרת, אשמח אם תפנה לחוק רלוונטי או לתקדים משפטי בעניין. במהלך הזמן למדנו להתמודד בצורות שונות עם השקרים. צר לי לראות שגם אנשים בפורום נופלים בפח, למשל כמו השקר הבוטה שהאווזים ממשיכים לאכול. הרי אין שקר גלוי מזה: החל מהיום הרביעי לפיטום (הנמשך 24 יום) מרוקנים לאווזים את השקתות משום שהם אינם מסוגלים וודאי שאינם מעוניינים לאכול בעצמם מעבר לכמויות האדירות שנדחסו לקיבתם. במהלך הארבעה ימים הראשונים אכילתם יורדת בהגרדה, במקביל לדחיסה ההולכת וגוברת של כמויות התערובת. אבל יש גם חדשות טובות. עם עוד טיפת מזל נחוצה מאוד, המפטמים יקבלו בעוד שישה ימים בדיוק את כל האמת המכוערת שהם כה משתדלים להסוות כבומרנג לשקריהם. נחכה לסוף השבוע הקרוב, ונתפלל.

חגי כהן

New member
כל הכתבה רצופה שקרים בוטים

ואין זה חדש. שקרים נשפכו כמים מצד משרד החקלאות ומועצת הלול בעניין פיטום האווזים, ותוכל לקרוא עליהם באתר נגד פיטום אווזים בפירוט רב בסדרת הכתבות "מלעיטים בשקרים", המעמתת את הדברים שהצהירו המפטמים ואנשי המנגנון החקלאי בפני ועדות הכנסת ובג"צ עם דברים ונתונים שהם עצמם פירסמו בפורומים סגורים-פנימיים של הענף. לצערי, איני חושב שאפשר לתבוע על השמצה כגון זו שציינת. אם ידוע לך אחרת, אשמח אם תפנה לחוק רלוונטי או לתקדים משפטי בעניין. במהלך הזמן למדנו להתמודד בצורות שונות עם השקרים. צר לי לראות שגם אנשים בפורום נופלים בפח, למשל כמו השקר הבוטה שהאווזים ממשיכים לאכול. הרי אין שקר גלוי מזה: החל מהיום הרביעי לפיטום (הנמשך 24 יום) מרוקנים לאווזים את השקתות משום שהם אינם מסוגלים וודאי שאינם מעוניינים לאכול בעצמם מעבר לכמויות האדירות שנדחסו לקיבתם. במהלך הארבעה ימים הראשונים אכילתם יורדת בהגרדה, במקביל לדחיסה ההולכת וגוברת של כמויות התערובת. אבל יש גם חדשות טובות. עם עוד טיפת מזל נחוצה מאוד, המפטמים יקבלו בעוד שישה ימים בדיוק את כל האמת המכוערת שהם כה משתדלים להסוות כבומרנג לשקריהם. נחכה לסוף השבוע הקרוב, ונתפלל.

lilithmm

New member
כל הכתבה הזו לא עושה הגיון

למשל ל 500 אווזים יש מגדל אישי שמכיר אותם חחח נו באמת!

לילךLilach

New member
כן האווזים ממש "נהנים" מהפיטום ../images/Emo7.gif

כמה שטויות אפשר לכתוב?ברור שהם סובלים. חייבים להוציא את פיטום מחוץ לחוק - יש גבול לצורה שבה מגדלים בעלי חיים ולדעתי רוב האוכלוסיה בארץ נגד התעללות כמו שזה נעשה באווזים.

kasa

New member
משהו מזעזע...בקישור המצורף

תערוכת הכלבים המתים.

למעלה