כתב התחייבות מול חוזה מי חזק יותר?

מצב
הנושא נעול.

aki757

New member

שאלתי אתמול לגבי כתב חוזה שמוצמד אליו כתב התחייבות של העסקה לשנתיים יש לי מספר אפשרויות לראות עצמי כמפוטר בגין מחלה של בת הזוג או "נסיבות מיוחדות" (העבודה היא בחו"ל ואי כשירות של אשתי לא מאפשרים לנו למצוא לה מקור פרנסה חילופי בגין אשרות עבודה) ובעיקר: לא פנו אלינו בשלושת החודשים האחרונים ודיווחו לנו שאנו מועמדים לכל הפחות לחידוש חוזה...החוזה מסתיים בעוד כשבועיים !!!(שנה ראשונה של העסקה) אני עדיין רוצה להבין אם זה המצב ועל בסיס נתונים אלו אני רשאי לקום ולעזוב ולא לשלם הוצאות הכשרה עפ"י כתב התחייבות שצמוד לחוזה אך כחלק נפרד ממנו וניסוחו הוא כדלקמן: "הנני מתחייב שעם סיום קורס XXXX אעבוד בתפקיד XXXX , תקופה רצופה של לא פחות מ-24 חודשים. אני מתחייב שאם אתפטר לפני תום תקופת ההתחייבות ו/או אפר התחייבות על פי חוזה זה , אשיב לXXXXX סכום XXXXX. התחייבות זו הינה התחייבות בלתי חוזרת וידו לי כי ניתן לממשה בין היתר באמצעות קיזוז מהכספים שיגיעו לי בגין עבודתי, לרבות שכר ו/או כל תשלום אחר. הנני מתחייב לשלם את הסכום האמור תוך 7 ימים מיום סיום העסקתי." לפיכך אם אני רואה עצמי כמפוטר האם עדיין כתב ההתחייבות חל עליי שכן לא התפטרתי אלא אני מתפטר בדין מפוטר ? שאלה נוספת האם זה קביל לקחת לי מהמשכורת תשלומים שיש לי מחלוקת לגביהם מול המעסיק ...האין זאת הלנת שכר אם הוא בחר לקזז ממני עבור קנס של הוצאות הכשרה שיש לגביהם מחלוקת ?

מצב
הנושא נעול.
למעלה