זה בסדר, ההתנצלות מתקבלת
למען האמת גם דיי מבין אותך כי גם אני בתחילת הדרך שלי וגם לי לפני שנתיים בכל מיניי מקומות היו לי את כל הפניות החודרניות האלו כלפיי אחרים שהיום בדיעבד אני דיי נבוך מהם
היה לי חשוב לשקף לך אבל איך זה מצטייר
בקשר לאלכסיס, יש אופציה לכתוביות בקליפ באנגלית אם זה יכול לעזור לך
בכל מקרה אתרגם קצת: היא אומרת שהייתה ילדה מאוד מסוגרת, בקושי דיברה, הרגישה שונה ומחוץ לחברה וסבלה מבריונות של חברי כיתה כלפיה
היא נהגה הרבה לרחם על עצמה עד שיום אחד החליטה שהיא לא תיתן לאוטיזם להגדיר אותה אלא שהיא מגדירה את האוטיזם של עצמה, כלומר, היא תלך לפי התשוקות שלה והמאווים, האוטיזם ילך איתה תמיד אבל היא תתמודד איתו
היא מספרת שגם ההורים שלה מאוד תמכו בה ושלחו אותה להרבה חוגים של עבודה עצמית ושיעורי דרמה ונבחרת מעודדות שחיזקו לה את הביטחון
אני לא יודע איך האוטיזם מתבטא אצלה כיום, מניח שאם היינו חברים שלה כנראה היינו שמים לב לכמה מאפיינים
אני לא מכיר אותה כלכך אבל אני תמיד נותן אותה כסוג של קונטרה כשמישהו מציין שאוטיזם צריך להיראות באופן מסויים
כי מהבחינה הסטיגמתית, היא לא נראית אוטיסטית
עכשיו לגביי קצת אקצר גם כי חפרתי על זה המון השנה
אבל רק אגיד שאני לא רואה את עצמי טיפוס אורדינרי, עברתי בערך 6-7 גנים בתור ילד ובית ספר יסודי סיימתי כיתה ז' עם תעודה שכולה סרייה של 45, לא בגלל שלא הייתי חכם, בגלל שלא הייתי מסוגל לסבול ולשאת סמכות, הרעיון שהמבוגרים מעל הילדים היה ממש שערורייה בשבילי ולמען האמת אני גם היום מתנגד לו וחושב שצריך סמכות מינימלית ככל האפשר
בתיכון סיימתי בגרות ועם ציונים טובים אבל חברתית חוויתי בריונות כל ימיי בית הספר וגם בטירונות
אני הבחור שהולך מוזר, שחולם הרבה, שלפעמים הטון שלו קצת עולה למעלה כשמדבר ולפעמים גם מאחר למסדר וחוטף על הראש כי לא זוכר אם הרחבה היא ימינה או שמאלה מחדר האוכל
אבל כן, אם כל הקושי ואם כל זה שעד עכשיו אני לא בטוח אם להתגייס הייתה הבחירה האידיאלית בשבילי סיימתי צבא והתחלתי עבודה בתחום של החינוך המיוחד (הדרכתי אנשים עם מוגבלות שכלית) ולמזלי היה לי חיבור איתם דיי מיידי, היה לי קשה להתחבר לעובדה שיש עבודה וכל הקונסטלציה בתוכה אבל שרדתי כי היה אכפת לי ולאחר שלוש שנים הלכתי ללמוד חינוך מיוחד כי הרגשתי שזה כמו סוג של בית בשבילי והתשוקה שלי לתחום עוזרת לי להתמיד
בנוסף יש לי דברים אחרים שעוזרים לי ומכוונים אותי כמו פסטיבלים וסדנאות למיניהם שאליהם אני בוחר ללכת, למעשה כשיצאתי לפסטיבל פעם ראשונה עם אוהל לבדי זו הייתה יציאה ענקית מאזור הנוחות שלי באותו זמן וזה קידם אותי מאוד
עדיין יש דברים שקשה לי לעשות, כמו להתארגן על נסיעה לח"ול או להכיר מישהי חמודה ולהחזיק איתה זוגיות אבל אלו דברים שאני אגיע אליהם אם אקשיב לקול שמדריך אותי
אוטיזם נחשב כיום כאבחנה בDSM (מדריך ההפרעות הפסיכיאטריות) אבל אפילו הפסיכיאטרים והפסיכולוגים עצמם לא יודעים כלכך איך להגדיר אותו ברמה פשוטה
יש אנשים עם היסטוריית חיים כמו שלי שלא מאובחנים כאוטיסטים וגם אני לא הייתי מאובחן אם לא הייתי דוחף לזה (מה שבינתיים לא עזר לי כלכך)
כך שהדבר העיקרי זה ההרגשה שלך וההזדהות שלך עם אנשים על הספקטרום
לא הזדהות במובן של 'יואווו הוא ממש כמוני" כי אין אוטיסטים אותו דבר
אלא הזדהות במובן של "אני לא יודעת מה זה אבל נראה לי שיש איזה משהו במשותף"
לי אישית היו מחשבות על כך כל החיים אבל כבר הרגשתי שאני לא יכול להתכחש לזה כאשר חנכתי ילדה אוטיסטית מדהימה לפניי כשנתיים
נסי לקרוא ספרים, אוטו-ביוגרפיות שאוטיסטים כתבו, אם את רוצה אמליץ לך על כמה ותראי אם את מתחברת, זה לא אומר שאת צריכה לרוץ לאבחון, אבחון יעזור לך רק אם את צריכה סיוע מיוחד אבל אולי זה ישקיט אותך
ותזכרי שאת הולכת במסלול שלך וגם אם יתגלה אוטיזם הוא כאן כדי ללוות ולתת לך עוד רובד על עצמך, לא להדביק עלייך סטיגמה
לילה טוב