כתיבה וקריאה - מחשב או נייר?

משוש30

New member
לא התוכנה עולה כסף אבל רכשתי אותה דרך

החנות של האוניברסיטה במשהו כמו 60 דולר

כמעט רק מחשב

אני שומרת את כל הקבצים במחשב (עם העדפה ל-PDF כמובן). עד לא מזמן כתבתי סיכום קצר עם מילות מפתח בוורד, ועליו הוספתי הערות בפונט שונה (בסגנון כתב יד) כדי להבדיל בין הסיכום להערות. מאז שהתקנתי את zotero הרבה יותר נוח לי עם ציטוטים וסיכומי פסקאות. הדבר היחיד שאני עושה על גבי נייר הוא קריאת טיוטה סופית של מה שאני כותבת. עניין של הרגל...

דומה לאנדנוט אבל חינמי

עובד מצוין עם פיירפוקס ועכשיו יש לו פלאג-אין גם לוורד. הוא מאפשר ממשוק מצוין בין קבצי PDF (לא מאפשר כתיבה או סימון עליהם, לצערי) וורד ואיסוף רשומות בבליוגרפיות, כך שבאמת שאין לי צורך בדפים.

הורדתי את התוכנה

למחשב אך היא מסרבת לעבוד... האם חובה להתקין פיירפוקס לפני כן?

22ק ו ס ם

New member
אני מדפיס את המאמרים החשובים

כאלו שאני חושב שאצטרך להשתמש בהם בעתיד. מאמרים לא חשובים אני קורא אונליין ולרוב לא לעומק. כשיש מאמר חשוב אני לא רק מדפיס אותו אלא גם מוריד מייד את הרפרנס שלו לEndonote ומוסיף מילות מפתח. יש לי תיקיות מסודרות לפני נושאים ולפי שמות מחברים וכך אין לי שום בעייה למצוא מאמרים שכבר קראתי. מניסיון שלי, קשה יותר לתייק מאמרים שמורדים למחשב וזה עושה הרבה בלאגן. לגבי כתיבה, לרוב ישירות למחשב.

tulkin

New member
נצל"ש - חיפוש במסמכי PDF

בכל מסמך בנפרד - תוכנת הPDF הרגילה עושה עבודה טובה. האם יש דרך לחפש טקסט בכל מסמכי PDF שנמצאים בתיקיה מסויימת? במסמכים בכלל (כולל וורד) בתיקיה מסויימת? האם גוגל דסקטופ עושה את זה? תוכנה אחרת? פשוט יש לי מבחנים "על כל החומר".... עכשיו כל החומר (פרט לקורס אחד) נמצא בקבצי PDF, עם סיכומים והערות בקבצי וורד.... המבחן עם חומר פתוח, ואני רוצה להיות מסוגל לחפש מהר ציטוטים או התייחסויות רלוונטיות לפי מילות מפתח ומאפיינים נוספים למישהו יש הצעה?

ayulli

New member
גוגל דקסטופ יעשה את העבודה + אם כבר PDF

למקיסטים שבנו - האם אתם מכירים את Skim? (לינק: http://skim-app.sourceforge.net/). מומלצת בחום לעבודה על מסמכי PDF לרבות שרבוטים, מירקורים והערות שוליים, ומתממשקת יופי עם תוכנות ביבליוגרפיות כמו Papers ו-Bookends.

קוראת מדפים, לאחרונה כותבת רק על המחשב

לגבי קריאה- אני עדיין בעניין של הדפסות ודפים, למרות שהמדפסת שלי בבית כבר מזמן לא מתפקדת ויש לי חלום לקנות מדפסת לייזר לא יקרה בקרוב. קונה סטוק של מרקרים צהובים וממרקרת. אני אוהבת להרגיש את המאמר בידיים, למשמש אותו ולכתוב לי בצד הערות. משתדלת מאוד לסדר את כולם בקלסרים גדולים (לא תמיד בהצלחה). כתיבה- לאחרונה חל אצלי תהליך מבורך. עד כה, היתה לי מחברת עבה שבה כתבתי רעיונות, הערות וכו'. המחברת עומדת להיגמר וחברה אמרה לי שהגיע הזמן להעביר הכל לקובץ ולהתחיל למיין. אז ישבתי ערב שלם והעתקתי הכל לקובץ וורד וקיבלתי די הרבה עמודים של משפטי מפתח, התחלות של רעיונות ודיונים שיש לפתח. מבחינתי המעבר מהמחברת לקובץ היה תהליך חשוב ואיפשר לי להתבונן על המקום בו אני נמצאת. מאז משתדלת לכתוב הכל בתוך הקבצים השונים שיצרתי לי שעוסקים בכל מיני חלקים מתוך הדוקטורט, אבל לפעמים עדיין מתפתה לשרטט תרשימים על דפים. זה מאוד עוזר לי לחשוב ואין מה לעשות, אני בכל זאת שייכת לדור הדפים והעטים...

amazone

New member
תלוי

אני מעדיפה להדפיס מהעבודה - אין כמו לקרוא מהנייר. ואם כבר, להקליד ישירות למחשב את הכתוב מבחינת סיכומים והערות שונות כולל בצרוף הערות שוליים שרובן ביבליוגרפיות [מאיזה עמוד של איזה מאמר לקחתי את המקור] - חוסך בעריכה את המחיקות ומזה אני בונה את הפרק. כשקוראת מהמחשב - כותבת ישירות הערות בדפדפת מהסיבה שציינת

למעלה