כתיבה וקריאה - מחשב או נייר?

p i t e r פן

New member
כתיבה וקריאה - מחשב או נייר?

בימים האחרונים אני צריך לקרוא מאמרים רבים, את כולם הוצאתי ממאגרי המידע השונים דרך האינטרנט. אין לי מדפסת בבית, וגם אם הייתה, לא בטוח שהייתי מדפיס, בגלל כמות הדפים העצומה (חוסך...). בהתחלה חשבתי שלא יהיה נורא לקרוא הכל דרך המחשב, אבל זה יותר ויותר מעייף - אני לא יכולל דפדף בנוחות, לא יכול לסמן ולכתוב הערות. אם אני צריך לחזור לטקסט בשנית ובשלישית, אני מתקשה למצוא את המקום המדויק אותו אני מחפש וצריך לגלגל דקות ארוכות... האם אתם קוראים את המאמרים דרך המחשב או מדפיסים הכל וקוראים מדפים? ומה לגבי הכתיבה? לא כתיבה "נקיה", כמובן, אלא הערות עצמיות, פתקים, כל מיני תרשימי זרימה ורעיונות - במחשב או על בלוקים צהובים וכדומה?

mummy

New member
מאמרים חשובים מדפיסה כדי לקרוא בעיון

וזה כולל מירקור והערות שוליים. לא מסוגלת לקרוא את זה על המחשב, ואם כן זה לוקח לי פי שלוש זמן ואנרגיה. לכתיבה של רעיונות והערות כנ"ל יש לי (או יותר נכון היתה) מחברת שבה קשקשתי את הכל. בנקודות קריטיות אירגנתי את הדברים על קובץ במחשב, אבל זה לא בשוטף.

קריאה אך ורק מתוך דפים

על אף הוצאות ההדפסה המרובות, רצוי להדפיס את המאמרים ולארגנם בקלסר יפה לפי נושאים. היתרון הוא שגם ניתן לרשום הערות בגוף המאמר, הוא יותר זמין ממחשב ופחות מעייף. בעניין כתיבה, עד לפני כמה שנים (שעוד לא היה לי מחשב) הייתי כותב הכל בכתב יד ואז שולח להדפסה, ואז מתחיל משחק פינג-פונג מול המדפיס/ה. ב"ה היום כשיש לי מחשב אני חושב שאין לכך תחליף (כמובן יש ליצור גיבויי לכל מסמך) שכן קל יותר להוסיף פרטים, פסקאות וכו' בכל מקום במסמך,פחות ניירת, ובקיצור חיים קלים. בעניין ההערות, יותר קל גם לרושמן במחשב דרך סרגל הכלים או כהערת שוליים (שתמחק בהמשך) או סתם למרקר בשלל צבעים לצורך תזכורת. (כמובן לרישום בפתקים או בקלסר מסודר יש מקום של כבוד לצד המחשב הנייד או הנייח)

קריאה - מדפים. כתיבה - בעיקר למחשב

כתיבה על דפים היא בעיקר של נקודות, הערות, רעיונות לא אפויים. כתיבה של ממש - ישירות למחשב. אני בדיוק בהתלבטות. קיבלתי pdf של דיסרטציה של עמית (יפני, שכתב בקנדה, על אתרים בירדן. איזה יופי), ועדיין לא החלטתי אם להדפיס אותה. על המחשב מאוד לא נוח לי לקרוא וכל הרגלי ההערות שלי מותאמים לקריאת דפים (כולל סימונים בפתקיות צבעוניות, הערות כתובות בשוליים וכו'). זה יותר מחמש מאוד עמודים. מרפרוף ראשוני, זו עבודה שאני רוצה לקרוא את כולה, כך שאין טעם להדפיס פרקים נבחרים.

seani

New member
מאמרים אני מדפיס, כתיבה במחשב ונקודות על דף.

tulkin

New member
בעיקר מחשב. לפעמים מדפיס

ההדפסה היא בעיקר כשצריך להביא מאמרים לדיון בכיתה. אין לי (עדיין) מחשב טאבלט, ואז לשים מחשב על השולחן עם מסך שמסתיר אותי מפריע לדיון. אני אוהב לנצל את אופציות החיפוש במסמך, כך שאני יכול "לדגום" את המאמר לפי מופעים של מילות מפתח וכו'. האמת שהקריאה במחשב באה לחפות על היכולת המופלאה שלי לאבד דפים, בעיקר כאלה שהם חשובים ושאני מסתמך עליהם (כפי שקרה לי רק בשבוע שעבר יום לפני המבחן בנוגע לצילום מספר שלא היה נגיש אלקטרונית). חוץ מזה, גם בקריאה בדפים אינני מאלה שממרקרים וכותבים הערות שולים על המאמר עצמו. יש לי "גישה הוליסטית": אני קודם קורא מאמר בכללותו - ורק בסיום כותב לעצמי סיכום בנקודות, לפעמים תוך רפרפוף נוסף במאמר (ואז אופציות החיפוש נכנסות לפעולה!). חוץ מזה יש תוכנות שמאפשרות בדיוק להכניס הערות על הטקסט עצמו, גם אם מדובר בPDF. כך שאפשר "למרקר" ולכתוב הערות שוליים. אבל חסל סדר תירוצים. אני עם המחשב, כי כל מה שלא מתוייק וניתן לחיפוש במחשב הולך אצלי, פיזית, לאיבוד.

מעניין מה שאמרת על הטבלט

אצלנו מאד מקובל שכל אחד יושב עם המחשב שלו בזמן דיון ומתייחס למאמר שמצוי בו. כמעט ולא מגיעים עם ניירות (ולאף אחד אין תקציב לטבלט...).

tulkin

New member
מהנסיון שלי

גם בישיבות בחברות שעבדתי בהן וגם מעט בסמינרים בהם אנשים הביאו מחשבים ניידים - מאד לא נעים לדבר אל אנשים כשהם מסתתרים מאחורי מסך המחשב שלהם, ולכן גם אני אינני נוהג כך. בחברה האחרונה שעבדתי בה אפילו הפכנו את זה לנוהג... כמובן שלכולם היו ניידים וכולם הביאו אותם לישיבות, אבל הם נותרו סגורים לרוב אורכה של הישיבה, למעט מי שסיכם את הישיבה או אם מישהו הציג משהו (ואז המסך שלו הוקרן כדי שכולם ייראו), או אם מישהו היה צריך להביא נתון כלשהו מהמחשב. אצלנו באוניברסיטה לא כל כך נהוג להביא מחשבים ניידים לסמינרים... אין לי מושג למה. לי יותר נוח ככה... אני מקווה שאני אוכל לארגן לעצמי תקציב לטאבלט.... אבל זה כנראה חלום בהקיץ.

כזה

http://www.microsoft.com/windowsxp/tabletpc/evaluation/about.mspx בעקרון, מחשב נייד שאפשר לנתק את המקלדת מהמסך שלו (וברוב המקרים להשתמש בסטילוס (מעין עט או סמן) לכתיבה ישירות על הצג.

I Was Hoping

New member
וואו, זה נראה כמו חלום

זה מקליד בעצמו את מה שכותבים על הצג? כלומר, כמו שזה יכול להיראות במסמך מוקלד?

d a p h n a

New member
כן, זה יכול להמיר את כתב היד

לטקסט מוקלד. אפילו עושה עבודה לא רעה. שיחקתי קצת עם כזה של ידיד שלי, ולמרות שכתב היד שלי בלתי קריא בעליל הוא הצליח לזהות כמעט את כל המילים.

I Was Hoping

New member
שאלתי כמה מביני עניין

ונאמר לי, שזה נמצא בשוק כבר משהו כמו ארבע שנים, ולא ממש הצליח להתרומם. זה גם לא תומך בעברית (אמר לי אחד מהם, מקווה שהוא טועה).

d a p h n a

New member
כאן ראיתי כמה אנשים משתמשים בזה...

מצד שני, סוגיית העברית לא ממש רלוונטית כאן. הלפטופ שלי הוא מקבוק וביננו תמיכת העברית שלו גם לא בדיוק מרקיעה שחקים, אבל זה לא נורא מפריע לי כי אני פשוט לא מקלידה שום דבר בעברית מלבד הודעות בפורומים. מאחר ולטבלט יש גם מקלדת רגילה לגמרי והוא מריץ ווינדוס ואופיס, אני משערת שהוא תומך בעברית בדיוק כמו כל פי-סי אחר, ובעיית התמיכה בעברית היא רק בעייתית כאשר רוצים לעבוד בכתב יד.

seani

New member
הבעיה בטאבלט היא שתוכנת הזיהוי שלו

onenote לא מזהה עברית. בלי שום קשר התוכנה עצמה מדהימה והיא באה עכשיו בתור סטנדרט עם אופיס 2007 ואפשר להשתמש בה גם במחשב רגיל. בארהב מחירי הטאבלטים הרבה יותר שפויים

d a p h n a

New member
זה בדיוק מה שאמרתי...

שהוא לא תומך בעברית באמצעות תכנת הזיהוי (כלומר אי אפשר להשתמש בו לכתיבה בכתב יד בעברית אם רוצים שהוא יעשה לזה OCR אחר כך). אבל הוא עדיין תומך בעברית בדיוק כמו כל מחשב אחר שמריץ ווינדוס, כלומר במובן הזה הוא כן "תומך עברית" (או במילים אחרות - הוא לא פחות "תומך עברית" מכל לפטופ אחר שתרכוש). אם מישהו רוצה לרכוש אותו בשביל לכתוב סיכומי שיעור בעברית בכתב יד, זו באמת בעיה. אם אם מישהו בסך הכל עובד רוב הזמן באנגלית ורק מדי פעם רוצה לכתוב משהו בעברית, אז אפשר להשתמש במקלדת למטרה הזו.

NorthernStar

New member
בגלל הכמויות המאסיביות - קריאה מהמסך

לפעמים, בעיקר כשיש משמעות מיידית לסיכום של מאמר (למשל כהכנה לשיעור), גם במאמרים שנפתחים כPDF, יש אפשרות של קופי-פייסט לword, ובצורה כזאת אפשר ליצור סיכום, להעתיק ציטוטים שנראים לך חשובים ולשמור בתוך תיקיה על פי נושא וכו'. אני מנסה לחסוך בדיו וגם בכמויות חומר שאני מחזיקה בהארד קופי, אחרת לא יהיה לי יותר מקום איחסון!

d a p h n a

New member
גם וגם

כתיבה רק למחשב. ממילא אני לא יכולה להבין את כתב היד של עצמי. אם אני כותבת משהו על נייר (סיכומים, הערות בצד של מאמר וכד') אני צריכה מיד באותו היום להעביר את זה למחשב כי אחרי זה כבר לא אוכל לדעת מה כתבתי. לגבי מאמרים וכד', אני משתדלת לקרוא עד כמה שאפשר מהמחשב. כך אני לא צריכה לסחוב ערימות של דפים לשיעורים או לספרייה וכו'. אבל, הרבה פעמים אני בכל מוצאת שקשה לי לקרוא כך, בעיקר כאשר מדובר על טקסטים היסטוריים מ-early english books online, שבהם הפונט לא אינטואיטיבי והקריאה מסובכת ממילא. אז אני מדפיסה אותם, בדרך כלל במדפסת המחלקתית כך שזה לא עולה לי כסף.

משוש30

New member
אני מאד אוהבת לעבוד דרך המחשב

לי זה יותר נוח כי אני יכולה להקטין את מסמך הוורד ואז לעבוד עם שני המסמכים פתוחים ולסכם מיד בלי להוריד את העיניים מהמחשב. אני סורקת את המאמרים עם תוכנת סריקה שיש בה OCR ואני יכולה לחפש בתוך המאמרים מילים. אני עובדת עם acrobat writer ואני יכולה לכתוב הערות במאמרים או לסמן בתוכם, אם כי אני אישית מעדיפה לסכם בכל מקרה. כשאני מסכמת אני תמיד כותבת את מספר העמוד אותו אני מסכמת וכך רק מהסיכום ברור איפה עצרתי ואם היו כמה עמודים שקראתי בלי לסכם כי לא היה שם מידע חשוב אני כותבת בוורד "להמשיך מעמ' X" וכך יודעת בדיוק לאן לחזור. ההערות והמחשבות נרשמות בתוך מסמכי הוורד ב"הערות" (הבלונים האלו מהצד) גם אם זה לא ממש קשור למסמך שאני עובדת עליו. בסוף אני עוברת על כל ההערות והשאלות ורואה אם זה עדיין רלוונטי. את כל מסמכי הארכיון אני מצלמת במצלמה דיגיטלית ושומרת במחשב. בסיכומים של מאמרים ומסמכים סרוקים אני עושה לינק למאמר או למסמך ואז אם אני לא בטוחה באיכות התרגום או אם אני צריכה לחזור לבדוק שם משהו זה זמין לי מיד. בקיצור ברגע שבונים את שיטת העבודה בעיני זה עדיף על הניירת. מה גם שהכל אצלי מסודר לפי נושאים במחשב ומאד נוח למצוא את זה אחר כך.

I Was Hoping

New member
הלוואי והייתי שולטת במחשב כמוך

אני מתארת לעצמי שזה היה חוסך לי המון זמן והמון נייר... אני לא מצליחה להתרגל לקרוא מהמסך, ולכן מדפיסה (במחלקה או בעבודה, נדיר מאוד שבבית), וגם לכתוב ישירות למחשב עוד קשה לי אבל אני משתדלת להתרגל.

למעלה