לאחר חיפוש בארכיב לוחמי הגטאות

magy

New member
סבתי היתה בתמונה

בת 42 ....בסך הכל.... איך נראית היום אישה בגיל הזה? הם היו אחרי מחנות...ונדידה ברגל...ברחבי אירופה עד שהגיעו לגרמניה....

p a l o m a

New member
מגי, אובייקטיבית סבתך נראית מאד

צעירה בתמונה למרות התלאות שעברה.

תמונות יפות

גם לי יש תמונות דומות אני צריך לעשות סדר, ולסדר את הסורק. הורי היו מעפילים באניה שבתי לוז'נסקי בתחילת 47, האנגלים גירשו אותם לקפריסין שם התחתנו, ואני נולדתי בקפריסין במחנה מעצר. בגיל חודש וחצי עליתי לארץ עם הורי.

תודה על התמונות המענינות

ראיתי את חיים בסוק באזכרת וילנה,לעיירה של סבתי סוויר יש בארכיון של לוחמי הגטאות תמונות רבות שבהם מופיעים בני מישפחתי מכיוון שהיה בה מרכז פעיל מאוד של החלוץ שהם היו חברים בו. שלך חנה גונן

p a l o m a

New member
"שלך חנה גונן" ../images/Emo8.gif אמרי נא לי, האם

הכוונה לעיירה "סווירש" יכול להיות? כי במקרה עברתי שם בדרך לסוביבור לפני 10 שנים.. העייירה ממש נכנסה לי ללב.. צילמתי שם זקנים עלובי חיים שעמדו ודברו איתנו וסיפרו לנו איך הם זוכרים שהוציאו את היהודים ל"רינק" והשאר הרי ידוע... האם זו אותה העיירה??

p a l o m a

New member
מגי.. אנחנו הגענו מאולם באוגוסט

1948 באניה "פאן יורק"...יש למחנה עולים בפרדס חנה

magy

New member
אנחנו הגענו

עם האניה לנמל חיפה. וישר הלכנו לרחוב צהיון בעיר התחתית. זה רחוב שמוביל מהנמל במעלה הרחוב עד ואדי ניסנס. הלכנו לשם כי דודי כבר התגורר שם עם משפחתו. וכנראה שמר גם לנו איזה חדר בבנין הנטוש. לבתים האלה קראו "רכוש נטוש". שמעתי שהתגורר במבנה גם רב , וגם משפחת הלפרין. צביקה הלפרין, שהיה חבר למשחקים בגיל שנה, נודע אחר כך כרקדן בלהקת בת שבע או דור... אמו היתה גננת. לפני לא הרבה שנים ראיתי אותו ואת משפחתו בטלויזיה כלהטוטנים. בעיתון היה כתוב שהם מתגוררים בקדיתא. לפני מספר שנים קראתי שהתאבד בקדיתא. קדיתא נמצאת לא רחוק מצפת.

magy

New member
תמונה משנת 1948

על מרפסת - גג במבנה הנטוש... אפשר לשים לב לפריט שמזכיר בית ערבי נטוש... עציץ אבן בסגנון של פעם, עגול ומעוטר בתמונה מימין למטה.....

יש עוד תמונה.

אבי נואם מעל בימת העצרת, כנראה, בסוף אותו ארוע. לחשוב על אבי כנואם, לא מסתדר לי. אך מי שהכיר אותו באתם ימים, אמרו שהיה נואם מוכשר מאד. בארץ סירב לעסוק בפוליטיקה, למרות שהיה חבר, בתנועת 'פועלי-ציון' ובעל קשרים טובים עם ראשי מפלגת 'אחדות העבודה' שהתנועה הזאת השתלבה בה. באוּלם, התגוררה משפחתי בדירה גדולה, ונועדה, לארח גם שליחים מראשי "עליה ב'" שהגיעו מן הארץ. ביניהם כאלה שהיו אח"כ מראשי המפלגה. שמות אני לא זוכר, רק שם אחד שדובר עליו הרבה בשנים שלאחר מכן, היה המשורר והאמן, הרמן יבלוקוף [פאפיראסן-סיגריות] אשר בא להופיע בפני תושבי המחנה.

p a l o m a

New member
בן, איפה צולמה התמונה של אביך?

לי יש תמונה דומה של אבי (גם "לינקה פויילי ציון") בברלין במחנה עקורים "מארינדורף" נואם להצלת האניה אקסודוס.. תמונה מאד מרגשת. חבל שאני לא יכולה להכניס לפה את התמונה בכדי לכבד את המעמד.. נורא מרגש שאחרי 60 שנה מעלים שוב את התמונות האלה לצפייה לפני אנשים שלא חלמו פעם שיכול להיות פרסום כזה ברגע.. לפני כל דיכפין... מאד מאד מרגש!

zvikurz18

New member
תמונה ממחנות העקורים בוקרשט רומניה

אולי מישהו מכיר פנים התמונה לאחר המלחמה

magy

New member
איפה צולמה התמונה?

בבוקרשט או במחנה עקורים מחוץ לבוקרשט? המשפחה שלי בוגרת "טרנסניסטרייה" ניסיתי לאתר.....אבל התמונה לא הכי ברורה....

למעלה