לאאאאאאאא !!! למה הם עושים לנו את זה ?!?

matrix737

New member
לאאאאאאאא !!! למה הם עושים לנו את זה ?!?

דווקא עכשיו הם החליטו לבדוק רנדומלית לסמים ?!

בבדיקה "האקראית" של וועדת האתלטיקה במסיבת העיתונאים של UFC 146,
אוברים נבדק והתוצאות חזרו חיוביות - "Elevated Testosterone Levels".

איזה באסה קארד החלומות מתחיל להתפורר..

532532

New member

אין מה להוסיף

udi102

New member
מה עדיף שספורטאים ימשיכו להשתמש בחומרים

אסורים ?

כל ההייפ ירד מאוברים וזה רק מוכיח מה שאנשים אמרו עליו במשך כל השנים רק עכשיו זה נכון בוודאות

באסטר1

New member
יש סיבה שזה לא חוקי

זה כמו שמלא אנשים נוסעים תחת השפעת אלכוהול אז בוא נעשה את זה לחוקי כי גם ככה כולם עושים את זה

AmitNHB

New member
השוואה לא במקום.

אם אתה נוסע חתת השפעה אתה מסכן את הסביבה. שימוש בחומרים ממריצים משפרי ביוצעים וכו' עושים בדיקו את זה: משפרים את הביצועים. הנזקים לטווח ארוך רחוקים להיות חמורים כמו שמספרים לנו. המדע התקדם מאוד מאז שנות ה-70. אל תאמין להייפ.
עובדה, אני לא רואה היום את הספורטאים של שנות ה-90, אלו שהיו בשנות ה-50 לחייהם, מתים כמו ציפורים וזה עם הידע של לפני 20 שנה. ההבדל בין ספורטאי שנתפס לספורטאי שלא, הוא בדיוק זה - האם נתפס. כולם משמתמשים ללא יוצא מהכלל. למעשה, אנו חיים בעידן בו אנשים משתמשים בחומרים המדוברים רק בשביל להיראות יותר טוב בים. אני לא אומר שנושא לא צריך להיות תחת פיקוח אבל לאסור אותו לחלוטין זה פשוט טמטום שמקומו בעבר ביחד עם כל שאר הדעות הקדומות.

אין שום הצדקה רפאואית לאסור את השימוש כליל ובטח שלא הצדקה מוסרית. gimmie a fucking break, will ya
מה זה בדיוק משקפיים אם לא דרך מלאכותית לעזור לאנשים שלא רואים טוב כמו אחרים לראות טוב כמוהם
אולי הגיע הזמן לאסור על שימוש במשקפיים כי זה לא פייר לשאר התלמידים האחרים שרואים 6\6...

danielmo1

New member
לדעתי עמית

למה ללכת כ"כ רחוק על הקטע של המשקפיים, כשתעשיית הסיגריות והכוהול משגשגות כ"כ?

AmitNHB

New member
אני מסכים אם הטיעון הוא נגד ה nanny state אבל

אני רציתי לתת דוגמא למשהו מלאכותי משפר ביצועים שהוא ברור מאליו. זו לא הקבלה כ"כ טובה כשאני חושב על זה בשנית כי משקפיים מביאות אותך למצב נורמטיבי ולא משפרות את ביצועיך מעבר ליכלת הנורמלית שיש לאחרים. אולי דוגמא טובה יותר היא ניתוחים פלסטיים שאנשים עושים ומביאים אותם למצב שלולא הניתוח היה בלתי אפשרי.

welterweight

New member
מסכים עם הרוב למעט העניין של הצדקה לאיסור

הבעיה שלי עם התרה של העניין הזה היא לא שהשיאים יהיו "מלוכלכים" או משהו בסגנון אלא שהרבה אנשים יגרמו לעצמם נזק גדול.

זה דבר אחד להשתמש בהם כשאתה נלחם בUFC אבל התרת השימוש בחומרים האלה תחלחל למטה עד שהיא תגיע לרמות הנמוכות ביותר ואני לא רוצה להגיע לתחרות חובבנית לחלוטין בידיעה שאם אני רוצה לקחת מדליה אני צריך להתחיל לקחת חומרים.גם בספורט שהכי מזוהה עם סטרואידים - פיתוח גוף - יש תת ענף שתופס תאוצה וזה פיתוח גוף "נקי" שהצופים יכולים לקבל ממנו השראה ולהתחרות בו בעצמם מבלי להידחף לשימוש בחומרים.

זה אולי נשמע אפוקליפטי,אבל אני בהחלט מסוגל לראות את האבא האידיוט שידחוף לילד שלו חומרים בגיל 10 כדי שהוא ינצח בתחרות הג'ודו המקומית.אני מסוגל לראות הרבה אבות כאלה למעשה וממש לא בא לי לשים את הילד העתידי שלי בחוג ספורט שבו הוא לא יתחרה כי אין טעם רק בגלל שכמה אבות מחורבנים במיוחד החליטו שהניצחון בתחרות ההיא חשוב יותר מהבריאות של הבן שלהם,העיקר שהוא ינצח ויגרום להם להרגיש כמו מנצחים בעצמם.

החומרים הטובים יקרים יותר.אני מניח שזה בגלל שקשה יותר לגלות אותם,אבל גם שהם יעילים יותר וגורמים פחות נזק.ברגע שהשימוש בחומרים יהיה מותר,לאף אחד לא תהיה ברירה אלא להשתמש בהם ולמי שלא יהיה כסף (ע"ע אבות מחורבנים שלא השיגו כלום בחיים שלהם והדרך היחידה שלהם להרגיש כמו מנצחים היא דרך חוג הג'ודו של הילד שלהם) לא תהיה אפשרות לקנות את החומרים הטובים והוא ישתמש בחרא.

זה תהליך שייקח זמן אבל אני בהחלט מסוגל לראות אותו מתרחש.

AmitNHB

New member
אני מבין את מה שאתה אומר. בגלל זה אמרתי

שהעניין חייב להיות מבוקר ומפוקח. עד כמה שאני יודע ישנה תמימות דעים לגבי חומרים ממריצים וילדים ושהם לא צריכים להשתלב ביחד.

welterweight

New member
אני אגיד שריטלין היא הדוגמה הכי קרובה למה

שאני מדבר עליו.

ההשוואה היא לא אחד לאחד,אבל היא לא רעה בכלל ואפילו טובה.יש לי את ההשערות שלי לגבי הסיבות לזה שהיום כל ילד שני סובל מבעיית קשב וריכוז שדורשת טיפול תרופתי אבל אין לי ספק שיד קלה על ההדק מבחינת חלוקת מרשמים תורמת לסטטיסטיקה הזו.היום בו הילדים יאלצו לקחת ריטלין רק כדי להדביק את הכיתה עדיין רחוק מאד,ואולי אפילו רחוק מתמיד לאור ההישגים העלובים שלהם במבחנים הבינלאומיים,אבל בענפים בהם רוצים לעסוק ולא רק מחויבים התוצאות יכולות להיות הרבה יותר חד משמעיות.

ובתור אחד שניסה ריטלין ואפילו קיבל מרשם לזה (לא שזה היה כל כך קשה) אני יכול רק לקוות שתופעות הלוואי של הסטרואידים פחות חמורות כי הדבר הזה היה כמו גיהנום קטן ואין לאף אחד שום סיבה לקנא במי שלוקח את החרא הזה על בסיס יומי.

AmitNHB

New member

אני אגיד את מה שאתה העדפת שלא - מדובר בתעשייה שמטרתה כמו אחרות:
כך קורה היום שכל ילד שני סובל מהפרעות קשב, דיסלקציה, דיסגרפיה או כל שקר כלשהוא אחרי שמשלמים עליו אלפי שקלים בשביל האבחוון ואם אפשר גם לגזור קופון על התרופות, מה טוב... אני לא אומר שלא קיימים ילדים שבאמת סובלים מבעיה זו או אחרות אבל בוא נאמר שרובם סובלים ממחלה הרבה נפוצה שנקראית עצלנות. anyway, מסכים עם כל הנאמר מעליי. עצוב מאוד שאנו חיים בעידן בוא הורים מוכנים לדחוף לילידים שלהם כדורים ותרפות רק בשביל לתרץ את זה שהם פשוט... איך נומר זאת בעדינות... טיפשים

mbenyaacov

New member
יש הצדקה גם מוסרית וגם רפואית

זה מזיק. מאימפוטנציה, דרך אלימות שמזיקה לסביבה, במיוחד זו הקרובה לספורטאי (התקפי זעם) ועד בעיות בלב.
ואגב, מרבית ספורטאי העילית מודעים לזה ועדיין לוקחים סיכון כי מחיר התהילה נראה סביר בעיניהם.
אול יגם אני הייתילוקח אם הייתי במערכת הלחצים שלהם. מי יודע, אבל זה לא הוך את זה לבסדר.
זה רע, וזה בטוח לא אתי אם זה נותן יתרון על מי שלא לוקח.
אם אני הולך על הטיעון שלך, בנוגע לאפשר שיפוור ביצועים, מדוע לא להשתמש באגרופנים? זה בטוח ישפר את הביצועים. הנוקאאוטים יהיו ממש החלטיים ואוליסוף כל סוף, מיסטר שילדס ינפק לנו נוק אאוט לשם שינוי.
או אפילו מגיני ברכיים עם טיטניום מתחת כדי שהברכיות תהיינה חזקות יותר?

לטעמי, אם מישהו לקח סמים וחומרים משפרי ביצועים ובעקבות זאת הוא ניצח מי שלא עשה זאת ונתן לו תוך כדי מכות, אז הוא לא מוסרי (ואם הייתי זה שחוטף את המכות היייתי אומר שהוא חתיכת זבל כי בתנאים רגילים הייתי הורג אותו . אולי. טוב לא אני. אני התאורטי, או באטמן או משהו כזה).

מצטער, לא חושב שזו דעה קדומה. הפסקתי לראות אתלטיקה ביום בו הבנתי שכל התוצאות שאני רואה הן חרטא.
בהנחה אגב שאסתר רוט שלנו לא לקחה סמים, היא היתה זוכה במדליה. אוליזהב. כל אלו שהיו לפניה היו ממזרח אירופה. אז זה לא מוסרי כל עוד יש מישהו שלא משתמש ומפסיד כי השני מרמה.

AmitNHB

New member

התקפי זעם, נו באמת... כפי שאמרתי המדע התקדם קצת משנות ה 70. לא יודע מה הם לוקחים בשביל להסתיר את ה side effects של ה side effects של ה side effects אבל עברו הימים בהם הסטרואידים העלימו להם את הביצים, הצמיחו להם שיערות על כפות הידיים וגרמו להם להתפרצויות בלתי נשלטות על אחותם הצולעת.

למה לא להשתמש באגרופנים
אם הלוחמים מוכנים, מבחינתי זה בבסדר אבל לא נראה לי שהם רוצים לשנות את הספורט מ mixed martial arts ל mixed weapons. אם מישהו לוקח חמור אסור ובעקבות זה מנצח את מי שלא, זה באמת לא מוסרי. הבעיה היא שזה לא קורה כי כולם לוקחים ולכן המשחק הזה של חתול ועכבר והעלמות עין הוא מיותר ודפיקת לוחמים באופן אקראי, שלא לדבר על דפיקת לוחמים שלא יכולים להרשות לעצמם את החומרים הכי חדשים - אלו שהבדיקות לא מגלות.

mbenyaacov

New member
לא משתכנע. זה מעצבן אותי כל נושא הרמאות הזו

בדיוק כמו חיתוך משקל. גם את זה הייתי מקצה מחמת מיאוס.
לא מתאים.
בלי תוספים ובלי חומרים. אני רוצה לראות לוחמים שנראים כמו עלי בזמנו. חזקים אבל לא בודי בילדרים. רוצה לראות טכניקה שבאה עם כוח טבעי ואלא טכניקה שבאה עם כוח לא טבעי.
מבחינתי הטיעון של כולם משתמשים לא תופס. ואם כולם היו משמנים את הגוף כנגד תפיסות, זה כן לגיטימי?
או אולי שמים מתחת לכפפות מתכות כדי לשפר את האימפקט?
לא משתכנע, סורי.

זקס11

New member
עמית, אני ממש לא מסכים איתך

נושא של משפרי ביצועים הוא תחום רחב בהרבה מסמים לא חוקיים.
דוגמה רלוונטית היא בגדי הים שצצו באולימפיאדה הקודמת. לא היה בהם שום דבר לא חוקי, אבל הם הפרו את עקרון הפייר-פלי.

המטרה ביצירת ההגבלות לספורטאים היא למנוע מצב של יתרון לא הוגן, והיתרון לא חייב להגיע מרכיבים לא חוקיים. במקרה של אוברים, הוא לא מואשם במציאת חומרים לא חוקיים, אלא בכמות עודפת, שאסורה על ספורטאי.

הרי בכל מקרה תהיה חייב להעביר גבול כלשהו. למשל, ניתוח השתלה של מוטות פלטינה במקומות אסטרטגים.

בסופו של דבר, אתה רוצה שהמנצח יהיה זה שהכי ראוי לפי מטרות המשחק, ולא זה שהצליח לתחמן בצורה הכי טובה.

AmitNHB

New member
אבל את בגדי הים או מתכות מושתלות תוכל לבדוק

וע"י כך להבטיח הגינות. לצערנו, זהו לא המצב עם סטרואידים.

זקס11

New member
לא מדוייק. כעקרון, כמעט הכל ניתן לבדוק

כל תוסף שנלקח ניתן לבדיקה. גם אם לא ניתן לזהות את החומר, ניתן לזהות את ההשפעות שלו על הגוף. כך היה במקרה של אוברים (וסונן), וכך זה עם תוסף ה EPO שרוכבי אופניים לוקחים.

למעלה