לאא תנסא מאן,,,,,,יהי זכרם ברוך

העניין שפואד התחיל לזעוק לפני שנה שלא מזדהים

עם הסבל של היהודים, כמו המון יהודים שזה מה שמעניין אותם, שיחשבו שהם הכי סובלים... הייתי ערבייה נחמדה, המסוגלת לראות את הדימיון בין המיעוטים, וכתבתי לו מזדהה אתך ועם יהודי עירק שנרדפו וציפיתי שהאיש יהיה מסוגל להזדהות עם הפלסטינים ועל איבוד המולדת שלהם. החמוד שכח מזה, ברגע שהזדהו איתו והנה שוב חזר לזעוק פרהוד שוב...

Woking

New member
אני זוכר

והביקורת שלי לא היתה חלילה עליך. זה חשוב לזכור את העבר, אבל אסור לשקוע בעבר. צריך לזכור את העבר בשביל לבנות עתיד טוב יותר. ברגע שהעיסוק בעבר הופך למטרה כשלעצמה, וזה מתחרש בשני הצדדים, אז הסיכוי לעתיד אחר הולך ונעלם. בשביל לזכור את העבר צריך בסך-הכל להיות קורבן. בשביל לבנות את העתיד צריך להיות אמיץ.

בתור יהודי אני מתבייש בחוסר היכולת של הישראלים להכיר בנכבה. אין כאן עניין של השוואה, הנכבה זאת לא השואה ואולי גם לא הפרהוד, אבל הנכבה זה עדיין אסון לעם שלם, אלפי הרוגים, עשרות אלפי עקורים, רבים מהם עד היום, כפרים הרוסים, ומרקם של עם שנקרע. זה לא משנה אם המופתי אשם, או הפלמ"ח אשם (כנראה שניהם), העובדה הבלתי ניתנת לערעור היא שהתרחש אסון שמאות אלפי אנשים סובלים ממנו עד היום.

העובדה שהשואה והפרהוד משמשים כתירוץ לטשטש ולמחוק את האירוע ההסטורי הזה היא בעיני ביזוי השואה הגדול ביותר. אם הקורבנות של השואה לא השכילו להפנים את הלקח, מה נוכל לצפות משאר העולם?

צודק, למרות שכל כך פשוט להתחבר לצד האנושי

הפשוט ביותר של להיות מיעוט, המון ישראלים לא מסוגלים לעשות את זה.

פואד1946

New member
בשואה,ובפרהוד,היה ככתוב~ בפרוע פרעות בישראל,,

-נעשה זבח אכטרי בעם שלא נלחם ולא ירה אפילו כדור אחד ולא היתה להם כל הגנה או מושיע--ערביי פלסטין נלחמו יחד עם אחיהם צבאות ערב עירק מצרים ירדן לבנון סוריה
ומתנדבים מארצות המגרב,מלחמה כוללתכדי להשמיד את היהודים בארץ ישראל רצה השם והפסידו אז מה הבכי ועל מה תתלונן אם הם היו מנצחים, היתה תוכניתו של המופתי מתגשמת,,,,,ובוודאי שלא הייתה יכול לכתוב היום את גובתך מעל פורום זה,,,,,אט תודה למי שגאלנו משמד נוסף

Woking

New member
אתה טורדן שואה

שזה ההופכי האנלוגי למכחיש שואה. בדיוק כמו המכחיש גם אתה מבזה את זכר הקורבנות. אתה פשיסט עלוב נפש שמשתמש בשואה כקרדום לחפור בו.

הפרבולה

New member
אתה טיפש כמו נעל

למה שהיהודים יצינו את היום שבו הם ניצלו מהשמדה שתכנן להם המופתי הנאצי יחד עם מדינות ערב ורוב ערביי ארץ ישראל. איזה אסון כבר נגרם בנכבה? כולה 650000 ערבים שרובם ברחו מכאן מרצונם בעצת המופתי ברחו מכאן אחרי שהובטח לחזור לכאן כמנצחים אחרי השמדת הישוב היהודי.
האם היהודים שששרדו וגורשו מאירופה אחרי מלחמת העולם השניה הקימו "מחנות פליטים" בישראל בסיוע אונר"א כדי לחזור יום אחד לפולין ?

האם אתה שייך לאותם שמאלנים הזויים בקיבוצי השומר הצעיר שהביעו הזדהות עם "הנכבה" עד שארגון "זוכרות" ביקש לארגן עצרת בתוך הקיבוץ שלהם ( משמר העמק)' חחח למה לא תפנה את הבית שלך פה כהזדהות עם "הנכבה" , הערבים לא צריכים את ההזדהות המוסרית המזויפת שלך, הם צריכים את הבית שלך בהתנחלות שלך בתוך פלסטין הכבושה, אז יאללה תתחיל לארוז

http://www.zochrot.org/en/node/50954

טשאפק

New member
זה שנגרם אסון, על זה אין ויכוח

זה שמאות אלפי אנשים נעקרו מבתיהם שלא מרצונם ואיבדו את רכושם ואדמותיהם, זה לא עניין למחלוקת. זה שחלק גדול מהם ושל צאצאיהם לא קיבלו עד היום אזרחות של אף מדינה, גם זה לא עניין למחלוקת.

איך בדיוק קרו הדברים - על זה יש מחלוקת. מי אחראי - על זה יש מחלוקת. מה היה צריך לעשות - על זה יש מחלוקת. מה יש לעשות עכשיו - על זה יש מחלוקת.

לא על עצם האסון ההמוני.

Emile Zola

New member
סליחה, חבר, יש מחלוקת.

בקשר למספר הפליטים והגדרתם כפליטים.
הגדרת פליט פלסטיני שונה מהגדרת הפליט המקובלת בשאר העולם, ונתפרה במיוחד לשרת מטרה מסויימת - להגדיל את מספר הפליטים, להנציח את סטטוס הפליטות כדי להשתמש בהם ככלי פוליטי.

להגדיל - ההגדרה שמי ששהה בארץ בין 46 ל 48 הוא פליט. כלומר - מספיק שמהגר עבודה הגיע מסודן, עבד שנתיים - והופ - עוד "פליט" נולד.

להנציח - להבדיל משאר פליטי העולם, מועברת לצאצאי הפליטים הפלסטינים, ובנוסף, אפילו קבלת אזרחות של מדינה אחרת, לא מבטלת את מעמד הפליטות, מה שגורם לכך שמספר הפליטים רק הולך וגדל עם מספר הצאצאים, ושגם אם צאצאים אלה הם אזרחים במדינות כלשהן וטוב להם, הם עדיין נחשבים לפליטים פלסטינים.

בקשר לשאר דבריך, אני די מסכים איתם.

טשאפק

New member
לא נכנסתי להגדרה פורמלית

משפטית של מיהו פליט.

עובדה היא שיש רבים מאד, מאות אלפים לפחות, מצאצאי הפליטים, שעדיין לא קיבלו מעמד קבע בשום מדינה כאזרחים שווים. יש מהם שמצבם גרוע, כמו בסוריה ובעיקר בלבנון, ויש שמצבם על פני השטח טוב יותר כמו במדינות המפרץ, אבל עדיין הם בגדר אורחים התלויים ברצונם הטוב של מארחיהם. וראה את גורלם של הפלסטינים שגורשו מכוויית, עשרות אלפים, בגלל הטמטום של ערפאת.

במספרים לא נקבתי. זה לא משנה, גם אם ניפחו ומנפחים את המספרים, למטרות שונות, זה לא שולל את קיומו של האסון ההיסטורי ולא את האסון העכשווי.

Emile Zola

New member
כתבתי שעם שאר דבריך אני מסכים

אך ההגדרה המיוחדת "פליטים פלסטינים" שנתפרה לצרכים פוליטיים, לעומת ההגדרה ה"רגילה" לכל שאר הפליטים בעולם... זה מריח לא טוב מהבסיס.

אני כלל לא שולל את קיום האסון, אבל אני כן טוען שהאסון נופח, והוגבר בכוונה ע"י מדינות ערב לצרכים פוליטיים, ושחייהם של הפליטים לא מעניינים אותם כלל.

פואד1946

New member
|עלוב נפש הוא אחד כמוך הבוגד בעמו

לאורך ההיסטוריה המפוארת של עמינו היו לא מעט עלובי נפש כמוך ושמם וזכרם אבד עם הזמן,,,,

פואד1946

New member
על הנכבה שאין להשוות אותה לפרהוד כלל יש לאמר

"אנא באידי ג'רחת אידי ווסמוני ג'ריח אל איד",,,,ב48 הושטה יד לשלום לכל עמי האזור ערביי פלסין דאז בחרו במלחמת השמדה,,,,את ההיסטוריה קל לכם לשנות וללמדה כראות עניכם אבל לא את העובדות לא תוכלו לשנות מי שש למלחמה צריך לדעת שיש גם את הסיכוי שלא יחזור ממנה,,,ולך שמים אל תסלפי את דברי אני זעקתי את סבלם של אזרחי סוריה הנטבחים טה שנתיים ודמם זועק מן האדמה אחיכם הם אך קולכם נדם,,,,,העם היהודי יודע לשאת את סבלו ולזכור את הקורבנות שנפלו על קידוש השם רק בשל היותם יהודים ובזכות מדינת ישראל מה שהיה לא יהיה עוד לעולם,,,,

למעלה