כתיבת תודות בתזה

milindapanna

New member
האנושיות הזו ממילא מובעת בע"פ

ראשית, בדר"כ, אנשים אומרים תודה, בבקשה, וכו' וכו' על בסיס יומיומי. זה נחמד, זה חשוב, זה חלק מדרך ארץ בסיסית בהתנהלות הבין-אישית. הכתיבה הזו נותנת פומבי לעניין, אבל חשוב מכך - היא מעגנת אובייקט (התיזה/דיס') בתוך האינטראקציה האנושית.

לגבי מה שכתבת על ההתרגשות שלך מסטודנט שיכתוב לך מייל - לא תחשוד בו שהוא רוצה ממך משהו? הרי זה גם מס שפתיים, בייחוד במייל. הרי יכל להגיד תודה ולגמור עניין פנים אל פנים. אבל העניין, כאמור, אינו התודה לכשעצמה- אלא הצבת העבודה בהקשר של יצירה אנושית (וזה לא משנה מה תחום העבודה).

אינני יודע כמה סטודנטים יוצא לך להנחות, מעט זה יחסי ממילא. אבל התרשמותי מעמיתי הותיקים היא שאלה מביניהם שאנושיות כן עומדת בבסיס הווייתם (ולא רק תועלתנות או המקום הטכני של הגשת עבודה ואינסטינקט אמירת התודה) שזה בהחלט משנה להם. וכשאני כותב "משנה" הכוונה איננה שהם נוטרים למי שלא כתב תודה יפה או מתמרחים על מי שכן; אלא, שזה עושה משהו בפנים.

וכל זה בלי להכנס לחשיבות של התודות לקוראי עבודות (לא מנחים/וועדה)...

22ק ו ס ם

New member
הסטודנטים שאני מדבר עליהם מודים אחרי סיום

הקורס כך שאין להם מה להרוויח. כמובן הם מיעוט קטן אבל לפחות אני יודע שעזרתי להם. לגבי נימוס בסיסי, אז הוא כמובן קיים אבל אני לא מייחס לו יותר מדי חשיבות כי כאמור, הוא לא ממש מבטא את הרגשות האמיתיים של הדובר (בטח בארה"ב שמאוד צבועה בנושא).

milindapanna

New member
אז מה סטודנט שלך צריך לעשות כדי לבטא

רגשות אמיתיים? תודות - לא; נימוס - לא; תודה אחרי קורס- נניח (אבל זה רחוק מלהיות תזה/דיס'), וגם כאן אפשר לומר שיש להם מה להרוויח מהקשר הטוב איתך (המלצות, תמיכה וכו'). אז מה "הדובר" צריך לעשות בשבילך/איתך בכדי שתאמין שהוא/היא מבטא/ת את הרגשות האמיתיים (ומה הם אמורים להיות בכלל)?

22ק ו ס ם

New member
הוא לא צריך לומר תודה בהכרח

אם סטודנט עושה את מה שמצופה ממנו, מתעניין בחומר בכיתה ומעבר לה, ונראה באמת שהקורס מעניין אותו אז אני לא זקוק לשום תודה אישית. אם הוא רוצה להביע אותה, אז בבקשה, אין לי שום בעייה עם זה, זה בטח לא מזיק.

באוניברסיטת חיפה

יש בדיקה צורנית של התזה ברשות ללימודים מתקדמים ומבקשים למחוק תודות בעותקים הנמסרים לשיפוט.
מוסיפים את התודות רק לעותקים לספריה לאחר שהתזה אושרה

AnarchistPhilosopher

Well-known member
מעניין אם יש גם בדיקה של התוכן...

למעלה