כתיבת תודות בתזה

Macphista

New member
כתיבת תודות בתזה

הי לכולם,
אני קוראת די סמויה כאן בחודשים האחרונים.
הגעתי לרגע המשמח הזה ערב לפני הגשת התזה ופתאום חברה שאלה אותי אם אני לא כותבת תודות.
נהוג לכתוב תודות בתזה?
יש איזה מאגר נוסחים לתודות ממנו אוכל לקחת כמה אפשרויות?
המוח שלי ממש במצב נוזלי כרגע כדי לחשוב על משהו מגה-מקורי...
תודה.

C H 4

New member
כדאי לכתוב תודות

אני זוכרת את הרגע שהבנתי שאני חייבת את העמוד הזה וממש נלחצתי, למעשה גם תפוז זוכר:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2017&messageid=145985361

כמו שכתוב שם, בזמנו הסתכלתי בכמה עבודות כדי לקבל רעיונות. אני לא יודעת מה התחום שלך, אצלי למנחות הודיתי על האמצעים שהעמידו לרשותי, על הלימוד וגם על החופש והעצמאות ועל התמיכה.
לחברי המעבדה הודיתי על העזרה המדעית והאישית, על סביבת העבודה החברית ובטח היה עוד משהו (הרוב היו בשלשות)
והודיתי גם למעבדה שאירחה אותי עבור המחקר גם על האמצעים והזמן והלימוד וכו'
לא הודיתי למשפחה (מה ששאלתי לגביו בלינק)
לא זוכרת את הנוסח ואין לי את התזה על המחשב הזה
בהצלחה

Macphista

New member
תודה!

וואו, איכשהו שירבטתי משהו מההצעות שלך כאן ושם ומעוד מקומות ברשת ומתזות של חברים...
ממש נלחצתי כי אחת המנחות שלי נפטרה לפני מספר חודשים ועד לרגע זה לא עלה על דעתי להקדיש לה את התזה. זה מן הסתם מצופה ממני, אבל לא נאמר.
קיצור, נראה לי שיצא לא רע.

מגישה מחרררר!!!!!!!!!!!!!!

lazy fish

New member
מנצל"שת - בעיה דומה

שלום, גם אני קוראת סמויה שצריכה עכשיו את עזרתכם
.

ראשית, גם אני אשמח אם מישהו מוכן לשתף תודות שהוא כתב באנגלית בתזה (למאסטר), אמנם יש שפע של דוגמאות ברשת אבל חשוב לי לראות דווקא דוגמאות של ישראלים, כי יש הבדלי מנטליות בגינונים ואני מניחה שזה מתבטא גם בזה. (אגב, לשואלת השאלה המקורית - אני מציעה לך פשוט לקפוץ לספריה ולהציץ בתזות, לצערי אין לי אפשרות להגיע לאוניברסיטה כרגע אז זה לא רלוונטי לי).

שנית, יכול להיות שיש מקומות שלא נהוג בהם לכתוב תודות בתזה? נשמע לי מוזר, אבל המנחה שלי (במדעי הרוח בעברית) אמר שנדמה לו שאצלנו לא כותבים.

תודה

L Bloomer

New member
לא כתבתי תודות בתזה

בדוקטורט כתבתי עמוד תודות, בתזה לא.
במדעי הרוח המנחה לא העמיד לרשותי שום אמצעים, וההנחיה שקבלתי לא הצדיקה יותר מדי תודות. למעשה בטקס קבלת התארים המנחה שלי שניהל את הטקס המחלקתי הציג אותי בחיוך בערך כך: "ל. בלומר, כתבה תזה מצטיינת בהנחייתי - בעצם היא כתבה לבד..." יש כאלה שכתבו אצלנו תודות גם בתזה, אבל לא כולם.
בלי קשר, אמרתי למנחה תודה באופן אישי.

תריגה

New member
אני (במדעי הרוח באוניברסיטה אחרת)

כתבתי תודות בסוף ההקדמה, ולהבנתי כך מקובל.
הודתי לכל מי שחשתי צורך להודות לו...

JimTheFish

New member
דוגמאות

לא יודע אם זה עוזר - ממדעי המחשב בטכניון באנגלית:
http://www.cs.technion.ac.il/tech-reports/
תרדי למטה לשנים האחרונות. אני לא יודע אם נהוג לכתוב תודות במאסטר ואני לא מדעי הרוח, אבל בעבודות דוקטורט שם יש בדרך כלל תודות.

יעל ג10

New member
תודות

אני אהבתי את החלק הזה, הזדמנות להודות לרבים שהיו שם בשבילי בדרך הארוכה של הדוקטורט, כתבתי אפילו תודות למטפלות המסורות של ילדיי - בלעדיהן זה לא היה קורה:) גם היום כאשר אני מוציאה חוברות ופרסומים אני אוהבת להכיר תודה (כולל לסטודנטים שלי) ולבטא זאת בכתב.

NoaHK

New member
אני כן כתבתי תודות

בתזה במדעי הרוח. הסתכלתי על 4 התזות האחרות שנכתבו במחלקה שלי בשנתיים האחרונות,
ובכולן היו תודות. ד"א, הודיתי גם להורים ולחברות שלי, כי חוץ מהמנחות שלי הם כנראה היחידים שיקראו את התזה...

22ק ו ס ם

New member
תעשי מה שבא לך

זה לא ישפיע על הציון או כל דבר אחר מה שלא תבחרי לעשות. היחידים שרואים את התודות אלו סטודנטים שלא יודעים מה צריך לכתוב וכמה. לי יצא לראות כאלו שלא כתבו תודות בכלל ומצד שני כאלו שמילאו דפים שלמים בתודות. זה הדבר הכי לא חשוב בתיזה או דוקטורט אבל משום מה אנשים מתחבטים בזה קשות.

C H 4

New member
נראה לי עניין של נימוס

בזמנו היה לי מאוד חשוב לכתוב תודות ושגם שישמעו טוב, ביחוד כי היה אלמנט די שיקרי בחלק מהתודות האלו ורציתי לשמור על משהו נורמלי בעבודה. בערך מאותה מוטיבציה גם שיגעתי את האיש בבית הדפוס עם "כריכה בצבע הכי נורמלי שיש" ובסוף בחרתי בצבע הכי בנאלי (הוא לא עזר).
בדיעבד זה לא כזה משנה, הסתבר שהערכתי באופן מאוד שגוי את כמה שהיחסים שלי עם המנחות שלי היו דפוקים (הם הרבה יותר גרועים משחשבתי והן הצליחו להעליב אותי ברמות שאני לא מסוגלת לתאר) ויותר מעניין שעכשיו כשאני במעמקי הדוקטורט זה ממש חסר חשיבות בעיני.

22ק ו ס ם

New member
זה לא ממש נימוס אלא סתם משהו שמקובל

תחשבי שאת המנחה של סטודנט מסוים. אם הוא לא יכתוב תודות בכלל זה יעליב אותך? מן הסתם אם הוא יודה לכל העולם חוץ ממך זה יראה משונה, אבל חוץ מזה זה ממש לא משנה.

תריגה

New member
לי נגיד היו תודות שמאד שמחתי לכתוב

זו היתה הזדמנות מבחינתי להגיד תודה מעומק הלב.
פשוט כך.

22ק ו ס ם

New member
אוקיי, אבל זה נעשה בעיקר עבורך

אני מניח שזה פחות משמעותי למנחים (בני משפחה נוטים להתלהב ששמם מוזכר).

תריגה

New member
אני חשובת שהוא שמח

ולא רק לו הודתי, גם לאנשים אחרים במרחב האקדמי. אבל לא חשוב, נסכים שלא להסכים.

milindapanna

New member
אנושיות

תהליך כתיבת התזה או הדיסרטציה (לא ה"מוצר" המוגמר, כפי שנדמה לי שאתה מתייחס אליו) הוא תהליך מורכב וארוך, גדוש (לא תמיד אבל בהרבה מקרים) בעליות ומורדות. בתהליך הזה יש יחסים בין בני אנוש (מונחה/מנחה/וועדה/משפחה/חברים וכו'). בסוף, כשהתזה/דיס' מוכנה וסגורה, התהליך והאנושיות שבו כמעט נעלמים. אולי לא כמעט אלא לגמרי.

התודות הן החלק היחיד אולי שבו יש אנושיות. אז נכון, לפעמים זה לצאת ידי חובה, ולפעמים הכותב לא מתכוון או אפילו כועס על המנחה וכו'. אבל בכל אותן פעמים שבהן באמת היה תהליך אנושי בפרוייקט הגדול הזה של התואר השני כולו או הדוקטורט, התודות הן אפשרות לחשוף את האנושיות ולהעלות על נס את העובדה שמדובר בבני אנוש. וכאמור - לא רק המנחה.

אינני יודע כמה מונחים היו לך. אני כן יודע שהמעטים שאני השתתפתי בהנחייתם ושכתבו תודות מהלב - לי זה היה חשוב. זה היה אנושי ואמיתי. גם להם למיטב הבנתי. אז אולי אני קצת רומנטיקן כאן, אבל הרובוטיות והמכאניות של "זה לא חשוב לאף אחד" או הציניות המתנשאת-בלי-קבלות (לא שלך, למטה) צורמות לי מאוד.

22ק ו ס ם

New member
אבל למה לא להביע את האנושיות הזו בעל פה?

לא חשוב כמה התודות נכתבות מהלב, לי זה נשמע יותר כמו מס שפתיים. בגלל שכולם יודעים שצריך לכתוב את החלק הזה קשה לי לקחת אותו ברצינות. אני הרבה יותר אתרגש מסטודנט או מונחה שיבוא אליי אישית או שיכתוב לי אימייל אחרי קורס שהעברתי, ובו הוא מודה לי. במקרה כזה אני יודע שהוא לא היה חייב לומר את הדברים ולכן יש להם הרבה יותר ערך בעיניי. אני לא מזלזל בהתרגשות שלך, ואולי זה קשור לזה שיחסית היו לך מעט סטודנטים, אבל ממה שאני התרשמתי, לפרופסורים ותיקים זה ממש לא משנה.

למעלה