לאחר חיפוש בארכיב לוחמי הגטאות

לאחר חיפוש בארכיב לוחמי הגטאות

לאחר חיפוש בארכיב קיבוץ לוחמי הגטאות מצאתי תמונה של אבי ז"ל. לפי כל מיני חיתוכים, קיבוצים, שם תנועות,"קיבוץ לאור" בסוסנוביץ התמונה היא הכנס הראשון לאחר השואה של תנועת "תורה ועבודה" אבי היה נציג קיבוץ מגשימים בבנדין. בין האנשים בתמונה עו"ד חיים בסוק שהיה פעם סגן ראש עירית תל אביב שרה שטרן קטן ז"ל שאחר היתה חברת קבוצת יבנה וגם ח"כ. אבי ז"ל יושב מאחורי השעון. יש לי תמונה אורגינאלית. וברשותי עוד מאות תמונות של תקופה מייד לאחר השואה. אם משהו מכיר פנים של התמונה אנא הודיעו. אם למשהו יש תמונות מהתקופה הנ"ל אנא הציגו.

מאד מרגש בני, למצוא תמונה של

אביך. הזמנתי את פורום "תרבות עברית", להצטרף אלינו, הם עורכים שם עתה דיון על היחס לגרמנים בימינו.

תמונה ממחנה העקורים באוּלם גרמניה

לפני ארבע שנים, כשהתחלתי את צעדי הראשונים, בפורטל תפוז, פורום נוסטאלגיה. שאלה אותי מגי מנהלת הפורום, אם יש לי תמונה, כלשהי מן המחנה הזה שבו היא נולדה. שלחתי לה תמונה של אבי, אשר היה אז יו"ר וועד העקורים במחנה. התמונה צולמה במצעד שנערך לכבוד הכרזת העצמאות. 15.5.48 אבי [מסומן מס' 1] זכה לחברה טובה. אמה של מגי [מסומנת 2] ואביה - מסומן 3 [סבה של מגי.] למעלה מחמישים שנה,היתה מונחת התמונה באלבום המשפחתי, עד שנמצאו לה שותפים. הבן שלי אמר, שההסתברות כזאת - המצאות שותפים לתמונה - כמוה כפגיעת טיל בליסטי בעינו של זבוב. אנשים נוספים, אשר יכולים לזהות עצמם [קרובי משפחה] מוזמנים לנסות מזלם.

שאלה: מהם הכתמים הבהירים על דשי

הז'קטים? אני מקווה שעד להכרזת העצמאות ב-48 הם הורידו את הטלאים הצהובים. מיכל.

אלה הם סרטי דש

כנהוג לענוד, בעצרות מסוג זה. סרטי כחול לבן. על כל פנים, אלה אינם הטלאי הצהוב - הארור.

magy

New member
ובאותו מצעד

צילום מזוית אחרת אבי נושא דגל (שמאלי במכנסיים קצרים לבנים)

בכוונה מגי ../images/Emo8.gif

הרחבתי את הסריקה. למה יש לי הרושם שהתמונה הזו עוד לא סיימה את תפקידה... צפויות לנו ממנה, עוד הפתעות ונצורות.

הענאלע

New member
למה לי אין מזל כזה?

יש לך אולי עוד תמונות כאלה מאולם? ואולי לך, מגי? איזה קטע, גם אני נולדתי באולם, אבל יש לי רק תמונה אחת שלי משם, תינוקת על ארגז. ממש התרגשתי כשקראתי את מה שכתבת, בן!

magy

New member
כן, גם יש מספר תמונות

נוספות מאולם.... אבל לא קשורות לעיירה. הן שלי , ועם אימי, אבי, סבתי. כתינוקת.... עלינו ארצה כשהייתי בת 11 חודשים..... בתאריך מאד מיוחד..... - 4.11.48 (באותו תאריך, אבל 47 שנים מאוחר יותר.....נרצח רבין ז"ל) ויש לי תמונות שצילמתי בנסיעה לאולם, לפני כעשרים שנים .....בחיפוש אחרי מקום הולדתי.

הענאלע

New member
אצלי הסיפור דומה

עלינו ארצה ב-22.9.49 כשהייתי בת 6 חודשים. לפני כמה שנים עשיתי טיול שורשים, אם אפשר לקרוא לזה כך, הוצאתי מבית העירייה באולם ספח נוסף לתעודת הלידה שיש לי, שבו גיליתי את שעת הלידה שלי(!). הייתי גם בבית היולדות שבו נולדתי אך לצערי לא מצאתי שם דבר. הם טענו שאת המסמכים מ-49 אין להם.

א ת י 10

New member
היי, גם אנחנו עלינו ב"גלילה"

בסוף ספטמבר 1950, נכון? איזה קטע...יש לך תמונות מהאניה, מהנעשה על הסיפון? אמא שלי מספרת שאבא שלי ובעיקר היא - לקו במחלת ים נוראית והיו עסוקים כל הזמן בלהקיא. בעוד שאני, הסתובבתי לי על הסיפון, בהשגחתו של אחד מקציני האנייה ש"התאהב" בי - תינוקת בקושי בת שנה וחצי, שיער בלונדיני בצבע דגן ומרץ של פורפרה שלא חדלה להתרוצץ ולפטפט. מסתבר שכבר אז לא הצליחו לסתום לי את הפה

magy

New member
קיבלתי בדואר את המסמכים

ותיעוד הלידה....יום , שעה, שם האם. אחרי התכתבויות ארוכות ...עם איזה ארכיון בעירית אולם....ULM השמות היו שונים מאשר במציאות. כל אחד המציא לעצמו שם אחר. עד היום לא הבנתי למה.... קיבלתי גם תמונה של בית החולים שבו נולדתי..

magy

New member
אמא שלי ואחיה

והוריה.....לפני המחנות. כשעוד צילמו תמונות משפחה מאושרות.....

למעלה