כ"ד קטן וקכ"ב גדול (חידת היגיון)

שא12

New member
מויקיפדיה - חידונאי הוא אדם העוסק בשיטתיות בחיבור חידות

מיכי 10

Member
תודה. ברור שהמילה הנכונה היא חידונאי. אבל

דורון כתב בצחוק חדאי ונחדאים, ואני שיתפתי פעולה איתו.
עברית אנחנו יודעים לא רע. (-;

מיכי 10

Member
תודה. מניחה שגם בשם החדאי.

Eldad S

New member
מיכל, סתם הערה בעניין

מבנה הפורום של תפוז, או יותר נכון, התנהגות מערכת ההודעות:

לפני דקה הוספת הודעה להודעה של דורון, שאני הגבתי עליה קודם. במקרה כזה אני מקבל חיווי שאת התייחסת להודעה שלי, וישר פתחתי אותה... ואז גיליתי שהיה עליה ספוילר, אז מיד סגרתי, ואני מקווה שלא הצלחתי לקלוט כלום....

בעיקרון, אם את מגיבה להודעה כלשהי שמישהו אחר הגיב עליה, אז אותו מישהו מקבל חיווי כאילו הייתה התייחסות להודעה שלו, ומן הסתם מיד פותח את התגובה... מזל שהבחנתי בספוילר, וגם אם ראיתי מילה או שתיים מההודעה, לא הצלחתי לקלוט שום דבר.

מיכי 10

Member
לא ידעתי שכך זה הולך. אז מה אתה רוצה שאעשה? אני, שלא בניתי

את מערכת תפוז ואין לי שום קשר להנהלתה ה - - - - -?

שלא אגיב כלל?
או שאגיב במקום לא נכון?
ממש לא נראה לי.

Eldad S

New member
תעשי מה שתרצי.

פשוט הצגתי לך את הדברים כהווייתם, כי חשבתי שאת לא מודעת לאופן הפעולה המוזר הזה של מערכת ההודעות (ואכן לא ידעת).

אני מרוצה שלא הספקתי ממש לקרוא את ההודעה שלך, לרגע חששתי שניטרלתי את עצמי במו עיניי מהשתתפות בחידה הנוכחית...

מיכי 10

Member
אלדד, גם אם זה היה קורה, זה לא כזה אסון...

קח קצת פרופורציות
. אבל אכן, לא הבנתי איך זה שבפורום זה, ובאחרים, אני מקבלת חיווים על המון הודעות או תגובות שאין לי אישית כל קשר אליהם (אל תוכן החיווים), ולפעמים ממש לא מעניינים אותי, רק בגלל שאני נמצאת באותו שרשור. וכבר מזמן התרגלתי שככה זה, ולא מתרגשת מזה. מכסימום קצת מתאכזבת שזה לא מופנה אלַי.

בכל מקרה, אני באמת לא רואה בזה שום סיבה שלא אגיב על כל מה שאני רוצה להגיב ובזמן שאני רוצה, באופן חופשי. ובלבד שאגיב במקום הנכון. הרי לא אחכה למשל עם פתרון חידות ודיון בהן, רק בגלל שהפותרים האחרים עדיין מנסים לפתור.
גם אני שמה לב ל"ספוילרים", ולא נכנסת אליהם במודע. וכשפעם נכנסתי לפתרון בטעות, הודעתי על כך שראיתי את הפתרון, ולכן לא מנסה לפתור.

DoronModan

New member
אני חושב שעכשיו כשאתה מודע לבעיה

אז תשים לב לכותרת לפני שאתה לוחץ על התגובה, אם היא נקייה מספויילר. או שבזמן החיווי לא קיבלת סימן ספויילר?

Eldad S

New member
יש לי חדשות בשבילך.

אין לי אפשרות לשים לב לכותרת.
ברגע שמיכל הגיבה להודעה שלך, ואני הייתי בפורום, מגיב להודעה אחרת שלך, מערכת תפוז פתחה חלון קטן מול העיניים שלי והציגה לי את תוכן ההודעה של מיכל בשלמותה, בלי אפילו לשאול אותי אם אני רוצה לקרוא אותה או לא.

בדרך כלל זה מעולה, כי אני מעלה שאלות על תמיכה טכנית במחשבים, באופיס וכו', ואז תוך כדי שאני בפורום אחר, המערכת מעלה לי תיבה עם תגובה שמישהו העלה בתשובה לשאלה שלי. זה תמיד מצוין, אבל ממש לא לעניין במקרה של שרשורי החידות שלנו.

Eldad S

New member
ושוב, כמו שכתבתי למיכל,

לא באתי בטענות בשום צורה שהיא.
רק רציתי להביא לידיעתה את העניין, למקרה שבפעם הבאה אגיד שאני לא משתתף כי במקרה הועלתה הודעה עם ספוילר בתגובה להודעה אחרת שהגבתי לה, ולא הייתה לי ברירה אלא לקרוא אותה, כי המערכת לא שאלה אותי.

מיכי 10

Member
אלדד, רק דרך אגב: כשעולה חלון הטורקיז הקטן למטה מימין, עם

ההודעה על החיווי, אני לא קוראת את ההודעה שם בחלון הזה, אלא יודעת שמיד הוא יעלה לצד השמאלי של הסרגל למעלה, ויירשם בתוכו. ושם כן רואים את סמל הספוילר, באדום חזק ובולט!

ואז אני נכנסת לקרוא את התגובה בפורום עצמו. כך שהכל עניין של הרגלים קטנים שלנו.

Eldad S

New member
גם אני לא קורא...

העניין הוא שכשהעיניים שלי נחות על התיבה הקטנטונת הזאת עם תוכן ההודעה, הצילום המהיר עובד כהרף עין, ואני מספיק לקלוט מילה או שתיים. מיד הסרתי את המבט, וכאילו טשטשתי לעצמי את מה שקראתי שם, במחשבה, כדי שלא אצליח לשחזר מה שקראתי.

שא12

New member
לדעתי הודעות קופצות גם לפי תחומי עניין

תגדירי בפרופיל ממי את מעוניינת לקבל התראות.
תפחיתי בהרבה את ההודעות המוקפצות.
אני למשל הגבלתי את ההקפצות רק לחברים שלי ולא לתגובות שמקבלים חברים של חברים וכו' יש שם סדרת סימונים כאורך הגלות.
בהצלחה

מיכי 10

Member
אהה. לא ידעתי שאפשר. אבל בד"כ זה לא ממש מפריע לי, אלא אם

זה מגיע מפורום תחבורה ציבורית. כי באותו שרשור - של הכוונה ומודיעין - כותבים הרבה אנשים. אבל תוך 24 שעות, אותו שרשור נסגר. אז אני יודעת שזה זמני.
ואני לא רוצה הודעות רק מהחברים שלי. כי כשאני שואלת בפורומים שונים, אני רוצה שיענו לי בעלי מקצוע שונים, או חובבים שמתמצאים. וברור שלא כולם חברים שלי, וכל מי שעונה - ברוך הבא.
אז שיישאר ככה. זאת לא באמת כזאת הטרדה בשבילי.

שא12

New member
אפשרות אחרת

תחסמי אותם אבל כשאת שואלת שאלה בפורום המסויים
תסמני לקבל התראה על התגובה במייל או במסר וכך תדעי אם מישהו הגיב לשאלה הספציפית שלך.
ערב טוב וחודש טוב.

מיכי 10

Member
תודה, אבל לא מתאים לי לתמרן כך. כמו שכבר כתבתי, זה ממש לא

מטריד אותי ברמה כזאת, כל עוד לא מדובר בטרולים.
ולא מדובר בטרולים!

למעלה