כתב הגנה או תביעה שכנגד לאחר קבלת פסק דין

ashernina

New member
כתב הגנה או תביעה שכנגד לאחר קבלת פסק דין

שלום רב, בעקבות סכסוך בין שכנים הגיש השכן תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. ההזמנה לדין נשלחה בדואר רשום אולם הגיעה מאוחר מידי לידי לכן לא היה באפשרותי להגיש כתב הגנה (תוך 15 ימים כפי שצויין בהזמנה לדין). יחד עם ההזמנה לדין קיבלתי את פסק הדין - אולם אינני מסכים איתו. שאלתי היא - מה יש באפשרותי לעשות? האם אני יכול להגיש כתב תביעה שכנגד או כתב הגנה למרות שכביכול לא הגשתי בזמן וקיבלתי כבר את פסק הדין? תודה מראש,

תשובה

לא ברור מה זאת אומרת שההזמנה לדין הגיעה מאוחר מדי. מאוחר מדי ביחס למה?? אם אכן ההזמנה לדין הגיעה מאוחר מסיבות אובייקטיביות וכבר ניתן פס"ד, אפשר להגיש בקשה לביטול פסק הדין, בתוך המועד שקבוע בתקנות - ראה תקנה 12. יש לתמוך הבקשה בתצהיר והנימוק צריך להיות טוב מאד, אחרת חבל"ז. אי אפשר להגיש כתב הגנה או כתב תביעה שכנגד אחרי שכבר ניתן פס"ד.

ashernina

New member
התייחסות

ראשית, תודה רבה על ההתייחסות. אנסה להסביר את עצמי טוב יותר - התאריך על ההזמנה לדין הינו 19/09/2010. במכתב זה רשום כי יש באפשרותי להגיש כתב הגנה בתוך 15 יום מיום שהומצאה הזמנה זו. אולם כיוון שלא הוצאתי דואר כמה ימים לא ידעתי כי יושבת לי בתיבה הזמנה לדין. לכן קיבלתי גם את ההזמנה לדין וגם את פסק הדין יחד. אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב יותר :) האם לדעתך ניתן לעשות משהו במצב כזה? המון תודה!

תשובה

נראה שכן - אפשר לבקש לבטל את פסק הדין בטענה שההזמנה לדין לא הומצאה כדין ובמועד מספיק שיאפשר לך לדעת על התביעה ולהתגונן מפניה, וזו הסיבה שלא הוגש כתב הגנה. אגב, זה משנה אם פסק הדין ניתן במהלך דיון שהתקיים או שבמסגרת בקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה. מנתוני השאלה מובן שלא התקיים דיון בתביעה. תקן אותי אם אני טועה.

ashernina

New member
הבהרה

אתה אכן צודק. לא התקיים דיון בתביעה אלא ניתן פסק דין בהיעגר הגנה. אשמח להחכים וללמוד את ההבדל בין שני המקרים. שוב, תודה!

תשובה

ההבדל הוא כמובן בנימוק שצריך לפרט בבקשה לביטול פסה"ד, וגם ב"חומרת" העניין. אם היה דיון ולא התייצבת זה חמור יותר מאשר אם בכלל לא היה דיון.

למעלה