לאוהדי אורטל- להלן כתובת לכתבה איתה מהבוקר

גייל 7

New member
היי נועה'לה ../images/Emo24.gif

הימים הנוראים עוברים עלי ברוגע יחסי ... מבסוטה משעון החורף ומייחלת ל
מנסה לפשפש בזכרוני אם יש מישהו כאן בפורום שאני מרגישה צורך לבקש ממנו סליחה ומחילה בעוון התנהגות נלוזה ... ומה שלומך את ?

noaxxx

New member
../images/Emo6.gif אני מציעה שרשור סליחות... ../images/Emo8.gif

שלומי טוב, גם אני מבסוטה משעון החורף, עושה הרגשה כאילו החורף כבר כאן... קצת באסה שיום כיפור נופל בול על שישבת... מעניין אם מישהו יכתוב או שכולם כאן צדיקים גמורים...

גייל 7

New member
נועה'לה, עד כמה

שאני זוכרת, תפוז כופה עלינו התנזרות ביום כיפור ... אם לא - אשמח להתכתב אתך ... חטא פחות, חטא יותר - לא ישנה בכללי ...

noaxxx

New member
אה באמת? לא ידעתי..../images/Emo4.gif

אז סבבה, נראה מה יהיה בכיפור...

Deacon Frost

New member
דווקא לא

עד כמה שתתפלאי, אפילו הצ'אטים והבלוג טי.וי פעילים במהלך החג.

KEEK

Member
גייל, למה את מבסוטה משעון החורף?

איזה טוב יכול לצאת מזה? ואני מוחל לך על הכל

גייל 7

New member
קיק ../images/Emo24.gif

בטח שמת לב שאני ממילא חיה בלילה ... ומצידי שיהיו שעתיים אור ביום, ועל השמש אני בכלל מוותרת ... לילה זה כייף, וחורף זה כייף - כמה שיותר אפל יותר טוב
אגב, רק אני חוגגת ... שאר בני המשפחה מקטרים
ואני לא מוחלת לך על כלום ! כי אין על מה
אותי רק שימחת לאורך כל העונה .. תהיה בריא נשמה, תכין את עצמך לעונה הבאה של האח ... בלעדיך אני לא מתמכרת

KEEK

Member
גם אני ../images/Emo119.gif לילה.

שונא את היום, פורח בלילה. ובכל זאת, הדבר שאני הכי לא סובל בחורף, זה שעון חורף. לחזור מהעבודה הביתה ב 5-6 לחושך של 11 בלילה זה מבאס נותן הרגשה שהיום נגמר כל כך מהר.. ובכלל לא מנוצל
יש גם את ההיבט הכלכלי של העניין הזה - נזק כלכלי עצום למדינה ולאזרח. אני לא מוצא דבר אחד חיובי בשעון חורף אני זוכר לפני שנה בערך היו עצומות להחרמת שעון החורף אבל לא יצא מזה כלום... ואני מוכן כבר ממזמן לעונה הבאה של האח
מקווה שכולם יצטרפו אלינו להתמכרות

גייל 7

New member
קיק, אני לא חוזרת

מהעבודה ... עובדת מהבית
אם התמכרו לבזיון הדור הבא, לא יתמכרו לפח הגדול ??? מקווה שנישאר כאן, אחלה הרכב
(ברובו ..)

KEEK

Member
../images/Emo45.gif

מקווה שאחרי החגים יחזרו אלינו כמה נעלמים.

noaxxx

New member
תהרגו אותי, אבל עדיין לא הצלחתי להבין..

למה כ"כ חשוב לדתיים ששעון החורף יכנס לתוקפו לפני יום כיפור. מה זה משנה אם הצום מתחיל/מסתיים שעה קודם, הרי סה"כ השעות נשאר אותו הדבר
ולמיטב זכרוני, העצומה לא היתה בעד החרמת שעון החורף לגמרי, לא נראה לי שזה אפשרי כי זה השעון הרשמי של ישראל (GMT +2), אלא בעד הפעלתו בתאריך מאוחר יותר. העניין הוא שהשנה העברית שהסתיימה היתה שנה מעוברת, ויום כיפור יצא אז בדיוק חודש יותר מוקדם מעכשיו, ממש בתחילת ספטמבר, ובגלל שהחוק מכתיב מעבר לשעון חורף בשבת האחרונה שלפני יום כיפור, נוצר מצב ממש מגוחך.

KEEK

Member
זה לא רק בגלל כיפור

זה לא רק בגלל כיפור כיפור זה תירוץ מצחיק כי כמו שאמרת בכל מקרה צמים 25 שעות ויש טענה שזה מקשה על המשכימים לסליחות.. אבל זה בעיקר בגלל תפילת שחרית שצריכה להתקיים עם הנץ החמה הזריחה מאוחרת מעקבת את זמן התפילה ובכך מאחרת להם את כל סדר היום (עבודה וכו'..) האבסורד הוא שהסיבה הזאת באה על חשבון עשרות מליוני שקלים שהמשק הישראלי היה יכול לחסוך אם שעון הקיץ היה נמשך רק עוד חודש-חודש וחצי גם האזרח הקטן משלם יותר בהתאם.. וכן, מטרת העצומה היתה ששעון החורף יכנס לתוקף בתאריך מאוחר יותר. תכלס, לא רואה סיבה הגיונית ששעון החורף לא יתחיל בנובמבר או אפילו דצמבר

noaxxx

New member
אז למה הכניסו את יום כיפור לחוק שעון הקיץ?

יכלו פשוט לקבוע תאריך קבוע בשנה.. לא בהכרח השבת האחרונה שלפני יום כיפור. וגם אני לא רואה סיבה למה שלא יתחילו אותו יותר מאוחר.. למעט זה שלי זה נותן תחושה כאילו החורף כבר התחיל.. או לפחות ממש קרוב.. וזה סוג של...מעודד

KEEK

Member
עוד סיבה.. או יותר נכון כפייה דתית ../images/Emo4.gif

אני מאוד אוהב את החורף אבל לא אוהב איך שהיום נגמר מהר. דווקא במזג אויר הנהדר כמו שיש בתאריכים האלה, הייתי שמח אם היה אור יום בחוץ.

adiyon2

New member
קיק, כשיהיו לך ילדים תבין

חושך מוקדם, מוביל לשינה בזמן. לפחות אצלנו. כשיש אור בחוץ הם לא מאמינים שעוד לילה. וכשחשוך בחוץ, הם מרגישים מצופרים וכאילו הולכים לישון מאוחר. אצלי בשעה שמונה הם הולכים לישון.

KEEK

Member
תאמיני לי את אמא למופת ../images/Emo6.gif

מעניין.. אני דווקא חשבתי שהורים יעדיפו שעון קיץ כי יש להם שעת אור יום נוספת לבלות עם הילדים. בחורף לא מספיקים לעשות כלום. כנראה שאתה באמת הורה אתה רק חושב על הרגע שהם ירדמו
יש גם שיקול בטיחותי - אם הבן שלי מסיים ללמוד ב-5 (שעת עומס בכבישים), אני אעדיף שהוא יחזור שיהיה אור יום..
אני מתוסכל מהעניין הזה כי הוא עומד רק לצרכי הדתיים, ולא הציבור הכללי. אין פה התחשבות מינימלית מעבר לצרכים שלהם בלבד.

גייל 7

New member
קיק, פה אני אתך ...

יסלח לי אלוהים ... אם זה טוב לדתיים אני נגד ... אפילו חתמתי בזמנו על העצומה ... לילדים שלי כבר יש ילדים משל עצמם ... כך שאני יכולה בשקט לחזור להרגלי הלילה שלי ..

למעלה