כתבת ביקורת על "פורטה"

מצטער למחאה

אחד השינויים היותר טובים שעברו על היהודים בדיסק הזה הם הלחנים האדירים והסולואים המטורפים. הם ממש משפרים את השירים. הסולו של החצי דקה\דקה בין הפיזמון השני של גם כשלא בוכה עד לפיזמון השלישי הוא אחד הטובים ששמעתי בישראל. הבית האחרון עם התופים של יהב ברקע באין לך מקום עושה לי את השיר. הסולו בסוף של עד שזה יעבור פשוט מרטיט במיוחד כשהוא מסתיים עם נגינת הנבל היפה. גם בהנה זה בא שמחתי שיש הרבה סולואים של גיטרות וכו... אני חושב שהסולואים כאן עולים בכמה רמות על הסולואים בפחד מוות ועל אחת כמה וכמה ב2 הדיסקים הראשונים. אני חושב שפורטה שם חותמת סופית על כך שהיהודים להקת רוק כבד לכל דבר. וללהקת רוק כבד שמכבדת את עצמה יש הרבה עוצמה והרבה סולואים מחשמלים. לא סתם קראו לדיסק הזה פורטה(חזק) הוא הרבה יותר חזק מכל מה שהורגלנו אליו עד עכשיו. לגיטימי שלא כולם יאהבו את השינוי. אני דווקא מברך עליו

נשמת

New member
מצטרף*?

יקירי, פורטה נקבע מלשון 4 ולא חזק יותר. שנית, אני בחיים, אבל בחיים לא אשווה את הסולואים של פחד מוות לשום דיסק בעולם. הגיטרות בפחד מוות הן הגיטרות שהכי כובשות אותי. אבל זאת אני. אז לא נפתח כאן דיון.

זה שפורטה דומה לfour באנגלית,

לא מחייב שזה נקבע מלשון 4, ואם כן, אז בעילגות די רבה כי מקור המילה הוא בלטינית שם המשמעות היא "חזק יותר" זה מונח שמשתמשים בו גם במוזיקה. 4 בלטינית זה דוקא קוורטה, אם אני לא טועה.

נשמת

New member
נשמה,

זו לא פרשנות שלי. תום אמר בפירוש לא פעם, זה במשמעות של 4. מאמינה לו. אם זה לא נכון, דברי איתו.

לא משכימה איתך בנוגע לגיטרות.

הרי דניאל וגיא הצטרפו ללהקה, ואין שום ספק שהם ירצו להכניס מהאופי שלהם לדיסק הזה. וזה מה שהם עשו. אני זוכרת המון פעמים שאנשים ששמעו את השירים של היהודים תמיד הם טענו ואמרו "אם היה כאן סולו גיטרה מטורף עכשיו, השיר היה הרבה יותר טוב." ושמעתי את זה כל כך הרבה פעמים. באמת. ועכשיו, כשהיהודים עושים את זה, אנשים מתלוננים שהשירים ארוכים מידי. ממש לא. הם להקת רוק, וחלק ממוזיקת רוק זה סולואים של גיטרה. בכל להקת רוק את יכולה לראות שזה ככה. אם זה במטאליקה, בגאנס, ובעוד המון להקות. פשוט לא משנה מה הלהקה הזאת תעשה, תמיד יהיה לאנשים מה להגיד. וחבל.

( שוב מור: )

זכותך לא להתחבר לסולואים, אבל שווה לתת לעניין בדיקה מחדש- כי באלבום הזה הם גובלים בגאונות. השילוב בין גיא לדניאל מעולה, בריפים ובסולואים. בטאצ' המדהים, בטכניקה מטורפת ובכמויות רגש. אותי הם קנו, גם אם לכל שיר הייתה תוספת של 5 דקות סולו. יש פיל (Feel) מטורף בכל סולו וסולו, ואם תוכלי להקשיב להם באמת, תביני שגם מאחורי סולואים יש המון רגש. סולו טוב (ויש כאלה בלי סוף באלבום) יכול כ"כ לרגש בפני עצמו, מקווה שיצא לך לחוות את זה מתישהו.

דווקא השירים היו לי קצרים בדיסק הזה../images/Emo12.gif

הכי הרבה זה 6 דק'! ציפיתי לאיזה 8-10
ועכשיו ברצינות- [למרות שאני עומדת מאחורי מה שאמרתי] הסולואים גיטרות הם חלק בלתי נפרד מהשיר בעיני... נוריד קצת מפה, קצת נמתן את הקול של אורית, תום פחות יצרח, מה נקבל? בטח לא את היהודים שאני מעוניינת לשמוע.

Z A M i

New member
../images/Emo6.gif"בטח לא את היהודים שאני מעוניינת לשמוע"

Z A M i

New member
עוד אחת שנפגעת..../images/Emo122.gif

דיי נו, זו דרך הכתיבה שהצחיקה אותי..חחח..

( מור: )

הכתבות האלה מפתיעות כל פעם מחדש. המבקרים נופלים עלינו בביקורות הזויות, שהקשר בין הכתבה לאלבום, או בין הביקורת ללהקה מקריים כמו גשם באוגוסט. מה שבאמת יוצר ביקורת כ"כ שטותית זה חוסר ההיכרות על הלהקה. וכמו שדניאל אמר, המבקר עלול לא לאהוב את הז'אנר, ולכן הוא יגרוס את המוזיקה שלך, במקום לתת למישהו שמבין לעשות את העבודה. אז מילא החסך בהיכרות מינימלית עם הלהקה, אבל הקשר בין הכותב לז'אנר פשוט לא קיים. היהודים - להתחבר לקונצנזוס דרך כתיבה פוליטית?! לא נראה לי.

מסכים מאוד../images/Emo45.gif

אני מניח שלא קראת מה שכתבתי אבל כתבתי דברים דומים. באמת מבקרים מהחלל החיצון שהקשר בינייהם לבין הלהקה הוא מקרי. הם לא מכירים אותה ולא יודעים עליה כלום.

Tomer TR

New member
איזה ביקורת מצ'עממת יא אללה

רק מהתמונה של הכתב הצ'תעממתי וחטפתי דיכאון בקיצור חבר'ה, בעידן של היום אני חושב שהביקורות האלה גם ככה כבר לא רלוונטיות או מעניינות מישהו חוץ מאת הכתבים עצמם, הקהל אמר ואומר את שלו ומבקרי מוזיקה עייפים כמו זה בNRG יכולים ללכת ל......

נשמת

New member
זה בריא ללהקה.

תום החמוד הזה, שתמיד אומר את האמת גם היא סוג של עלק גול עצמי, מספק לנו סחורה כנה כנה. וזה יאמר לזכותו, הוא אמר בראיון שהם רגילים לביקורות שוללות ואינם יודעים כיצד להגיב לביקורות מפרגנות... זה נשמע להם חשוד. אתם הקהל האמיתי הם הלהקה האמיתית ומה שחשוב זה מה שמחבר בין שני האמיתות האלה. שזה המוזיקה האיכותית. לא כולם צריכים לאהוב ומובן לי שכולם רגילים למשבצות שלהם, כמו ההורים שלי. חכו חכו הילדים שלי יהנו מאמא מודרנית. בע"ה.

לפני כמה ימים

הייתי אצל חברה שלי, ולאחותה יש מורה לגיטרה.. בחורה בת 40, כולה מגניבה כזאת.. מנגנת מדהים מדהים. וסתם התחלתי לדבר איתה על היהודים הייתי בטוחה שהיא מכירה רק את "השירים המוכרים"... פתאום היא מתחילה לדבר איתי על פורטה ממש על שמות ספציפיים של שירים, אמרה שהגיטרות מדהימות, שהבוקלט מדהים ומושקע שהסאונד מטורף.. שהיא מתה על 'ככה אני'. שכל הביקורות והטוקבקים האלה זה בולשיט... סתם ממש חימם לי את הלב לשמוע שבחורה בת 40 אוהבת מתחברת אליהם

גם אמא שלי שומעת היהודים

היא שומעת אותם כבר משהו כמו 12 שנה, והיא בת 43 אוטוטו... התהבה ביחד איתי מהדיסק

למעלה