כתבות,חדשות, פרסומים

גולדי2002

New member
ידיעה מ"הארץ", היום

על יחידה סודית בצבא הקיסרי של סין שערכה ניסויים בבני אדם ובבעלי חיים לצורך פיתוח נשק כימי וביולוגי, שהיה לה גיבוי מלא (כספית כמובן) מהקיסר הירוהיטו. ועוד אחת: נלכדו גמלים ששוטטו בנגב וסיכנו נהגים. כמובן, שוב, הגמלים אשמים, איך לא?

גולדי2002

New member
על דילמות מוסריות בניסויים בבע"ח

במאמר הבא, המעלה שאלות אתיות ומוסריות בכל הנוגע לשימוש בבעלי חיים לצרכי מחקר רפואי.

גולדי2002

New member
קבלו את מגילת זכויות החיים

שבאה בעקבות מגילת זכויות האדם. לא בטוח שתאהבו כל מה שכתוב שם, שהרי כפי שכתוב בפתיח: "הטיוטה המצורפת היא הצעה למגילה כזאת. כמו בכל אמנה נעשו בה פשרות רבות שלא יהיו לרצון בעלי הדעות הקיצוניות יותר, כגון צמחונים או מתנגדי הניסויים בבעלי- חיים, אבל פשרות כאלה הן הכרחיות לאמנה הזקוקה לבסיס בינלאומי רחב". שווה, למרות הכל.

chomed

New member
למרות ההפצצה במאמרים...

הגעתי היום לעיין בהם וממש אהבתי את המגילה. מבטיחה לשלב אותה בתכנית הלימודים ולהפיצה בין חברי.

גולדי2002

New member
הפגנות בכל העולם נגד מלחמות שוורים

כתבה מוואלה היום על ההפגנה של אנונימוס מול שגרירות פורטוגל בת"א ובעולם, זאת לאחר שממשלת פורטוגל אישרה חוק המתיר מלחמות שוורים עד מות השור. כל הכבוד לכל החברים שהלכו להפגין, אני אישית לא יכולתי להגיע אבל הייתי אתכם ברוחי.

chomed

New member
בפועל זה כבר קיים ../images/Emo22.gif

אבל טוב לראות שסוף סוף ממסדים את זה. ברחובות לפחות כבר כמה שנים שמכניסים שיעורים של מורים חיצוניים לבתי ספר בנושא זכויות בעלי חיים, ונושא המזון והלבוש הוא מאוד רגיש, משתדלים לא לגעת בגלל הרגישות והפחד שיעיפו אותנו מבתי הספר. אבל... יש דרכים להגיד לילדים בין השורות. אפשר לדון בנושא אבל אני מאמינה שלגרום לאנטי מצד ההורים/מורים/מערכת זה בעייתי במידה רבה יותר. אז אני לפחות, זורעת זרעים של ספק ואהבה לבעלי חיים. בשלב ראשון, שיפסיקו להתעלל ואח"כ נדבר אני אולי לא מאוד חכמה, אבל אופטימית

גולדי2002

New member
ירדתי בכלל מקפה אח שלי זה לא עזר

אני על ספיד טבעי. להיפך, אולי קפה ירגיע אותי קצת.

מור ד

New member
.עשיתי עבודה על זכויות בע"ח בכתה ח´

ובשביל לא להתרגז במשך הכתיבה עשיתי חצי שעה יוגה ומדיטציה לפני, כי בהתחלה אני הייתי מוציא המון כעס על הניר, למרות שזאת עבודה....

גולדי2002

New member
מקדונלד´ס מכים שוב!!!| אוכל|

והרי הפדיחה החדשה של מקדונלד´ס. לא מפסיקים להדהים אותי, אלה. אין להם אלוהים. לא אכפת להם מכלום. והרי כתבה מהשבוע שתרגמתי לעברית. חדש במקדונלד´ס: המבורגר מק´אפריקה (ואל תגידו ל-12 מיליון הרעבים) אנדרו אוסבורן 24 אוג´ 2002 The Guardian מקדונלד´ס הואשמו ב"חוסר רגישות משווע", אחרי שהשיקו כריך חדש ושמו "מק´אפריקה" בנורווגיה, אחת המדינות העשירות בעולם, בעוד 12 מיליון אנשים גוועים ברעב בדרום אפריקה. ההמבורגר החדש עורר את זעמם של ארגון הצלב האדום ושל ארגון "עזרה נוצרית" הנורווגים וגרר גל של מחאה כלפי ענק המזון המהיר האמריקני. מקדונלד´ס אמרו שהשילוב של בשר, גבינה, עבניות וסלט בפיתה מבוססים על מתכון אפריקאי מקורי. הכריך נמכר לנורווגים במחיר של 2.80 ליש"ט (משהו כמו 15 ש"ח). הארגונים ההומניטריים, המנסים לגייס כספים לטיפול בבעיית הרעב בדרום אפריקה אומרים שהתזמון של "מק´אפריקה" הוא "חסר רגישות, מטומטם, ולא מחושב", ודרשו תביעת פיצויים ממקדונלד´ס (תעמדו בתור)*. "זה בכלל לא במקום להוציא לשוק המבורגר שנקרא "מק´אפריקה" כשחלקים נרחבים מדרום אפריקה הם על סף גוויעה ברעב", אמרה לעיתון Aftenposten הנורווגי לין אאס הנסן מארגון "עזרה נוצרית". חברי הארגון הפגינו מול מסעדות הרשת באוסלו כשהם מחלקים ללקוחות הרשת "רקיקי אסון", ביסקוויטים עתירי חלבונים הניתנים לרעבים באפריקה. "12 מיליון אנשים סובלים מרעב בארצות כמו מאלאווי וזימבבווה; זה אחד האסונות האנושיים הגדולים שראינו עד כה. אין לנו שום דבר נגד מקדונלד´ס אבל התזמון שלהם חסר רגישות לחלוטין", אמר גוסטין אינסטריורד, יועץ מדיניות בכיר בכנסיית העזרה הנורווגית. "מקדונלד´ס חייבים לראות שההשקה שלהם לא מוצלחת". כשמקדונלד´ס נורווגיה הבינו שהתדמית שלהם בבעיה רצינית (שוב)* הם החליטו לצאת במסע הסברה לצמצום הנזק, בהודעות פיוס בתקשורת הנורווגית. מרגרט ברוסלטו, דוברת החברה, התנצלה על הפגיעה שפגע שם המוצר באנשים כה רבים. "זו לא היתה הכוונה", אמרה לעיתון Aftenposten. "אנחנו מודים בזה שבחרנו בזמן גרוע ביותר להשקת המוצר החדש". כשמקדונלד´ס עמדו בפני מחאה גוברת והולכת, אמרה הדוברת שהם "ישקלו" לחלוק חלק מההוצות עם ארגוני עזרה, אך פגישה עם ארגון הצלב האדום הנורווגי לא הניב שום הסכם כזה, ומקדונלד´ס אף לא הסכימו להפסיק למכור את המוצר הפוגע. אבל, מקדונלד´ס העלו הצעה להרשות לארגוני העזרה להשאיר קופות צדקה וכרזות הקוראות לגיוס כספים במסעדות הנורווגיות - אך רק באלה שמוכרות "מק´אפריקה" ורק כל עוד "קידום המכירות" נמשך. בכתבה בעיתון The Guardian אתמול היתה הצהרה של מקדונלד´ס בזו הלשון: "כל הצדדים המעורבים בעניין מאושרים מההחלטה. אנו מקווים שזה ישים פוקוס נרחב יותר על עבודת הקודש שארגונים אלה עושים, ומקדונלד´ס נורווגיה שמחה על כך שהיא תומכת בכך". yeah, right *תוספות שלי

גולדי2002

New member
גומרים מהר?

אצל גברים. כך קבע מחקר חדש. קבוצת מדענים אמריקאית מצאה שבעמוד השדרה של החולד יש עצבים השולטים על שפיכת הזרע, וזה יכול לעזור בפתרון בעיית שפיכה מוקדמת אצל גברים. ועוד כתבה: זוג נוסעים תובעים את "אייר קנדה" בסכום של 5 מיליון דולר על כך שהחתול שלהם אבד במהלך טיסה מטורונטו לסן פרנסיסקו.

למעלה