לאחרונה נתקלתי בכמה נשים עם מכנה משותף אחד...

אישון34

Well-known member
אי שם, מסיבה לא ברורה הן החליטו שהן עוצרות את מירוץ החיים.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

נתקלתי לדוגמה בגברת אחת שהייתה בדוקטורט יוקרתי עד למאוד - ובחרה להתחיל לעבוד במשרה "פשוטה". כמה פשוטה הכי פשוטה.

או בגברת אחת שמיד אחרי צבא השלימה תואר יוקרתי למדי וחלמה על הצלחה אין סופית ... יכולה הייתה להתברג בשלל עבודות, אבל לא מנסה, המציאה סיפור של קשיים בעבודה שהיא בכלל לא ראתה. בסיומו של דבר עובדת בעבודה מאוד פשוטה. (מטפלת בקשישים).

לכל אחת מהן יש "תירוץ" של טיפול בילדים בזמני עבר.

אבל הילדים כבר גדלו - והן עדיין בנקודה זאת של הקיום.
במקרה של השניה הבעל פרח מהקן.

במקרה של הראשונה - היא הלכה על תרומת זרע.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

כמה מהותית עבורכם העבודה של האובייקט למין?

האם יש מבט מעבר?

אישוניאיש.
חולם חלומות בהקיץ.

יעיש התימני

Well-known member
אי שם, מסיבה לא ברורה הן החליטו שהן עוצרות את מירוץ החיים.

נתקלתי לדוגמה בגברת אחת שהייתה בדוקטורט יוקרתי עד למאוד - ובחרה להתחיל לעבוד במשרה "פשוטה". כמה פשוטה הכי פשוטה.

או בגברת אחת שמיד אחרי צבא השלימה תואר יוקרתי למדי וחלמה על הצלחה אין סופית ... יכולה הייתה להתברג בשלל עבודות, אבל לא מנסה, המציאה סיפור של קשיים בעבודה שהיא בכלל לא ראתה. בסיומו של דבר עובדת בעבודה מאוד פשוטה. (מטפלת בקשישים).

לכל אחת מהן יש "תירוץ" של טיפול בילדים בזמני עבר.

אבל הילדים כבר גדלו - והן עדיין בנקודה זאת של הקיום.
במקרה של השניה הבעל פרח מהקן.

במקרה של הראשונה - היא הלכה על תרומת זרע.

כמה מהותית עבורכם העבודה של האובייקט למין?

האם יש מבט מעבר?

אישוניאיש.
חולם חלומות בהקיץ.
לא אהבתי את השיפוטיות הקפיטליסטית בדבריך.
אדם בוחר את בחירותיו וסיבותיו עמו. מדוע עבודה פשוטה ראויה ל-לגלוג או יחס מבזה קלילות בהשוואה לשלל ג'ובים יוקרתיים?
נדמה לי בדבריך אתה מחצין שטיפת מוח קפיטליסטית-מערבית מובהקת שמושגי היסוד שלה הם: צמיחה, התקדמות, עלייה במדרג החברתי, ליניאריות וכו'
אולי דווקא תפיסות מזרחיות של חיים כאן ועכשיו ללא כיוון, ללא "התפתחות ליניארית" ללא חיפוש סיפוקי כסף, מעמד ושאר סמלי ההצלחה המערביים טובות יותר?
מזכיר לי את החותנת שלי, כשהבינה שאינני הולך להיות מנהל ביה"ס או איזה בורג חשוב במשרה"ח. העלבון שלה היה אישי לגמרי, וזו אישה חיה עם גבר שבחר בחיים נטולי התפתחות, הצטברות הון, פרסום או קשרים אישיים.

אישון34

Well-known member
אדם בוחר את בחירותיו וסיבותיו עמו. מדוע עבודה פשוטה ראויה ל-לגלוג או יחס מבזה קלילות בהשוואה לשלל ג'ובים יוקרתיים?
נדמה לי בדבריך אתה מחצין שטיפת מוח קפיטליסטית-מערבית מובהקת שמושגי היסוד שלה הם: צמיחה, התקדמות, עלייה במדרג החברתי, ליניאריות וכו'
אולי דווקא תפיסות מזרחיות של חיים כאן ועכשיו ללא כיוון, ללא "התפתחות ליניארית" ללא חיפוש סיפוקי כסף, מעמד ושאר סמלי ההצלחה המערביים טובות יותר?
מזכיר לי את החותנת שלי, כשהבינה שאינני הולך להיות מנהל ביה"ס או איזה בורג חשוב במשרה"ח. העלבון שלה היה אישי לגמרי, וזו אישה חיה עם גבר שבחר בחיים נטולי התפתחות, הצטברות הון, פרסום או קשרים אישיים.
לא, לא הצלחתי להסביר את עצמי.

הגברת שעובדת עם קשישים התלוננה מרה על הכסף שהיא מרוויחה. (על העבודה האמת לא).

היא למדה תואר מעניין למדי, יכולה לעבוד בתחום, יש עבודה בתחום, אבל מפחדת עד אימה מהרעיון של לעבוד בתחום.

האם זה שיפוטיות, אולי.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________

הגברת עם התרומת זרע, היא הייתה במסלול לדוקטורט.

בוחרת ברגע זה לעבוד (כבר הרבה שנים) בעבודה שלא דורשת שום משאב שכלי. היא טענה שהיא מאושרת מהחופש של הבחירה.

עבורה הכול החל מהרגע שהייתה בעיה בדוקטורט - והיא החליטה שלא לעשות דבר מאותו הרגע.

מיותר לציין - בעיה קלה.

אני לפעמים חולם להיות מורה.
ואולי אלך לתחום גם.

השאלה היא בייחס לשאיפות.

לא תמיד נגשים את השאיפות.

אבל המסלול בדרך מרתק.

לא מעט אנשים אי שם בדרך מפסיקים לרצות.

האם זה משפיע על הבחירות שלנו מולם?
_______________________________________________________________________________________________________________________________________

דרך אגב, את הגברת שעובדת עם קשישים ניסיתי להוביל לקשר.

מי יודע אולי המשיך לנסות. (באם היא תיתן לי). בעיני היא אטרקטיבית באופן זה או אחר.

מי יודע מה ילד יום.

אישוניאיש.
מתבלבל סידרתי.

יעיש התימני

Well-known member
לא, לא הצלחתי להסביר את עצמי.

הגברת שעובדת עם קשישים התלוננה מרה על הכסף שהיא מרוויחה. (על העבודה האמת לא).

היא למדה תואר מעניין למדי, יכולה לעבוד בתחום, יש עבודה בתחום, אבל מפחדת עד אימה מהרעיון של לעבוד בתחום.

האם זה שיפוטיות, אולי.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________

הגברת עם התרומת זרע, היא הייתה במסלול לדוקטורט.

בוחרת ברגע זה לעבוד (כבר הרבה שנים) בעבודה שלא דורשת שום משאב שכלי. היא טענה שהיא מאושרת מהחופש של הבחירה.

עבורה הכול החל מהרגע שהייתה בעיה בדוקטורט - והיא החליטה שלא לעשות דבר מאותו הרגע.

מיותר לציין - בעיה קלה.

אני לפעמים חולם להיות מורה.
ואולי אלך לתחום גם.

השאלה היא בייחס לשאיפות.

לא תמיד נגשים את השאיפות.

אבל המסלול בדרך מרתק.

לא מעט אנשים אי שם בדרך מפסיקים לרצות.

האם זה משפיע על הבחירות שלנו מולם?
_______________________________________________________________________________________________________________________________________

דרך אגב, את הגברת שעובדת עם קשישים ניסיתי להוביל לקשר.

מי יודע אולי המשיך לנסות. (באם היא תיתן לי). בעיני היא אטרקטיבית באופן זה או אחר.

מי יודע מה ילד יום.

אישוניאיש.
מתבלבל סידרתי.
אז - התלוננה על המשכורת, ורק עליה. השנייה חופשיה ומאושרת - למה זו בעיה?
או - למה זה מקבל צבע מסתייג מדבריך?
אולי -
אני רוצה לספר על שתי נשים שהמליחו להיחלץ מהמירוץ הקפיטליסטי המטורף אחרי הצלחה, מעמד, כסף. וגו'

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

שמע ידידי האישון...
גמני למדתי מקצוע שיכולתי לעבוד בו ולהתפרנס ממנו לא רע. במקום זאת, העדפתי לזנוח את המקצוע ועברתי לעיסוקים שונים בתכלית. האם זה היה נכון? באם התפרנסתי טוב יותר? איני בטוח שכך. אבל היות שכך נהגתי במרבית ימיי, זה מה שהיה ואין לי כל אפשרות לחזור לאחור ולשנות זאת. האם הייתי מאושר? חחח.... החיים הסבו לי מספיק תלאות או בשפה אחרת "ביצפר של חיים ואם תשאל אותי האם היה שווה? אגיד לך שזה לא היה הכיף הגדול ביותר שיכולתי לחלום עליו אבל ממרומי גילי אודה שגם הלימוד שווה משהו ואתקשה להביע צער על כך.​

יעיש התימני

Well-known member
כסף הוא אמצעי לחיות בכבוד,אי אפשר להתעלם מכך עם כל הכבוד לאהבה,ומשיכה ועוד,ולמה לא לדחוף קדימה להצלחה?
אז -
אנשים נורמטיביים לא ימכרו את עצמם לזנות בשביל כסף, הצלחה היא בעיני המתבונן ונורמות החברה שהפנמנו.
חיים בכבוד אינם תלויי כסף בלבד.

ראש מיוחד1

Well-known member
מנהל
אז -
אנשים נורמטיביים לא ימכרו את עצמם לזנות בשביל כסף, הצלחה היא בעיני המתבונן ונורמות החברה שהפנמנו.
חיים בכבוד אינם תלויי כסף בלבד.
"חיים בכבוד" התכוונתי לא עניים,מצב כלכלי טוב שמאפשר ,הוא זה שהתכוונתי.

ראש מיוחד1

Well-known member
מנהל
למה עניים חיים לא בכבוד?
ישנן אידיאולוגיות שלמות שרואות בעוני את תמצית החיים בכבוד.
אולי,,אבל לא בארצינו הקטנטונת ובעולם אלא אם תתקן אותי אחרת.
חוצמיזה,אתה נולד/ חי לחיים שהורגלת,לא מתייחסת לשבטים ותפיסת עולם אחרת, מן הסתם.

יעיש התימני

Well-known member
אולי,,אבל לא בארצינו הקטנטונת ובעולם אלא אם תתקן אותי אחרת.
חוצמיזה,אתה נולד/ חי לחיים שהורגלת,לא מתייחסת לשבטים ותפיסת עולם אחרת, מן הסתם.
גדלתי בעוני יחסי, לימדתי ילדים שלא היה אוכל בביתם - הכבוד העצמי מעולם לא היה תלוי "הכנסות" או מצב החשבון בבנק.

ראש מיוחד1

Well-known member
מנהל
גדלתי בעוני יחסי, לימדתי ילדים שלא היה אוכל בביתם - הכבוד העצמי מעולם לא היה תלוי "הכנסות" או מצב החשבון בבנק.
אני מסכימה עם זה לגמריי,גם אני גדלתי בצורה דומה ועוד,,,אני גאה בבן אדם,אישה ואימא שהפכתי.

שי12346

Well-known member
כסף הוא אמצעי לחיות בכבוד,אי אפשר להתעלם מכך עם כל הכבוד לאהבה,ומשיכה ועוד,ולמה לא לדחוף קדימה להצלחה?
אם בני הזוג מצליחים להתקיים בכבוד, וברווחה המתאימה להםמוהם מרוצים ? או אם אחד מבני הזוג מצליח לגרום לשנהם חיים של רווחה?
אז הבן/ בת הזוג השני יכול לגדל את הילדים ? לעבוד בעבודה פשוטה יותר ? איפה הבעיה ?
אם הם מאושרים כזוג ועם מה שיש להם מה טוב
זאת דעתי

יעיש התימני

Well-known member
הדבר המהותי ביותר לזוגיות זה רגש, משיכה, תקשורת.
כסף ? מעמד? למה זה חשוב? למי? למה?
הוא לא דיבר על זוגיות, הוא הסביר למה לדעתו שתי מכרותיו "ויתרו" בשביל "כלום" על סטטוס מקצועי, קריירה מפוארת והשד יודע מה עוד.

אישון34

Well-known member
הוא לא דיבר על זוגיות, הוא הסביר למה לדעתו שתי מכרותיו "ויתרו" בשביל "כלום" על סטטוס מקצועי, קריירה מפוארת והשד יודע מה עוד.
כי הן ויתרו.

לך בגילך המתקדם הייתה עבודה, ויש משפחה, וזוגיות בנית חיים.

אחת מהן בגיל מעל ל 50 חייה אצל ההורים, השניה לא הבנתי איפה אבל עובדת בלנקות לזקנים כי היא מפחדת להגיע לעבודה שם היא יכולה להיכשל.

לכל אדם מגיע להיכשל - ולא לפחד מלהיכשל.

אישוניאיש.
בכישלון מתמיד.

יעיש התימני

Well-known member
כי הן ויתרו.

אחת מהן בגיל מעל ל 50 חייה אצל ההורים, השניה לא הבנתי איפה אבל עובדת בלנקות לזקנים כי היא מפחדת להגיע לעבודה שם היא יכולה להיכשל.

אישוניאיש.
בכישלון מתמיד.
אני מבין אותך היטב.
לפי תשובתך הדבר האחרון זה לשפוט אותן. אולי הן סובלות מבעיות כאלה ואחרות. השנייה ממש לפי דבריך סובלת מהפרעת חרדה קשה מאוד, שלא זוכה לטיפול. השנייה, נראה זה כבר נוח להורים. אגב, בעברי הכרתי משפחות מרובות ילדים, שאחת [בדר"כ בת] לא התחתנה ונשארה לטפל בהורים עד מותם, אולי זה המצב. אם לא אז כנראה גם היא סובלת מאיזו הפרעת חרדה קשה.
לך תדע
טוב שאין לך קשר עמן
רק היו מושכות אותך למטה [עם נטייתך הפואטית והפילוסופית לראיית הפסימיזם כעקר.]

ראש מיוחד1

Well-known member
מנהל
כי הן ויתרו.

אישוניאיש.
בכישלון מתמיד.
תמיד יש פחד להכשל ,בזוגיות,בעבודה ובחיים עצמם, וללמוד לתואר במקצוע שבחרת ולפחד לממש את זה נשמע לא תקין ולא מובן.
לחיות עם ההורים ולהיות רווקה בת 50 קשוח מאד ולא שופטת,כל אחד מביא איתו מטען ועוד.
אני חושבת שאתה צריך אישה שתמלא אותך ברגש ורוחניות,אשת שיחה והרבה מעבר למה שכתבת.
אני מעידה על עצמי שבגיל 59 עם שנה קשה של המחלה ששיבשה את החיים ,אני כבר לא אחזור למה שעשיתי בעבר ואולי אלך לעבוד 4 שעות עם קשישים או בחנות אבל מחוסר ברירה ולא בגלל שאני פוחדת להכשל,אני פשוט לומדת להבין שהחיים השתנו,ואצלה זה כנראה שונה.
אתה צריך משהו אחר,כתבתי למעלה.

Lucifer LightBringer

Well-known member
כי הן ויתרו.

אישוניאיש.
בכישלון מתמיד.
כישלון זה השם השלישי שלי... B-)

אישון34

Well-known member
הדבר המהותי ביותר לזוגיות זה רגש, משיכה, תקשורת.
כסף ? מעמד? למה זה חשוב? למי? למה?
אנשים אשר עובדים בעבודה סזיפית, אט אט מדברים פחות.

הבנות שלי מדברות כל היום על מלצרות, הן עובדות כמלצריות וזה מלא את עולמן.

שיא של השיחה זה איזה מנה הן יזמינו במשמרת הבאה.

האמת היא שאני כבר לא יכול לשמוע.

אישוניאיש.
בעיות קשב.

למעלה